Fungerar ogräsfria krokar verkligen? Jag provade dem

Ogräsfria krokar lovar att förhindra att kroken fastnar på ogräs i vattnet, men jag provade dem för att själv avgöra om de faktiskt gör det eller inte. Resultaten kämpade under intensiva användarfel, men överlag verkar själva produkten väldigt praktisk för en professionell.

Fungerar ogräsfria krokar verkligen? Även om de inte fungerade för mig från början, som nybörjarfiskare, skulle en mer erfaren sportfiskare genast ha stor framgång med dem. Efter lite träning blev jag betydligt bättre på det.

Ogräsfria krokar kan vara svåra eller lätta att använda, beroende på din erfarenhetsnivå, utrustning och bakgrund av att arbeta med din utrustning och hantera den. Ju mer bekant du är med din utrustning, desto lättare blir det för dig att använda någon av den.

Fungerar ogräsfria krokar?

Med traditionella mjuka plastbeten tenderar kroken att fastna i ogräset. Om du inte är ute för att fånga ogräs kommer detta att förstöra din resa, eftersom att dra klumpar av ogräs genom vattnet tenderar att skrämma bort fiskar. Ogräsfria krokar förmodas stoppa in kroken i betet, vilket förhindrar att kroken fastnar.

Om de fungerar eller inte beror på dig själv, vilken utrustning du har, vilken ogräsfri krok du köper och hur du fäster och hanterar kroken. Om du inte följer instruktionerna för din ogräsfria krok och bete, kommer du sluta fånga ännu mer ogräs än med en vanlig krok.

När jag provade dem först hade jag liten eller ingen lycka. Jag satte mig igen och hakade försiktigt ihop beten enligt instruktionerna. Detta tog mig betydligt längre tid, eftersom jag var extremt försiktig, men det fungerade mycket bättre.

Vad är ogräsfria krokar?

En ogräsfri krok, i sin mest grundläggande form, är helt enkelt en krok med något slags skydd som förhindrar att skräp trasslar in sig i kroken. Skyddet är tillverkat av en lätt tråd som håller ogräs borta från krokens spets.

  Varför detta är den bästa tiden för sötvattensfiske

Weedless krokar finns i några olika former, mest kända Weedless Wacky Worm Hook. Detta är den vanligaste ogräsfria kroken du kan köpa, eftersom den använder ett lättviktsskydd för att förhindra att kroken fastnar i saker.

Många andra former av krokar kommer som ogräsfria. I teorin skulle nästan vilken krok som helst kunna göras ogräsfri om man skulle lägga den lätta tråden på krokens spets. Ett annat sätt att dölja kroken från skräp i vattnet är att stoppa in ditt bete, men det kan vara en svårare uppgift att bemästra.

I det här inlägget tar vi upp var du kan hitta en ogräsfri krok, hur du framgångsrikt använder ogräsfria krokar och några tips om hur du gömmer kroken i ditt bete. Alla dessa är fantastiska verktyg för att göra dig själv till en mästare sportfiskare.

Var kan man hitta en ogräsfri krok?

Det första stället jag gick till och letade efter en ogräsfri krok var min lokala fiskeaffär. De har ett stort utbud av krokar, beten och allt annat fiske du kan önska dig. Med hjälp av en trevlig äldre herre checkade jag ut med ett urval av krokar som annonserade sig som kroklösa.

Det andra stället jag tittade på var våra stora märkesbutiker i stan, men de hade inte så mycket att erbjuda. De har en mycket allmän fiskeavdelning, som förvisso hade flera ogräsfria krokalternativ, men inte lika många som farfar hade. Byggvaruhandeln hade också en del utbud.

I följande avsnitt kommer vi in ​​på de olika stilarna av ogräsfria krokar. Men innan dess, var kan du köpa dem, särskilt om du saknar en lokal fiskebutik som drivs av någons farfar? På samma ställe köper vi allt annat – du kan se dem här på Amazon.

