Finns det en Kelley Blue Book eller NADA för campare?


Finns det några andra webbplatser/tekniker du kan använda för husbilspriser?

Om du funderar på att sälja din husbil, vill du förmodligen få en uppfattning om dess värde och jämförbara husbilspriser. Det betyder att du inte bara bör ta hänsyn till märke och modell, utan även ålder, körsträcka, eventuella uppgraderingar och eventuella problem. Om du skulle sälja din bil skulle det vara lätt att ta reda på dess uppskattade värde, du kan använda en av de många priskalkylatorerna online. Men finns det något sådant för campare?

Tyvärr publicerar Kelley Blue Book bara värden för bilar, motorcyklar, vattenskotrar och snöskotrar nu för tiden. Dock, NADA-guider är en populär pristjänst för husbilar och husbilar. Dessutom finns det många husbilar och husbilshemsidor som t.ex rostfritt stål och RVTrader kan tillhandahålla en liknande tjänst.

Även om det kan vara till stor hjälp att använda guiderna, kan de ibland vara vilseledande. Så vi hoppas att vi, förutom kommersiella tjänster, kan ge dig de verktyg och knep som krävs för att göra prissättningen av din husbil så smärtfri som möjligt.

NADA RV Guide

NADA står för National Automobile Dealers Association. De har många verktyg för utvärdering, analys och prissättning tillgängliga för både företag och konsumenter. NADA ger ut prisguider för mycket mer än husbilspriser, de prissätter även bilar, klassiska bilar, motorcyklar, båtar och tillverkade hem.

De är inte anslutna till Kelley Blue Book, men deras verktyg är mest lika. Så om du letar efter en liknande guide eller erfarenhet är NADA rätt väg att gå.

Deras prissättningsverktyg är lätt att använda. Du kan ange exakt tillverkare och märke för din husbil eller välja efter typ. Typer inkluderar resesläp och vändskiva, husbilar, campingsläp eller lastbilscampare. När du har brutit ner din specifika husbil blir du ombedd att ange ditt postnummer.

Du kan använda NADA-guide här.

Varför påverkar postnumret återförsäljningspriset?

Om du pausar ett ögonblick kanske du undrar varför var du bor påverkar priset, för trots allt var alla ditt märke och modell av husbilar identiska när de kom från produktionslinjen.

Ofta spelar din geografiska plats en roll på grund av vädret. Snö, is och salt som används för att avisa vägarna kan ha stor inverkan på din husbils skick. Kallt väder är dock inte det enda hårda elementet.

Sol och torra förhållanden kan skada färg och göra att markiser bleknar. Din rigg kommer att ha vittrat på grund av vädret, priset fluktuerar. I allmänhet säljer campare från mellanvästern och nordost ofta till ett lägre pris än campare från syd eller sydväst. Det torra klimatet anses vara mindre hårt än kalla vintrar och är mindre sannolikt att påverka din husbil.

Regionen där du bor kan också spela en roll för priset på grund av sannolikheten för efterfrågan på en husbil, men mindre än vädret. Människor i storstadsområden är mindre benägna att vilja ha en husbil än, säg, någon i en förorts- eller landsbygdsdel av Colorado eller Michigan. Detta är känt som priselasticiteten för hushållens efterfrågan.

Okej, tillbaka till NADA-verktyget.

När du har angett ditt postnummer kan du välja baspriser eller alternativ. Det finns alternativ till nästan allt, inklusive: ● Luftkonditionering och värme ● Vitvaror ● Motor och fjädringssystem ● Underhållning ● Generatorer ● Domkraft och nivellering ● Diverse utrustning ● Markis ● Skåp ● Hjul ● Solenergi ● Skärmkammare ● Elektriska ● Fönster ● Slideouts och tippa ut

Detta ger dig en mycket anpassningsbar upplevelse så att priset som visas verkligen är skräddarsytt för din husbil. När du har valt alla tillämpliga alternativ kan du se priserna.

