Fungerar elektroniska fiskedrag?

Att skaffa ett nytt lockbete till ditt spö kan vara en stor sak, och det gör det potentiellt förvirrande att förgrena sig. Det elektroniska locket är inget nytt, men den lilla användningen de ser gör att många fiskare inte vet deras fördel.

Fungerar elektroniska fiskedrag? Som med alla lockelser kommer det att vara från fall till fall. Du kommer inte att kasta in den och få en fångst varje gång, men Elektroniska fiskedrag kommer med fördelar som inte syns hos många andra, som till exempel möjligheten att locka fisken via LED-ljus.

Den här artikeln kommer att täcka varför du kanske vill använda ett fiskebete, och vi kommer att ge ut några fisketips som hjälper dig att använda dem effektivt

Fördelar med att använda ett elektriskt lockbete

Fördelarna med att använda ett elektriskt bete är i stort sett desamma för att använda alla andra typer av konstgjorda beten, men du lägger till det faktum att många kommer med LED-lampor, och de brukar kallas ”Shiners”

Du attraherar större fiskar

Att använda levande bete är bra för att locka fiskar av alla storlekar, men det kan innebära allvarliga problem på ditt bete om det inte är tillräckligt starkt för att hjälpa till att rulla in en tyngre fisk. För att uttrycka det enkelt, när du använder ett elektriskt bete, är du främst ute efter de större fiskarna. Mångfalden av färger som de kommer med kommer fortfarande att locka till sig något konstigt, men om du får tag i en tyngre fisk kommer du inte att möta så många problem under rullen i fas.

Du lägger inte till nytt bete

Konstgjorda/elektriska beten kan ta bort behovet av att lägga bete på kroken med varje fångst. Chansen är stor att ett litet pulserande ljus kommer att fånga uppmärksamheten hos en närliggande fisk, och detta kan hjälpa dig att minska på betet. En annan fördel för dessa beten beror på deras säkerhet och hur lätt det gör att fånga och släppa.

  Hur man fångar bas från banken (bete, riggar och tips)

Det ger en ny utmaning

Fiske med elektriska beten kan vara lite tråkigare än med levande bete. Fiskar attraheras av rörelsen de avger, vilket är anledningen till att användningen av en LED-lampa på ditt bete kan hjälpa det att verka som om den inte bara är död i vattnet. Även om vissa kan vara nyfikna, kommer det utan tvekan att finnas andra som blir skrämda av ljuset och kanske inte kommer i närheten av det förrän det har legat i vattnet i några minuter.

Det är på grund av detta som när du rullar in din fångst, det finns en känsla av prestation. Levande bete är bra för att lura fisken eftersom rörelsen från det signalerar middagstid. Fisken kanske inte är van vid hur ofta beten blinkar eller kvittrar, och kan leda till att de drar sig helt från ditt kastområde.

Varför du kanske vill använda levande bete

Elektroniska beten har sina fördelar, men det betyder inte att det är bättre än levande bete på alla sätt. Även om du kanske inte behöver köpa levande bete innan varje fisketur, hur mycket tror du att du kommer att lägga på att skaffa nya krokar efter att de rostar, eller ännu värre, hoppar av när du rullar in? Levande bete kan landa dig mer fisk på grundval av rörelsen från att det är något de är vana vid.

Levande bete är också känt för att ta in större fiskar på en mer konsekvent basis än elektroniska, och sägs ha de bästa chanserna när allt du vill göra är att fånga en stor. Visst, dessa rullar kan bli jobbiga när du hela tiden måste kroka om ditt bete, vilket är en av kategorierna som den konstgjorda/elektroniska vinner över levande bete.

  Detta är vad som händer när en fisk bryter din linje

I verkligheten kommer det bästa betet att skilja sig beroende på vad dina fiskemål är, såväl som vilken typ av fisk du vill fånga och var du planerar att göra det.

Vilken typ av fisk är de bäst för?

Du kommer att vilja fiska i sötvatten efter dessa. Elektriska beten är bra för alla typer av fiskar, men du bör egentligen bara använda dessa när du vill fånga en större fisk. Bas sägs vara väldigt lyhörd för dessa på grund av hur kräsna de är i allmänhet, och du kommer säkerligen att fånga några om du kastar dessa i bas-hot spots, som områden nära flodbankar och båtbryggor.

När du fiskar med detta, försök att matcha färgerna på lysdioden för fisken i den vattenmassan. Till exempel, om du fiskar i mörkare vatten gör du klokt i att använda färgglada LED-lampor för att locka till sig bas. Om vattnet är betydligt klarare bör du använda en LED-lampa som avger en mer subtil färg. För att verkligen få en Bass fulla uppmärksamhet, använd en LED-lampa som avger en orange eller gul färg.

Hjälper de till med nattfiske?

Elektroniska beten kommer att hålla sig under alla nattliga fisketurer. LED-ljuset kommer säkert att locka mer uppmärksamhet på natten än under dagen. Tänk på hur mörkt vattnet kommer att bli och hur det lilla enstaka ljuset kunde ses på ett större avstånd i vattenkroppen. Det kan vara möjligt för dig att se ditt lockbete själv.

Vi nämnde en punkt tidigt angående det faktum att du inte behövde kroka om ditt bete eller beten gång efter gång med dessa. Du kan se varför detta skulle löna sig på natten där din sikt är låg. Att hela tiden behöva kroka om ditt bete kan vara jobbigt när du knappt ens kan se det och när du är rädd för att skrämma bort fisken med dina lampor.

Vilken typ av elektroniska beten finns det?

Det finns verkligen ingen brist på elektroniska beten där ute, och alla är inte gjorda på samma sätt. Du kommer att ha några beten som avger ett visst kvittrande ljud för att locka fiskar i närheten eller några som snärtar med några sekunders mellanrum för att lura fisken att tro att det är levande bete. Inte alla dessa beten kommer att göra bra att fånga en mängd olika fiskar, och du kan behöva para ihop några saker för att se till att de är så effektiva som möjligt.

  Vad betyder siffrorna och bokstäverna på ett fiskespö?

Till exempel älskar bas verkligen bluegill, så att få ett lockbete specifikt för Bluegill-matare som kvittrar kan verkligen hjälpa dig. Även när vädret går emot dig och fiskeplatsen är ökänd för att ha få fångster. Det bästa är att experimentera med dessa beten och se vilken som fungerar bäst för dig på din fiskeplats och försöka få ett beten som efterliknar det lokala fiskbytet.

Vart vänder jag mig för elektroniska beten?

Du kan hitta många av dessa betetyper i dina lokala utomhussportbutiker. Dessa kan gå från lågkvalitativa ”använd några gånger” beten som är billiga, till genuint hållbara beten som gör din plånbok lättare. Det sistnämnda är din bästa väg, som när du har en anständig fisk på linan, är det sista du vill att de ska knäppa av den, och om det är ditt enda lockande kan det vara deprimerande.

Om du inte bor i närheten av en sportbutik är det inget problem. Det finns ingen brist på onlineföretag som du kan granska, och vissa erbjuder drag som du ändå inte skulle kunna hitta i butikerna. Livingston Lures är en av dem, och det pratas rutinmässigt om produkterna de erbjuder. De kretsar främst på de kvittrande beten som avger ett ljud på tre sekunder för att locka till sig fisk (särskilt bas).