Får man plats med ett minikylskåp i en skåpbil?

Utdragbart kök på baksidan av husbilen

Oavsett om du är på långa bilresor eller korta campingresor är det en stor bekvämlighet att ha ett kylskåp bak i din skåpbil. Föreställ dig att ha alla dina favoritsnacks och måltider hemma, var du än går.

Så, kan du sätta ett minikylskåp i en skåpbil? Absolut! Det finns flera märken att välja mellan och två olika metoder för att driva dem. Du måste hålla kylen på plats och du måste även se till att den inte alltid träffas av direkt solljus.

Nu när du vet att du kan ta med ett kylskåp i din skåpbil, låt oss se hur du driver dem.

Hur driver man ett minikylskåp i en skåpbil?

Minikylskåp erbjuder alla typer av förvaringsutrymmen, och vissa har till och med en frys inuti. Tyvärr kan du inte driva dem med AA-batterier. De kräver mycket mer el, varför du behöver ha en konstant källa från bilbatteriet eller ett solenergisystem.

Låt oss jämföra de två typerna av resurser nedan.

Att använda ett bilbatteri för att ladda ett minikylskåp

Varje fordon har en strömkälla precis under huven. Ett bilbatteri har massor av elektricitet (vilket är anledningen till att de kan hålla ett fordon i rörelse). Den viktigaste vården du behöver Tänk på att om du bestämmer dig för att gå den här vägen bör du kontrollera bilens batteri.

Vi vet alla att om man tar ut för många lampor eller annan elektronik ur ett bilbatteri kan det tömmas snabbt. Som tur är har de flesta minikylskåp du använder till din skåpbil en avstängning som förhindrar att batteriet blir för urladdat. Det är dock fortfarande inte bra att hela tiden gå igenom en hel cykel.

För att undvika dessa problem, kör fordonet i 15 till 20 minuter några gånger om dagen. När du startar bilen använder den generatorn för att ladda batteriet. Denna process håller ditt batteri laddat, vilket ger dig all kraft du behöver för att driva ditt kylskåp.

Allt du behöver göra för att koppla in den är att ta en 12 volt DC-adapter och köra den från ditt bilbatteri till kylskåpet. Den goda nyheten är att de flesta moderna fordon har 12-voltskontakter på frontpanelen, även kända som cigarettändaruttag. Du ansluter kylskåpet till uttaget för direkt strömförsörjning.

Använder solenergi för att ladda ett minikylskåp

Solenergi ger dig möjligheten att ladda alla dina favoritapparater, inklusive ett minikylskåp. Så här ställer du in och använder panelerna för att driva ditt minikylskåp:

 • Montera panelerna på taket.
 • Dra kablarna ner genom taket till en laddningsregulator.
 • Anslut laddningsregulatorn till ett 12 volts djupcykelbatteri.
 • När du har laddat batteriet via solenergi kan du använda en 12 volt DC-adapter till batteripolerna. Den andra änden har ett eluttag som ansluts till minikylskåpet.

Det är allt som finns.

Solenergi verkar lite komplicerat, speciellt när man försöker sammanfatta det i två stycken. Du kan ta dig an projektet på en timme eller så, kanske ännu mindre om du har några extra par hjälpande händer.

Kolla in den här användarvänliga för att undvika den tidskrävande processen att montera alla individuella komponenter solenergi kit. Satsen innehåller solpaneler, laddningsregulator, kablar, fästen och kontakter.

Från Camping Life tips: Det finns också stora gas-minikylskåp som du kan välja mellan. Det finns dock några extra kostnader att tänka på, ett hölje för propantanken, tryckregulator, slangar, kopplingar, propandetektor och så vidare.

Andra intressanta inlägg

 • Recension: Är snabbtorkande resehanddukar bra?
 • Internet under camping: 8 sätt att få WiFi
 • Hur man isolerar ett skåpbilsgolv: en steg-för-steg-guide

De bästa minikylskåpen för Van Camping

Det finns dussintals minikylskåp som du kan installera i din skåpbil. Men innan du väljer en, se till att du inte får det typiska minikylskåpet i frat house-stil. Dessa kan inte användas i fordon i rörelse då de innehåller för många små delar som snabbt lossnar och förstör kylningen.

