Flugfiske i regnet: Kan du fortfarande fånga fisk?

När jag gjorde mig redo för flugfiske häromdagen började det regna. Jag ville se om det ens skulle vara värt att gå, så jag gjorde lite research.

Så, kan du fortfarande fånga fisk i regnet? Du kan fortfarande flugfiska i regnet, så länge det inte slår för hårt mot vattnet. Om det däremot är kraftigt regn, så biter inte fisken. Om du stannar ute under ett lätt regn, gå på undervattensflugfiske eftersom ingen av dem kommer upp till ytan för mat under regnet.

Om det finns någon belysning, gå ut. Var smart och var säker. Det finns dock mycket att veta före och efter det regnar. Om du planerar att gå ut och det finns risk för lite regn, kanske du vill lyssna noga.

Hur regnet påverkar ditt fiskedag

Nu under regnet är en annan historia. När jag gick ut förra veckan i regnet var jag först superskeptisk. Jag försökte inte bli helt genomblöt och kall. Det slutade dock med att det blev en superfin dag, även om det regnade hälften.

Var beredd att byta upp hela din rigg och ändra vad du gör helt. Något som är fantastiskt är alla insekter och andra livsmedel som fiskar äter alla sköljer ner i vattnet under regnstormen. Fiska stora skumtorrflugor – som trattar eller skalbaggar – för att matcha tillströmningen av mat som stöts in i floden av regnet.

Nymfmönstren verkar verkligen få öringarnas uppmärksamhet och fungerar verkligen. Försök att byta mönster och blanda ihop saker och ting också.

Man vill ha i åtanke att vattnet kommer att stiga under stormen också, även om det är ett lättare regn.

När du är där ute vill du också försöka hitta platser där vattnet inte rör sig lika snabbt. Om du kan hitta en sval pool där vattnet inte rör sig mycket eller är långsamt, stanna där ett tag, du kommer att ha lycka till. Försök att flyta din tratt snyggt över dessa pooler och rikta in dig på alla skumlinjer du ser.

  Hur du lyfter din snöskoter korrekt

Du kommer att känna många hakar och bli frustrerad över att tro att de är fiskar. För det mesta är det inte det. men tveka aldrig för när du väl gör det blir det en fisk i andra änden.

Se till att slappna av och försök att inte ta dig igenom det. Ibland när jag blir frustrerad eller jag inte hinner som jag brukar försöker jag bara hårt. Var inte som jag och bara slappna av, du kommer att ha det bättre.

Testa dig själv och testa nya saker. När det regnar kraftigare, att försöka gå efter några fiskar du inte är van vid och testa vattnet lite. Ibland kan man få en stor hit. Använd mörkare färger och prova Det för dig själv. De flesta bäckar kommer att vara olika och det beror på vilken typ av fisk du går efter, men det är en bra tid att se vad du kan göra och testa dig lite.

Före och efter det regnar

Om du ska gå ut och du vet att det finns en god chans för regn måste du förbereda dig lite. Öring äter faktiskt mer i svagt ljus, så när det är på väg att regna, medan det regnar, eller efter det regnar, är det vanligtvis ett lägre ljus. Så det finns en fördel.

Kom förberedd med ett urval av torrflugor. Även om du inte behöver ändra din vanliga flugfisketaktik innan regnet tilltar, kanske du vill sträcka dig efter mörkfärgade flugmönster för att matcha förhållanden med svagt ljus. Mörkare flugor erbjuder mer kontrast mot den grå himlen, vilket kan hjälpa öringen att se dina erbjudanden bättre.

  Hur stor är tre fjärdedels hektar mark? Med hjälpsamma visuella jämförelser

Eftersom det är mycket mat som kommer ner i vattnet kan fisken komma upp till ytan. Det brukar bara vara fallet om det regnade ganska bra en liten stund och sedan övergick till bara ett lätt regn. Så behandla senare lätt regn efter en storm som om det egentligen inte regnade alls. det kan verka och kännas konstigt men det kommer att göra din dag lite lättare.

Om du kunde hålla dig genom regnet så finns det en god chans att du kommer att ha en bra vila på dagen. Om du är ute efter några öringar och är i en bäck av dem, kommer blåvingade oliver och myggor att göra en stor show efter ett regnväder.

Beroende på var du är beroende på vilken typ av fisk du kommer att se. Stonfall eller laxfluga kläcks efter en regnstorm samt de flesta andra typer av fiskar. se till att du provar båda dina tyngre vikter, men många tenderar att komma till toppen som solbadare.

Kom ihåg att använda stora mörka mönster efter det regnar. leran kommer att göra det lite svårare, men öring kan fortfarande se i leran. du vill också ha en fluga som stör vattnet och låter fisken veta att den finns där. Beadhead bunny iglar är en beprövad favorit under dessa förhållanden på grund av deras storlek, vikt och verkan på vattnet.

Var redo

Innan du går ut i vatten som det regnar på eller som bara har regnat kraftigt, var förberedd. Med största sannolikhet kommer vattnet att bli lerigare, så du kommer inte heller att kunna se var du kliver. det kan bli riktigt djupt av stenar som rör sig så var försiktig. Föra en vadarpinne om du har en. Det kan verkligen hjälpa dig att förhindra att du faller i eller gör ont i fotleden.

  Hur man förhindrar termiter från att förstöra din stuga

Var försiktig med vatten som rör sig snabbt. beroende på var du är kan vattenhastigheten verkligen öka. ja, om du är 23 och är i form behöver du inte oroa dig lika mycket, men ändå vara uppmärksam. Vatten är alltid starkare än det ser ut och kan verkligen ta ner dig ibland.

Om du inte är ett fan av regnet men älskar flugfiske för mycket, kom förberedd med rätt jacka. Jag vet att här i Idaho kan det bli kallt mitt på sommaren när det regnar speciellt ute på vattnet. Jag tror att även om du hatar regnet, kommer du att ha det bra och prova saker som du normalt inte kanske skulle ha om det var en vanlig fiskedag.

Kommer alla typer av vikter, linjer, etc för om det regnar på och av och olika typer av regn, kommer du att behöva allt. Det är galet hur mycket regn kommer att påverka din dag ute på vattnet.

Relaterade frågor:

Kan öring se i lerigt vatten?Öring kan se i lerigt vatten, men det är bra att hjälpa dem lite genom att använda en mängd gummiben eller marabou eller kanin päls. De kan uppenbarligen inte se tillnärmelsevis så bra som de kan i klart vatten, så du vill vara säker på att du är inne på saker och ting. Om det är så mörkt att du inte kan se någonting, kan du ha det svårare, men ändå möjligen, utan tvekan.

Biter Steelhead i regnet? Av någon eller annan anledning verkar regn inte riktigt påverka steelheadfisket. de biter fortfarande och kommer fortsätta att inte påverkas av regnet även om du ändrar dina mönster lite. De kan fortfarande se i det leriga vattnet och inte mycket behöver ändras för dessa killar.