Fifth Wheels & Travel Trailers De stora skillnaderna mellan (fördelar och nackdelar)

Att campa i husvagn är ett av de bästa sätten att njuta av naturen, speciellt om du inte gillar att sova i tält och på marken. Med en husbil har du det bästa av två världar: komfort och det roliga med att campa. Vilken typ av campingvagn du kanske vill köpa kan vara ett svårt beslut. Det finns husvagnar och vändskivor, men även husbilar och C-campare. Du måste seriöst fundera över vilken typ av husbil du vill köpa.

Vad är skillnaden mellan en resesläp och en vändskiva?

Några olika saker skiljer en semitrailer från en resesläp, men den stora skillnaden är kroken. En resesläp bogseras genom att fästas på ett fordons stötfångare med hjälp av en kula och dragkoppling. En påhängsvagn är kopplad bak på en pickup med släpvagnskoppling. Andra skillnader inkluderar nivåer och utrymme, dragfordon, höjd, vikt och längd samt campingalternativ. Du kanske vill överväga manövrerbarheten, enkel parkering på campingplatser och utrymmet i din husbil.

En bumper pull trailer och en semitrailer kan se väldigt lika ut, men när man tittar på dem sida vid sida kan man se att det finns skillnader. En av de första sakerna att tänka på innan du köper en resesläp eller vändskiva är ditt dragfordon. Nästa sak att tänka på är reseutrymme. Även om det kan tyckas att man kan köra i vändskivan för stabilitet är detta olagligt. Att köra i vändskiva är inget alternativ. Fundera på vart du behöver dra din husbil och fundera sedan på bekvämligheterna och vad du letar efter i en husbil.

Fördelarna med en vändskiva

 • En semitrailer har vanligtvis fler kvadratmeter boyta och mer förvaringsutrymme än en resesläp. Utrymmet som går över flaket på en lastbil innehåller ett sovrum och eventuellt ett badrum, vilket ger mer plats för att sitta, äta och underhålla.
 • Att bogsera en vändskiva är lättare eftersom en del av släpet går över flaket på lastbilen, längden är ofta mindre än på en färdtrailer, dragpaketet ger bättre kontroll. Bättre bogserkontroll gör en vändskiva mycket lättare att bogsera.
 • Det stora sovrummet och ett badrum ligger vanligtvis på övervåningen, vilket ger mer avskildhet. Förutom ett huvudbadrum kan du också ha ett annat badrum på vändskivenivån. Två badrum kan vara en stor bekvämlighet när du campar med familjen.
 • När du överväger en campingvagn, tänk på att på grund av draganordningen är vändskivan mer stabil. Dragkroken är bärande vilket gynnar släpets stabilitet. Med en vändskiva är det ofta lätt för en person att koppla ihop släpet och vara redo att köra.
 • I allmänhet har en semitrailer en större avfalls- och färskvattentank, vilket gör det bekvämare att campa borta från bekvämligheter och kopplingar. Vändskivan har också mer plats för batterier, vilket är skönt under långa campingturer.
 • Det är vanligt att köpa en vändskiva med två, tre eller till och med fyra tipp-outs. Dessa tips förbättrar utrymmet på ditt campinghus avsevärt. Resevagnar har vanligtvis bara en eller två tipp-outs.
  Vilket är bättre, en sovsäck av dun eller syntet? För-och nackdelar

Nackdelar med en trailer med en semitrailer

Det finns dock tydliga nackdelar med en semitrailer.

 • Den stora skillnaden är oftast kostnaden. Eftersom en släpvagn erbjuder fler kvadratmeter boyta och mer lagringsutrymme, är den något dyrare än en resesläp.
 • En annan nackdel är höjden. Vändskivan är högre än hytten på en lastbil, vilket kan vara obekvämt om du campar i skogsområden. Du måste titta på toppen av trailern för att se till att den rensar träden.
 • Se upp för sparkarna i ditt femte hjul. Om du har svårt att gå i trappor hemma, kanske du inte vill försöka klättra upp för trappan till det femte hjulet master bedroom.
 • På grund av vändskivans konfiguration är det ofta kallare i sovrummet än i resten av trailern. Temperaturproblem kan vara ett övervägande om du campar under långa perioder.
 • En vändskiva dras av en lastbil med ett drag monterat i lastbilens flak. En koppling av käfttyp eliminerar användning och förvaring av en stor del av föremålen i lastbilsflaket. Dessutom kan inte lika många passagerare åka i en lastbil jämfört med en SUV. Tänk på att kopplingen på en vändskiva är ett tungt stycke stål. Du måste lämna ditt fäste i din lastbil permanent eller ta tid och hjälp av vänner att ta bort kroken från lastflaket efter varje resa.
 • Bränsleförbrukningen för en vändskiva är något mindre än för en resesläp. Vändskivan har en högre profil och är mycket tyngre än en resesläp. Dessa två problem minskar bränsleförbrukningen med flera miles per gallon.
 • Klackarna i vändskivan ökar vikten och kan göra bogsering ett problem. Varje spets väger mer än cirka 800 pounds, och många tip-outs bidrar avsevärt till det femte hjulet.
  Hur länge kan du springa utan att stanna?

