Faror med vandring: En komplett guide

Att gå är en bra aktivitet för att stärka din kropp. Ändå är det mycket fara förknippade med att gå. Jag har gjort en lista över farorna med att vandra så att du kan förbereda dig för ditt nästa äventyr.

Att gå är ingen säker aktivitet och medför många faror som uttorkning, fall och värmeslag. Att vara medveten om de olika typerna av faror under vandring kan hjälpa en vandrare att förbereda sig på det värsta. Att vara förberedd under vandring kan vara skillnaden mellan liv och död.

Jag har satt ihop en lista över de många olika farorna med att vandra och hur man undviker dem. Detta borde hjälpa dig på ditt nästa vandringsäventyr. Läs vidare för att rädda ditt eget liv.

uttorkning

Du går. Du glömde ta med vatten. Men hey, du är fokuserad på vägen framåt. Ditt huvud börjar göra ont. Du vet inte varför. Plötsligt börjar världen snurra. Det blir svårt att resa sig och du ramlar till golvet.

Du behöver vatten, men du har inte vatten. Du försöker krypa nerför berget igen, men det är för långt. Huvudvärken blir värre och snart kommer du inte ens ihåg hur du kom dit du är nu och du svimmar.

Du vaknar så småningom vid de pärlvita portarna. Ärkeängeln Michael skakar din hand Fuji vatten.

Detta är uppenbarligen extremt och fullt av fantasi, men uttorkning är en mycket verklig risk. Det finns rapporter om vandrare som har dött på sitt äventyr för att de inte hade med sig den nödvändiga vattenförsörjningen de behövde.

Det bästa du kan göra för att undvika uttorkning är att ta med vatten. Jag vet att att bära mycket vatten verkar orsaka fler problem än fördelar. Speciellt om du inte är törstig, men tro mig, det är värt det. Kom ihåg att om du inte återfuktar kommer du att bli uttorkad.

Att ha en vän med dig kan också förhindra döden från uttorkning. De kan ringa efter hjälp eller bära dig tillbaka så att du inte fastnar någonstans. De kan också vara smartare än du och ta med vatten.

falla

Du klättrar när du ser en vacker fågel. Du drar fram telefonen för att ta en bild på fågeln, men du kan inte få vinkeln rätt. Du tar ett steg tillbaka och känner hur jorden glider bakom dig.

Du vaknar i ett ägg. Tydligen kommer du att tillbringa ditt nästa liv som en fågel.

2 av 100 000 vandrare dör av att ramla av deras väg. Att falla under vandring är också den främsta dödsorsaken under vandring. Var därför försiktig med denna.

Det finns flera saker du kan göra för att undvika att falla ihjäl under vandring. Med hjälp av exemplet ovan kan du försöka vara situationsmedveten. Var uppmärksam på var du står och vad som händer i miljön omkring dig.

Använd dina färdigheter i logiskt tänkande innan du går på snäva stigar. Har du rätt skor för detta? Är du verkligen en så stabil person? Är det någon som vet var du är?

Det kan också hjälpa att ta med en kompis. De kan stirra och lägga märke till saker du inte lägger märke till. Om du ramlar kan de också ringa på hjälp om du inte dör av fallet, vilket kommer att hålla dig strandsatt.

Det bästa du kan göra är dock att förbereda dig. Hitta det du vill gå igenom. Titta och se vad tidigare vandrare har sagt om stigarna du är på. Hör om de säger att det fanns punkter där de kände sig otrygga. Om de gör det, undvik dem. Ditt liv är viktigare än en promenad.

Blinkande översvämning

Du går i regnet med några vänner. Det har regnat i veckor. Du ser lite stående vatten. Det är förstås bara lite vattenstörningar av regnet. Det är inget att oroa sig för.

Du och dina vänner fortsätter att gå genom det stilla vattnet. Du börjar märka en ström. Du hör ett ljud som låter som rinnande vatten. Du säger detta till dina vänner och de tror att det är floden ni alla närmar er. Du börjar märka att vattnet runt dig blir högre och högre.

