Går toalettpapper ut? Och 3 tips för förvaring

Oavsett om du förbereder dig för apokalypsen eller bara vill veta om det är värt att köpa bulkpaketet med toalettpapper, är du här för att du ställde frågan: går toalettpapper ut?

Toalettpapper kan hålla i år eller till och med årtionden om det förvaras på rätt sätt. Toalettpapper kommer att hålla längst när det förvaras någonstans som är svalt och torrt, eller om det är förseglat i en vattentät behållare. Men toalettpapper kan ruttna och mögla när det utsätts för väder och vind.

Det är vår korta sammanfattning, men det finns mycket mer detaljer nedan, inklusive en djupare förklaring av toalettpappers utgång och några tips för att förvara toalettpapper på rätt sätt. Låt oss dyka in!

  1. Går toalettpapper ut?
  2. Tips för förvaring av toalettpapper
  3. Relaterade frågor

Går toalettpapper ut?

Även om toalettpapper inte riktigt går ut på samma sätt som vissa livsmedel gör, kan det fortfarande ”bli dåligt” under de rätta förhållandena.

Toalettpapper är just det, supertunt papper. Och precis som vilket papper som helst gör det sig inte bra med vatten. Om ditt toalettpapper blir fuktigt eller blött kan det börja mögla.

Dessutom, eftersom toalettpapper är utformat för att lösas upp i vatten, om det blir för blött, kan det börja lösas upp innan du har en chans att använda det. Detta kan också vara ett problem för liknande pappersprodukter, som toalettstolsöverdrag eller pappershanddukar.

Om du bor i ett klimat där det är väldigt fuktigt och varmt mycket av tiden, kanske du vill överväga att förvara ditt toalettpapper för att förhindra att det möglar snabbt.

Se även  Hur man hittar en tyst lägenhet: 5 steg att inte hoppa över

Toalettpapper kan också påverkas av värme. Om den utsätts för sol och torr värme kan den börja torka ut och gå sönder. I grund och botten kommer ditt toalettpapper att förvandlas till damm.

Nu, även om detta kan få det att verka som att toalettpapper är ganska ömtåligt, behöver du inte oroa dig för mycket. De två sakerna jag nämnde tidigare sker oftast bara under en längre tid och med rätt förutsättningar.

Om du förvarar ditt toalettpapper i ett badrumsskåp som de flesta människor, bör ditt toalettpapper hålla tillräckligt länge för att du ska kunna använda det, även om du bestämmer dig för att köpa bulkpaketet.

Om du är orolig för att förvara den under en längre tid, i nästa avsnitt har vi några tips om hur du förvarar ditt toalettpapper för att det ska hålla.

3 tips för att förvara ditt toalettpapper

1. Håll det högt och torrt

Om du är som de flesta människor förvarar du förmodligen ditt toalettpapper under handfatet i badrummet eller nära din toalett. Det här är bra och bra tills din diskbänk läcker eller du stänker vatten på ditt helt oanvända papper.

För att försöka förhindra att detta händer, försök att förvara ditt toalettpapper någonstans högre upp i ditt badrum eller inte i ditt badrum alls. Om du har en linne- eller handduksskåp nära ditt badrum kan du förvara den där.

Detta kommer inte bara att hålla ditt toalettpapper utom räckhåll för läckande kranar utan hjälper också till att frigöra lite extra utrymme under handfatet i badrummet för andra mer vattentåliga saker.

Men du kanske fortfarande vill ha en rulle eller två under diskbänken så att de är inom räckhåll i händelse av en tom rulle nödsituation.

Se även  Behöver Crock Pots vatten? Eller kan de koka torrt?

2. Använd vattentäta behållare

Om att förvara ditt toalettpapper någon annanstans inte är ett alternativ och du är orolig för vattenexponering, prova att använda en vattentät behållare.

Dessa saker är inte för dyra och de finns i alla former och storlekar.

Om du vill att behållaren ska få plats under din diskbänk, se till att du tar mått innan du gör ett köp. Detta sparar dig besväret med att behöva gå tillbaka till butiken och försöka igen.

Vattentäta behållare kan också användas om du vill spara lite toalettpapper för mer långsiktiga ändamål. Det är en bra idé att spara lite papper för en nödsituation, som t.ex. dåliga stormar/väder.

Att lägga toalettpapper i en av dessa behållare och förvara det kan lätt få det att hålla i flera år eller kanske till och med årtionden beroende på kvaliteten på din behållare.

Förutsägelsen om decennier är en hypotes, eftersom du kan föreställa dig att inte många människor har studerat toalettpappers livscykel.

3. Original fabriksförpackning

Många gånger när du köper ett bulkpaket med toalettpapper, förseglas rullarna i mindre paket med 4, 6 eller 9 rullar förseglade inuti den större förpackningen.

Dessa mindre förpackningar är ett bra sätt att hålla ditt toalettpapper ”fräscht”, i brist på ett bättre ord.

Du behöver bara öppna ett av de mindre paketen när du får slut på dina tidigare rullar. Detta håller rullarna du inte använder förseglade inuti plast som håller dem fina och torra.

Så om du är orolig för att köpa bulkpaketet med toalettpapper, leta bara efter ett som har mindre plastbuntar i det större och ditt toalettpapper bör hålla tillräckligt länge för att du ska kunna använda allt.

Se även  Kan rostfritt stål gå i mikrovågsugnen

Men om du köper toalettpapper kommersiellt är det en annan historia.

Att köpa toalettpapper kommersiellt resulterar vanligtvis i att toalettpappersrullarna är individuellt inslagna i papper. Detta utgör samma problem som själva toalettpappret eftersom papperet det är inslaget i också kan mögla om det utsätts för vatten eller överskott av fukt.

Om du köper toalettpapper kommersiellt och är orolig för att det ska utsättas för väder och vind, följ ett av våra andra tips för att ta reda på vad som kommer att fungera för dig.

Löser toalettpapper upp?

Toalettpapper är utformat för att lösas upp i vatten så att det inte täpper till ditt VVS- eller septiksystem. Toalettpapper bör lösas upp på cirka 20 minuter för att inte täppa till dina rör.

Hur förvarar du toalettpapper?

Toalettpapper förvaras bäst på en sval torr plats. Under ett badrumsskåp går det oftast bra såvida du inte har ett läckande handfat. Om du har en stor mängd och du försöker få den att hålla kan du lägga den i en vattentät behållare eller högre upp på en hylla för att säkerställa att den håller sig torr.

Går glödlampor ut?

I allmänhet går glödlampor inte ut, och de kan ha en exceptionellt lång hållbarhetstid. För att behålla oanvända glödlampor, förvara dem ordentligt så att de inte går sönder. Förvara glödlamporna i originalkartongen och på en säker plats.

Lämna en kommentar