Fördelar med en resesläp

 • Resevagnar finns i alla prisklasser såsom droppformad släpvagn som är relativt prisvärd för vanlig rektangulär form och dimensioner. Resevagnar kan vara barebones eller komma med all den lyx som din campingvärld har tillgänglig. Det finns ett nästan obegränsat antal varianter av resesläp. Denna icke-motoriserade dragbil används huvudsakligen för skydd, så du kan välja något så enkelt som en resesläp i glasfiber eller en lyxsläpvagn för miljoner dollar.
 • En resesläp kan sova var som helst från en person till hela din utökade familj. Du har också bekvämligheten att släppa av din husvagn på en campingplats och ta med ditt dragfordon på vildmarksäventyr.
 • Kostnaden för en resesläp är ett billigare val än andra husbilar och de gör bra instegssläp. En resesläp är icke-motoriserad och det kostar mindre att köpa en resesläp.
 • Resevagnar innehåller färre rörliga delar och kräver mindre underhåll.

Nackdelar för resesläp

 • En resevagn kräver viss skicklighet att manövrera och köra eftersom den kan dras. Tänk på att ju större din trailer är, desto svårare blir det för dig att dra och parkera.
 • Husvagnen (liksom en vändskiva) är stöldbegärlig. Trailers är lätta att bryta in med en fickkniv. Du kanske vill lägga till deadbolts eller gömma dina värdesaker när du lämnar din husvagn.
 • Klimatkontrollen i en resesläp är inte lika effektiv som en husbil eller ens en släpvagn. Du har ingen luftkonditionering på när du kör och när du hittar campingplatsen kan din släpvagn vara varm och kvav. Temperaturen är bara en mindre olägenhet som snabbt kan övervinnas.
 • En stötfångardragen åksläp saknar manövrerbarhet, särskilt vid backning, och en semitrailer kopplad bak på en pickup är något lättare att manövrera.
 • Det är svårare att dra något annat, till exempel en husbil eller en bil, om du redan drar eller drar en resesläp. Det är ofta olagligt att dubbelt bogsera i flera stater. Å andra sidan, genom att dra en vändskiva kan du dra ett annat bogserbart föremål. (Vi drar alltid vår fyrhjuling och släp när vi drar vår vändskiva.)
  Lång kappa eller jacka för skidåkning: jaja eller nej?

Om du funderar på att köpa en släpvagn för dina campingupplevelser, kanske du vill hyra först. Prova en vändskiva och sedan en dragkrok eller resesläp. Att köpa en trailer är ett stort köp. De är dyra och tar upp mycket utrymme, och du vill vara säker på att du gör rätt köp.

Fundera på vad du vill att en husbil ska göra för din familj. Tänk på att om du campar på en Forest Service eller State eller National Park camping, är storleken på fritidsfordonet avgörande. Om du har något längre än 30 fot kanske du inte kan hitta boende. Men om du tältar på campingplatser för husbilar, bör du klara dig bra med en stor vändskiva eller resesläp.

Var försiktig vart du drar din resa eller semitrailer. Att ta sig nedför en brant väg till en sjö kan vara en utmaning med en stor trailer eller till och med en stor vändskiva. Tänk på ett litet femte hjul som en 18-fotare som kan gå var som helst!

Fler artiklar du kommer att älska.

Här är varför trailertält kan vara värt det för dig.

Full ansluten campingplats (vad är det, hur man använder och nödvändig utrustning)

Hur mycket hyr du en husbil? (Dags-, vecko- och månadspriser)

Vad är snittpriset för att campa med husbil?