Du och dina vänner bestämmer dig för att vända tillbaka eftersom översvämningarna i det här området blir för stora. Men innan du kommer undan har översvämningen blivit för hög och strömmen för stark. Du och dina vänner simmar för ert liv. Du har förlorat alla dina förnödenheter. Strömmen är så stark att man inte vet vart man är på väg.

  En lista över de bästa bågskyttebanorna i San Antonio-området

Du känner hur ditt huvud träffar ett träd i hög hastighet. Du vaknar som ett spöke i området där du dog. Du kommer nu att tvingas jaga den skogen.

Översvämningar är vanliga på vandringsleder. Det spelar ingen roll om du har en vän med dig eller inte. Om du ser stående vatten, gå åt andra hållet.

Översvämningar dödar vandrare varje år. Det bästa sättet att undvika översvämningar är att titta på vädret. Om du ser att det har regnat i flera dagar i området där du ska vandra, gå inte.

Översvämningar kan utplåna ett område på några minuter, vilket gör att du inte har tid att lämna området. Se därför upp för regn och stående vatten.

Solsting

En varm sommardag går du på en vacker stig. Ditt tempo är högt eftersom du vill se så mycket som möjligt. Du börjar känna dig lite yr. Ditt huvud dunkar och du märker att pulsen verkar ha gått upp.

Du tror att du kanske bara behöver en liten paus. Du sätter dig ner och försöker slappna av, men solen fortsätter att bränna dig. Yrseln tilltar och man känner att man inte kan stå ut. Det är för långt att gå tillbaka. Du svimmar och vaknar på en annan varm plats. Djävulen skrattar åt din dårskap för att du inte förberedde dig för värmen. Till och med han tog med sig en fläkt.

Värmeslag dödar 833 människor varje år. Det finns rapporter om människor som märker tecken på värmeslag och går tillbaka till sin bil men inte kan ta sig fram tillräckligt snabbt och dör.

Våra kroppar är inte gjorda för att tåla tung värme under långa perioder. Vad kan du göra för att förhindra värmeslag? Ta med en vän. Ett av symptomen på värmeslag är förvirring, och en vän kan hjälpa dig att fatta beslut som hjälper din kropp.

Att ta med mycket vatten hjälper också. Du kan dricka det för att svalka dig på insidan eller stänka det på dig vilket hjälper utsidan.

Det hjälper också att kolla vädret innan du ger dig ut. Om temperaturen överstiger 32ºC rekommenderar proffs att du inte går på promenad.

Vilda djur

Du och dina vänner är ute på en promenad och stoppas på en skuggig plats för att komma ut ur solen. Ni återfuktar och pratar tillsammans om vägen framåt.

Plötsligt ser din vän Dave ett bergslejon. Hon verkar upprörd över din närvaro. Dina vänner blir väldigt tysta och försöker resa sig och smyga iväg men när du går därifrån blir hon argare och attackerar och biter din vän Kathy. Saker och ting blir farliga och du springer för ditt liv.

Du börjar springa till området hon kom ifrån för att komma ut. När du springer åt det hållet märker du att det finns en flock unga fjälllejon. Hon var en mamma bergslejon som skyddade sina ungar.

Innan du inser att att springa efter bebisarna kan göra dig till nästa mål, känn hur pumans vassa tänder gräver sig in i din hud. Du svimmar av smärtan. När du vaknar är Grim Reaper där och pratar med Kathy och Dave om gardintyger. Jag tror att du nu går på en annan väg.

Vilda djur

Varje år blir 47 000 människor bitna av vilda djur. Död av vilda djur är något mer osannolikt. Endast 8 personer dör av vilda djurbett, men att bli biten under vandring är ingen rolig tid.

För att undvika att bli attackerad av djur under din vandring, kolla med andra vandrare om de har sett vilda djur i området eller inte för att undvika att stanna där. Du kan också ta med björnspray för att skydda dig mot vilda djur.

Ta inte med mat som kan locka vilda djur, till exempel jordnötssmör. Kontrollera också ett område för djurbosättningar innan du vilar och stannar.

