Får jag fiska på en golfbana?

Du var ute och golfade häromdagen med ett par arbetskollegor när du stötte på en härlig damm. Till skillnad från några av de andra på den här kursen var den inte konstgjord, utan en naturlig egenskap. Du trodde till och med att du såg några fiskar buldra under ytan. Kan du göra en anteckning om att komma tillbaka hit och fiska senare? Är det lagligt att fiska på golfbanor?

Golfbanor anses till stor del vara privat egendom och därför kan du inte fiska på dem om inte markägaren eller markägaren uttryckligen tillåter dig att göra det. Att avstå från att tillstånd och fiske ändå skulle anses vara intrång på privat egendom.

Den här artikeln kommer att vara din guide för att navigera i den knepiga situationen som är att fiska på en golfbana. Framöver kommer vi att prata om när golfbanor är offentliga kontra privata, hur du kan få fisketillgång till en golfbana och vad som händer om du hamnar på fel sida av lagen.

Låt oss börja!

Kan du fiska på en golfbana?

Så du vill fiska på en golfbana. Du är långt ifrån den enda sportfiskaren som har haft den här idén, men om det är tillåtet beror på statusen för golfbanan nära dig.

Golfbanor kan vara offentliga, privata eller halvprivata. Låt oss förklara mer och vad detta betyder för dina fiskeambitioner.

Privata golfbanor

En privat golfbana kräver vanligtvis medlemskap för att ens komma in i lokalerna. Det här är de gated banorna som får dig att känna dig som en VIP om du har turen att kliva på tröskeln.

Eftersom endast utvalda medlemmar är tillåtna på området kan du se till att golfbanan aldrig är överfull.

Vidare är banan vanligtvis välskött, eftersom banans utseende måste passa de medlemsavgifter som golfarna betalar.

Som vi berörde i introt är en privat golfbana verkligen privatägd. Eftersom du hade turen att bli inbjuden att spela golf på en privat bana kanske du känner markägaren. Om så är fallet kan du kanske ge dig ut och fiska om du får dem att gå med på ditt förslag.

Men om du bara fick tillgång till den privata kursen genom en vän till en vän (eller en kollega till en kollega), måste du träffa markägaren och begära fiskerättigheter.

  Behöver du ett liggunderlag när du backpackar?

Semiprivata golfbanor

Nästa typ av golfbana är en semi-privat bana. Dessa kurser är på en gång offentliga och privata.

Allmänheten kan med andra ord golfa på en halvprivat bana fritt, men den som vill ha tillgång till mer exklusiva förmåner kan betala en medlemsavgift.

På grund av den extra finansiering som den halvprivata golfbanan får från de betalande medlemmarna har personalen råd att hålla banan snygg. Banans skick kommer inte att vara lika trevligt som en helt privat golfbana, men det kommer inte att vara hemskt heller.

Eftersom dessa golfbanor bara är halvprivata, är någon sannolikt inblandad i en ägarkapacitet. Återigen, om du hoppas att fiska på en semi-privat golfbana, måste du hitta ägaren.

Offentliga golfbanor

Den sista typen av golfbana är en allmän golfbana. Som namnet antyder är dessa kurser öppna för allmänheten.

Från nybörjare golfare till mer erfarna proffs, människor kommer att konvergera här eftersom det är billigare att golfa på en offentlig bana än en semi-privat och särskilt en privat.

Banans skick kommer inte att bli lika bra på grund av den stora publiken som en allmän golfbana tar emot. Dessutom kan finansieringen bli glesare. Ändå, om du har koll på en sjö eller damm på den offentliga banan, kanske du inte har något emot skicket för resten av den.

Även om det inte finns någon utsedd ägare som det finns med semi-privata och privata golfbanor, har en offentlig bana fortfarande en markvakt. Du måste gå igenom dem innan du kan börja fiska.

Hur man får tillstånd att fiska på en golfbana

Nu vet du att oavsett vilken typ av golfbana vi pratar om så kan du inte bara traska in på den med dina fiskeredskap och förvänta dig att fiska utan konsekvenser. Du behöver tillstånd. Så här kan du gå tillväga för att få det.

Fråga de rätta parterna

Det första är först, och det är att hitta de rätta parterna för att fråga om du kan fiska.

För att sammanfatta från det sista avsnittet, om det är en privatägd golfbana, måste du hitta markägaren. Det kan vara sant för en semi-privat kurs, men du kanske också kan prata med markvakten.

Det är bättre att gå igenom markvakten om banan också är en offentligt ägd.

  Hur långt kan en jetski gå på en bensintank?