  Så här kopplar du din resesläp till ditt hem.

Hur som helst, här är sju av de bästa minikylskåpen för skåpbilar.

Dometic CRX-65 kylskåp

Letar du efter en kyl, frys eller en kombination, då Dometic CRX-65 12/24 volt DC kompressor kyl och frys är precis vad du letar efter.

Temperaturen kan justeras för att få precis rätt inställning för optimal matförvaring med den mjuka kontrollpanelen. Om du inte behöver frysfacket kan du enkelt ta bort det.

Detta kylskåp är perfekt för skåpbilar och små husbilar. En standard eller inbyggd ram finns tillgänglig.

Fördelar

 • Energieffektiva
 • Gå tyst
 • 3-i-1 lösning för matförvaring
 • Separat förvaringsfack

Dometic CFX3 45 liter bärbar kyl/frys

Dometic CFX3 45 liter bärbar kyl och frys har förmågan att fungera med AC, DC och solenergi, så oavsett var du befinner dig finns det ett alternativ du kan använda. Den har ett inbyggt batteriskyddssystem som förhindrar urladdade batterier. Dessutom klarar den robusta konstruktionen alla förhållanden.

Fördelar

 • Kompakt storlek
 • 41 lbs
 • 3 sätt att få kraft

Dometic CFX 50W 12V-driven bärbar kyl/frys

Dometic är ett ledande varumärke inom minikylskylbranschen, speciellt när det kommer till 12V DC-kylskåp. De Dometic CFX 50W 12V elektriskt kylskåp är ett utmärkt val för alla som vill ha mycket förvaringsutrymme i sitt kylskåp. Den har en kapacitet på 40 liter för att dricka och äta.

En annan trevlig egenskap hos detta minikylskåp är att du kan justera temperaturen ner till -7 grader Fahrenheit. Om du vill frysa in kött, glass eller något annat så svalnar det inom en timme. Den är också mycket välisolerad för att hålla samma temperatur så länge som möjligt.

Du kommer också att njuta av den låga strömförbrukningen hos detta minikylskåp. Den drar bara ström när innertemperaturen stiger några grader, till skillnad från de flesta andra kylskåp som står på 24/7. Denna process sparar dig energi, pengar och tid. Det är också väldigt tyst.

Fördelar

 • Levereras med en kapacitet på 40 liter
 • Använd den som frys eller kyl
 • Förbrukar väldigt lite ström under dagen
 • Digital skärm för att övervaka och justera kylskåpet

Alpicool CF45 bärbart kylskåp

Som Dometic minikylskåp ovan, den Alpicool CF45 bärbart kylskåp har en digital display. Du kan höja och sänka temperaturen, sätta på eller stänga av kylskåpet och felsöka i inställningsmenyn. Detta kylskåp är en 48 liters modell, men de har också ett brett utbud av val som sträcker sig från 37 liter till 58 liter.

Detta minikylskåp är också designat för att vara kompatibelt med solsystem, vilket är perfekt om du har paneler ovanpå din skåpbil. Den har även fyra gummihörn för att skydda kylskåpet på alla sidor. Tack vare det isolerande skummet i väggarna kan kylskåpet hålla sig i rätt temperatur i mer än en timme utan att behöva använda strömkällan.

Slutligen är de små funktionerna i detta kylskåp värda att kolla in. Till exempel har den fyra mugghållare på toppen, ett handtag för att flytta den och en avtagbar korg på insidan. Det finns också sidoventiler för att avleda värme mycket snabbt.

Fördelar

 • Olika storlekar att välja mellan
 • Levereras med pekskärm
 • Inkluderar fyra mugghållare ovanpå locket
 • Går till -4 grader Fahrenheit

Från Camping Life tips: Planera din campingmeny i förväg. Målet är att ha bra smakande lägermat med så lite krångel som möjligt.

Ausranvik 26 liters bärbart kylskåp

Även om Ausranvik inte är lika känt som de andra märkena på den här listan, så är det här Bärbart kylskåp på 26 liter är ett bra val. Detta budgetvänliga minikylskåp är hur enkelt som helst. Den har handtag på sidan för att flytta den, ett litet avlopp på botten för att dränera överflödig fukt och ett lås på framsidan.

