Genomsnittlig kostnad för att få en basbåt vinterklarerad av en mekaniker

Efter alla skräckhistorier som folk berättar om mekaniker som sliter av dem och laddar dem en arm och ett ben för vissa tjänster, kan det vara svårt att acceptera det faktum att en båt måste vinterklareras årligen. Även om priset på detta kan vara svårt att svälja, är det mycket billigare, i längden, att låta en professionell vinterförbereda din båt årligen än att få en större utblåsning i framtiden.

Att låta en mekaniker vinterställa din båt kostar i genomsnitt allt från 100 till 600 USD beroende på mekanikern, båten och formen båten är i. Basbåtar kan vanligtvis komma undan med att vinterbehandlas för ett pris som ligger närmare den nedre delen av det intervallet .

Låt oss dyka ner i detta och bryta ner några av dessa olika kostnader. Även om det kan vara kostsamt att ha en båt vinterklarerad, behöver det inte alltid vara det om du vet hur du hittar bra erbjudanden och bra mekanik. Och även om priset kan skada lite nu, kommer det att rädda dig från stora ekonomiska skador i slutändan.

Prisexempel

Det finns flera olika alternativ för att vinterställa din båt. Var och en har olika fördelar och nackdelar beroende på vem du är, var du bor, vilken båt du har och hur din budget är.

 • Mariana vintergör din båt
 • Mekaniker vinterklarar din båt
 • Båtaffär vinterklarar din båt
 • Du vintergör din båt

Men, för denna artikels syfte, talar vi om en mekaniker som vinterklarerar en båt, vilket ofta är ett av de billigaste och mest effektiva sätten att få en båt vinterklarerad enl. Bättre båt.

”Om du anlitar en oberoende båtmekaniker för att övervintra ditt fartyg, kan du ofta komma undan med att betala cirka 150 USD för processen, plus lite mer för material.”

Bättre båt

Många återförsäljare tar ut ett fast servicepris för vinteriseringstjänsten medan en mobil mekaniker vanligtvis tar betalt per timme (plus material och resor) vilket vanligtvis kommer upp till mindre än återförsäljarna.

  Hur långt är ett parasailrep?

Lakeview Marine har en Ansökan som kunder kan fylla i för att ansöka om båtförvaring och vinterförvaringsprislista (fr.om 2014/2015). Även om dessa exakta priser kanske inte är vad du kommer att spendera, kan vi genom att titta på dem hjälpa oss att få en bättre uppfattning om vad dessa saker kostar i genomsnitt.

Applikationen har tre olika sektioner att fylla i, en för förvaring, en för krympplast och en för vinterförvaring. När det gäller vinterförvaring erbjuder Lakeview Marine ett bronspaket, ett silverpaket och allt i en special. Allt-i-ett-specialen är för båtar upp till 19 fot, och den kostar $699. Denna special innehåller flera saker, inklusive hämtning för det angivna området, silverpaket, krympförpackning med träram och ger utomhusförvaring fram till maj. Det här är en hel del. För båtar från 19 fot till 24 fot kostar det 799 $.

Om du bryter ner vinterförvaringen, det här är vad som ingår:

 • gasgenerator
 • färskvatten
 • ismaskin
 • huvud
 • 1:a AC-enheten
 • 2:a AC-enheten
 • pumpa ut

Priser från källan; Båtfolket

På one boaters forum, The Hull Truth, det pågick en ganska intressant debatt om hur mycket det borde kosta att ha en båt vinterklarerad. Den ursprungliga medlemmen som startade diskussionen sa följande.

”Min båtmekaniker reste precis upp i dag och vinterklarerade min båt. Den slutliga notan var $660 ($560 för vinterförvaring, $100 kostnad för resa). Jag är helt okej med resekostnaden. Men blev jag tvungen för vinteriseringskostnader?”

BoatBrian230

Många tyckte att detta var ett bra pris att betala, medan andra ville ha mer information så att de kunde ge ett mer detaljerat svar. Sammantaget blev det väldigt tydligt att prissättningen beror mycket på saker som region och plats. Människor var över hela kartan med sina svar. En person svarade på detta och sa följande.

