Går pappershanddukar ut? Och hur man håller dem fräscha

Att fylla på med pappershanddukar, särskilt när du köper dem i bulk till ett rabatterat pris, kan verka som ett smart drag.

Men går pappershanddukar ut? Om pappershanddukar förvaras på rätt sätt upphör inte att gälla. För att maximera livslängden på pappershanddukar, förvara dem i sin ursprungliga plastförpackning eller i en förseglad vattentät behållare. Förvara även pappershanddukar borta från fukt, potentiella vattenläckor, damm eller möss.

Om du tycker att detta är överraskande, eller om det bekräftar vad du förväntade dig, fortsätt läsa så täcker vi det Varför pappershanddukar går inte ut, och hur du kan få dem att hålla så länge som möjligt.

Varför går inte pappershanddukar ut?

Pappershanddukar är, trots sin tygliknande struktur, gjorda av samma material som böcker är gjorda av. Pappershanddukar kan försämras under långa perioder eller skadas när de är i fel miljö, precis som en gammal bok, men tekniskt sett ”blir de inte dåliga” av sig själva.

Pappershanddukar görs när papper strimlas och kombineras med vatten för att skapa en mjuk massa, som sedan filtreras, pressas torr och blekas för att ta bort allt som kan få pappershanddukarna att förmultna.

De behandlas också med en kemiskt hållfasthetsmedel så att de inte faller isär när de är blöta.

Mellan deras stärkande medel och pappers naturliga hållbarhet kan du hålla pappershanddukar lagrade i ditt hem i flera år åt gången – om de är i rätt miljö.

Vad kommer att hålla mina pappershanddukar fräscha?

Även om pappershanddukar inte kommer att bli dåliga som mat eller medicin, kan du inte bara placera dem var som helst i ditt hus och komma tillbaka till dem och förvänta dig en användbar produkt.

Du behöver göra pappershanddukar skyddas av både sin förpackning och sin miljö. Låt oss gräva mer i detalj i båda dessa faktorer:

Se även  Är toalettstolar universella? 2 standardstorlekar du bör känna till

Förpackning

Om du vill undvika att mögel, damm och skadedjur (t.ex. insekter eller möss) förstör dina pappershanddukar, är det ytterst viktigt att hålla dem förpackade på rätt sätt.

Vissa märken av pappershanddukar slår in varje rulle individuellt, medan andra packar flera rullar i en plastförpackning.

Om dina pappershanddukar täcks separat är du nästan klar; ibland finns det luckor i plasten där saker kan komma in som du bör kontrollera innan du förvarar dem.

Om dina pappershandduksrullar inte är individuellt inslagna i plast, måste du förvara dem i förseglade behållare, vilket vi kommer att diskutera senare.

Miljö

Miljön där du förvarar dina pappershanddukar är extremt viktig för att hålla dina pappershanddukar fräscha.

Och du måste särskilt undvika följande miljöfaktorer:

1. Fukt

Den största fienden till en pappershandduks hållbarhet är fukt. Om dina pappershanddukar utsätts för fukt är det som att de används av sin miljö.

Fukt kan komma från mer uppenbara källor, som vattenläckor, eller från extremt fuktiga miljöer. Om de inte tätas ordentligt kan även små hål förstöra hela förpackningar.

Pappershanddukar som blir blöta kan samla mögel och mögel, vilket kan orsaka hälsoproblem.

2. Damm

Pappershanddukar som inte förvaras på rätt sätt är också känsliga för att bli dammiga. Även om du tekniskt sett fortfarande kan använda dem för att absorbera vätskor, kanske du lägger till röran som du gör.

Damm kommer inte bara från något som inte berörs. Om du gör många projekt, som träbearbetning, nära där du förvarar dina handdukar, kan kvardröjande damm också komma in i pappershanddukarna, vilket återigen skapar stök när de ska rengöra dem.

