Favoritbågskytte för nybörjare

Listan nedan består av de 5 bästa bågskytteuppsättningarna för nybörjare. Så om du är nybörjare och gör dig redo att börja träna med bågskytte är det här platsen att vara.

Spyder Takedown Recurve Bow. Denna båge är en enkel recurve med ett fantastiskt meritlista. Den kommer med massor av alternativ för varje bågskytt. Genesis Original-bågar, Crosman Elkhorn Compound Bow, Sas Seige och Bear Archery Brave Bow Set är också bra val att överväga.

Om du också är intresserad av denna eleganta sport kan det vara väldigt svårt att bedöma hur du ska börja. I teorin borde det vara så enkelt som att köpa en båge och ett gäng pilar, sätta upp ett mål och börja sikta och skjuta.

Men när du väl sätter din fot i världen av bågskytteprodukter kommer du att inse att det finns varianter på platser du aldrig kunde föreställa dig. Så för att hjälpa dig, här är lite kunskap om bågskytte för nybörjare som du kan använda för att komma igång.

Komma igång

Först måste du förstå att det finns flera discipliner inom bågskytte som du kan välja att följa. Målskytte är bland de mest populära. När det gäller bågar är recurvebågen den stereotypa bågen, och många väljer den utifrån utseende. Varje typ av båge har sina för- och nackdelar.

Bågskytte
Uppsättning
Funktioner vi älskar Vårt betyg
Genesis
Original
Pilbågar
Det är en fantastisk startbåge för alla åldersgrupper, även tillgänglig i både höger- och vänsterhänt version. Tillverkad i USA Drawvikt 20 lbs 9,9/10
Spyder Takedown Recurve
Rosett
Den har en högkvalitativ finish, medföljer 100% Pengar tillbaka garanti. Bred utbud av dragvikt. Finns med en dra vikt på 20-60 lbs 9,7/10
Crosman Elkhorn Compound Bow Har slitstark glasfiberkomposit lem, anpassat snöre för alla väder. Dragvikt på 17-21 lbs 9,5/10
Sas Seige Kommer med ett pappersmål. Kompressens ABS-lemmar spänner över balans, vikt, och styrka att fortsätta bågens liv. Dragvikt på 40-55 lbs 8,8/10
Bear Archery Brave Bow Set Mycket prisvärd, högkvalitativ kompatibilitetsbåge. Dragvikt på 15-25 lbs 8,5/10

Nu är det dags att dyka lite djupare i varje båge:

Genesis Originalbågar

Förmodligen det enda bågskytteuppsättningen som är perfekt för alla, den Genesis Bows Original är en sammansatt båge som är mycket enkel att justera och använda och ger mycket exakt skytte.

Ditt nybörjarpaket skulle innehålla en sammansatt båge som täcker alla draglängder, ett beväpnat skydd som enkelt kan justeras, ett bältesrörskover och fem pilar gjorda av aluminiummaterial.

  Varför är paramotorer så dyra?

Denna genesis originalbåge är riktigt bra för unga nybörjare, den skulle också vara en bra present till en vän eller familjemedlem.

Den finns i både höger- och vänsterhänt version, men att välja höger- eller vänsterhand för bågen har att göra med vilket öga som är dominant, så om ditt högra öga är dominant, bör du välja en högerhandsbåge, om din vänstra ögat är dominant, då ska du använda en vänsterbåge.

Denna armborst var inte designad för jakt, men den kan vara bra för ungdomstävlingar och bara skjuta på bakgården av dina vänner och familj. Så om du är nyfiken och aldrig använt en båge förut, kan jag garantera att du kommer att älska denna högpresterande armborst.

Höjdpunkter:

 • Gjord i USA
 • Mycket prisvärd
 • Bra startbåge för alla åldersgrupper
 • Mindre brus och mer exakt fotografering

>>> Klicka här för att kontrollera priset på Amazon

Spyder Takedown Recurve Bow

En av de mest sålda bågskyttesatserna, Spyder är inte bara bra att titta på utan är också en robust och välfungerande båge. Denna nedtagningsbåge kommer med ett brett utbud av dragvikter och AMO-längder, inklusive 62″ och 64″.

