F250 eller F150 kan dra envägs vändskivevagnar

Om du ska välja mellan husbil och husvagn måste du tänka på dragkapaciteten. Resesläp, särskilt vändskivor, kräver större fordon med mer dragkapacitet för att transportera dem.

Så kan en F150 eller F250 dra en semitrailer?

Du kan dra vissa modeller av semitrailerresor med en F150, men en allmän rekommendation är att köpa en med en torrvikt på mindre än 8 000 pund och beroende på år och fabrikat på lastbilen kan du behöva en ännu lättare vändskiva. hjul trailer. F250-lastbilar har större dragkapacitet och klarar i allmänhet släpvagnar med en torrvikt på mindre än 14 000 pund. Det finns många saker att tänka på och det är bäst att alltid välja en släpvagn med en torrvikt på minst 1 000 pund och helst 2 000 pund under din dragkapacitet.

Tänk alltid på att ta hänsyn till passagerarnas och utrustningens vikt utöver släpvagnens vikt.

Eftersom en vändskiva kan konkurrera med en klass A husbil i storlek och vikt behöver du ett tungt dragfordon. I vissa fall kan en F150-lastbil (även känd som en halvtonslastbil) dra ett femte hjul, men du kommer säkert att testa fordonets gränser. En F250-lastbil (eller en av följande klasser) är ett mycket säkrare val för att transportera din trailer.

När man avgör vilka fordon som kan dra en vändskiva finns det några saker att tänka på. Du bör också fräscha upp dina kunskaper och färdigheter om släpdragning innan du ger dig ut på vägen. Lyckligtvis är den här artikeln här för att hjälpa!

Vilket fordon kan dra ett vändskive?

När du transporterar något måste du beräkna fordonets maximala nyttolast, såväl som den maximala dragkapaciteten. Dragkapacitet är den vikt lastbilen kan dra. Nyttolast är den vikt som kan placeras på lastbilsflaket och nyttolasten inkluderar passagerare och utrustning utöver vikten på släpets dragstång.

En vändskiva är ofta både tung och lång, båda kan ställa till problem om du har ett fordon som är för litet.

 • Lastbilsflak och dragkrokar

En släpvagn ansluts till ditt fordon med hjälp av en dragkoppling; därför behöver du en flakvagn för att transportera den eller en svanhalsvagn för standardsängar. Dessa fästen är mycket lika den typ som används av semi-lastbilar.

Med kopplingar på ett vändskiva är en del av dragkroken fäst på ditt lastgolv medan den andra delen är kopplad till släpet. Draganordningen monteras på din lastbil och ansvarar för bogsering och viktfördelning, medan krokens glidplåtskomponent möjliggör svängning.

Kingpin är benämningen på kopplings- eller kopplingsdelen som är fäst vid släpet. Kungsstiftet glider in i plattfästet i din lastbilsflak. När den är kopplad kan du bogsera din vändskiva.Ibland använder vissa individer ett svanhalsfäste för att dra en vändskiva. Dessa fungerar på ett liknande sätt som kopplingsplattan, där adaptern monteras i flaket på din lastbil och passar ihop med kontakten som är ansluten till din trailer.

Eftersom dragkroken sitter i flaket på din lastbil behöver vändskivans vikt fördelas bättre jämfört med all vikt som vilar på ett drag. Vändskivan, monterad i lastflaket, borde också ge dig en bättre svängradie.

Men storleken på din lastbil kan ibland innebära en kortare säng. En kortare lastbilsflak kan påverka korrekt kopplingsplacering, ojämnt fördela väntetiden och hindra svängning. Dessutom kan nyttolasten lida, och detta nummer avgör hur mycket vikt din lastbilsflak tål.

 • Dragkapacitet

Storleken på påhängsvagnen som din lastbil säkert kan dra beror också på din släpvagns totalvikt eller totalvikt jämfört med ditt fordons dragkapacitet. Det är viktigt att känna till GVWR för din specifika vändskiva. Lyckligtvis finns detta nummer nästan alltid i trailerspecifikationerna.
Några av de lättaste vändskivehjulen varierar i vikt från 7 000 till 10 000 pund, men vissa ultralätta modeller väger strax under 4 000 pund. Genomsnittliga vändskivor varierar från 10 000 – 14 000 pund, medan stora lyxvända hjul tippar vågen vid 14 000 – 20 000 pund.

När man bestämmer vikten på en släpvagn måste man ta hänsyn till torrvikten, nyttolasten och dragkrokens vikt. Alla dessa siffror bildar den totala vikten av vändskivan.

Även med en lättare trailermodell kan en F150-lastbil pressas till sina gränser. Målet med bogsering är ofta att få lastbilens GVWR att överstiga GVWR för trailern och tungan tillsammans med minst tio procent, om inte mer.

Halvton lastbilar eller F150

Den maximala dragkapaciteten för en Ford F150 är i allmänhet mellan 7 000 och 13 200 pund och den siffran gäller endast vid bogsering med en helt tom lastbil (dvs inga passagerare eller utrustning). Maximal nyttolast är i allmänhet 1 125 till 2 309 pund.

