Finns det björnar i Joshua Tree National Park? (Vad du behöver veta)

Av Kaliforniens nio nationalparker framstår Joshua Tree som en av de mest unika. Med bubblande klippformationer, motståndskraftiga kaktusar och de berömda Joshua-träden runt parken, om friluftsentusiaster har chansen att besöka, bör de ta det. Men bör besökare vara oroliga för att stöta på björnar i Joshua Tree National Park?

Kaliforniens svarta björnar har setts i Joshua Tree National Park, men de är ovanliga besökare i parken. Svarta björnar lever inte i Joshua Tree National Park, men de är enstaka migranter till området. För det mesta behöver besökarna inte oroa sig för att stöta på några björnar.

Även om björnobservationer inte är vanliga är det alltid en bra idé att veta vad man ska se upp med när det kommer till björnar och besöka någon nationalpark. Det här inlägget hjälper dig att ha en säker och trevlig tid oavsett vilken park du besöker. För att lära dig mer om detaljerna om björnar i Joshua Tree National Park, kolla in följande avsnitt.

Svarta björnar i Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park ligger i södra Kalifornien nära gränsen till Arizona. Parken är hem för en mängd olika växter och djur. Svarta björnar har setts i Joshua Tree National Park, men de är inte regelbundna besökare i parken.

Joshua Tree National Park ligger i Coloradoöknen, som är en delregion av Sonoranöknen. Joshua Tree National Park ligger också i Mojaveöknen. Dessa två öknar möts för att skapa ett unikt ekosystem. Detta är dock inte den bästa livsmiljön för björnar.

Klimatet i Coloradoöknen är varmt och torrt med lite nederbörd, vilket ger inte en bra livsmiljö för björnar. Å andra sidan har Mojaveöknen en högre höjd och svalare temperaturer än Coloradoöknen. Ändå har det också lite regn, vilket gör att även när dessa två öknar möts har denna del av Nordamerika inte det bästa klimatet för björnar.

De förhöjda temperaturerna och bristen på vatten kan vara tufft för svarta björnar. De kan variera från 100 till över 400 pund i vikt, så de behöver mycket mat och vatten för att överleva. Dessutom har Coloradoöknen väldigt lite växtlighet, så att hitta mat kan vara svårt för svartbjörnar. De kan äta kaktusfrukter eller andra växter, men detta är inte deras föredragna diet.

Bristen på vatten gör också att svartbjörnar i Joshua Tree National Park inte kan vistas i parken året runt. Istället kommer svarta björnar att migrera till andra delar av Kalifornien, där mer mat och vatten finns tillgängligt.

  Behöver du en kudde i en hängmatta?

Eftersom Joshua Tree National Park täcker nästan 800 000 hektar, tenderar vissa björnar att vandra in i utkanten av parken eftersom närliggande skogar är mer lämpade för björnar. Till exempel San Bernadino National Forest är hem för Kaliforniens svartbjörn. Därför är det mer sannolikt att besökare ser björnar i denna nationalskog än de är i Joshua Tree National Park.

Även om besökare till Joshua Tree National Park sannolikt inte kommer att se grizzly- eller svartbjörnar, det finns en annan sorts ”björn” som är vanligare, Nallebjörnen Cholla. Teddy Bear Cholla är en kaktus som ser ut som en nallebjörn. Det finns i hela sydvästra USA och Mexiko.

Teddy Bear Cholla har fått sitt namn från sitt luddiga utseende och för att den ofta misstas för en kaktuskramare, vilket är ett annat namn för en cholla. Teddy Bear Cholla-kaktusen har fina, vita nålar i grupper som ser ut som nalleöron.

Även om det kan se flummigt ut som ett gosedjur, låt dig inte luras. Denna kaktus har mycket vassa ryggar som lätt kan tränga igenom din hud. Blir du stucken av en teddybjörnscholla kommer det att göra ont ganska länge.

Det finns en kort vandring som kallas Cholla Gardens, där Teddy Bear Chollas omger leden. Teddy Bear Chollas står i ögonhöjd och omger vandrare. Lyckligtvis har stigen träräcken för att se till att vandrare är säkra och inte råkar träffa en av kaktusarna. Så Om du letar efter en närbild av dessa suddiga kaktusar är Cholla Gardens platsen att gå.

Van Camping Life Fun Fact: Josuas ”träd” är faktiskt inte ett träd alls. Den klassificeras som en yucca, som tillhör familjen orkidéer och blommande gräs. Men det har fått sitt namn eftersom det ser så mycket ut som ett träd. Det sägs att dessa träd kan bli 150 år gamla.

Andra inlägg av intresse

  • Finns det björnar på Appalachian Trail?
  • Winnebago Revel vs. Winnebago Boldt
  • 14 perfekta platser till Van Camp i Kalifornien
  • Vad är fördelen med ett taktält? (Med tältval)

Finns det grizzlybjörnar i Joshua Tree National Park?

