Fiska med WD-40: Är detta ett skämt eller en genial idé

Kanske har du hört talas om det via grannarna eller från en video på YouTube. Alla hävdar att fiske med WD-40 är den hemliga såsen för att fånga din nästa stora fisk. Kan det vara sant, eller är detta bara ett av de där gamla skämten som svävar runt?

Under de över sextio år som WD-40 har funnits, vet ingen riktigt vad den ”hemliga såsen” är, eftersom formeln till produkten förblir en hemlighet till denna dag, ungefär som KFC:s hemliga recept.

wd40 för fiske

Enligt många, genom att applicera bara lite WD-40 exklusivt (inga andra dofter) på sitt bete, fångade de massor av fisk. Så det här är kanske inte ett fullständigt skämt, men det kanske inte heller är en genial idé…särskilt när man överväger de långsiktiga effekterna av att lägga till WD-40 till våra sjöar och sötvatten (eftersom det tekniskt sett är en förorening, eftersom den har flytande petroleum kolväte som lämnar oljerester i vattnet).

Nu är WD-40 en populär produkt som har visat sig vara användbar på flera sätt. Men den största oro som vissa människor har är frågan om den bör eller inte bör användas när de fiskar på sjön eller i floden.

Behöver du ett bra fiskattraktionsmedel? Prova Berkley Gulp! Levande! (Amazon) Jag har haft stor framgång med att använda det här, oavsett om det är fiske efter bas och havskatt, eller en mängd olika saltvattensfiske, inklusive fläckig havsöring, flundra, kungsfisk och snook!


Attraherar WD-40 fisk eftersom den innehåller fiskolja

Myt eller fakta? Många fiskare hävdar att eftersom WD-40 lockar fisk måste den ha fiskolja i sig.

  Är det säkert att sova i ett mögligt tält?

För att göra saker kort och koncist finns det faktiskt ingen dokumentation för att WD-40 innehåller fiskoljor. Även om den officiella formeln är en affärshemlighet. huvudingredienserna i WD-40, enligt United States Material Safety Data Sheet, är Stoddard-lösningsmedel, flytande petroleumgas, mineralolja (lätt smörjolja) och sedan inerta ingredienser.

Är fiske med WD-40 faktiskt lagligt

För att komma direkt till hur lagligt eller olagligt fiske med WD-40 faktiskt är, ja, WD-40 och andra lockmedel som är giftfria och inte hotar människors eller fiskars hälsa kan användas och appliceras på beten.

Det finns dock en ganska stor debatt om huruvida WD-40 faktiskt är skadlig för miljön. Den lämnar säkert inte alls lika mycket olja i vattnet som en båtmotor gör, men den lämnar fortfarande oljerester efter sig.

En sak att ta hänsyn till är också att du förmodligen kommer att äta fisken som åt lite WD-40. Så om du inte är sugen på att konsumera det, bör du nog vänta med att lägga till det i ditt bete.

Fungerar fiske med WD-40

Okej, så vi har konstaterat att det inte är olagligt att använda WD-40 på dina fiskedrag, men är det verkligen värt det?

Enligt några experiment som gjorts för att se om denna metod faktiskt fungerar, uppenbarligen, fångar WD-40 inte fisk eller lockar dem.

Kolla in den här videon av en YouTuber som provade detta experiment och upptäckte att det faktiskt gör mer skada än nytta.

httpv://www.youtube.com/watch?v=embed/Q_IN1f7YmyE

Återigen, det finns många fiskare (och kvinnor) som har fiskat genom att applicera WD-40 direkt på sina beten i flera decennier och svär vid metoden, så du måste ta hänsyn till det också.

  Hur mycket väger campare? (21 exempel att överväga)

Vad finns i WD-40 (är WD-40 miljövänlig?)

Även om den fullständiga listan över ingredienser WD-40 är ”tophemlig”, känner vi fortfarande till en handfull nyckelspelare. Några av ingredienserna som alifatiskt kolväte, petroleumbasolja, ytaktivt ämne och alifatiskt kolväte av LVP är alla kända för att vara skadliga för miljön.

En bra tumregel är att allt som är petroleumbaserat inte är något som man borde lägga ut i miljön.

Det finns påståenden om att denna produkt inte lämnar en oljerester, men eftersom den ursprungligen designades för rymdprogrammet lämnar den verkligen en oljerester efter sig. Så varje gång du lägger till lite i ditt fiskedrag, så fort ditt bete träffar vattnet, tillsätter du lite olja i sjön.

Vad ska du använda WD-40 till när du fiskar

Sanningen är att WD-40 fungerar utmärkt för att hålla din fiskeutrustning i bra skick.

Det egentliga syftet med WD-40 är att förhindra rost och korrosion. (Det är faktiskt inte menat för gnisslande dörrar som du kanske trodde). Eftersom dina fiskeredskap utsätts för fukt, fukt och vatten varje gång du använder dem, kan rost och korrosion uppstå ganska lätt och äventyra integriteten och kvaliteten på din utrustning.

När den appliceras direkt på din fiskeutrustning kommer WD-40 att skapa ett lager av skydd för att skydda den från korrosion och rost. Företaget själva rekommenderar dock inte att du använder produkten i det enda syftet att locka fisk.

Företaget har till och med vidtagit åtgärder för att debutera myten att deras produkt är ett mirakelfiskattraherande medel. På företagets hemsida berättar de hur de har vidtagit åtgärder för att bevara och respektera miljön och vill uppmuntra andra att göra detsamma.

  Är däckskydd för husbilar värt det?

Så håll din WD-40 till hands för att skydda din fiskeutrustning från rost och korrosion…tänk bara seriöst två gånger på att lägga till den i ditt bete.

Slutsats

Många av er är säkert besvikna över att myten slogs om att fiska med WD-40, men det är bra att bli informerad om. Föreställ dig bara konsekvenserna om varje fiskare skulle använda någon WD-40 på sitt bete varje gång han fiskade. Kanske skulle sjöarna bli annorlunda och ännu mer förorenade med oljerester från de produkter som används.

Så varsågod, kasta burken med WD-40 i din båt, men se till att bara använda den för att ta hand om din fiskeutrustning.