Fungerar barns fiskestavar som startar bra?

Fiskestavar av typen Launcher ser verkligen coola ut, men fungerar de? Jag gjorde lite forskning för att ta reda på om de verkligen är vad de utger sig för att vara.

Så fungerar de? Att sjösätta eller ”raketdrivna” fiskespön fungerar vanligtvis inte särskilt bra. Nästan varje recension säger att de fungerar för 3-4 kast, sedan bryts. Dessutom tenderar många fiskerullar i barnstorlek att lätt gå sönder eller trassla in sig, och om du försöker förvandla den till en pistol förvärrar det bara problemet..

Det finns några mycket specifika anledningar till varför denna gadget är en dud. Att lära barn att fiska kan vara tufft, och det finns bättre lösningar än en fiskespö för bete.

Varför Launcher-Rods är dåliga

För att förstå varför de är dåliga måste vi förstå deras avsedda syfte. Dessa ”stavar” är i grunden en pistol som skjuter en balja/bobber som innehåller ditt bete, sänkor och krok.

Nyttolasten som innehåller ditt bete är ganska stor och har en fiskelina fäst vid den som rullas in i vapnets rulle.

Ditt barn är tänkt att spänna pistolen och skjuta den lilla bobber/klämmekanismen i sjön. När den väl träffar vattnet öppnas den för att släppa kroken och betet. Vid det här laget använder du det som ett vanligt fiskespö med en bobber.

Det är helt ok i teorin, men det är vanligtvis mer besvär än det är värt.

Det går lätt

Fiskespön som Raket fiskespö är välkända för att ha problem. De har en komplicerad startmekanism som du lägger i händerna på din 12-åring.

Många människor har fått sitt barn att bryta det under de första gipsen. Ett bra exempel är denna underbara recension här:

”Snälla, slösa inte dina pengar. Jag läste recensionerna, men mitt gudbarn insisterade på julen. Som ALLA recensioner sa, det gick sönder på cirka tio minuter.”

Amazon recension med ett verifierat köp

Amazon är full av den här typen av recensioner. Föräldrar som fick sitt barn den här fiskespön för att deras barn bad dem om det går överväldigande besvikna därifrån. Jag tycker att det är jätteintressant 61% av alla recensioner på Amazon för denna sak är bara 1 stjärna.

  Hur långt är ett parasailrep?

Du kan påpeka att 20 % av recensionerna är fem stjärnor, och jag tänkte att jag skulle titta närmare på dem. Efter att ha läst några av de femstjärniga recensionerna. Dessa recensioner skrevs av personer som ger den här produkten i present, och de flesta av dem har inte ens tagit ut produkten ur förpackningen.

Del användarfel & del billig tillverkning

Ibland är det lockande att köpa in genvägar och roliga jippon när det kommer till fiske. Men sådana här produkter är vanligtvis inte byggda för att hålla. Det finns vissa saker som användare förmodligen gör för att bidra till deras haveri, men de är inte heller byggda för tung användning.

Till exempel kräver utskjutningsstavar en speciell bit som är en del av linan som finns i vattnet. Alla som har fiskat kommer att veta att det är mycket vanligt att förlora bobbers, och utskjutningsfiskespöna är inte annorlunda.

Jag skulle vilja påpeka ett stort designfel hos dessa stavar. Ta en titt på en bild på Raket fiskespö. Det skiljer sig från det vanliga fiskespöet genom att det inte alls är ett fiskespö. Fiskespön är designade för att dra i din fiskelina på ett så skonsamt sätt som möjligt.

De gör detta genom att böja och hålla fast vid flera punkter. Efter att ha skjutit ditt bete förvandlas utskjutningsspöet till en rulle på en pinne. Det finns ingen böjning för att förhindra att linjen går sönder.

Som du kan se kommer den som får detta spö att förlora sin lina flera gånger, och på grund av spötets natur kommer linan med största sannolikhet att gå sönder närmare rullen än vanliga spön.

Som jag nämnde tidigare går bobbers vilse. Eftersom raketspöet kräver en speciell bobber kanske du går hem tidigt, även om skjutspödelen inte går sönder.