Dragkapaciteten och nyttolasten beror på din lastbils modell och år. Äldre lastbilar har vanligtvis mindre dragkapacitet.

En lättare vändskiva, plus tungan och dragkroken och all extra vikt från föremål som stuvas i släpet kommer verkligen att utmana nästan vilken halvtonslastbil som helst.

Några exempel på dragkapacitet på olika modeller av 2019 F150:

 • 3L V6-motor: Dragkapaciteten är 7 700 pund.
 • 0L Ti-VCT V8-motor: dragkapacitet är 11 600 lbs.
 • 5L EcoBoost® V6-motor: 13 200 lbs dragkapacitet.

Att dra ett släp med en F150 är dock tekniskt möjligt. Det är dock lämpligt att välja en större lastbil för att vara på den säkra sidan.

Nedan finns några släpvagnar som kan dras av en F150.

 • Keystone Cougar 22RBSWE, vikt: 7 780 lbs
 • Scamp 19′ standard, vikt: 2 900 lbs
 • Escape 5.0TA, vikt: 3810 lbs

F250 eller tre kvarts ton lastbilar

En F250-lastbil är ett mycket säkrare val för att dra en vändskiva. En F250, som ett större fordon, ger dig dragkapacitet och nyttolast, såväl som längden på skopan, för att bogsera nästan alla storlekar av vändskiva.

Den maximala dragkapaciteten för Ford F250 sträcker sig från 12 300 till 15 000 pund och har en maximal nyttolast på över 4 250 pund. Ford F250 super duty kan bogsera upp till 18 600 pund. Dragkapacitet och maximal nyttolast varierar beroende på modell och år på din lastbil.

Som du kan se har dessa lastbilar specifikationer som är mycket mer lämpade för att dra en semitrailer. De har också fördelen av en större säng och stuga för att transportera familjemedlemmar, husdjur och tillhörigheter.

Listan över vändskivor som kan dras av en F250 är mycket längre. Några exempel finns nedan.

 • Montana 3400RL, vikt: 11 925 lbs
 • Grand Design Reflection 337RLS, vikt: 10 570 lbs
 • 3200 Dutch Tension, vikt: 13,236

Om du köper en mindre och lättare vändskiva och är en lättpackare kan du kanske komma undan med en F150. Det är mycket viktigt att alltid kontrollera specifikationerna för ditt fordon och vändskiva innan du köper. Vissa människor kanske säger till dig att en hel massa vändskivor kan dras av en halvtons lastbil, men så är det inte alltid.

Bogsera säkert

När du väl har din släpvagn och lastbil finns det några bogseringsriktlinjer att tänka på.

Väg ditt femte hjul innan du går. Vikten som anges på specifikationen är ofta torrvikten på ditt släp. Det inkluderar inte utrustning, passagerare och personliga föremål. Du måste lasta och väga din trailer innan du reser. Det skulle vara plågsamt att ta reda på att din lastbil inte kan dra din släpvagn tillräckligt eller hamnar på vägen med ett trasigt drag.

Kontrollera dina däck. Inte bara däcken på ditt fordon, utan också däcken på din vändskiva. Även om de kan användas mindre än dina bildäck, är korrekt skötsel och underhåll viktigt. Du bör kontrollera dem för slitbana, slitage och spänning innan du åker.

Dina speglar är din vän. De flesta av oss använder speglar regelbundet, men vi blir allt mer beroende av backkameror och dödavinkeldetektorer. Det är viktigt att använda dina speglar när du drar en stor släpvagn. Förlängda speglar, eller speglar som kompletterar ditt fordons befintliga sidospeglar, är ofta nödvändiga. Dessa speglar kan hjälpa dig att övervaka din omgivning och göra det lättare att svänga och backa.

Lägg den inte i överväxel automatiskt. Overdrive kan låta som att det är en användbar inställning, särskilt när du inser att det är mindre varv per minut och använder mindre bränsle, men det är inte alltid fallet när du drar din släpvagn. Att sätta den i överväxel manuellt när du drar en vändskiva kan vara tufft på ditt fordons växellåda, så det är bättre att bara lita på automatisk överväxel.

Det kan vara till stor hjälp att öva på dina bogserfärdigheter innan du ger dig ut på en lång resa. Att veta hur du bogser din vändskiva på rätt sätt kommer att hålla dig och alla andra på vägen säkra.

Slutgiltiga tankar

Sammanfattningsvis kan en F150 kanske bära några lättare modeller av vändskive. Däremot bör du jämföra din släpvagns totalvikt med din lastbils dragkapacitet och nyttolast. Eftersom de flesta F150 knappt (om inte ens) klarar vikten av ett fullastat fordon, kan det vara värt det att välja en större F250.

Fler artiklar du kommer att älska.

Hur mycket väger 30′ resesläp? (29′, 30′, 31′ Husbilskartor)

Genomsnittlig lagringskostnad för husbilar (husbil och resesläp i USA)

Hur lång är en garageport för husbilar? (Lista efter husbilstyp)

Hur mycket hyr du en husbil? (Dags-, vecko- och månadspriser)

  Behöver min hund en sovsäck?