Det har inte gjorts några bekräftade iakttagelser av grizzlybjörnar i Joshua Tree National Park, och det är osannolikt att besökarna kommer att stöta på en. Grizzlybjörnar bodde tidigare i Kalifornien, men de finns inte där längre. Grizzlybjörnar tenderar att trivas på platser som har kallare temperaturer och mer nederbörd än Coloradoöknen eller Mojaveöknen.

  Bästa hundar för camping

För att vara exakt täcker Joshua Tree National Park 794 000 hektar, och det betyder att det går att gå in i parken och inte se en björn även om de är där. Men björnar har varit kända för att vandra ut från sina vanliga livsmiljöer på jakt efter mat. Så det är alltid viktigt att vara medveten om din omgivning när du är i vildmarken.

I alla fall, endast svarta björnar ses i denna park, och resten av Kalifornien sedan Kalifornien Grizzlybjörnar finns inte längre i det vilda.

Kolla in dessa fem praktiska campingartiklar:

  1. Biologiskt nedbrytbar flytande tvål
  2. Mikrofiberhanddukar
  3. 300W Power Inverter
  4. Batteridriven fläkt
  5. Fyrkantigt pajjärn

Behöver du en björnbehållare i Joshua Tree National Park?

Även om en björnbehållare inte är nödvändig, är det en bra idé att ta med en om du campar i Joshua Tree National Park. En björnburk skyddar din mat från att bli stulen av björnar och andra djur.

Det finns många gnagare som har varit kända för att tugga genom matpåsar för att få sin nästa måltid. Några av dessa gnagare i Joshua Tree National Park inkluderar kängururåttor, skogsråttor och möss.

Om du backpackar i Joshua Tree National Park, måste du ha en hårdsidig behållare för att lagra din mat. Även om björnburkar inte krävs för vandring eller backpacking, uppmuntras campare att förvara sin mat i hårda behållare eller sina fordon.

Korrekt förvaring av din mat kommer att se till att du inte råkar mata vilda djur. Att mata vilda djur kan vara farligt eftersom det gör djuren mer aggressiva och oförutsägbara mot människor.

Om du är camping i Joshua Tree National Park, se till att förvara din mat och andra lockmedel borta från din campingplats. Häng den i ett träd eller placera dem i en björnburk. Denna försiktighetsåtgärd kommer att hjälpa till att förhindra att alla slags djur kommer in i din mat.

Även om björnar är en möjlighet bör andra faror som värme, uttorkning, skallerormar och andra giftiga insekter som svarta änkor vara mer angelägna. än en och annan nyfiken björn.

  Vad är en kompressionssäck? (Sovsäckar)

Har någon blivit attackerad av en björn i Joshua Tree National Park?

Även om en och annan svart björn har setts i Joshua Tree National Park, har det inte förekommit några bekräftade björnattacker.

Besökare bör dock alltid vara medvetna om sin omgivning och vidta försiktighetsåtgärder när de utforskar naturen. Bara för att björnar är ovanliga betyder det inte att campare och vandrare inte ska utbilda sig om dem.

Om du råkar se en björn, gå inte fram till den. Håll dig istället lugn och backa långsamt. Se till att hålla ett öga på björnen, så att du alltid vet var den är. Om björnen börjar komma mot dig, gör höga ljud, låt dig själv se stor ut och försök skrämma bort den. Spring inte, eftersom detta kan utlösa en jaktreaktion från björnen.

Även om det inte är i Joshua Tree National Park, var det en bekräftad, icke-dödlig björnattack i San Bernadino National Forest 2009. Nationalskogen ligger precis intill Joshua Tree.

Lyckligtvis återhämtade sig pojken som attackerades från sina skador. Men om du tillbringar tid på gränsen till Joshua Tree National Park bör du vara extra uppmärksam på att det kan finnas björnar runt omkring.

San Bernadino National Forest är frodigare än Joshua Tree National Park och har floder som rinner genom den. Det är därför björnar lever på platser som skogen där det finns mer att äta och dricka och bara ibland vandrar till platser som Joshua Tree, där en attack av kaktus är mycket mer sannolikt än en riktig björn.

En relativt björnfri nationalpark

Från Joshua-träden som trivs utan mycket fukt till mångfalden av ökenväxter och vilda djur kan Joshua Tree National Park verka som en annan planet. Ändå finns det mycket att se på en resa till denna unika, torra nationalpark.

De som är oroliga för björnar kommer att bli lättade över att höra att den här parken har fel klimat för björnar, så de tenderar att säga bort. Det närmaste en björn som de flesta kommer att se på en Joshua Tree-resa är den på Kaliforniens flagga.