Favoritsnöaktiviteter som är perfekta för stugan

Att spendera tid i stugan kan vara en av de roligaste och mest avkopplande semesterresorna du gör. För mig är det en tid att koppla av från världen och fokusera på det som är viktigt för mig. Men hur är det när det är kallt? Hur är det när det är snö?

Tro det eller ej, en av de mest hektiska tiderna för stuguthyrning är julhelgen. Många gillar att gå till stugan på den tiden. För många går det långsammare på jobbet. Det är en lätt tid att ta några extra dagar ledigt. Och det är en tid då människor med många bakgrunder gillar att spendera extra tid med familjen. Men vad gör man när man är uppe vid stugan och marken utanför är täckt av snö?

Tendensen för många idag skulle vara att dra fram smarttelefonen eller surfplattan och spela spel eller surfa på sociala medier. Men varför gå hela vägen upp till stugan bara för att göra det du redan gör varje dag hemma? Varför inte prova några av dessa fantastiska aktiviteter som du bara kan göra i snön? Förhoppningsvis kommer det här inlägget ge dig lite inspiration.

Göra en snögubbe

Gå ut och bygg en snögubbe. Du behöver nästan inget material för att göra en fantastisk snögubbe. Om du inte är bekant med vad som krävs för att bygga en snögubbe, här är några grundläggande instruktioner.

  1. Gör en snöboll genom att slå ihop snö i dina handskar. Detta fungerar bäst när snön är lite blöt. Om snön är riktigt torr och pudrig kommer det att bli svårt att göra en snögubbe och jag rekommenderar att du provar något annat, som snöänglar eller pulka.
  2. Lägg ner den lilla snöbollen i snön och börja rulla runt den. Det kommer bli större ganska snabbt. Du behöver tre av dessa i olika storlekar. Den största går på botten. Du måste lyfta upp de andra två så gör dem inte för stora.
  3. När du har tre, placera den mellanstora bollen på den största bollen och placera sedan den minsta ovanpå.
  4. Nu dekorera snögubben. Du kan använda två pinnar för armar. En morot är en fantastisk näsa, men även små stenar kan användas för ögon, näsa och mun. Jag gillar att vira en halsduk runt ”halsen” och lägga en mössa ovanpå
  Hur campar du din hund? (Tips, säkerhet och skydd)

Att bygga en snögubbe kan vara en 30-minuters till 2-timmars aktivitet och kan vara en explosion. Det är en av mina favoritsaker att göra med mina mindre barn när det snöar ute vid stugan.

Bygg ett snöfort

Att bygga ett fort av snö är ett annat roligt tidsfördriv för mig. Jag minns att jag när jag var liten byggde några ganska stora fort under vintermånaderna. Snöfort utgör en bra bas för snöbollsstrider och är ett annat riktigt roligt sätt att fördriva tiden i stugan.

Mitt favoritsätt att bygga ett fort är att göra en blockmur. Jag använder ett tegelmönster, där du lägger block längs basen av en vägg och sedan placerar blocken för nästa lager precis över mitten av två block under. Du kan bygga 2 eller 3 väggar som går ihop eller använda en välvd form för att ge väggen mer stabilitet.

För att bygga dina block använder jag gärna en hink. Vilken storlek och form som helst fungerar bra. Glasshinkar, större 5-liters hinkar, vad du än har. Fyll bara hinken med snö och packa in den så att blocken blir ganska kompakta. Vänd sedan på hinken där du vill att blocket ska gå och klappa på sidorna och botten av hinken. Snön har en tendens att glida rakt ut.

Jag har haft otaliga timmar av roligt, särskilt som barn, att bygga och leka med snöfort.

Ha en snöbollskamp

Att kasta snöbollar är ett roligt sätt att komma ut och träna när vädret är kallt och snö täcker marken.

Bunta ihop, skaffa några bra handskar och börja göra snöbollar.

  Laglig ålder för att köra vattenskoter i South Carolina

Detta kan vara så organiserat som du vill att det ska vara. Du kan bryta in i lag och bygga fort, eller så kan du bara springa runt i en fri-för-alla-miljö. Se bara till att du inte packar dina snöbollar för hårt eller låt dem bli isiga. Det är bäst att göra och använda dina snöbollar på en ganska kort tidsperiod. Och naturligtvis spela på rätt nivå för de inblandade. Små barn behöver en helt annan typ av snöbollskamp än tonåringar och vuxna. Undvik skador och frustration genom att spela på samma nivå som den yngsta spelaren.

Åka pulka

Har du några kullar i närheten? En av våra favoritsnöaktiviteter i stugan är att gå ut och åka pulka.

Även om området runt din stuga är ganska trädbevuxet, kan du skapa några bra pulkabackar i backen genom att ta det långsamt första gången ner. Låt en vuxen i gruppen gå först. Åk släden nerför backen och använd dina fötter för att styra din släde långsamt nerför backen mot en säker landningsplats. För en landning behöver du en platt plats eller en plats där du börjar gå tillbaka uppför. Det är ingen dum idé att lägga upp lite extra snö för att hindra folk från att fortsätta nerför en kulle till.

Kom ihåg att när du karar ut din stig, kommer att slädar vill fortsätta rakt ner för backen. Så försök inte göra något för kurvigt om inte själva sluttningen också har den typen av kontur. Annars kommer du förmodligen att hoppa av stigen när du försöker köra i full fart.

Det krävs inte mycket installation, och slädar kan variera från plastsoppåsar till innerrör hela vägen upp till snygga, dyra snöslädar. Använd det du har och gå ut och åka!

Gör snöänglar

Det här är en kort aktivitet som är väldigt rolig, särskilt för små barn.

  Vandring Little Cataloochee Trail

Slå dig ihop, gå ut och lägg dig på rygg i snön. Börja sedan vifta med händer och ben längs marken fram och tillbaka. När du står upp kommer det att göra intrycket av en ängels i snön. Det vill säga, det kommer att se ut som om du hade vingar.

Bygg en lägereld

Att bli varm efter att ha spenderat lite kvalitetstid ute i snön är riktigt skönt. Och att krypa ihop till en fin brasa inne i stugan är ett av de bästa sätten att bli varm. Men det är något roligt med en lägereld utanför. Om du vill kunna värma upp dig lite men du inte är redo att gå in och få allt lös, rekommenderar jag starkt att bygga upp en eld i en eldstad utomhus. Att dricka kakao runt brasan och dela några skratt är ett utmärkt sätt att njuta av en kall vinterdag i stugan.

Gör varm kakao eller cider

Som jag sa tidigare, att värma upp efter att ha lekt i snön är nästan lika roligt som att leka i snön. Oavsett om du ska sitta runt en lägereld utanför stugan eller krypa upp bredvid en varm brasa inuti, finns det inget som en varm kopp varm choklad eller varm äppelcider.

Jag gillar att ta upp individuella paket till stugan. Faktum är att om du vill lämna ett förråd där uppe kan du bara ta paketen och förvara dem i en stor Ziploc-påse. Det kommer att hindra skadedjur från att kunna lukta och komma till kakaon medan du är borta. Hur som helst, jag gillar att se till att när jag går upp till stugan på vintern har jag ett bra utbud av varm kakao och äppelciderpaket. Det plus en liten gryta för att värma vatten på spisen är allt du behöver för att njuta av denna läckra goding efter en rolig eftermiddag i snön.