Att gå med andra hjälper om du blir biten. De kan hjälpa dig att komma tillbaka till din bil och ta dig till sjukhuset. Se också till att packa en första hjälpen-låda. En första hjälpen-låda kan vara skillnaden mellan liv och död.

  Är hockeybollar ihåliga?

Att gå vilse

Du går ensam i ett obekant område. Det är ett riktigt äventyr. Det är okej dock. Du är bra på vägbeskrivningar. Du kan gå hem om du vill. Du har gått i timmar och bestämmer dig för att gå tillbaka till bilen.

Några timmar senare börjar man undra om man är på rätt väg. Fler timmar går och du inser att du har passerat den där stenen två gånger nu. Du är vilsen. Kommer du någonsin hitta tillbaka hem?

Två veckor senare hittar en skogvaktare din uttorkade och svältande kropp liggande på skogsbotten. Antar att du inte fattade det.

Att gå vilse kan orsaka många problem. Det är definitivt väldigt läskigt om du går vilse under vandring. Det finns dock flera saker du kan göra för att förhindra detta.

Den första och viktigaste regeln. Håll dig på stigarna. Om du går utanför stigarna är det mycket mer sannolikt att gå vilse. Att stanna på de stigar andra vandrare har tagit kommer att hålla dig säkrare.

Att promenera med en kompis kan också hjälpa, för då har man två personer som har ett minne av var man varit, men det går ändå att gå vilse med en kompis.

Ta med en kompass eller karta för att navigera. Låt andra också veta var du planerar att vandra så att om du inte kommer tillbaka kan de skicka folk att leta efter dig.

Lavin

Du går i bergen i snön med Kathy och Dave. Det är så vackert. Kathy fortsätter att flirta med Dave. Du ignorerar deras upptåg och fokuserar på vägen framåt. Kathy knuffade Dave lekfullt, men Dave, som är en tjusig, faller och träffar sidan av berget.

Det var då ni alla lade märke till den enorma mängden snö som samlades på berget. Inte nog med det, utan Daves lilla darrning mot berget har lossat det och en lavin av snö kommer nerför berget och bär bort dig, Dave och Kathy.

Snön slutar röra sig och du försöker ta dig ut ur snön, men du är helt täckt och kan inte röra armarna. Det är väldigt svårt att andas och man tappar långsamt medvetandet.

Du vaknar med en sten på ryggen och ett berg framför dig. Jag tror att du är i skärselden nu.

Laviner dödar 150 människor varje år. I 90 % av lavinfallen var det offrets fel att lavinen föll över dem. Människokroppen är för tät för att hålla sig ovanför snön, så den kommer att sjunka i lavinen.

Om du vill överleva en lavin måste du slå ett hål uppåt för att släppa in luften medan lavinen rör sig. När snön väl slutar röra sig kommer snön att lägga sig och det blir som att slå i betong.

Laviner är mest utsatta 24 timmar efter ett snöfall på 12 tum eller mer, så för att undvika laviner, se till att du inte går på vandring efter ett kraftigt snöfall.

Att gå ensam kan göra det lite säkrare med det här scenariot, för då behöver du bara oroa dig för att störa vilda djur. Men när det bara händer dig vet du att ingen kan rädda dig.

stenfall

Du går igen med Dave och Kathy. Det är sommar och ni bestämmer er för att bestiga en brant stig. Det är en rolig utmaning för gruppen. Dave började klaga på leden innan de ens kom till den svåra delen.

Nu när man är inne på det svåra så huffar och puffar alla lite, men utsikten på toppen verkar vara värd det. För att göra saken värre är marken lite halt eftersom det regnade dagen innan.

Du hör ett mullrande ljud. Du tittar upp och märker att en stor stenhög ramlar ner från berget. ”Kör!” ropar du till Kathy och Dave. Ni tre försöker fly, men innan ni kommer någonstans känner ni den smärtsamma kollisionen av stenar. Du ramlar och slår huvudet mot fler stenar och faller medvetslös.

Du vaknar och Thanatos går på stenjakt med Dave och Kathy. Jag tror inte att du kommer att se den utsikten.

