Fiska med en GoPro: Hur man ställer in och fångar bra video

Om du vill spela in ditt fiske så är du på rätt plats. En av de bästa sakerna att skaffa är en GoPro och i det här inlägget kommer jag att visa dig allt du behöver för att få din GoPro inställd för fiske och även några andra tips.

Här är de saker du behöver skaffa:

  1. GoPro (eller alternativ).
  2. Extern mikrofon.
  3. GoPro-fäste (jag föredrar bröstrem).

Det finns några andra saker du kan få för att göra processen mycket enklare, men det här är den utrustning du behöver skaffa. Det mesta av min video görs genom en GoPro (med hjälp av ett bröstfäste) och resten görs helt enkelt med en telefon.

Det spelar ingen roll om du vill spela in ditt fiske för att lägga upp på internet eller bara för att se hur du kan förbättra dig, den här inställningen är allt du behöver. Se resten av min filmutrustning här.

Go Pro

Det första du behöver skaffa är en GoPro (uppenbarligen). Jag har Hero 2 och Hero 4 och de fungerar utmärkt. Det har kommit en hel del ny konkurrens på marknaden men jag har egentligen inte så mycket erfarenhet av dem. De är dock ganska mycket billigare så du kanske vill kolla in dem.

I stort sett vilken som helst av dem kommer att göra och allt beror verkligen på hur mycket du vill spendera. Uppenbarligen kommer den nyaste GoPro att ha bättre specifikationer än min Hero 2 men den har gjort jobbet bra. Kontrollera bara att den har bra recensioner och tryck på avtryckaren.

Du vill se till att modellen du får kommer med några tillbehör. Jag lade min i ett vattentätt fodral och har haft ganska många gånger där den ramlat in (så jag var glad att jag hade det). Fodralet låter dig även fästa det på ditt fäste. Du kan köpa fodral separat för inte så mycket men se bara till att du har ett.

  Är en Yamaha TTR 125 en bra startcykel?

GoPro som jag använder nu är Hero 8 men en bra instegsnivå är den AKASO V50x (se på Amazon).

Extern mikrofon

Nästa sak du vill skaffa är en mikrofon. GoPro kommer att spela in ljud men när den är i det vattentäta fodralet blir det inte särskilt bra. Du kommer att vilja skaffa en mikrofon som du kan fästa på din skjorta för att få bästa möjliga ljud (det är det viktigaste för kvalitetsvideo).

Alla clip-on lapel-mikrofoner kommer att göra jobbet och du kan normalt få dem för typ 10-20 dollar. Allt du behöver göra är att koppla in mikrofonen i din GoPro, fästa den på din tröja och du är igång. Se till att kontrollera vilken typ av insats din GoPro har (Aux eller USB). Vissa fodral har ett hål så att du kan koppla in din mikrofon men min gjorde det inte och jag var tvungen att borra en själv.

Du vill också se till att din mikrofon har något som blockerar vinden. Om du inte gör det kommer du att höra vind hela tiden (vilket suger efter timmar av filmning). Du kan köpa en vindruta eller vindmuff i stort sett var som helst (här är vad jag använder).

GoPro-fäste

Det sista du behöver göra är att skaffa dig någon form av fäste. Du kan få en som klämmer fast eller en som har sug, men jag föredrar att använda ett bröstfäste för att få bästa möjliga videokvalitet. Vissa GoPro-kameror kommer med det men om inte så kan du köpa en för typ 20 spänn.

Du kan också använda ett huvudfäste men det är lite krångligt att ha det där och tenderar att falla av lättare. De flesta använder en bröstbälte och det är det jag tycker bäst om att använda. Allt du behöver göra nu är att sätta på bröstremmen, sätta i kameran i sitt fodral och fästa den i fästet och sedan koppla in din mikrofon.

  Hur man riggar och fiskar en Jerkbait från en kajak (för alla arter)

Om du fiskar från en båt kanske du vill använda ett clip-on fäste. Om så är fallet, är du förmodligen bäst att gå med ett svanhalsfäste. Den fästs helt enkelt på vilken del av din båt som helst.

Ytterligare GoPro fisketips

Det är i stort sett det viktigaste du behöver för att börja spela in ditt fiskeäventyr. Det finns några andra saker du kan göra för att förbättra kvaliteten så låt oss hoppa in i det.

Fortsätt filma din GoPro.

Detta säkerställer att du faktiskt får videon av fisken som landas. Dessutom gör det redigeringen så mycket enklare så att du inte behöver leta efter rätt klipp. Det blir också lättare eftersom du kan fokusera på att ta in fisken och inte oroa dig för att sätta på kameran först.

Jag har tappat min beskärda andel fisk eftersom jag hade problem med kameran och det suger definitivt. Det kommer att ge dig en massa videor att gå igenom, men du kan alltid ställa in kameran på loop-läge för att bli av med alla onödiga bilder. Om du ska fortsätta filma med kameran bör du läsa nästa tips.

Ta med extra batterier och SD-kort.

Ditt GoPro-batteri kommer bara att räcka en viss tid och det värsta som kan hända är att få slut på juice mitt under resan. Samma sak gäller för ditt SD-kort som fylls.

Skaffa dig ett extra batteri (eller två) och ett extra SD-kort. Du kan också få en batteribank att ansluta till men du måste vänta på att den laddas. Jag tror att byta batteri är det bästa alternativet.

  Varför har fiskespön korkhandtag?

Ta några undervattensbilder.

Ta några coola undervattensbilder för att piffa upp din video. Jag är säker på att ditt ansikte är vackert och allt men det är bra att ändra vinklarna då och då. Du kan få en utdragbar stång (de flesta tillbehörspaket har en) att kasta i vattnet när du tar med fisken den. Det blir ett ganska coolt skott.

Det kommer också att visa dig hur fisken interagerar med ditt bete. Du kan enkelt berätta vad de gillar och vad de totalt ignorerar. Det är ingen idé att sitta där i 3 timmar om fisken inte är intresserad av vad du ger dem.

Använd anti-dim-insatser om imma inträffar.

Ibland tenderar GoPro-fodralet att imma. Du kan få små insatser som går in och förhindrar att saker immar. De fungerar ganska bra men jag använder dem inte så mycket. Jag har ett paket med dem för att de är billiga.

De kommer väl till pass så småningom så det är alltid bra att vara förberedd.

Klipp bort allt nonsens.

Om du laddar upp videor på internet så vill du klippa bort alla tråkiga bilder om ingenting som händer. Ingen vill sitta igenom 2 timmar av att ingenting händer. Använd bara de spännande delarna och bli av med resten. Följ dessa tips så är du på god väg att göra fiskevideor av hög kvalitet.

Lycka till med fiske. Det finns gott om fisk i havet.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Vill du delta i vår utlottning av fiskeredskap? Vi kommer att göra giveaways på vår YouTube-kanal och allt du behöver göra för att delta är Klicka här att prenumerera på vår kanal, gilla en video och kommentera giveaway. Fler kommentarer = fler chanser att vinna.