“$660 med resor?

Om det var en 14-fots aluminiumbåt med en utombordare på 8 hästar fick du slang. Om det var en 36 fots sportfisk så fick du en hel del.

Lokal rörelse

En annan medlem av forumet, en medlem i Admirals Club, svarade ändå och gav den ursprungliga inläggsförfattaren ett exempel på vad de betalade i sin erfarenhet. Han sa följande.

”Vi här i nordost betalar cirka 250 per motor plus delar. Vattensystem är ytterligare cirka 200 eller så, lagring för vintern 1000 och krympplast är cirka 16 dollar per fot, ytterligare 500.”

SnowDevil

Som man kan säga finns det så många olika saker som påverkar vad du kommer att betala för en mekaniker att vinterisera din båt.

  Är pulka säkert under graviditeten?

På ett forum på iBoats, kommenterade JustJason och sa att han vanligtvis tar mellan $250 och $350 för delar och arbete. Så runt så mycket bara för att övervintra. Detta pris inkluderar inte förvaring för vintern eller krympförpackning av båten.

Saker som påverkar prissättningen

Det finns flera saker som påverkar priset för att vinterställa en båt som vilken typ av båt du har, vem du väljer att vinterställa den och vilken region av världen du befinner dig i.

Storleken och typen av båt avgör vad som görs i vinteriseringsprocessen. Priset kommer också att bero på om du vill att en mekaniker, marina, båtaffär ska göra det, eller om du vill göra det själv.

Det största som påverkar priset är dock din region. Regionen dikterar vad som behöver göras med båten, vem som är tillgänglig för att göra det som behöver göras och hur intensiv processen behöver vara. På vissa varmare platser som Kalifornien eller Florida använder människor sina båtar året runt. Vinterläggning behöver inte ens göras eftersom de helt enkelt inte upplever vintern. Dessa saker är alla saker att tänka på innan du vinterförbereder en båt.

Om det fanns tillräckligt med vatten där jag kommer ifrån för att ha en båt, skulle den nog hamna i upplag 9 månader om året ändå. Om den var vinterklarerad skulle den definitivt vara skadad. Dessa saker måste man ta hänsyn till så att du kan få ut det mesta av din båt och dina pengar.

Vad vinterisering innebär

Återigen, i JustJasons inlägg på iBoats forum listar han ut vad han brukar göra för att övervintra en båt.

”Bara för att ge dig en uppfattning om vad jag gör… motorolja och filterbyte, driva oljebyte, stabilisera bränsle, dimma, rostskyddsspray exteriör, smörja alla kopplingar, fylla på frostskyddsmedel (om så önskas), dra prop, fettpropp axel, dragdrivning, smörj & inspektera, rikta in och återinstallera, [and] lossa remspänningen. Den genomsnittliga båten tar mig 3-5 timmar att göra.”

Att övervintra en båt betyder dock inte alltid det hela. Det handlar om olika saker beroende på vilken region du bor i. En fiskare i Florida på Hull Truth skämtade om att vinterförvaring för dem betyder att de ”tar på sig en jacka när de ska fiska.”

  Är Leggings bra för löpning

Det fanns medlemmar som sa att för dem var vinterförberedelse helt enkelt att kasta en glödlampa i kölvattnet. Andra uppgav att vätskor måste bytas, block måste tömmas och bränsle ska stabiliseras. Varje medlem hade olika idéer om vad vinterbehandling är. Och ingen av dem har fel. För var och en av deras båtar och platser är jag säker på att det var och en av dem sa är vad vinterförvaring är för dem.

För din individuella plats och typ av båt kommer det att behövas lite forskning för att hitta rätt pris för dig. Men förhoppningsvis har den här artikeln hjälpt till att ge dig en uppfattning om vad vinterförvaring av en mekaniker bör kosta och att du slipper bli lurad.