Finns det bergslejon på Pacific Crest Trail? +Säkerhetstips

Pacific Crest Trail (PCT) slingrar sig cirka 2 650 miles från Mexiko till Kanada. Den korsar bergskedjorna Sierra Nevada och Cascade och passerar genom Kalifornien, Oregon och Washington. Denna vandringsled går också genom 25 nationalskogar och sju nationalparker; Men många äventyrare frågar, finns det bergslejon på Pacific Crest Trail?

Det finns bergslejon längs Pacific Crest Trail (de största populationerna av bergslejon finns i Kalifornien och Oregons delar av leden). Attacker av dessa stora katter är dock sällsynta, och vandrare har lite att oroa sig för så länge de vidtar några försiktighetsåtgärder med sunt förnuft.

Oavsett om du vill vandra igenom eller vandra en kortare del på en dagsvandring, kommer att känna till bergslejon på Pacific Crest Trail hjälpa dig att få sinnesfrid medan du utforskar. Men undrar du hur orolig du ska vara för fjälllejon runt PCT? Följande avsnitt kommer att täcka försiktighetsåtgärder för bergslejon på PCT, där möten med bergslejon är vanligast, och hur du ska reagera om du ser en av dessa stora katter.

Mountain Lions och Pacific Crest Trail

Pacific Crest Trail slingrar sig från botten av Kalifornien och gränsen till Mexiko hela vägen upp till den amerikanska/kanadensiska gränsen. Uppskattningsvis en miljon människor+ sätter sin fot på någon del av leden varje år. Banlandskapet sträcker sig från torr öken till alpina ängar, och terrängen kan vara svår (särskilt i Kalifornien och Oregon). Även om det finns olika faror på PCT, frågas bergslejon ofta om.

Den här ledens popularitet och dess längd gör att vandrare kan stöta på fjälllejon någon gång under sin resa. För vissa delar av leden är dessa berg för höga för bergslejon att leva bekvämt i (de gillar lägre höjder med mycket byte). Det finns dock några platser där du kan stöta på en av dessa stora katter.

Även om interaktioner med bergslejon längs PCT är sällsynta, lever och strövar de runt i många områden som leden passerar genom. Attacker är inte vanliga, men inte ovanliga, så vandrare bör vidta försiktighetsåtgärder för att undvika ett möte helt och hållet.

Bergslejon finns i större delen av västra USA och delar av Kanada. De bor i skogar, gräsmarker och öknar. Bergslejon är köttätare och livnär sig främst på rådjur, men de äter också mindre däggdjur, såsom kaniner, tvättbjörnar och skunks. De stora katterna reser vanligtvis ensamma eller i par, men det har förekommit fall där de har jagat tillsammans i flock. För det mesta tenderar bergslejon att undvika människor.

  Kan vem som helst köra husbil?

I Kalifornien lever bergslejon i bergen San Jacinto och Santa Rosa nära Palm Springs. De vanligaste rapporterna om bergslejonobservationer är på den norra Kalifornien delen av leden mellan Sierra City och Burney. Vandrare i detta område bör vara särskilt medvetna om sin omgivning.

I Kalifornien, fjälllejon definieras som en särskilt skyddad art. Denna beteckning betyder att det är olagligt att trakassera, jaga, fälla eller döda dem. Du måste begära tillstånd för att döda ett fjälllejon. Oregon har också lagar som skyddar bergslejon. Det finns dock ingen stängd säsong för jakt på de stora katterna i delstaten Washington.


Även om det är osannolikt att en attack kommer att inträffa, är det viktigt för vandrare att veta hur de ska reagera om de ser en och sätt att förhindra ett möte så mycket som möjligt. En av de viktigaste sakerna du kan göra för att undvika en attack är att få dig att verka så oaptitlig som möjligt för en puma. Gör mycket oväsen, res i grupper och håll barn nära. Om du råkar träffa ett fjälllejon, här är några användbara tips:

  • Hålla sig lugn
  • Spring inte
  • Få dig att se stor ut genom att stå högt och sträcka ut armarna
  • Tala bestämt och högt
  • Hämta barn eller sällskapsdjur som är med dig

En annan sak som vandrare kan göra är att förvara sin mat på rätt sätt; detta innebär att förvara mat och doftande föremål som tandkräm och deodorant i björnsäkra burkar. Björnar är inte de enda djuren som attraheras av matlukter. Om du förvarar din mat på rätt sätt hjälper det till att hålla både björnar och fjälllejon borta. Se till att kila din björnbehållare mot en sten eller stock för att säkerställa att ett bergslejon inte kan lossa den och bära bort den.

Vandrare rapporterar att de blir förföljda av fjälllejon på natten och ser dem nära leden under dagen. Men baserat på de många människor som vandrar den här leden varje år, rapporterar bara ett litet antal att de möter bergslejon.