Prisrekommendationer visas på olika sätt. Först, det är det rekommenderade detaljpriset. Detta pris tar hänsyn till ditt år, märke, modell, eventuella tillagda tillval, din geografiska plats och liknande erbjudanden i ditt område.

  Äntligen, det RIKTIGA sättet att få bort lägerelden ur dina kläder

Du hittar även det låga försäljningspriset och det genomsnittliga försäljningspriset här. Det låga priset återspeglar omfattande slitage på din husbil. Till detta pris kommer din rigg fortfarande att fungera (och vara säker) men behöver lite mekaniskt och kosmetiskt arbete. Detta ska dock inte ses som ett inbytesvärde.

Det genomsnittliga detaljhandelsvärdet är för en husbil i genomsnittligt skick. Större delen av husbilen är i bra men använt skick utan märkbara skavanker. Interiör och exteriör måste vara rena och i gott skick. Körsträckan bör också ligga inom ett förväntat intervall baserat på årsmodell.

På tal om inbytesvärde…

Återförsäljare använder också NADA, trots allt är det National Automobile Dealers Association. Men de prenumererar på en annan version och kommer därför att se ett annat pris, känt som ett Blackbook-pris. Priset de får tar hänsyn till att de fortfarande måste gå med vinst.

När man tittar på begagnade resesläp, tittar de först på grossistnumret, eller hur mycket fordonet i slutändan är värt. Endast återförsäljare och banker har vanligtvis tillgång till detta nummer. Och det är inte så mycket det kan vara värt för dig, eftersom det verkligen inte har något sentimentalt värde.

De tittar sedan på ett tal som är lägre än grossistnummer eller värde som kallas det genomsnittliga grossistpriset. Det är vad de skulle kunna sälja en rigg för med en buffert. Deras buffert kan vara en vinstmarginal på 10-25% för dem själva.

Siffrorna ändras ofta, till och med månadsvis, på grund av åldrande av riggar och lokala realtidspriser på husbilar. Du kan dock vanligtvis räkna med att inbytesnumret som presenteras för dig är lägre än NADA-listan över låga återförsäljningspriser. Om du inte byter in (och ibland även då) kan du förvänta dig att få mycket mindre för din husbil om du byter in den istället för att sälja den privat.

För att sälja den privat behöver du en sida som NADA. I så fall, tillbaka till NADA-flikarna.

Fliken Specifikationer listar dina husbilsspecifikationer så att du kan verifiera att de är korrekta. Fliken för specialanteckningar listar eventuella varningar, till exempel om ditt år var en begränsad upplaga eller inkluderade ett specialpaket.

Slutligen har NADA ett samarbete med utvalda företag. Detta kan vara till hjälp när du ska sälja din husbil då du ofta kan se begagnade husbilar till salu lokalt. Att se vad andra är listade för kan ge dig en bättre uppfattning om hur dina jämförs.

Nedanför denna information finns flera länkar till återförsäljare, en lista över lastbilar och stadsjeepar som är byggda för att transporteras, och ett alternativ för att avslöja återförsäljarpriser.

NADA kan vara användbart och de är mest som Kelley Blue Book om det är det du letar efter, men de är inte det enda tillgängliga verktyget.

Andra prissättningsriktlinjer och värdeindikatorer

RVTrader har en husbilspriskontroll. De förlitar sig till stor del på deras erbjudanden för att generera ett värde för din begagnade husbilsvagn. I en process som liknar NADA måste du välja märke, år, modell, typ och plats.

Baserat på denna information kommer RVTrader att ge dig det högsta, lägsta och genomsnittliga priset. Dessutom kan du välja alternativet ”utför denna sökning” för att se aktuella listor över alla jämförbara husbilar.

Att använda andra webbplatser för försäljning av husbilar eller husbilar kan vara ett användbart verktyg för att mäta det genomsnittliga priset som liknande riggar säljs för. RVShare är en annan populär webbplats som säljer husbilar.

