Genomsnittlig kostnad för att få en jetski vinterklarerad av en mekaniker

För att säkerställa att din vattenskoter hålls i bästa möjliga form måste den vinterklareras. Om detta inte görs kan det bli mycket skador på grund av att vatten fryser inuti. Du kanske undrar hur mycket det kommer att kosta att få din vattenskoter vinterklarerad där du bor. Jag kommer att ge dig den genomsnittliga kostnaden nedan.

Den genomsnittliga kostnaden för att få en vattenskoter vinterklarerad av en mekaniker är $600-$800. För att få ett korrekt pris för din personliga vattenskoter, ring en lokal återförsäljare så kan de berätta ett mer exakt pris.

Vad innehåller vinterklädsel?

Vinterförvaring av din vattenskoter är det dyraste underhållet du kommer att ha varje år. Men om du inte vinterförbereder din vattenskoter kommer det att kosta dig ännu mer att återställa den. Här är en lista över vad som ingår i vinterförvaring av din vattenskoter:

 • Tömning av vattnet. När du har använt din vattenskoter för sommaren kommer din mekaniker att tömma vattnet helt ur kylsystemet. Efter att vattnet har tömts kommer de också att spola bort all smuts och smuts från kylsystemet
 • Städa det. När insidan är städad ut, rengör de utsidan. De kommer att använda en mild tvål för att tvätta skrovet och sedan rengöra och vaxa utsidan av din vattenskoter för att skydda den från UV-skador. Oftast använder mekaniker en vattenskoterlift för att göra rengöringen enkel och effektiv
 • Fyll den. De kommer då att helt fylla upp din bensintank med en stabilisator för att hålla den ren. De kommer att köra motorn i högst 30 sekunder åt gången för att säkerställa att stabilisatorn blandas med bränslet.
 • Smörja. Det är mycket viktigt att varje tätning och kabel är väl smord. Mekanikern bör se till att hänvisa till manualen från din vattenskoter för att använda de rekommenderade skyddsmedlen
 • Olja in den. De kommer sedan att spruta förgasaren och tändstiftscylindrarna med immig olja. Det är viktigt att de täcker insidan av PWC för att förhindra korrosion
 • Ta ut batteriet. För att förhindra att batteriets livslängd minskar tar de bort det och ber dig att ansluta det till en rinnande laddare för att ladda det under pausen
  Favoritsnöaktiviteter som är perfekta för stugan

Det här är många steg för en person att göra, vilket är anledningen till att de flesta tar det till en mekaniker för att säkerställa att det blir rätt gjort. Nästan allt behöver rengöras och smörjas vilket kräver mycket utrustning. Utan alla dessa försiktighetsåtgärder för vinterförvaring skulle din vattenskoter inte vara redo att springa när säsongen börjar.

Varför är vinterförvaring så dyrt?

För att sätta utgifterna i perspektiv för dig, ville jag dela med dig av checken du skulle behöva skriva upp om du inte vinteriserade din vattenskoter. Värdet av skada från att inte vinterställa din vattenskoter kan få upp till $5 000! Om du har vatten som fryser inuti din motor över vintern kommer det att skada hela din vattenskoter.

Så även om vinterförvaring verkar dyrt, är det en nödvändighet för din vattenskoter varje år. Även om du bor i ett område där det inte blir för kallt under vintersäsongen behöver du fortfarande vinterförbereda din PWC.

Vinterförvaring är dyrt eftersom det finns mycket utrustning du behöver använda på din vattenskoter, och det krävs mycket arbete för att slutföra en vinterisering.

Vattenskoterdelar är superdyra och för att hålla dem i spetsform måste du investera i kvalitetsmotorolja. Du kanske tror att du är en expert och kan göra jobbet själv, men om du gör ett enda litet misstag kan det sluta i en enorm katastrof.

Även bara att överfylla din motor med olja kan resultera i en dyr röra som du måste städa upp. Ta mitt råd, gå till en mekaniker om du inte är väl medveten om din vattenskoter och hur den behöver vinterklareras.

  Måste du registrera en kanot?

En vattenskoter är en högpresterande motorbåt, inte en gräsklippare, och du måste se till att den tas om hand av någon som vet vad de gör, annars kan den dö.

Hur du vinterförbereder din PWC själv

Om du har erfarenhet av vattenskotrar och hur man vinterförbereder dem, kan du spara lite pengar genom att göra det själv!

 1. Få din vattenskoter placerad i dräneringsläge. Se till att framsidan är högre upp än den bakre så att du kan tömma den ordentligt. Placera den försiktigt på din släpvagn.
 2. Slå på vattenskotern och flytta gasreglaget fram och tillbaka i snabba korta skurar. För att förhindra överhettning, överskrid inte denna process i mer än 30 sekunder. Fortsätt tills allt vatten är slut.
 3. Blanda RV frostskyddsmedel med vatten för att förhindra att vätskor fryser inuti din vattenskoter. Blanda en gallon (3,8 L) RV frostskyddsmedel med en gallon (3,8 L) vatten i en 5-liters hink.
 4. Anslut en slang eller vattenpump till ditt spolutlopp med den andra änden inuti vatten/frostskyddslösningen. När hela blandningen har gått genom motorn stäng av den.
 5. Fyll upp en hink med varmt vatten och lite bilsäker tvål. Torka av hela exteriören med fokus på botten av vattenskotern där slem och alger brukar byggas upp.
 6. Skölj din vattenskoter väl och låt sedan vattenskotern lufttorka helt. Om du vill kan du också ta ut lite vax med hög glans för att polera och glänsa.
 7. Lägg till en flaska bränslestabilisator till din bensintank enligt instruktionerna på etiketten. Detta kommer att hjälpa till att förhindra föroreningar och rester från att byggas upp.
 8. Fyll på din bensintank med PREMIUM-gas. Detta kommer att förhindra kondens som täcker insidan av din bensintank.
 9. Spraya smörjmedel som WD40 på roterande delar av din vattenskoter. Dessa inkluderar styrmunstycket, back- och bromsmekanismerna och motorn tillsammans med elektriska komponenter.
 10. Koppla bort den negativa polen på batteriet och koppla sedan bort den positiva. Ta ut hela batteriet och ladda det medan din vattenskoter förvaras. Se till att batteriet laddas på en plats där temperaturen inte sjunker under fryspunkten.
  Är sammansatta bågar svåra att dra tillbaka?

Steg för att avvintra din PWC tidigt

Du bör kontrollera din vattenskoter ofta för att se till att den fungerar som den ska. Här är några steg du kan vidta innan du vinterförbereder din vattenskoter:

 1. Kontrollera batteriet. Eftersom den genomsnittliga batteritiden är 4 år är det en bra idé att kontrollera ditt batteri ofta och se om det fortfarande håller en stark laddning. Att rengöra området runt batteriet och till och med ta ut kablarna från laddstolpen för att skrubba bort smutsen är en smart idé.
 2. Testa elektroniken. Se till att alla strömbrytare och rattar fungerar. Detta kommer att säkerställa att batteriet är igång och fungerar.
 3. Kontrollera tändstiften. Det är en bra idé att installera nya tändstift i början av varje säsong, men det är smart att kolla dem ofta för säkerhets skull. Se till att alltid ha ett extra set.
 4. Dra åt. Ingen tråd, kabel eller bälte ska gå obemärkt förbi. Om en verkar vara sliten eller skadad, byt ut den så snart som möjligt.
 5. Tvätta den. Efter varje enskild utflykt bör du se till att tömma och skölja av din vattenskoter. Saltvatten kan vara särskilt skadligt för din motor så se till att använda tvål för att rengöra allt.