Om du var mycket försiktig med den, kanske du skulle kunna få mer än en dags användning av den. Nyckelordet är kanske. Jag köper aldrig något som har mindre än 50 % 5-stjärniga recensioner på Amazon, och detta faller långt under det kriteriet. Snälla, gör inte det här för någons födelsedag, oavsett hur illa de vill ha det.

  Hur man bestämmer rätt pillängd för dig

Vad du borde skaffa istället

Titta, jag förstår. Att ge ett fiskespö med en otäck krok fäst på är väldigt läskigt. Ditt barn kan vara utsatt för fara eller mycket okoordinerat. Det kan till och med vara anledningen till att du tar ut honom/henne och fiskar i första hand.

Du är inte ensam om detta. Många föräldrar har velat ta med sig sin femåring och fiska och varit livrädda för att de ska haka på. Tack och lov finns det andra lösningar där ute.

Får jag presentera för dig bakgård bas-casting spel.

Detta spel är avsett att lära barn hur man kastar utan att utsätta dem för krokar.

Det fungerar genom att fästa en liten fisk på fiskelinan på ett befintligt spö och rulle och placera snag-fisken i gräset på din trädgård. Den som övar på att kasta sätter sig sedan på verandan och kastar ut sitt lilla hjärta och försöker dra fisken genom den del av fisken i gräset som gör att de kan rulla in den.

Bry dig inte om att skaffa dem en startspö när de ändå behöver lära sig att kasta. De kommer att tacka dig senare för att du lärde dem hur man gör det på rätt sätt.

Jag vet att jag önskar att min pappa hade gjort det här för mig. Istället slutade det med att jag smällde i vattnet på min första fisketur eftersom jag inte hade en aning om vad jag gjorde.

Skaffa ditt barn en enkel, stängd haspelspö som har bra Amazon-recensioner. Speciellt du letar efter något som säger att det är lätt och hållbart. Något som inte hakar ofta är idealet.

Chansen är stor att ditt barn kommer att bli arg för att det inte är det ta emot deras tjusiga startspö, så du kanske behöver skaffa något annat som har lite gimmick för att distrahera dem.

  Behöver du ett tältfotavtryck för backpacking?

Om jag hade ett barn som ville ha en avfyringsstav, Jag skulle skaffa dem den här. Denna recension säger allt:

“Jag skrev en recension tidigare för Plusinno fiskespökombo som jag köpte till mig själv. Eftersom jag gillade produkten beställde jag den här till mitt barn.

Min son gillade verkligen detta fiskespö och ville genast ut och fiska. Denna har en iögonfallande blå färg. Ser riktigt välgjord ut och den teleskopiska funktionen gör den bekväm att förvara. Jag beställde en lite större storlek av misstag. Om du beställer denna för små barn, försök att beställa en minsta.

Den kommer också med massor av fiskebeten krokar och beten. Vilket är bra för mig eftersom jag inte kommer att oroa mig när min lilla kommer att förlora dem en efter en :)”

Verifierat köp på Amazon

För 20 spänn kan du verkligen inte gå fel med den här stolpen. Om det går sönder, jaja. Den kommer med ett gäng startsaker som ditt barn kommer att bli exalterade över. Massor av saker för ditt barn att förlora!

Lär dem rätt sätt att fiska och de kommer att bli en bättre fiskare för det. Bry dig inte om att köpa något som bara håller en dag och som blir dyrare i längden.

Chansen är stor att den går sönder och bara lämnar en dålig smak i ditt barns mun, vilket gör att de inte har någon lust att fiska igen.

Relaterade frågor

Vad är det bästa sättet att få barn att fiska? Om ditt barn är nervöst inför fiske, försök att låta dem göra det på egen hand. Låt dem ta reda på saker. Ditt barn kanske inte är en fiskare som du och du kanske behöver hitta något annat att göra med dem.

Vilken är den bästa fisken för barn? Den bästa fisken för barn är förmodligen samma fisk som du fiskar efter just nu. Om du använder ett mindre bete kommer de att fånga fiskar som är mer deras storlek. Om ditt barn får en som de har svårt att rulla in kan du alltid hjälpa dem.