  Kan björnar lukta genom burkar?

LED-displayen på höger sida av detta kylskåp visar temperaturen. Det låter dig också justera lägena (snabb kylning, ekoläge), låsa inställningsmenyn och ändra några andra alternativ. Det finns till och med en batteriskyddsnivå som låter dig veta om det laddas ur för snabbt.

Om 26 liter inte räcker så har de även en 37 liters modell. Du kan förvara dina tillhörigheter mellan de delade facken inuti. Det finns ett djupt, brett parti bredvid ett grunt, kort parti. Den kanske mest imponerande funktionen är minnessensorn som behåller dina inställningar även när du byter strömkälla.

Fördelar

 • Kommer i två olika storlekar
 • Använder separat kyl/frysfack
 • Enkel exteriördesign med handtag och lås
 • Innehåller minnesfunktioner

ICECO JP50 bärbart kylskåp

Att hitta ett minikylskåp som har allt kan vara en utmaning. dock ICECO JP50 bärbart kylskåp är ett toppval för många campare. Det är lätt att använda; allt du behöver göra är att koppla in den 3 meter långa DC-kabeln i uttaget som nämnts tidigare i artikeln så är du igång.

Bärbart kylskåp i husbil

Du kan justera temperaturen på displayen, använda två olika kylinställningar och se aktuella inställningar. Det finns även en på/av-knapp om du inte använder kylskåpet. En unik egenskap hos denna produkt är AC/DC-strömuttaget som ger dig flera strömkällor.

De två handtagen låses när du inte håller dem. De kan fällas ut för enklare bärande. Det finns en lampa inuti kylen, som i allmänhet inte finns i nästan varannan 12V minikyl på marknaden.

Fördelar

 • Inkluderar två strömkällor
 • Justerbar LED-display
 • Temperaturområde: -7 grader F till 50 grader F
 • Lågspänningsskydd

Dometic CF18 12V eldrivet kylskåp

Sist men absolut inte minst är Dometic CF18 12V eldrivet kylskåp. Detta minikylskåp kan gå ända ner till 0 grader Fahrenheit, vilket är långt under vad du förmodligen behöver när du campar. Den finns också i sju olika storlekar som du kan välja mellan.

Batteriskyddet för denna produkt är lika bra som någon annanstans. Den har tre faser som förhindrar strömstörningar och andra problem. Innan bilens batteri dör, kommer detta kylskåp att snubbla och stängas av. Du kan lita på det dubbelisolerade lagret för att skydda din mat och dryck i timmar medan den är avstängd.

Om du behöver ett kompakt kylskåp som inte tar för mycket plats är detta det bästa valet. Dometic har bemästrat minikylskåpet så att du kan spara utrymme och ändå ha tillräckligt med för dina favoritsnacks. De satte till och med ett handtag ovanpå för att bära runt den.

Fördelar

 • Sju olika storlekar att välja mellan
 • Trestegs elektriskt överspänningsskydd
 • Extra isolering för att hålla din utrustning kallare längre
 • Kompakt design som tar mindre plats

Är minikylskåp bättre än kylare?

Det finns för- och nackdelar med minikylskåp och kylare. Minikylskåp låter dig till exempel hålla dina föremål kalla under en längre tid. Kylare behöver dock inte förlita sig på strömkällor för att fortsätta.

Yeti-kylare packad med mat

Låt oss bryta ner detaljerna nedan.

Fördelar med minikylskåp

 • Minikylskåp behöver inte is; därför behöver du nästan aldrig ta itu med att tömma enheten. De kyler även ner inredningen mycket snabbare än kylboxar.
 • Temperaturen på ett minikylskåp kan gå hela vägen till det negativa. Frys in din mat länge innan du måste byta strömkälla.
 • På tal om en strömkälla kan du ladda ditt kylskåp genom dina solpaneler så länge solen skiner.
 • På en minikyl kan du justera allt utan att öppna locket. Ändra temperatur, lägen och olika andra inställningar från utomhusskärmen.
 • Vissa minikylskåp har två justerbara fack för att ha kyl och frys i en enhet.

