Genomsnittlig kostnad för att få en basbåt krymplindad för vintern

Du har säkert hört att du behöver krymplinda din båt inför vintern. Detta är mycket sant, eftersom det kommer att förlänga livslängden på din båt. Men du kanske också undrar hur exakt denna process kommer att kosta dig. Här kommer jag att dela upp vad exakt det kommer att kosta dig att få din basbåt krymplindad.

Intervallet du kan förvänta dig att priset landar i eller runt är $10-$30 dollar per kvadratfot. Det är svårt att hitta en tydlig genomsnittlig kostnad för att få en båt krymplindad på grund av de många omständigheter som påverkar priset, såsom båtens läge och storlek.

Så exakt vilka är några av dessa omständigheter som kan påverka priset du måste betala så mycket? Jag har brutit ner den och flera andra frågor om denna krympplastaffär. Om du är nyfiken på vad just din basbåt kommer att kosta dig, läs då vidare!

Prisexempel

Det finns många alternativ för att få en båt krymplindad. Det finns många olika företag och alternativ, vilket kan vara lite överväldigande. Här har jag samlat ett urval och en mängd olika exempel på dessa alternativ för att hjälpa dig att begränsa din sökning.

Till exempel, några av alternativen som finns för att krympa en båt är följande.

 • Båtvarv
 • Små affärer
 • Mobila krympförpackningar
 • DIY

Eftersom det finns så många alternativ betyder det att det också finns fler bedrägerier. Det är avgörande när du letar efter vem du ska gå med för krympförpackning att du kontrollerar deras meriter och försäkringar. Om en kvacksalvare lindar in din båt finns det många saker som kan gå fel, speciellt när de använder en så varm pistol.

För ett exempel på prissättningen som en mobil krympförpackning tar ut kan vi ta en titt på Dycks mobila krympplast. Det här är ett bra litet företag som har ett rimligt pris. De erbjuder både inpackningar på torra land när båten redan är uppe ur vattnet, men de erbjuder också att lyfta upp båten ur vattnet om man inte har möjlighet, men detta tillför förstås ett rejält pris.

  Hur länge kan fiskar hålla sig vid liv i en livewell?
Båtomslag under 27 fot 14 USD/fot
Båtomslag över 27 fot 16 USD/ft

Dessa priser är för båtar som ligger på torra land. För båtar var som helst från 18 till 27 fot tillkommer en extra kostnad på $120 dollar för att dra ut båten. När det gäller båtar större än 27 fot är den extra kostnaden $140.

Med krympförpackning finns det en chans att fukt kan fångas in i krympplasten, så folk uppmanas att sätta in ventiler av sådana i krympplasten. Dycks Mobile Shrink Wrap kostar extra för dessa extra funktioner till krympplasten, som de flesta gör.

Dragkedja Dörr 40,00 USD
Soldriven ventilation 30,00 USD
Vinddriven ventilation 10,00 USD
Packa upp båten $2/linjär fot
Mögelskydd spray ner (under 27 fot) 50,00 USD

Medan en mobil krympförpackning uppgav att de debiterar folk kostnaden för att resa till deras plats. Om du kan hitta en som är nära omkring dig är deras priser anständiga och du slipper resekostnaden.

Ett annat mobilföretag som shrink-wraps båtar är Mobil marintjänst. De ger dig de olika priserna där på deras hemsida, vilket verkligen hjälper när du försöker jämföra olika företag samtidigt som du försöker hitta rätt för dig.

båtar under 20 fot 10 USD/ft + restid
båtar 20 fot till 26 fot $11-$12 beroende på inramning och stöd
+ Restid
båtar över 26 fot tid och material + restid (de kommer att slå
något lägre pris)
wrap borttagning och
återvinna upp till 30 fot
$60 + restid

Saker som kommer att påverka priset

Som tidigare nämnt finns det ett par saker som i hög grad kan påverka priset du får betala för att få en båt krympplast. Överraskande nog kan de sakerna verka så små och meningslösa som de kommer, men varje proffs inom krympplastik har ett specifikt sätt att göra saker så att de görs som han vill. Ett företag debiterar $5 extra om skrovet är målat. Du skulle inte tro att det är ett problem, men när krympförpackning blir allt ett problem.

