Förberedelser för en basturnering: En checklista över föremål att ha på båten

När du ska bege dig ut på vattnet för en turnering vill du vara säker på att du har allt du behöver. Men vad innebär det egentligen? Vilka saker måste du ha med dig?

För en basturnering vill du vara säker på att du har allt från en digital våg till toalettpapper. Det varierar på varje person vad de gillar att ha i båten, men med den här artikeln kommer vi att berätta vad som finns där ute och vad andra har föreslagit att du tar med dig.

Så kom och låt oss förbereda oss för den här turneringen tillsammans. Fortsätt läsa så har vi våra båtar redo att gå ut i de stora vattnen innan du vet ordet av.

Rullar, spön och krokar

När du är på väg ut på en fisketur eller turnering vill du självklart vara säker på att du har ditt spö, rullar och krokar. Annars kanske du inte har den bästa tiden när du vill kasta ut i vattnet för din fisk.

Du vill se till att allt är organiserat innan du lyfter. Dra ut spöna som du planerar att använda under dagen och se till att krokarna är vassa och fräscha, så kommer du att kunna ta dig till nya ifall något skulle gå fel.

Det är viktigt att du vet vilka spön och rullar du ska gå in med eftersom du inte vill börja turneringen med ett spö och en rulle som du bara bryter in som du fick kvällen innan. Använd en som du är van vid och som du litar på. Det är det viktigaste.

En fiskare mindes en tid då han fick rådet att packa extra rullar av en äldre fiskare när han av misstag hade fått ett fågelbo att trassla in sig i sitt spö. Istället för att behöva sitta där och reda ut röran kunde han helt enkelt byta rulle och börja fiska igen.

När du ska ut vill du inte ta alla spön du äger, för det är helt enkelt dumt. Ta de som fungerar bäst för dig och försök att hålla dem till ett minimum. Ta bara de som du behöver.

Du kan ta med dig två eller tre spön som är riggade med det du ska kasta och sedan ett par universalspön. Detta gör att du kan anpassa och arbeta igenom saker om de första spöna inte fungerar som bäst.

Lockar

För att gå vidare är det definitivt viktigt att du tar med dig beten. Ta alltid med din krok och viktlåda, det är något du aldrig kan riskera att inte ta när du är ute på en turnering. När du ska ta med dig några mjuka plastbeten, var säker på att du har gjort lite research tidigare.

Ta reda på vilka färger som fungerar bra på den vattenmassan och ta med några andra beten i den färgen också. Ta med lite naturliga färger om det ska bli klar himmel och mörkare färger om det ska vara molnigt.

Många pratar om hur man kan fånga mer fisk med vissa färger men var inte rädd för att prova olika färger och olika saker. Du vet aldrig vad som kommer att kunna ge dig den vinnande fisken, det kan vara något du inte förväntade dig det minsta.

  Är dragkedja farligt? Med säkerhetsstatistik

En annan sak som är viktig är att du märker dina beten så att du snabbt och enkelt kan ta tag i den specifika sorten du vill ha utan att behöva rota igenom en hel grej av beten i hopp om att du har rätt.

Cull Taggar

Uttagstaggar är taggar som du använder för att markera din fisk. Vanligtvis, när du är med i en turnering tillåter de vanligtvis fem basar att hållas i din livewell, så när du fångar den sjätte är det dags att se om den fisken överträffar någon som du har i din livewell. Om så är fallet, byt taggarna och släpp den fisken.

De brukade använda punkteringsetiketter som skulle punktera ett hål i bottenkäken på fisken, men på grund av den etiska oro ville fiskarna egentligen inte riskera att orsaka infektion för fisken. Så nu har de kommit ut med dessa icke-punkterande utslagningstaggar som helt enkelt hakar fast på fiskens underläp utan att punktera den.

Vanligtvis, med dessa taggar, finns det flöten som är fästa som är av olika färg. På så sätt, när du letar efter en specifik fisk i din bobrunn, behöver du bara leta efter flottören i den färgen, och du kan hitta dem enklare än du skulle göra utan dessa flytanordningar.

Dessa är mycket användbara eftersom du kan numrera flytanordningarna och på så sätt hålla reda på din största och minsta fisk. Det kommer i sin tur att hjälpa dig när du fortsätter att fiska och släpper ut sådana som kanske inte var i nivå med dem du tidigare eller för närvarande fångade.

Mätbräda

Uppenbarligen skulle det också vara en bra idé att ha en mätbräda på din båt när du ska fånga fisken. På så sätt kan du få en exakt mätning av vad du fångar, och du kan hålla koll. Se till att du placerar brädan i ett fack när du är klar med den.

Det finns tillfällen då fiskare pratar om hur de såg när deras mätbräda föll i vattnet när de var på väg till en annan plats. Även om de inte är dyra, kommer det att göra resten av din tid på vattnet lite svårare när du försöker mäta fisk.

Detta är ärligt talat ett av de bästa verktygen du kan ha på din båt, speciellt när du är med i en turnering. Du måste vara säker på att din fisk är upp till längden med din licens såväl som med turneringen, så var inte rädd för att ta med mer än en om du råkar förlora den första.

Bra tång

En sak som du kanske inte tänker på när du är på väg ut på vattnet är att du kanske behöver ha en tång med på resan. Det finns tillfällen då kroken blir så inbäddad i fisken att det inte ens är värt det att försöka gräva runt med fingrarna.

När du drar in fisken i båten vill du vara säker på att du inte håller den ur vattnet för länge innan du placerar den i bobrunnen. Det är en bra idé att ha mer än ett par på din båt, speciellt om du ska fiska med någon annan på din båt.

Du måste se till att det är en BRA tång, du vill inte ha några som du tror kommer att fungera okej, du vill vara säker på att du har det du behöver, och du kommer att kunna att göra vad du behöver göra för att få ut kroken från fisken.

