Går Columbia-skorna stora eller små?

Som någon med både stora och breda fötter känner jag till kampen med att leta fram ett par fantastiska löpar- eller vandringskängor utan att någonsin veta om de faktiskt kommer att passa. Colombia är ett av de mest populära märkena av friluftskläder där ute, och jag stöter på deras skor hela tiden. Dessutom är de oftast billigare än andra märken som Salomon och Keen.

Så, Columbia skor är stora som små? Låt oss ta en titt på de två par jag äger: Charter Oak Mid vandringskängor och Facet 15 vandringskängor!

Går Columbia-skorna stora eller små?

Blir Columbia vandringskängor små?

Jag är en lång man med stora, breda fötter. Jag är någonstans mellan 12,5 och 13,5, beroende på skotyp och märke. För några år sedan köpte jag ett par Columbia Charter Oak vandringskängor, en äldre version av Columbias nuvarande flaggskepp för män, Redmond III Mid.

Columbia vandringskängor på träbakgrund
Dessa stövlar är från en äldre generation, men de passar perfekt!

Det är en stadig, vattentät vandringssko som jag redan har tagit flera promenader med Berget Leconte i Great Smoky Mountain National Park till Sky Pond i snön i Rocky Mountain National Park i maj förra året.

I butiken jag besökte hade jag valet mellan en 12 bred och en normal 13. Jag provade båda och eftersom mina fötter bara är lite breda, blev 13:an den bästa av de två. Efter mer än 30 mils vandring (jag vet, fortfarande inte så mycket) kan jag med säkerhet säga att det här är fantastiska vandringskängor. De känns bra på varje del av min fot, med väldigt lite smärta eller obehag, även efter en dag på 21 mil! Så ja, Columbias vandringskängor är små, men inte så stora att jag har problem med dem.

  Vilket är det bästa hotellet på Mackinac Island? 5 utmärkta val

Domen: Columbia vandringskängor går lite små. De är inte små, men de går inte exakt i storlek. Genom att gå upp en storlek fick jag en helt perfekt passform!

Columbia hiking/trail löparskor

columbia vandringskängor på ett träbord

Eftersom jag var så nöjd med mina Columbia vandringskängor köpte jag ett par själv Facet 15 vandringskängor. Det visade sig att jag älskade dem ännu mer än stövlarna! Jag fick storlek 12 i de här skorna och passformen var lika bra som mina vandringskängor i storlek 43. Jag bär dem på korta promenader, löpturer och de blir till och med snabbt min favoritvardagssko. Hittills har jag sprungit/vandrat minst 250 mil i dem, och även om de visar lite kosmetiskt slitage, är de fortfarande otroligt bekväma!

Domen: Columbia vandringskängor är normala i storlek. De är lite breda, men inte så breda att en vanlig fot skulle kännas vilse i dem. De passar mina lite breda fötter perfekt, utan att behöva gå upp en storlek!

Vilken storlek Columbia-skor ska jag köpa?

Columbia stövlar är små

Columbia har inte halvstorlekar större än 11,5, så det är viktigt att du vet exakt hur de passar dina fötter. Om du har väldigt smala fötter bör din normala storlek vara bra när det kommer till vandringskängor. Men om du har genomsnittliga eller breda fötter skulle jag rekommendera att gå upp en halv storlek med vandringskängor.

Men när du köper Columbia-skor kan du behålla din faktiska storlek och vara säker på att de kommer att passa!

Summan av kardemumman: Columbia skor och stövlar

I allmänhet är Columbia-skorna normala i storlek, även om du har lite breda fötter. De blir inte stora, och bara vandringskängorna brukar bli lite små. Jag har sett folk slå dessa stövlar tidigare, och jag förstår det om du är en bergsklättrare eller van vandrare. De är helt enkelt inte gjorda för 20 000 toppar eller 3 000 mils vandringar. Men för oss genomsnittliga vandrare och backpackers ser jag inget som hindrar mig från att ge mitt fulla stöd till Columbias vandringskängor och kängor – de passar, de är bekväma och de är prisvärda!

  Fungerar pepparspray på björnar?