De Spyder recurve båge är en snabbflygning och flamländsk strängkompatibel, med förstärkta lemspetsar och förbättrade flush lem bultar, är denna modell det rätta valet för alla som vill ge sig in i bågskytte.

Detta är en mycket välgjord nedtagningsbåge. Den är sammansatt av vackert trä med väl avslutad svart glasfiber. Spyder takedown recurve båge är designad av samma ingenjörer samik salvia med ett förbättrat komfortgrepp och mer hållbar design. Denna recurvebåge kan enkelt användas av både nybörjare och förskott bågskyttar upp till 29″ drag.

Spyder-nedtagningen fungerar också utmärkt för både höger- och vänsterhänta bågskyttar, många människor blir alltid förvirrade när de väljer rätt handriktning. Men att veta vilken hand du ska hålla din båge och vilken hand du ska dra din båge med är väldigt lätt att avgöra.

Om din högra hand är din mest dominerande hand, hålls högerhänta bågar i vänster hand och dras med din högra hand. Om din vänstra hand är din mest dominerande hand, hålls vänsterhänta bågar i höger hand och dras med vänster hand.

Detta bågskytte-set innehåller en handgjord stigare (LH eller RH), ett par matchande lemmar, ett 14-trådigt Dacron-snöre, en sticka på självhäftande pilstöd och detaljerade steg-för-steg-anvisningar med bilder.

Höjdpunkter:

 • Ta ner
 • Finish av hög kvalitet
 • 100 % 30 dagars pengarna tillbaka-garanti
 • Ett brett utbud av dragvikter

>>> Klicka här för att kontrollera priset på Amazon

  Hur man bygger den bästa snögubbe

SAS Siege Compound Bow

SouthWestern Archery Supply är en av de största tillverkarna och distributörerna av bågskytteprodukter i världen, efter att ha varit i branschen i över 20 år och har en djup förståelse för vad som utgör sporten. Endera av Siege- eller Courage-seten är idealiska för nybörjare.


De Siege Compound Bow är en attraktiv båge som kan användas av flera personer i ditt hus eller vänkrets. En justerbar dragvikt gör det lättare att manipulera.

Fören har en 41,5-tums axel till axel, maxhastighet på 250 fot per sekund och en 40-55 lbs. dra vikt.

De SAS Courage är också ett snyggt alternativ, med flera dragvikter, ett förinstallerat pilstöd och siktstabilisatorer, allt insvept i en 3-årig tillverkargaranti. Jag rekommenderar starkt att skaffa detta armborst om du är nybörjare eller vill ha något som är superexakt.

Höjdpunkter:

 • Endast för högerhänta användare
 • Kompressens ABS-lemmar spänner över balans, vikt, och styrka att fortsätta bågens liv
 • Justerbart bågsikte
 • Kommer med ett pappersmål

>>> Klicka här för att kontrollera priset på Amazon

Crosman Elkhorn Jr. Compound Bow

Det här är ett fantastiskt bågskytteset för juniorer, det är väldigt billigt så om du letar efter en pålitlig, välbyggd sammansatt båge för ditt barn, så är detta rätt passform. Det är en båge av hög kvalitet med mycket bra strängspänning och tillbehör.


De Crosman Elkhorn är ett anständigt startset för att lära dina barn sporten och till och med låta dem gradvis gå vidare till en mer sofistikerad utrustning. Det som en 17-21 lb dragvikt som är bra för barn upp till 13 år och äldre.

Denna modellbåge finns endast i högerhänt version, så när du skjuter ska dina barn hålla den i vänster hand samtidigt som du drar tillbaka snöret med höger hand.

Detta bågskytte-set kommer med 2 sammansatta pilar, armskydd, 2-delad koger, fingerflik, sikte och pilstöd. De medföljande föremålen är mer på den billiga sidan, så om du letar efter en grundläggande båge bör du prova denna bågskytte.

