Finns det björnar på Appalachian Trail?

Appalachian Trail, även kallad AT, är en National Scenic Trail som sträcker sig från Georgia till Maine. Den är 2 190 miles lång och den har varit föremål för otaliga böcker, dokumentärer och filmer. Som den längsta vandringsleden i världen finns det gott om djur längs denna historiska rutt. Så kan du stöta på björnar på Appalachian Trail?

Svarta björnar finns på de flesta delar av Appalachian Trail. Områdena med de högsta björnpopulationerna är Shenandoah National Park i Virginia, Great Smoky Mountains National Park på gränsen mellan Tennessee och North Carolina, och delen av leden i New Jersey.

Om du är intresserad av att vandra på Appalachian Trail men är orolig för björnar, läs vidare. I slutet av det här inlägget kommer du att veta vilken typ av björnar som finns på AT, hur du undviker björnar och vad du ska göra om du ser en.

Björnar på Appalachian Trail

Appalachian Trail sträcker sig över 14 olika stater. Det finns ofta vandrare som färdas längs hela leden, kallad genomvandring. Det är cirka 3 miljoner människor som besöker leden varje år, men bara 3 000 av dem försöker en genomvandring.

Terrängen för AT är varierande. Det finns många höjdförändringar, allt från böljande berg till platta dalar. Höjdökningen/förlusten under hela leden är över 515 000 fot, vilket är som att vandra Mount Everest 16 gånger!

Leden går också genom träsk, tallskogar och över bergstoppar. Största delen av leden är dock bergig och trädbevuxen, vilket gör den till björnland.

Oavsett om du vill vandra alla 2 190 mil av Appalachian Trail eller bara vandra en del av den, är det viktigt att veta hur man känner igen tecken på svarta björnar. När du vandrar på AT kan du mycket väl stöta på björnar eftersom du besöker platsen där de bor och strövar omkring.

Om du vet vad du ska göra, att se en björn kan vara spännande, inte livshotande händelse. Även om björnar tenderar att undvika människor, är det viktigt att vara medveten om dem när de vandrar på Appalachian Trail. Det finns ett par saker du kan göra för att minska dina chanser för ett möte med en björn.

En sak du kan göra är göra mycket ljud när du vandrar. Att göra oväsen hjälper till att uppmärksamma alla björnar om din närvaro innan de har en chans att se dig, vilket vanligtvis leder till att de lämnar området. Ibland när björnar attackerar beror det på att de är rädda eller förskräckta.

  Vilket material är sovsäckar gjorda av? (Och varför är de så hala?)

En annan sak du kan göra på AT är att vandra i grupp. Grupper är starkare och har starkare lukter än små grupper av vandrare. Dessutom hjälper större grupper dig att hålla björnar borta från dig genom att varna dem innan du ser dem. Om du inte reser med en stor grupp, försök prata högt då och då för att skrämma alla björnar som finns i närheten.

Hur du förbereder och förvarar din mat är ett viktigt steg för att undvika björnar på Appalachian Trail. Du bör förbereda och äta din mat minst 200 fot från där du ska sova. Du borde också heller häng din mat eller lägg den i björnburkar under en resa till Appalachian Trail.

Många negativa erfarenheter av björnar händer eftersom människor har matat björnar tidigare, och nu har de vant sig vid att få mat från människor. En björn som har matats tidigare är mer benägen att attackera vandrare för sin mat.

En del av att vara en ansvarsfull vandrare på Appalachian Trail är att flitigt laga mat och förvara din mat på rätt sätt för att förhindra interaktioner mellan björnar.

En vanlig missuppfattning är att lägereldar håller björnar borta, lita inte på den här metoden för att avskräcka björnar. Tvärtom, i många situationer kan det föra dem närmare.

Det finns uppskattningsvis 725 svarta björnar längs hela Appalachian Trail. Det betyder att det i genomsnitt finns en björn för varje femton mil! Så även om de flesta aldrig kommer att se en björn när de vandrar genom dessa skogar, är det viktigt att vidta åtgärder, som de som anges ovan, för att förhindra att en björn möter på Appalachian Trail.

Kolla in dessa fem saker för att hjälpa dig få en bättre campingupplevelse:

  1. Biologiskt nedbrytbar flytande tvål
  2. Mikrofiberhanddukar
  3. 300W Power Inverter
  4. Batteridriven fläkt
  5. Fyrkantigt pajjärn

Van Camping Life Tips: Om du bara vandrar en del av Appalachian Trail och har en skåpbil, försök att förbereda alla dina måltider i din skåpbil och förvara maten du inte behöver på vandringen i din skåpbil. Att göra detta kommer att förhindra sannolikheten för en björninteraktion.

Hur vanliga är björnattacker på Appalachian Trail?

I genomsnitt, det sker en dödlig björnattack på Appalachian Trail en gång vart 8-10 år. Sedan 2000 har det dock bara förekommit två rapporter om dödliga björnattacker på Appalachian Trail.

Men nyligen vandrare har rapporterad aggressiva björnar i en Tennessee del av leden. Dessa rapporter orsakade en stängning av skyddsrum och campingplatser i det området, även om det fortfarande är öppet för vandring.

