Första gången i Seattle? Här är vad du ska göra och se!

Ett besök i Seattle är något som borde finnas på bucket-listan för alla matälskare, frilufts-/äventyrsnötter och kaffeälskare. Få platser verkar ”ha allt” riktigt som Pacific Northwest. Om du är på väg till Seattle när som helst snart, här är en (inte alls uttömmande) lista över de bästa sakerna att göra och se!

Jag heter Jared och jag är allt annat än en expert. Jag älskar dock Seattle, och jag hoppas att du gillar några av de platser jag älskade när jag besökte första gången!

Vad du ska göra din första gång i Seattle: turistplatser och dolda pärlor

Seattles skyline med Mount Rainier i bakgrunden.

Måste se turistplatser i Seattle

Först och främst turistplatserna. Till skillnad från vissa städer lever Seattles ”turistiska” platser till stor del upp till hypen. Det sista de flesta vill se som turister är förstås andra turister. Det känns inte särskilt autentiskt och kan vara trångt och tråkigt. Men om det är ditt första besök bör du veta att det är mer än värt att ta itu med lite klyschor och jäkt att ha dessa saker på din resplan till Seattle:

Spacenålen

Seattle Space Needle, berömd turistattraktion

Om jag ska vara ärlig, skulle jag hellre vara med CN Tower i Toronto. Det är mycket större och restaurangen på toppen är fenomenal. Ändå, om du är i Seattle är Space Needle ett absolut måste. Medan jag var där gjorde jag inte så mycket annat än att stirra på det på avstånd, men strukturen är imponerande nog att ändå kännas som en mindre höjdpunkt på resan.

Bi 605 fot lång, Space Needle är en av de högsta strukturerna i sitt slag och den högsta strukturen av något slag i Seattle. Det öppnade 1962 och har välkomnat mer än 60 miljoner besökare sedan 2021. Det tar bara 43 sekunder att köra till toppen av Space Needle och utsikten från toppen är oöverträffad. Om du vill trotsa folkmassorna och den ”hokey” naturen av det hela är Space Needle jättekul!

  Vad är Micro Spikes?

Pike Place Market

Pike's Place Market, en av Seattles mest ikoniska platser.

Pike Place är en annan av dessa platser som måste ses. Det är en så levande, unik plats som påminner mig mer om utomhusmarknaderna i städer som Mumbai än om en turistfälla i en amerikansk stad. Oavsett vilket bör förstagångsbesökare göra Pike Place Market till en del av deras resplan till Seattle.

Av särskilt intresse är de klassiska ”fiskkastarna”, arbetare som är omöjligt skickliga på att lansera nyfångad fisk genom luften. Det känns som en cirkusföreställning, som folk myllrar av att se en tjugo-någonting kasta runt sig med skaldjur, men ändå värt det.

Pioneer Square

Detta är ett av de mest historiska och typiskt coola kvarteren i staden. Med tegelgator, gammaldags arkitektur och massor av charm i centrum är Seattles Pioneer Square alldeles för cool för att gå miste om. Jag gjorde inte mycket när jag var där förutom att springa några kvarter till CenturyLink Field för att hämta lite utrustning från Seahawks Pro Shop. Men som ett fan av arkitektur och stadens estetik, var det få platser jag älskade att gå runt mer än Pioneer Square!

Den första Starbucks

Jag skulle inte rekommendera att gå in; det är ungefär som alla andra Starbucks du har varit på. Men om du verkligen vill vänta i den där galet långa kön kan du dricka lite bönvatten från det som utan tvekan är det mest inflytelserika kaféet genom tiderna. De 1912 Pike Place Starbucks läget är en syn jag bara inte kunde motstå även mitt i en hektisk sommar. Det är något alldeles speciellt med det, särskilt när man betänker att framgången för den ena butiken skapade 20 000 fler butiker och en global kaffebesatthet!