  Löser fiskekrokar upp? Hur lång tid tar det?

Scotts båtservice uppger också att de inte kommer att krympa wrap-båtar som kan ha några extra problem. På deras sida står följande.

”Scott’s Boat Service krymper inte omslagsbåtar som lagras i vattnet eller segelbåtar med trappstegsmaster.”

Det finns också många vanliga vardagssaker som kan påverka priset. En av dessa är platsen för både dig och den person som är villig att krympa din båt. Vissa människor flyger till och med eller kör ut en bil för personen och deras krympplastmaterial. Detta kan naturligtvis lägga mycket till priset.

Som du såg tidigare i inlägget finns det många olika företag och verksamheter som krymper inpackning. För vart och ett av dessa företag kommer det att finnas olika grundpris samt olika extra avgifter och kostnader. Även om detta är irriterande, eftersom det kräver mycket forskning för att hitta den bästa affären, är det vettigt eftersom det finns så många olika beräkningar och omständigheter som måste tas med i ekvationen.

Som tidigare sett har båtar av olika storlek olika priser. Större båtar är ofta lite dyrare bara för att det är svårt att manövrera runt båten. Det är också dyrare eftersom det krävs mer material och arbetet är svårare för en större båt. Pivotstorleken är dock inte alltid 27 fot som den var med Dycks Mobile Shrink Wrap.

Olika båtar finns i olika former och storlekar. Var och en av dessa mittkonsoler eller segel eller vad det är kan också påverka priset. Lyckligtvis med basbåtar finns det inte många utskjutande delar av skeppet, som balkar eller t-tops, för att göra jobbet med att krympa hårdare. Den enda del som kan orsaka problem är båtens utombordare, men proffsen täcker det.

Professionell eller DIY?

Det finns många alternativ för att krympa en båt men de två huvudalternativen är professionella eller gör-det-själv. Överraskande nog är det ett ganska kontroversiellt ämne.

  Är sammansatta bågar lagliga i Storbritannien?

När man går den professionella vägen är det avgörande att det pågår omfattande forskning och prisjämförelser innan man väljer en. Och även om det kan vara dyrt att titta på prissättningen som dessa företag tar ut kan vara stressande, är det bättre att göra det som är bättre för båten. Med en sådan het pistol som tätar omslaget och de otaliga andra potentiellt farliga verktygen är det bättre att få proffsen på jobbet.

Att krympa in din båt på egen hand kan vara extremt svårt bara på grund av hur mycket ansträngning, tid, händer och pengar som det kräver. Många föreslår att överlåta det till proffsen, men andra hävdar att DIY är vägen att gå. Men om du inte kommer att ha en massa tid på dina fria händer och ägna allt åt att krymplinda din båt kommer det att bli lite trögt, såväl som en ekonomisk jordbävning.

Vad du behöver för att göra DIY

 • värmekrymppistol
 • inplastning (Dr. Shrink har en stor variation och prisutbud)
 • ventiler
 • dragkedja dörr
 • bandning
 • vertikala stöd
 • krymplindningskniv
 • tejp
 • självhäftande spray
 • skyddshandskar

Värmekrymppistolerna kan bli astronomiskt dyra, så de kostar mellan 400 och 800 dollar. Lägg sedan till mängden krympplast som du behöver, som kanske redan kan fördubbla priset. För att inte tala om de många andra förnödenheter som behövs. Även om du kan hyra en krymppistol från vissa företag, ökar priset på allt annat, och det är helt enkelt inte vettigt att ta det dyrare alternativet.

Ser man förbi det ekonomiska problemet med gör-det-själv, finns det säkerhetsproblem också. Det kan vara farligt för en amatör att använda krymppistolen eftersom den blir så varm. Detta kan potentiellt orsaka skador på båten, användaren eller andra personer i närheten.

Gör-det-själv är vanligtvis bara ett bra alternativ om det finns många aktieägare i båten som är villiga att gå in på priset och faktiskt hjälpa till med att krympa, det är bättre att betala någon annan för att göra det.