3. Möss

Utsatta eller felaktigt förvarade pappershanddukar riskerar att bli nafsade av möss. Även om de inte är mat, är de perfekta för möss att riva och bygga sina bon.

Se även  Olika typer av rör för vattenförsörjning (med för- och nackdelar)

När möss väl kommit in ska dina pappershanddukar inte användas; detta beror på att möss kan överföra sjukdomar som salmonella och hemorragisk feber.

Möss älskar också röriga utrymmen att gräva och gömma sig i. Dessa röriga utrymmen är ofta de platser där du kan förvara extra bulkgods, som en källare eller en garderob, så du bör vara extra försiktig när du lägger din mat eller dina pappershanddukar i dessa områden .

Lång historia kort – om dina pappershanddukar utsätts för något som de skulle användas för att rengöra, kommer de att förstöra dina pappershanddukar innan du kan använda dem.

Hur kan jag få mina pappershanddukar att hålla längre?

Förutom att använda dem sparsamt kan du hjälpa dina pappershanddukar att hålla längre genom att förvara dem i rätt förpackning och i rätt miljö, som nämnts ovan. Men hur gör man det ordentligt?

1. Lägg dem på en torr, läckagesäker plats

Vissa områden i ditt hem är mer mottagliga för fukt och potentiellt vattenläckage, och dessa områden råkar bara vara de platser där människor tenderar att förvara saker.

Din källare är sannolikt fuktig och fuktig om du bor i ett varmt klimat, så om du behöver förvara pappershanddukar i den typen av område, måste du använda vattentäta behållare (se nedan).

Vattenläckor är också ett potentiellt problem när du förvarar dina pappershanddukar. Var uppmärksam på platser som kan leda till en vattenläckaTill exempel:

  • Under ett handfat
  • Nära din varmvattenberedare
  • Nära din toalett
  • Dina tak

Var mycket uppmärksam på ditt val av förvaringsplats – du vill inte fylla på med 10, 20, 30+ rullar med hushållspapper, bara för att få dem alla att förstöras på grund av en stor läcka.

Se även  Hur fungerar kylfiltar? Vad du behöver veta

Men du kan också skydda dig från dessa miljöfaktorer med bra behållare.

2. Försegla dem

Som nämnts tidigare är vissa pappershandduksrullar individuellt inslagna i plast, medan andra inte är det. Om de är individuellt inslagna kan du bara lägga dem på ett torrt ställe och kalla det en dag.

Däremot sitter plastfolien på hushållspapper ofta lite lös, vilket burk lämna plats för fukt (och annat) att smyga in.

Du kanske fortfarande mår bra om du har ett bra förvaringsutrymme som håller sig torrt hela året, men om du inte vill riskera det kan du också använda vattentäta behållare som den här på Amazon (FYI: vi får provision på kvalificerad Amazon-försäljning).

Och, naturligtvis, om du lämnar dina pappershanddukar i deras plastförpackningar OCH lägger dem i vattentäta behållare, då bör du vara mycket väl förberedd.

3. Håll utrymmen rena

Som tidigare nämnt kan dina pappershanddukar också bli smutsiga av damm.

Du kommer förmodligen inte ofta att damma av området där du lagrar dina bulkgods, men se till att du ibland dammar av de områden där du förvarar dina pappershanddukar.

Det hjälper till att förhindra att damm kommer in i förpackningen. Detta gäller oftast om du bara använder den ursprungliga pappershandduksförpackningen och inte en vattentät förvaringsbehållare.

Att hålla ditt förvaringsutrymme rent kan också förhindra möss från att göra dina pappershanddukar till sitt nya hem. Ta bort alla vattenkällor eller mat som möss kan äta, som skräp eller felaktigt förseglade livsmedel, för att förhindra att de tar över. Bli också av med skräp som de kan häcka i också.

Slutgiltiga tankar

Pappershanddukar är ett bra föremål att köpa in bulk. Med lite noggrann förvaring kan du behålla dem i flera år i taget utan att behöva fylla på.

Lämna en kommentar