Du kommer att upptäcka att NADA fortfarande tillåter dig att skräddarsy din sökning bättre än andra prischeckare eller webbplatser och bör ge dig ett mer specifikt nummer.

Vad du bör vara uppmärksam på när du säljer en begagnad husbil

avskrivning

Precis som en bil sjunker så fort man kör ut den från parkeringen så skrivs även husbilar av. De fortsätter att minska i värde ju längre du äger dem och ju fler mil du kör. Priset du säljer din rigg för kommer förmodligen inte att vara i närheten av det pris du betalade för den nya.

  Hur mycket vatten måste jag ta med när jag campar?

Å andra sidan kan begagnade husbilar köpas för mycket mindre än nya, vilket är attraktivt för köpare. Det finns några saker du kan göra för att öka värdet på din husbil, som att ta väl hand om den, men det kommer tyvärr inte att höja priset mycket. Vissa märken tenderar att behålla sitt värde över tiden, som Airstreams, men de flesta husbilar sjunker.

De flesta husbilar, oavsett storlek (klass A, klass C, etc.), förlorar cirka tjugo procent av sitt värde under det första året efter att de körts från platsen. Efter fem år har de tappat cirka trettiosex procent. Vid tio år tappar de fyrtiofem till femtio procent och runt åttio procent vid tjugo år.

Resevagnar verkar ha det något bättre och håller sitt värde stabilare. Ändå ska du aldrig räkna med att sälja din husbil för det du köpte den för.

Om du läser detta är chansen stor att du vill sälja din husbil. Därför är chansen stor att du tror att du vill köpa en ny husbil. Ta hänsyn till dessa avskrivningsvärden.

Precis som dealern ger dig ett inbytesnummer som ger dem en buffert, kommer de också att sälja en husbil till dig för ett pris som är mer än det är värt. Detta säkerställer att de gör en vinst på försäljningen.

Så ord till de kloka, bli inte lurad. Du behöver inte betala ett högt pris om du gör din research och är villig att förhandla med återförsäljaren eller den privata säljaren. Forskning är avgörande för att sälja en begagnad husbil, göra en inbytesaffär och köpa en ny eller begagnad husbil.

Underhåll gör inte så mycket

Det är sant att du vill behålla skicket på din husbil, men tyvärr kommer det förmodligen inte att göra så stor skillnad i andrahandspriset. Detta är sant om du inte har en klassiker, som en Airstream, som har återställts till sin forna glans.

Ändå vill du behålla din installation väl underhållen och moderniserad.

Tajma din försäljning korrekt

Säsongen då du försöker sälja din husbil kan påverka dess försäljningsförmåga och priset du säljer den för. I de flesta delar av landet infaller husbilssäsongen oftast under sommarmånaderna, oavsett väder. När folk ser fram emot att använda en husbil eller husbil under sommarmånaderna kan priserna öka.

Därför är det oftast bättre (och lättare) att sälja sin husbil på våren. Men hösten kan vara en svår tid att sälja. Säsongen slutar på hösten och de flesta vill inte köpa en husbil utan måste förvara den över vintern.

Överväg att annonsera på våren eller sommaren för att få det bästa beloppet för din begagnade husbil.

Tekniker för att sälja en begagnad husbil

Håll den väl underhållen. Bra skick kanske inte höjer priset mycket, men det kommer att hålla värdet från att rasa. Det innebär regelbundet underhåll och rengöring. Dessutom måste du se till att den förvaras på rätt sätt.

Var medveten om kosmetiska problem. Skåpen, möblerna och apparaterna bör inte visa några tecken på betydande slitage. Du kan också överväga att uppdatera dem om det behövs, men spendera inte för mycket eftersom det kan minska din försäljningsvinst.

Köpare vill vanligtvis se en någorlunda attraktiv och välskött interiör och exteriör. Buckor eller bucklor på utsidan, blekande markiser, till och med extrem smuts kan vara en sväng.

När du går igenom din husbil, gör det med tanken på att sälja den. Var noga uppmärksam på alla sprickor, bucklor, vattenskador, mögeltillväxt och andra skador. Köpare kommer att märka dessa saker och förringa värdet på husbilen.

