Får en sprinter skåpbil plats i ett garage?

Det finns mycket att älska med Mercedes-Benz Sprinter skåpbilar. De erbjuder inte bara fyrhjulsdrift som tillval och ”superhögt” 7,5 fot invändigt utrymme, utan priset på basmodellen är relativt överkomligt.

De verkar vara perfekta för de av oss som vill leva husbilslivsstilen, men inte vill ha eller behöver 30 fot utrymme. Men hur är det med den viktiga frågan, kan en Sprinter skåpbil passa i ett garage?

Får en Sprinter skåpbil plats i ett garage? Nej, en Sprinter skåpbil kan inte passa genom en vanlig 7-fots garageport. Men det finns många sätt att hålla din Sprinter borta från väder och vind.

Vi kommer att berätta för dig vilka alternativ du har för att skydda din Sprinter när du inte använder den. Det finns mer att täcka, så låt oss gräva i och ge dig all information du behöver.

Hur höga är Sprinter Vans?

Mercedes-Benz Sprinter skåpbil finns i flera karosser, och var och en av dem har olika höjd. Men när du har det superhöga alternativet, hoppar höjden på dessa modeller från 96-114 tum, hela vägen till minst 121 tum långa.

Standardkroppsstilarna för fabriksmodeller utan superhög interiör är:

 • Lastbil – 96 till 111 tum
 • Passagerarbil – 96 till 114 tum
 • Förlängd lastbil – 107 till 111 tum

Faktorer som påverkar Sprinter Van Heights

Flera faktorer kan ändra höjden på skåpbilen utöver de ovan. Om du har en ombyggnadsbil måste du veta exakt vad som finns på taket på din Sprinter för att veta hur hög den är.

Om du har installerat takluckor, luftkonditionering eller ventiler på taket, betyder det att du har lagt till tum i höjden. Om du planerar att köpa en Sprinter skåpbilskonvertering eller redan äger en, måste du veta vad som är installerat på taket för att bestämma höjden.

Andra faktorer är fjädring och däckstorlek som varje skåpbil använder. Om du har en fabriksmodell, utan ändringar, kan du använda fabrikshöjden och anta att den är mellan 96 och 114 tum lång (upp till 121 tum för de superhöga modellerna).

  Hur man rengör ett mögligt tält (förhindra tältmögel och mögelfläckar)

Men om du pratar om konvertering, glöm inte att ta hänsyn till följande:

 • Eftermarknadsdäck eller fjädring
 • Ventiler eller luftkonditioneringsapparater
 • Antenner
 • Takmonterad förvaring
 • Bagagehyllor

Det finns några andra saker som du också kan ha monterat på ditt tak.

Hur mäter jag min skåpbilshöjd?

För att bestämma din skåpbilshöjd, lägg en linjal horisontellt på toppen av taket som sträcker sig ut några tum, mät nu från den horisontella linjalen till marken.

Mät sedan alla föremål som är monterade på taket och lägg till det högsta föremålets höjd till skåpbilens höjd. Summan av dessa två siffror kommer att vara den totala höjden på ditt fordon.

relaterade inlägg

 • Varför rostar Sprinter Vans – och vad du kan göra
 • Hur länge håller Sprinter Vans?
 • Van Camping vs. Tent Camping: Vad är bättre för dig?

Hur höga är garage?

Standardhöjden på en garageport är 7 fot, vilket inte kommer i närheten av att släppa in din Sprinter skåpbil. Den invändiga höjden i de flesta garage är dock 9-10 fot.

Om du har en superhög skåpbil kommer den definitivt inte att passa genom dörren till ett vanligt garage.

Det finns dock garage gjorda för högre fordon, och även samhällen där husbilsgarage är normen. Platser som har många ”snowbirds” eller säsongsresenärer, som Arizona och Florida, har bostadsområden som har höga garage för att tillgodose invånarnas mobila livsstil.