Nackdelar med minikylskåp

 • Minikylskåp är i de flesta fall mycket dyrare än kylar. Alla elektriska komponenter höjer priset en hel del.
 • En annan nackdel är att minikylskåp vanligtvis är mycket tyngre än kylare på grund av de ovan nämnda komponenterna.
 • Att behöva en strömkälla kan vara en begränsning för vissa människor, särskilt de som inte vill investera i solenergi.
  Hur vandringsleder mäts: Vilket är mest exakt?

Fördelar med kylare

 • Kylare är lätta, billiga och du kan placera dem var som helst. En strömkälla binder inte fast dem, så du kan ta dem utanför skåpbilen när du vill.
 • Glass är budgetvänligt, men att köpa solenergi kan snabbt bli mer än 1 000 USD. Om du har en stram budget kan det vara svårt att spendera så mycket pengar för att driva ett kylskåp.
 • Du kan ta med din kylare i ett annat fordon, på en campingtur eller till en sportmatch med bara lite is.
 • Många nya kylare har rejäla lock som gör att du kan använda dem som sittplats. Sitt aldrig ovanpå ett minikylskåp.
 • Kylare är också mycket mer hållbara om du tappar dem. Torka av den och du behöver inte oroa dig för skador på elektriska apparater.

Nackdelar med kylare

 • Den mest uppenbara nackdelen med kylare är att de är beroende av is. Utan is överhettas allt, torkar ut eller blir dåligt.
 • Att rengöra och tömma vattnet från en kylare är tråkigt, och det gör maten fuktig och oattraktiv.
 • Kylare kan bara bli lika kalla som isen de innehåller. De värms till och med snabbt upp eftersom isen smälter med tiden. Du kommer aldrig att se en kylare som blir så kall som en portabel minikyl/frys.

Om du är intresserad av att köpa en ny kylare, här är ett inlägg om kylare vi använder.

Sammantaget är minikylskåp mycket bekvämare om du kan spendera de extra pengarna. Det går inte att förneka användbarheten, funktionaliteten och bekvämligheten de erbjuder. Du måste dock se till att säkra kylskåpet för att förhindra att det rör sig.

Låt oss se några tips nedan.

Hur man säkrar ett minikylskåp i en skåpbil

De flesta minikylskåp har gummifötter för att hålla dem från att glida på golvet i din skåpbil. Däremot kan plötsliga stopp och skarpa svängar orsaka problem om du inte håller kylskåpet på plats.

Det bästa sättet att säkra ditt minikylskåp är att skjuta ut 1×3 från sidan av din sängram (om du har en). Mät måtten på kylskåpet och skär träbitar några centimeter längre i varje riktning. Du behöver extra utrymme för att avleda värmen.

Minikylskåp fungerar genom att ta bort värme från sidoventilerna. Denna process fångar kall luft och tar hela tiden bort allt över den inställda temperaturen. Om ventilerna är blockerade av trä kommer de inte att göra sitt jobb ordentligt.

Om du fortfarande är orolig för att flytta i containerutrymmet kan du göra ett (eller båda) av följande:


 1. Placera kardborrband under kylskåpet och på golvet i skåpbilen för att hålla ihop dem.
 2. Stoppa små tygremsor mellan minikylskåpet och träfästet för att minska utrymmet för rörelse.

Vad du än gör, lämna inte ditt kylskåp utanför. Du behöver någon form av stag för att stoppa rörelsen. Det behöver inte vara helt tätt; lite vickning är bra. De största problemen är att den inte ska välta eller kopplas ur.

Slutsats

Att köpa ett minikylskåp till din skåpbil kommer att förändra ditt sätt att campa. Istället för att äta torr mat hela dagen kan du få hemlagad mat från baksidan av din skåpbil. Välj ditt bästa val från listan tidigare i artikeln, sätt det på plats och njut av kall mat utan krångel på din nästa semester.

Om du fortfarande är orolig för budgeten, kom ihåg att du kan göra betalningsplaner via Amazon. Spara pengar och köp ändå kylskåpet som gör din campingresa ännu roligare.