  Säkerhetsfaktorer för en snöskoter för barn

Drift av Livewell

Detta är förmodligen en av de viktigaste sakerna som du behöver ha på din båt. Om du använder en äldre båt, se till att ingenting har gått sönder och att du kommer att klara dig med allt du gör. Det betyder att du bör kontrollera att pumparna inte gör något obscent ljud när du slår på dem.

Det kan finnas tillfällen när dina recirkulationspumpar inte fungerar och det finns egentligen ingenting du kan göra åt det förutom att gå tillbaka till stranden och åka hem för att fixa dem. Om du är där ute utan dessa pumpar kommer fisken att dö, och det är inte riktigt vad du vill ska hända när du är ute på vattnet.

Ibland kanske dina pumpar inte fungerar, så det är då du kanske måste fylla dina borrhål manuellt. De där pumparna är annorlunda än de cirkulerande pumparna, det är inte kul att behöva fylla dem för hand, men det kan bara vara något man måste göra om man verkligen vill fortsätta fiska.

Snacks

Det här är något som är riktigt viktigt. För att hålla dig själv och din partner nöjda är det viktigt att du har mat. Det kommer att finnas tillfällen när fisket går långsamt och magen kurrar, och du kommer att veta att det är den tiden på dygnet. Men vad kommer att hända om du är ute och går utan mat?

Kan du föreställa dig att vara på en båt hela dagen, i solen, regnet, vad du än befinner dig i och sedan inse att du inte har mat? Det är den värsta känslan. Försök inte tuffa ut det. Ta lite snacks och ta med dem. Packa lunch också. Det är ingen dålig sak. Det kommer att hjälpa dig att hålla dig skarp och hjälpa dig att fortsätta hela dagen.

Första hjälpen kit/toalettpapper

Det här är också ganska grundläggande saker som du redan bör ha med dig innan du ger dig ut på vattnet. Du vet aldrig när du råkar ut för en olycka med en krok och du måste ha lite anti-bakprylar närvarande.

Jag minns att det var en gång jag fiskade, och jag gick för att kasta, och på något sätt slutade jag med att jag fångade kroken på mitt långfinger. Det var säkert smärtsamt, men som tur var hade vi en första hjälpen-låda, så jag kunde ta hand om skadan som uppstod innan det blev något värre.

Man vet verkligen aldrig när något kan gå fel. Det kan vara en knivhalka, en krok, det kan verkligen vara vad som helst som kan hända så det är viktigt att kunna veta att du är förberedd i händelse av en nödsituation.

På tal om nödsituationer är toalettpapper också en bra sak att ha. Det kommer att finnas en tid när du är ute på vattnet, sitter där och pratar bra med din vän, och helt plötsligt är den där. Det där suget, den där skakande känslan. Du måste gå på toaletten.

Att ha toalettpapper är ett av de bästa alternativen du har. Men du bör också se till att du har någon form av bärbar toalett. Det här handlar inte om att hänga över båtkanten och bara släppa taget. Det är äckligt och fel. Se till att ha en liten toalett med dig, du kan till och med få en som ger lite mer avskildhet, vilket alltid är bra när du sitter i en båt mitt i en vattenmassa.

  Varför kostar sida vid sida så mycket?

Livvästar

Detta är något som alltid är viktigt. Oavsett vart du går. Personliga flytanordningar är nödvändiga när du är på väg ut på en båt. Du kanske tror att du mår bra och att du kan simma ifall något skulle gå fel och du var i vattnet.

Men kan du simma när du är medvetslös? Anledningen till att vi har dessa enheter är inte att vi tror att människor inte kan simma. Det är för att skydda dig under de tillfällen då du inte kan simma på grund av att dina muskler är trötta, eller när något har hänt och du inte är mentalt där, eller du till och med är medvetslös.

Det finns tillfällen då ditt tillstånd till och med kan kräva att du har en flytväst på din person när du är ute på en båt, så se till att du kontrollerar vad som händer och vad ditt tillstånd kräver så att du kan vara säker på att du håller sig till staten och turneringsreglerna.

Din familj skulle vilja ha dig tillbaka hem, så se till att du vidtar nödvändiga åtgärder för att vara säker på att du kan göra det.

En ”Can Do”-attityd

När du är ute på båten kan det ibland bli lite frustrerande om du inte har något bitande, eller om du brinner upp i solen, men det viktiga att komma ihåg är att du är ute i naturen . Du kan njuta av skönheten som finns runt omkring dig, även om det finns andra båtar precis runt dig. Du har en vän med dig, mat, vatten och världen till hands.

Var inte rädd för att gå in i turneringen med självförtroende. Att ha det självförtroendet kan hjälpa i det långa loppet att hålla humöret uppe. Viktigast när du är ute och fiskar, se till att du har det bra. Att vara med i en basturnering är inte tänkt att vara en tråkig sak. Du ska njuta av spänningen med fångsten och den friska luften.

Så var säker på att du gör vad du kan för att hitta det bekväma tempot ute på vattnet, och var säker på att du är säker så att du kan komma tillbaka till din familj i slutet av natten.

Om det här är första gången du ger dig ut till en basturnering och den här artikeln fick dig att stressa lite mer om hela processen, är det förståeligt. Det finns många saker som du måste göra för att förbereda dig för att gå ut på vattnet.

Men i verkligheten är det bättre att överförbereda sig än att underförbereda sig. Även om du ska vara på någon annans båt, hjälp dem genom att låta dem veta vad de ska ta med och vad de ska förbereda sig för. Kolla vädret. Lita inte på att de tar med dig din egen flytväst. Ta med en som passar dig och ger dig den säkerhet du behöver.