Bergskred dödar 50 människor i USA varje år. Bergskred är vanligare på brantare stigar och efter regn. Därför, om du planerar att vandra på en brant stig, se till att göra det under en torrperiod.

  Vart ska man gå på isfiske nära Milwaukee, Wisconsin

Bergskred kan fortfarande hända utan nederbörd. Endast den naturliga sättningen av jorden kan orsaka ett bergskred. Kontrollera därför att det inte finns några ställen i din väg som verkar ha en tung stenhög.

Snöstorm

Du kände inte för att gå idag. Det var molnigt och kallt. Ändå var Dave och Kathy så redo att gå ut på en promenad. De väckte dig tidigt till och med för att ta en promenad. Du tog bittert på dig vandringskängorna och gick.

Du är inte nöjd med situationen. Kathy och Dave stannar hela tiden för att ta några bilder. Varför fortsätter de att bjuda in dig?

Vinden börjar tillta. Bra, det är precis vad du behöver. Det börjar snöa. Du vill fria att återvända, men Dave och Kathy har lurat dig och ditt dåliga humör hela resan. Du håller tyst.

De fortsätter att flirta och snön börjar bli tyngre. Snart är det så tungt att man inte kan se Dave och Kathy längre. Du ringer till dem för att försöka hitta dem.

Snön är så tung att du inte kan se framför dig. Det blir kallare och kallare och det är omöjligt att hitta bilen. Man blir väldigt trött och sitter i snön. Du somnar och vaknar inte. Antar att det egentligen inte finns något på andra sidan.

I USA dör 400 människor varje år av snöstormar. Snöstormar kan komma in väldigt snabbt och ge dig lite tid att reagera. Förbered dig därför på en snöstorm.

Kolla vädret innan du åker. Om du ser att det är stor chans för snö, gå inte ut på en promenad. Om du vandrar när det snöar, se till att du tar med dig massor av varma kläder.

Om du fastnar i en snöstorm, försök hitta skydd eller något att gömma dig under. Gå dock inte och sova. Att sova i en snöstorm kan orsaka hypotermi. Att försöka fortsätta röra på sig är det bästa alternativet. Att vara med en grupp gör att du kan samlas för att behålla värmen, därför är det säkrare att resa som grupp i snöstormar.

Vilda bränder

Kathy, Dave och du bestämmer dig för att äta lunch. Du slog in ett gäng marshmallows. Du gillar s’mores. Det är den bästa utomhusmaten. Du börjar samla ved för att tända elden för att göra s’mores.

Det finns mycket torr ved att välja mellan eftersom ditt tillstånd för närvarande är i en torka. Du samlar veden och tänder brasan. Du gör din första s’more och Kathy och David börjar göra sina egna s’mores. Du smakar det läckra s’more och tänker på hur livet inte kunde vara bättre just nu.

Kathy skriker, ”Åh nej, elden spred sig.” En av askan flög några meter och startade en andra brand. Du tar lite av vattnet du packat och häller på. Det gjorde dock ingen nytta. Branden var för stor vid det här laget. Du försöker sparka smuts på den, men elden blir allt större.

Snart är elden alltförtärande och du bestämmer dig för att du måste gå. Elden har dock blockerat din väg tillbaka. Du tror att du kanske kan fly om du reser upp en bit. Du försöker gå, men elden blockerar din väg igen. Du inser att du är instängd och röken gör dig yr.

Du svimmar och vaknar med din döda farfar som ler mot dig. ”Åtminstone de där s’moresna smakade gott”, frågar han?

Mer än 33 000 människor dör av skogsbränder varje år. Många av dessa händer utan att camparna startar löpelden. Ändå är många av dessa olyckor självskapade.

Gör därför inte en lägereld när du vandrar om du inte har verktygen för att släcka den och området du befinner dig i är väldigt blött.

Om området du vill vandra i är torrt, vandra inte dit. Skogsbränder är mycket vanligare. Var också medveten om din omgivning när du går. Om du luktar eller ser rök, lämna. Bättre att vara säker än ledsen.

När du går på vandring eller camping, kom ihåg att du lämnar din omgivning precis som du hittade den.