Här är en annan väg att överväga. Om golfbanan ligger i anslutning till en rad hus, finns det en hygglig chans att en av husägarens fastigheter överlappar banan. Om så är fallet, och om den delen av sjön eller bäcken ligger på husägarens fastighet, kan du be husägaren om tillstånd att fiska.

Vi rekommenderar ändå att ha grönt ljus från markägaren eller markägaren också. När allt kommer omkring, om det handlar om en strid om fastighetsgränser mellan markägaren och husägaren, vill du ha dina baser täckta.

Hur hittar du de som äger eller förvaltar golfbanan? Tja, börja med din vän eller kollega som fick dig på kursen i första hand. Vilka känner de?

Om de inte kan hjälpa dig, börja sedan fråga tills du hittar rätt person att kontakta. Inte ens när du har deras information, kontakta inte direkt och be om fisketillstånd. Lägg istället lite tid på att lära känna dem, smörja upp dem lite och lägg sedan in din förfrågan.

Få ett jobb på golfbanan

Eller, om du hellre vill hoppa över alla trevligheter, vad några särskilt hängivna sportfiskare har gjort är att börja arbeta på golfbanan. Att vara anställd på banan har sina fördelar, och det kan inkludera att få fiska var man vill på banan.

Okej, men tänk om du redan har ett heltidsjobb? Arbeta då på kursen på deltid eller till och med volontär! Du försöker inte göra en karriär här. Du vill bara fiska på golfbanan.

Vad händer om du fiskar på en golfbana utan tillstånd?

Vissa resurser där ute rekommenderar att du väntar tills det är mörkt och smyger in på golfbanan med din fiskeutrustning. Vi kommer aldrig att föreslå det eftersom det är olagligt!

Visst, du kanske inte åker fast, särskilt eftersom inte ens markvakterna stannar på golfbanan för alltid. Men vad händer om du åker fast?

Tja, då skulle du åtalas för intrång på privat egendom förutsatt att golfbanan är privat eller halvprivat.

Förresten, även om man inte hör talas om det så ofta, kan intrång förekomma även på allmän egendom.

Intrång innebär ofta att du går in i en fastighet som inte tillhör dig. I många delar av landet anses det fortfarande vara intrång om ägaren begär att du ska lämna men du vägrar att göra det.

  De 13 bästa vandringarna i södra Kalifornien

Så vad händer med dig då? Det beror på hur rent ditt brottsregister är. Här är några av de straff du kan ådra dig.

Böter

Om detta är ditt första brott såväl som första gången du gör intrång, är böter sannolikt den enda påföljd du kan drabbas av just nu. Det är sant även om du har ett brottsregister men inte har gjort intrång på den här egendomen tidigare.

Hur mycket böterna kostar beror på var i landet du bor och brottets karaktär. Åtminstone kan du behöva betala flera hundra dollar, men i andra fall kan det vara flera tusen dollar.

Utöver böterna du måste betala för intrång i privat eller allmän egendom, skulle du också få rättegångskostnader, särskilt om ditt ärende går vidare till domstol. Rättegångskostnaderna täcker de pengar som åklagaren eller domstolen måste betala för att rättsväsendet ska kunna spela för just ditt fall.

Visserligen är rättegångskostnaderna inte alltför dyra i de flesta fall och kostar ofta flera hundra dollar. Ändå är de ytterligare ett tjafs på din plånbok.

Villkorlig dom

I fall av intrång på allmän eller privat egendom som bedöms vara mer omfattande kan du titta på skyddstillsyn för olagligt fiske på golfbanan. En prövotid är i genomsnitt 12 månader, men det är inte ovanligt att prövotiden varar längre.

De som är på prövotid måste följa specifika regler för villkorlig tid. Vanligtvis måste du betala rättegångskostnader och böter utöver skyddstillsynen. Du förväntas inte heller bryta mot några ytterligare lagar under prövotiden.

Om du bryter mot en lag, intrång eller på annat sätt, kan du hamna i fängelse och/eller din prövotid kan förlängas ytterligare.

Fängelsetid

Om du är en återkommande intrångsförbrytare eller om du har ett allvarligt brottsregister, kan du hamna i fängelse för ditt brott. Intrång i fängelsestraff är vanligtvis inte särskilt långa, de varar högst flera månader. Ändå ser inte fängelsetiden bra ut på ditt rekord!

Slutgiltiga tankar

Du får inte fiska på en golfbana utan att först prata med markägaren, markägaren eller ens en närliggande husägare. Att uppenbart strunta i reglerna och bryta mot lagen kan leda till böter, skyddstillsyn och till och med fängelse, så snälla, skaffa rätt behörighet först.

Eller, ännu bättre, hitta en plats där du kan fiska utan juridiska konsekvenser!