När jag kom hem efter att ha köpt mina ogräsfria krokar satte jag mig ner för att göra lite prisjämförelser. Amazon erbjuder ett mycket lägre pris till andra platser, men om du har råd och har en, försök att besöka den lokala farfars butik.

  Hur man riggar och fiskar en BioSpawn PlasmaTail-mask för bas

Vilken typ av ogräsfria krokar finns det?

Vi gick precis över det faktum att jag köpte en mängd olika ogräsfria krokar för att prova och var den billigaste platsen är, men vilka typer av ogräsfria krokar gör de? Det finns trots allt dussintals olika sorters krokar som är bäst lämpade för olika uppgifter på grund av sin form.

Som jag upptäckte är inte bara deras ogräsfria krokar, utan många andra typer av krokar tillämpar samma teknik. Till exempel visades jag en jiggkrok med en lätt trådbur på. Det var samma sak som en typisk jiggkrok, men för den lilla tråden som löper mellan spetsen och basen.

Om du är trött på att fånga ogräs istället för fisk, men inte kan sluta använda din favoritkrok, oroa dig inte längre. Nu kan du beställa nästan vilken typ av krok du kan tänka dig utanför Amazon. Du kan också skräddarsy dem eller göra dina egna, beskrivet nedan.

Nästan vilken krok som helst kan göras kroklös. Du behöver bara lite arbete för att skapa en ogräsfri krok. Du väljer först din krok som du vill göra ogräsfri. Sedan behöver du bara lite lätt tråd att vrida på basen av kroken för att köras till punkten.

Hur man använder en ogräsfri krok framgångsrikt: Tips och tricks från en nybörjars misstag

Som nämnts tidigare, mitt första försök med en ogräsfri krok förde in hälften av skräpet i floden, eller så verkade det som jag drog till land för att få tillbaka min krok och locka. Detta berodde på att jag inte var van vid att använda kroken alls, och det kräver lite övning för att vänja mig vid.

  Detta är den bästa momentnyckeln för Dirt Bikes

Jag tittade inte bara på förpackningen för mina specifika beten och krokar, jag drog också upp Bass Pros hemsida för att få lite hjälp av dem om vilka krokar som ska användas och hur man använder dem bäst. Mycket av informationen jag lärde mig kommer från här.

Ogräsfria krokar kan vara svåra att bli bekväm med, men många mästare sportfiskare svär vid dem och deras förmåga att rädda dig från att störa skräpet och skrämma fisken. Naturligtvis kan du också använda ogräsfria beten. Vissa människor svär att dessa är mycket bättre än ogräsfria krokar.

Hur är det med ogräsfria beten?

Ogräsfria beten används ofta istället för ogräsfria krokar. Dessa har i huvudsak kroken uppstoppad inuti dem, så kroken är skyddad från att fånga skräp. Kroken sticker upp inuti betet och genom det, så när fisken biter kommer kroken att hoppa ut och fånga.

Ogräsfria beten kan vara knepigt att få kläm på. Jag lärde mig min läxa och läste noga om ogräsfria beten innan jag försökte få i kroken. Det var enkelt när jag väl kom på det, eftersom det finns ett ställe för det att titta in, genom insidan av beten, och spetsarna kommer ut tillräckligt mycket.

Jag var glad att jag gjorde det, eftersom jag nästan fick fingret med kroken och skulle definitivt ha gjort det om jag inte hade läst på hur man säkert använder dem. Du måste vara noga medveten, annars kommer du att sticka kroken både genom beten och in i tummen, ännu mer än med typiska beten.

Jag hade lättare att använda ogräsfria beten med vanliga krokar än med ogräsfria krokar för sig, men de var dyra att köpa och jag tappar ofta beten. Ogräsfria krokar var svårare att få kläm på, men de var billigare att köpa och svårare att tappa för mig.