  Är det någonsin OK att köra i Converse?

Innan du ger dig ut på en vandring på Appalachian Trail, kolla in spåruppdateringar för den del av leden du kommer att gå på för dagen. Leduppdateringar är uppdateringar i realtid från vandrare på marken. Dessutom uppmanas alla vandrare att rapportera björnobservationer på sidan med spåruppdateringar så att andra resenärer kan vara medvetna om det.

En annan försiktighetsåtgärd du kan vidta är att ha en burk med björnspray med dig när du vandrar på leden.

Med björnar är det viktigt att komma ihåg att de vanligtvis äter saker som bär, insekter, möss och ibland ett djur som redan är dött – de är inte jägare av stora byten. Så om du ser en björn kommer den med största sannolikhet att vara nyfiken, men inte aggressiv.

Det är viktigt att få dig att se större ut genom att ta dig till högre mark eller vifta med armarna och prata med en lugn, hög, bestämd röst för att låta björnen veta att du inte är ett byte. Sedan, backa sakta bort eller åt sidan när du vänder dig mot björnen.

Andra inlägg av intresse

  • Är Dawn Dish Soap säker för camping?
  • Varför är campingljusen röda?
  • 20 sätt att stöta bort insekter när du campar
  • Kan man slå upp ett tält på grus?

Finns det grizzlybjörnar på Appalachian Trail?

Det finns inga grizzlybjörnar på Appalachian Trail. Svartbjörnar är den enda björnart som finns på Appalachian Trail. Även om dessa björnar är mindre än bruna björnar, kan de fortfarande väga allt från 100 till 400 pund. Även om de kan verka skrämmande, är svarta björnar ganska skygga och undviker vanligtvis människor. Om svartbjörnar är aggressiva är det i allmänhet som en sista utväg.

Var inte rädd om du råkar se en björn på Appalachian Trail. Om de inser att du är människa och inte något slags byte, kommer de förmodligen att dra sig tillbaka från området. Björnar är djur, och när de är runt människor är de vanligtvis lika nyfikna som vi på dem. Därför, de flesta björnmöten på Appalachian Trail kommer inte att resultera i något annat än en iakttagelse.

Beståndet av svartbjörnar nära Appalacherna har fördubblats under de senaste 20 åren. Experter spårar för närvarande deras rörelser för att förstå vad som för dem närmare mänskliga befolkningar. Ett av huvudproblemen är att svartbjörnar har tillgång till osäkrade papperskorgar, vilket leder till en snabb och enkel måltid.

  Hur är vandringsleder gjorda? Tips: Med mer ansträngning än du trodde

När björnar blir bekväma runt människor kan de ofta vara destruktiva och aggressiva. Ett möte med en svart björn kan vara en skrämmande upplevelse, men du kan hjälpa till att förhindra dem från att hända med några sunt förnuftstips. Som nämnts ovan kommer att vandra i grupper, vara medveten om din omgivning och korrekt förvaring av din mat bidra långt i att förhindra negativa interaktioner med björnar på AT

Behöver jag en björnbehållare på Appalachian Trail?

Björnburkar uppmuntras starkt på Appalachian Trail och till och med nödvändig på vissa sektioner – från Jarrard Gap (punkt 26.7) till Neel Gap (punkt 31.7) mellan 1 mars-1 juni varje år.

En björnkapsel är en solid, lufttät behållare gjord för att tåla extrem kraft (som ett slag från en björn). Behållarna används för att täta in maten och förhindra att björnar kan få det.

Dessa kapslar kilas sedan in mot en sten eller stock eller mellan trädrötter under natten. Även om dessa behållare är tyngre än påsar skapade för att hänga upp mat, är de mycket effektivare eftersom björnar har varit kända för att få ner mat från träd.

Vissa platser har björnkapsel utlåningsprogram tillgänglig om du inte har en björnburk. Ett annat alternativ på Appalachian Trail är att hyra en björnburk att använda för din resa.

En björnburk är en smart investering som håller dig säkrare från nyfikna björnar som väger hundratals kilo.

Vilken tid på dygnet är björnar mest aktiva?

Björnar är mest aktiva vid gryning och skymning. Det kan vara farliga tider att vandra inte bara för att björnar är mer aktiva utan också för att de är svårare att se. Att vandra under dagsljuset är en enkel lösning så att du kan undvika björnar när de är som mest aktiva.

A Hiker’s Stewardship of Appalachia och dess invånare

Vandrare som njuter av den vackra Appalacian Trail har ett ansvar att ta hand om leden och dess omgivningar genom att inte mata björnar, städa och slänga skräp och förvara mat på rätt sätt.

En naturlig konsekvens av att ta hand om marken blir att ta hand om björnarna. Björnar är farliga när de kopplar människor till lättillgänglig mat. Björnar blir ofta beroende av människor för mat, vilket leder till de flesta attacker. Att respektera landet och dess djurliv kommer att leda till hälsosammare relationer mellan björnar och vandrare.