  • Titta under huven.
  Ta reda på den bästa månaden att köpa en husbil (med tips)

Det är viktigt att se till att din husbil är säker. All mekanik måste vara i fungerande skick. Om du har en husbil bör oljan bytas regelbundet, däcken pumpas upp och annat motorunderhåll utföras.

Checka in ytterligare på luftkonditionerings- och värmeenheterna bredvid generatorn. Alla system, elektriska och mekaniska, måste fungera korrekt.

  • Rent, rent, rent.

Rengör din husbil inifrån och ut innan du listar den. Smuts och smutsighet gör inget bra intryck.

  • Iscensätt det väl.

Iscensättning kan räcka långt. Du vill att köpare ska få den där speciella känslan från din husbil, precis som att köpa ett hem. Det ska se mer än presentabelt ut. Försök att få det att se färdigt ut genom att rengöra det, göra i ordning och piffa upp inredningen.

Glöm inte att bädda sängarna och rensa ur garderoberna!

  • Markera uppgraderingar.

Även om de kanske inte höjer noteringspriset med tusentals, kan säljare vanligtvis ta ut mer för sin husbil om de har gjort uppgraderingar. Dessa kan inkludera nya apparater, solpaneler, tv- och underhållningssystem och till och med tanklösa varmvattenberedare. Nämn dessa objekt på ett framträdande sätt i ditt meddelande.

  • Tänk på din marknad.

Slutligen, bestämma vem du försöker sälja din husbil till. Vill du sälja den till en återförsäljare, sälja den privat eller använda en webbsida?

Hur snabbt du hoppas kunna sälja den kan spela roll här. Om du vill sälja den direkt kan en återförsäljare vara din bästa insats, även om du kan förvänta dig ett lägre pris. Säljer du det privat kan du få en högre vinst, men det kan ta längre tid. En hemsida ligger någonstans mittemellan, den kan snabbt nå en stor publik, men det finns en god chans att hemsidan tar en del av vinsten.

Vad är min husbil värd?

Börja med NADA eller andra priskontrollanter ange din husbil. På så sätt kan du se i vilka prisklasser din husbil är till salu. Kontrollera sedan andra lokala listor med populära webbplatser. Din husbil bör vara rimligt prissatt för ditt område.

Om du vill byta in din husbil måste du gå till en återförsäljare. Du måste fortfarande göra din research och ha ett nummer i åtanke eftersom detta kommer att användas för förhandlingar. Kom ihåg att dealern kommer att försöka ge dig ett lägre antal för att öka sin vinstmarginal.

Om du vill sälja din husbil privat, ta först hänsyn till din publik och säsong. Du kanske vill lista den på en webbplats för att nå ett större antal människor istället för att sätta upp en till salu-skylt i fönstret. Och om säsongen inte är perfekt, kanske du vill vänta med att lägga upp din annons.

Innan du faktiskt listar din rigg till salu, gå igenom den med en köpares ögon. Rengör den noggrant, uppdatera den vid behov och placera den på rätt sätt. Dina köpare kommer förmodligen att inspektera det ganska noggrant.

Efter att ha gjort det klart för försäljning och gjort din research, formulera ditt eget nummer. Onlineguider kan ge dig ett antal siffror eftersom de är just det, en guide som kan hjälpa dig att bestämma värdet på din husbil. Men du känner till din husbils historia och alla uppgraderingar som har gjorts, så använd denna kunskap för att sätta ett idealiskt pris.

Då är du redo att annonsera din husbil!

Fler artiklar du kommer att älska.

Vad kostar ett luftflöde? Och varför kostar de så mycket?

Utomhus VS-andel i rostfritt stål som är bättre för hyresgäster – Fullständig uppdelning

Hur mycket hyr du en husbil? (Dags-, vecko- och månadspriser)

Genomsnittlig lagringskostnad för husbilar (husbil och resesläp i USA)