Förebyggande av stöld av smutscykel: enkla tips för att hålla din cykel säker

Jag har aldrig fått några av mina cyklar eller redskap stulna förut men jag känner folk som har det och det suger. Mina kusiner fick faktiskt sin utrustning stulen från gräsmattan och i det här inlägget kommer jag att dela med mig av några stöldförebyggande tips.

Att se till att din smutscykel förvaras på ett säkert ställe är verkligen inte så svårt. Så länge du inte lämnar din cykel och utrustning liggandes på gården och du inte har din garageport öppen för världen att se, borde du förmodligen vara okej.

Jag har hört historier om killar som får sin cykel stulen direkt ur sin lastbil. Jag vet inte den exakta situationen eller hur länge cykeln lämnades utan uppsikt men det kan verkligen hända så snabbt. Om cykeln är i din lastbil, låt den inte sitta där länge! Det kommer bara att fresta någon att komma och ta den på en tur.

De flesta smutscyklar kräver inga nycklar och är enkla saker att ta med sig för att åka på eller sälja till någon annan. Det är därför jag alltid låser min cykel. Det spelar ingen roll om det är i min lastbil, garage eller skjul, jag gör det så svårt som möjligt att ta.

Även om du har din cykel inne i garaget eller huset, bör du antagligen göra några ytterligare saker för att vara 100 % säker på att ingen kommer att ta saken ifrån dig. Låt oss hoppa in i dem:

Hur förhindrar du stöld av Dirt Bike?

Här är några av sätten du kan se till att din smutscykel inte blir stulen. Du behöver inte göra alla (det gör jag inte själv) men ju mer du kan göra desto bättre blir du:

Håll din cykel i ditt hus borta från fönster. Detta är det första och enklaste du bör göra. Lämna inte din cykel ute i skjulet för det är förmodligen ganska lätt att bryta sig in i. Ställ den i garaget och håll den borta från fönster. Du vet aldrig vem som tittar genom ditt garagefönster på natten och letar efter något bra. Om de kan se cykeln från fönstret ökar chansen att den blir stulen.

  Hur man fångar bas från banken (bete, riggar och tips)

Skaffa ett larm till ditt garage. Nästa sak du bör göra är att sätta ett larmsystem eller kamera i ditt garage. Människor förväntar sig förmodligen inte att ett larm ska gå när de bryter sig in i ett garage så det finns en god chans att de kommer att bli skrämda. Om de råkar stanna kvar och du har en kamera, finns det en anständig chans att du kommer att kunna se hur de ser ut.

Kedja eller lås din cykel. När din cykel står i ditt garage kan du lika gärna låsa den eller kedja fast den vid något. Det bästa man kan göra skulle vara att skaffa ett markankare och kedja det vid det, men allt är bättre än ingenting. Det spelar ingen roll var jag är för jag har alltid min cykel inlåst. Om den är i mitt garage är den låst till något tungt och den är även låst till lastbilen med ett cykellås när jag ska resa någonstans.

Rengör/cykla inte på gården. Det här är lite uppenbart men jag ser att folk gör det hela tiden. Vad tror du kommer att hända om du är ute och visar världen din helt nya smutscykel. Rider den upp och ner på gatan och tvättar den på gräsmattan framför. Gissa vad, du har precis visat världen vad som sitter inne i ditt garage eller skjul. Du vet verkligen inte vem som är runt dig vid en viss tidpunkt så var smart och tvätta cykeln där bak.

Låt inte någon köra den utan säkerhet. Om du funderar på att sälja din cykel se till att du får säkerhet när någon testar den. Se till att de lämnar sina bilnycklar och körkort för att se till att de inte springer iväg med det. Kom ihåg att de flesta smutscyklar inte behöver nycklar så att de kan användas av vem som helst. Helvete, även om din kompis tar det för en snurr, skaffa den säkerheten!

  Ska du rengöra dina fiskebeten?

Skriv ner cykelnumren. Det är alltid smart att skriva ner eller behålla sina kvittopapper för att kunna bevisa att det är din cykel om den blir stulen. Om du inte kan dina siffror kommer det att vara riktigt tufft att kunna bevisa att någon har din motorcykel. Om du kan visa polisen motor- eller chassinummer och du har ett kvitto på köpet blir det svårt att argumentera emot dig.

Skaffa en försäkring för din cykel. Det här är typ den sista utvägen om du vill vara så säker som möjligt. Om du ska spendera tusentals dollar på en ny leksak är det förmodligen en bra idé att teckna en försäkring för den. Det kommer inte att hindra någon från att stjäla din cykel men det kommer att ge dig sinnesfrid.

Hur låser man in sin Dirt Bike i en lastbil?

Detta är något jag alltid gör när jag reser med min cykel. På så sätt behöver jag inte hålla ett öga på det 24/7 och ha sinnesfrid att hon kommer att bli okej. Om du bara använder remmar för att säkra din cykel i lastbilen kan det bokstavligen ta 30 sekunder för någon att hoppa i, lossa remmarna, lasta av cykeln och vara på väg.

Allt jag gör är att använda en kedja och lås eller cykellås för att fästa på lastbilen. Jag drar kedjan genom fälgen och låser den i öglan på sidan av lastbilsflaket. Det är inte 100% säkert men det ger inbrottstjuven något att tänka på. Det är väldigt enkelt och de där låsen är billiga så det finns egentligen ingen anledning att inte göra det.

  Ugly Stik Elite Rod: Du behöver inte spendera $100 eller mer

Hur förhindrar du att din Dirt Bike-hjälm blir stulen?

Din smutscykelhjälm är mycket mer sannolikt att bli stulen än din cykel. Det är bara så mycket lättare att ta och det kan säljas för några anständiga pengar. Om den sitter bak i din lastbil ber du bara någon att komma och ta den.

Mina kusiner hade faktiskt 2 uppsättningar cykelutrustning stulna från deras främre gräsmatta. Hjälm, stövlar, byxor och handskar. De var blöta och lämnades ute i solen för att torka. De gick in i huset i en timme eller så och kom tillbaka för att se att deras saker var borta. Ännu värre, de bodde i en återvändsgränd så tro inte att det inte kan hända dig.

Håll hjälmen borta från fönster om du förvarar den i ditt garage. Sätt din hjälm i hytten på ditt fordon när du inte använder den istället för ute i det fria. Om du är parkerad någonstans lås din hjälm på din cykel med samma cykellås som du använde för att låsa cykeln till din lastbil. Gör dessa saker och du kommer troligen aldrig att ha några problem.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Letar du efter ny utrustning för smutscykel? Klicka här för att kolla in vår rekommenderade redskapssida för att se de saker vi faktiskt använder och det billigaste stället att få tag på.