Så, finns det bergslejon på Pacific Crest Trail? Svaret är ja, med den största befolkningen i Kalifornien och Oregon. Även om interaktioner med dessa stora katter är sällsynta, kan de hittas i många av de områden som leden passerar genom. För att förhindra en attack bör vandrare vidta försiktighetsåtgärder som att göra oväsen, resa i grupper och hålla barn nära.

  Syntetiska vs dununderlägg: för-, nackdelar, pris

Det är också viktigt att förvara maten ordentligt på natten. Bergslejon är smygande och kraftfulla rovdjur, så det är viktigt att vara alert och repetera hur du kommer att reagera om du ser en.

Planerar du din nästa campingresa? Missa inte dessa nio tips!

Andra inlägg av intresse

  • Thor Sequence vs. Coachmen Nova
  • Recension: Är snabbtorkande resehanddukar bra?
  • Vad du ska titta efter när du köper en kikare
  • Vad är Frontcountry Camping?

Fungerar björnspray på bergslejon?

Vissa vandrare undrar vad deras bästa försvar är. Direkt efter förberedelser och kunskap, björnspray är ett effektivt avskräckande medel för fjälllejon. Sprayen fungerar precis lika bra som med en björn. Det är viktigt att veta att pepparspray inte fungerar på alla djur, men det är bättre att ha den tillgänglig och inte behöva den än tvärtom.

Se till att du vet hur man arbetar med björnsprayen innan du använder den. Det är också avgörande att ha en reservplan ifall sprayen inte fungerar.

Bergslejon är vanligtvis skygga och försöker undvika människor, men det har förekommit fall där de attackerat människor. Attacker är vanligare när ett lejon känner sig hotat eller trakasserat. Att ha med sig björnspray kan vara en extra försvarslinje för att hjälpa dig att njuta mer av den vackra Pacific Crest Trail.

Vilken tid på dygnet är Mountain Lions mest aktiva?

Bergslejon är crepuskulära, vilket betyder att de är mest aktiva i gryning och skymning. Det här mönstret beror på deras jaktvanor – de föredrar att förfölja byten, och de kan vara mest smygande när det är mörkt.

Om du vandrar på natten eller tidigt på morgonen är det mycket mer sannolikt att du kommer i kontakt med ett fjälllejon.

Bergslejon är mest aktiva från sen vår till sommar. Den här tiden är när 2-åriga fjälllejon lämnar sina mammor och går ut på egen hand, så det är fler som strövar den tiden på året.

  Varför är husbilar vita så ofta?

Finns det bergslejon på Pacific Crest Trail? Svaret är ja, även om interaktioner med dessa stora katter är sällsynta. För att minska risken att se ett fjälllejon, håll dig till att vandra under dagen och inte tidigt på dagen eller sent på natten.

Klättrar bergslejon i träd?

Bergslejon är som andra kattdjur – de är fantastiska klättrare. Chansen är stor att lejonet kommer att kunna ta sig upp i trädet snabbare än du, och då kommer du att vara i större fara. De har varit kända för att klättra upp till 45 fot.

Bergslejon kommer att klättra i träd för att förfölja sitt byte och sedan attackera från trädet.

Bergslejon har också varit kända för att klättra i träd för att komma bort från hundar eller andra djur. Så om ett fjälllejon jagar dig, försök aldrig att klättra i ett träd för att vara säker från ett fjälllejon.

Istället blir du säkrare om du lägger något stort och solidt mellan dig och puman, som ett stenblock eller en bil. Kom också ihåg att löpning kan utlösa lejonets instinkt att jaga efter byte, så försök att hålla dig lugn.

Är bergslejonattacker vanliga i USA

Under de senaste 100 åren har det skett totalt 126 bergslejonattacker i USA. Av dessa 126 var 27 dödliga. Attacker är vanligare i Kalifornien än någon annan stat, med 20 dödsoffer.

Tjugo kan tyckas vara en hög siffra, men när man tänker på att det är över 200 miljoner människor som besöker Kalifornien varje år är chansen att bli attackerad av ett bergslejon extremt låg.

Bergslejon är skrämmande och skrämmande, men i verkligheten kommer de flesta vandrare aldrig i kontakt med dem. Så ha en plan, men oroa dig inte för mycket. Bergslejon är ensamma varelser som mycket hellre vill fly från människor än att attackera dem. Men om du är förberedd kan du minska risken för en attack ytterligare.

Sinnesro med förberedelser

Pacific Crest Trail passerar genom många livsmiljöer där många olika djur lever. Kom ihåg att när du färdas längs leden passerar du genom djurens hem. Att förbereda sig för det oväntade kommer att hjälpa vandrare att få en rolig, meningsfull upplevelse på PCT när de reser över bergstoppar, genom gröna betesmarker och runt kala bergssidor.