Höjdpunkter:

 • Hållbara lemmar i glasfiberkomposit
 • anpassad sträng för alla väder
 • Mycket prisvärt
 • Lätt att använda för barn 8-13 år

>>> Klicka här för att kontrollera priset på Amazon

Bear Archery Brave Bow Set

Bear Archery är USA:s främsta varumärke inom ungdoms- och institutionell bågskytte. Detta bågskytteset är perfekt gjort, det är tillräckligt mångsidigt för att ta en ung bågskytt genom detta tidiga och kritiska utvecklingsstadium.

Detta är en bra startbåge att arbeta med, den har bättre sikte än de flesta nybörjarbågar på marknaden. Detta bågset är endast avsett för högerhänt användning.

  Är tältsängar lämpliga för vintercamping?

De Böronbågskytte set är perfekt för målträning, denna sammansatta båge växer när ditt barn växer. Bågbenen och den svarta stigaren är konstruerade av en slitstark komposit med en staghöjd på 5,5 tum. Spännvidder mellan axel och axel 26 tum.

Beslaget drar längder från 13,5 tum till 19 tum. 65 % släpp ger självförtroende för att stabilisera varje skott för konsekvent precision. Draglängden är inte justerbar, dragningen är kort och kan inte förlängas.

Detta björnbågskytteset är av riktigt bra kvalitet och rekommenderas för åldrar från 8 år och äldre. Det här modiga ungdomsbågsetet kommer med två pilar av säkerhetsglas, pilstöd för morrhår – detta pilstöd är det säkraste stödet i bågskyttebranschen, pilkoger, ett 1-stifts sikte och ett armskydd.

Höjdpunkter:

 • Kompatibilitet sammansatt båge
 • Bra för att introducera barn till bågskytte
 • Mycket prisvärt

>>> Klicka här för att kontrollera priset på Amazon

Nybörjare drar vikt

Drawvikt är den maximala vikten en bågskytt kommer att dra när han drar bågsträngen tillbaka. Pilbågar för nybörjare bör ha en dragvikt på 15-20 lbs för barn och mellan 25-50 lbs för en vuxen.

Många sammansatta bågar har en justerbar dragvikt, och bågen jag började på tog mig hela vägen upp till femtio pund från 35. Om du har lite styrka i överkroppen skulle jag rekommendera något i intervallet 30-40.

Gå till en bågebutik och lek med några vikter. När du drar tillbaka något, kom ihåg att du kommer att vilja dra tillbaka det 30-50 gånger beroende på hur länge du skjuter.

Om du använder den här bågen för att jaga, har många stater ett minimikrav på dragvikt. 35 är det lägsta i min hemstat Colorado, så kontrollera lagarna i din egen stat eller ditt land.

Övriga tillbehör

Om du planerar att köpa någon av dessa bågskytte uppsättningar online, det här är sakerna du bör ha i tillägg:

 1. En skjuthandske, fingerflik eller snabbkoppling
 2. Armskydd
 3. Ett höghastighetsmål (något du lägger dina pappersmål på)
 4. Pilar
 5. Sevärdheter
 6. Strängvax

Tankar

Detta är mycket nybörjarutrustning. Förvänta dig inte att det ska vara perfekt. En riktigt snygg uppställning kan kosta dig en arm och ett ben, och det här är tänkt att hjälpa dig att upptäcka om du gillar sporten eller inte.

Vissa människor gör misstaget att dyka direkt in utan förberedelser och blir besvikna när de inte kan få positiva resultat. Med rätt bågskytte kan du ge dig iväg med bra framsteg från början vilket bara kommer att uppmuntra dig att göra bättre ifrån dig.

Bågskytte kan vara en farlig sport om du inte vidtar tillräckliga säkerhetsåtgärder. Se alltid till att utrymmet mellan bågskytten och målet är fritt.

Jag brinner mycket för bågskytte och mitt jobb är att hjälpa andra bågskytteälskare att lära sig mer och använda de bästa typerna av utrustning på marknaden för bågskytte. Den här guiden hjälper dig att välja det bästa bågskyttesetet som fungerar bäst för dig, jag kan garantera att du inte kommer att bli besviken på någon av pilbågarna ovan.

Har du fått all information du behöver? Gå sedan ut och skjut!