Dicks kör igenom

Det här är bara en enkel, bra tid. Dick’s Drive-In är en lokal kedja som serverar Americana i form av cheeseburgare, pommes frites och milkshakes. Kommer maten att förändra ditt liv på ett sätt som ingen annan klassisk drive-in burgare skulle kunna? Det kunde det faktiskt. Det är verkligen så bra.

  11 tips för camping i björnland

Första gången i Seattle: dolda pärlor

Nedan är några utvalda platser som kanske inte finns med på listan varje gång, men som är 150 % värda att kolla in. De är mer personliga rekommendationer än något annat, men jag står fast vid dem:

Zoka Coffee Roasters (Greenlake)

Vill du dricka det bästa vinet åker du till Italien eller Frankrike. Öl? Åk till Tyskland. Om du vill fylla din kopp med den mest pretentiöst gjorda koppen kaffe, bege dig till Seattle. Kaffe är inarbetat i stadens tyg; vart man än tittar ser man små drive-in java-hyddor i landskapet. Hantverkskaféer och kaféer finns också överallt. Vilken är den absolut bästa? Svårt att säga. Det är dock svårt att gå fel Zoka kaffe.

Kaffet är otroligt, stämningen är god och fönstren är stora och ger dig en fantastisk utsikt över den hippa och populära stadsdelen Green Lake. Om din idé om en perfekt lat morgon är ett gott kaffe och en bättre bok, gå till Zoka för att njuta av lugn, ro och koffein!

Kerry Park

Det är inte mycket för folk som gillar lekplatser, men Kerry Park erbjuder några av de bästa utsikterna över Seattles skyline. På bra dagar kan du se Mount Rainier hägra i fjärran, vilket ger otroliga solnedgångsfoton. Det är utan tvekan den bästa platsen i stan att ta fantastiska bilder, ingen tävling. Faktum är att bilden överst i den här artikeln togs från utsiktspunkten vid Kerry Park (inte av mig, utan av en mycket bättre fotograf)!

Kerry Park ligger i Queen Anne-kvarteret och erbjuder utsikt över Elliot Bay, stadens skyline (också ett bra hörn av Space Needle) och Mt Rainier om du har tur. Om du är en fotograf av något slag är detta ett måste för både förstagångsbesökare och återkommande resor!

  Hur man känner igen Poison Ivy

Neumos

Den här musikarenan är ett bra ställe att se stora namn i en liten miljö och upptäcka vad som kommer ut från Seattle just nu. Om du gillar levande musik, stanna Neumos tänk på när du planerar ditt besök i Seattle. Det kan finnas en show planerad för dig!

Var ska man bo i Seattle

Seattle är full av Airbnbs, hotell och till och med några bra vandrarhem. Om du letar efter ett ställe att bo på när du besöker Seattle för första gången, kolla in dessa platser:

Detta fantastiska loft

Privat loft i stadsdelen Pioneer Square i Seattle
Bild med tillstånd av Airbnb.

Denna Airbnb är en privat vind ligger mitt i Pioneer Square-kvarteret och är så mysigt och coolt att det är svårt att boka mindre än några nätter. Det är nära till alla platser som måste ses, kollektivtrafik och är helt enkelt charmigt!

Det historiska Alexis Hotel

Öppnade första gången 1901, Alexis har funnits längre än nästan något annat i stan. Om du letar efter en bit historia utöver korta promenader till alla toppplatser i Seattle, är Alexis för dig! Det kan vara historiskt, men det är inte den sortens snurriga gamla tapetserade hotell man kan föreställa sig. Den är vackert restaurerad och kombinerar det bästa av hotellets ursprungliga design med modern lyx.

Slutsats: Första gången i Seattle Resplan

Jag hoppas att du gillade den här korta guiden till att besöka Seattle! Det är allt annat än uttömmande – mer en introduktion till din resa än en komplett resplan. Men att se stadsdelarna, smaka på maten och göra de turistaktiviteter du just läst om är ett bra sätt att uppleva Seattle för första gången. Lova bara inte att du inte gör det endast det du ser här – det bästa sättet att uppleva en stad är att hitta dina egna äventyr!