Kan jag göra min garageport högre för att passa min Sprinter Van?

Om du har en skåpbil som är under 115 tum hög, kanske du kan passa in i själva garaget, men troligen först efter att du tagit bort dörren och slitit ut den främre väggen på ditt garage!

  Hur man inte är olycklig att campa i 40 graders väder

Ovanför dörren i ditt garage används en huvudbalk för att ge stöd åt väggen. Om du planerar att öka höjden på öppningen för ditt garage måste du få balken höjd. Att höja rubriken kräver att man anlitar en entreprenör eftersom det är ett komplicerat jobb. Det kommer sannolikt att kosta dig i närheten av $5 000-$7 000 dollar att installera en högre garageport.

Om du har en kortare skåpbil och ett standardgarage, kommer du förmodligen att behöva anlita en entreprenör för att få den att passa inuti. Om du inte anlitar en professionell, kom ihåg att det finns tillstånd, såväl som stad och statliga regler och riktlinjer som du måste följa.

Det är ofta billigare att anlita en licensierad entreprenör än att göra fel och betala böter och avgifter.

Kanske är det mer kostnadseffektivt att köpa en hel metallbyggnad än att höja höjden på en befintlig garageport. Men om du har ett separat garage kan du också få det höjt – också ett dyrt förslag.

Att höja hela garaget

Det kan faktiskt vara lättare att höja hela garaget än att höja porthöjden. Gentlemannen i videon nedan höjde hela sitt garage 21 tum för att kunna ta emot sina fordon.

Tänk på att om du bor i ett integrerat område kommer du fortfarande att behöva ta itu med tillstånd och inspektioner. Det här är ett byggprojekt och som sådant riskerar det också att få oväntade utgifter. Elledningar, dörrkarmhöjder och i vissa fall även VVS-ledningar kan vara inblandade.

Finns det andra alternativ för att hålla min skåpbil borta från elementen?

Ja, men många av dem betyder också någon form av konstruktion. Om du har plats är en Quonset-stuga eller stålbyggnad en bra lösning, men lite dyr. Det finns billigare alternativ som vi kommer att täcka nedan.

  Måste husbilar stanna vid vägningsstationer?

Om du funderar på en byggnad bör du också överväga val av golv. En betongplatta är ditt bästa alternativ, men vissa väljer smutsgolv. Betong är dyrare, men mycket renare och förvandlas inte till lera om det blir blött.

Vi har ett inlägg ”Hur länge håller Sprinter Vans?” med tips om hur du får ut så många år som möjligt av din skåpbil.

De mest kostnadseffektiva sätten att skydda din sprinter

Om du inte har pengar att släppa på en ny byggnad finns det billigare alternativ.

Van Covers

Ett bra skåpbilsskydd gjord för en skåpbilskonvertering är en utmärkt investering för alla som inte bor i sin Sprinter på heltid. Att hålla elementen i schack till en relativt billig kostnad är det minsta du kan göra för att skydda din investering. Det är också det billigaste alternativet som finns.

Höga bärbara carportar

När det kommer till portabla carportar finns det flera varianter. Vissa är helt enkelt en exponerad ram med ett tak av robust material. Vissa modeller har dock ett robust lock som stängs med dragkedjor, vilket skapar ett tygklädd garage.

Bärbara carportar är inte lika robusta och håller inte heller lika länge som metallbyggnader. Men de är värda pengarna för att skydda din skåpbil när du inte kan vara i den.

Du kan hålla en Sprinter skåpbil borta från väder och vind, även om den med största sannolikhet inte kommer att passa in i ditt garage.

Slutgiltiga tankar

Det är bara du som kan avgöra om du vill investera tid och pengar i att bygga eller köpa ett skydd till din Sprinter. Det går dock att hålla den borta från väder och vind trots att den inte får plats i ett vanligt garage. Återigen, om du har turen att bo i det, kan du ha det bra utan någon form av skydd.