Enkel och billig kabinsäkerhet när du är borta

Tyvärr kan vi inte alla spendera all vår tid på att bo i stugan. Det är av den anledningen som hytter kan vara särskilt utsatta för inbrott, skadegörelse och stöld.

Man skulle kunna tro att en avlägsen stuga i skogen skulle vara säker från inbrott, men jag har blivit förvånad över att se och höra om alla olika typer av saker som har försvunnit från stugan. Några av dessa har varit på riktigt avlägsna platser som de flesta inte vet existerar. Det beror på att även om de befinner sig på tysta och avlägsna platser, är ingen i närheten under en stor del av tiden.

Så även om området runt din stuga kanske inte får mycket trafik, vet folk som ser det att det inte är troligt att de fastnar om de bryter sig in.

Här är några billiga sätt att hålla din stuga säker och säker. Några saker du kan göra är att säkra dörrar med barrikader, säkra dörrinträde, skaffa fönsterlås och sätta upp riktiga kameror eller låtsaskameror. Men det är inte allt du bör göra för att förhindra inbrott i din stuga. Låt oss gräva vidare för att göra din stuga säker.

Låt oss göra det svårt att bryta sig in i din stuga

Jag är övertygad om att när det gäller säkerhet är ett uns förebyggande värt mycket mer än ett halvt kilo botemedel! Om du kan hålla människor utanför din stuga, kommer du att ha det mycket bättre än om du litar på försäkring för att täcka skador och rättssystemet för att fånga förövaren och återställa dina tillhörigheter. Så låt oss prata om hur man håller folk borta från din stuga när du inte är i närheten.

Säkra dörrarna med dörrbarrikader

Grundläggande dörrlås är användbara, men inte särskilt effektiva för att hålla människor utanför om de är bestämda eller tror att de har tid på sin sida. Uppfinningen av YouTube har gjort det möjligt för många människor att lära sig att välja lås. Eller att använda en enkel bump-nyckel kommer att göra susen i vissa fall. Och sedan finns det alltid ”kick it in”-metoden. Det är därför jag gillar att säkra mina ytterdörrar med lite mer än den traditionella metoden.

Jag gillar verkligen att använda en dörrbarrikad. Det finns många alternativ där ute. Vissa är bärbara och hjälper till att spärra nästan vilken dörr som helst utan permanent installation. Den jag gillar bäst är Nightlock Security Lock Door Barricade. Det är inte det billigaste alternativet, men det är inte så illa och det är verkligen effektivt. Ser aktuell prissättning här på Amazon. I princip skruvar du bara fast en platta i golvet och sedan finns det en bit som glider på plats som fysiskt blockerar en dörr från att öppnas. Du kan dock bara ta bort den från insidan, så den fungerar för alla dörrar utom den du använder för att komma in när du först anländer.

Vilket för mig till min nästa punkt. Du bör ange en dörr som är din ingångsdörr. Barrikadera resten och lämna denna tillgänglig från utsidan. Vi kommer att prata om hur man säkrar det härnäst. Du kan använda antingen huvuddörren eller en sidodörr som din ingång. En potentiell inkräktare kommer inte att veta vilken det är. Jag gillar ytterdörren. De flesta antar att det är säkrast och att det vanligtvis är det som är mest synligt längre bort. Det gör det mer riskabelt för den blivande inbrottstjuven.

  Kan jag fånga en fisk med varmkorvar som bete?

Ett annat tips för att säkra dina dörrar som gäller alla ytterdörrar inklusive entrédörren är att byta ut skruvarna till dörrgångjärnen.

Dörrgångjärn levereras med riktigt korta skruvar i allmänhet. Byt bara ut dem med 3-tums långa träskruvar. Detta kommer att lägga till mycket mer säkerhet till dina dörrar, vilket gör dem mycket svårare att sparka i eller bryta ner.

Säkra din entrédörr

Låt oss nu prata kort om entrédörren. Du kan uppenbarligen inte barrikadera den här. Du måste kunna ta dig in med nyckel eller åtkomstkod. Det jag verkligen vill förhindra är att någon bara slår sönder dörren. Återigen, detta är ofta lättare än du förväntar dig. Även om din dörr är tung och solid, är dörrkarmen ofta det inte. Och de korta skruvarna i gångjärnen och dörrplåten gör det väldigt enkelt att bara bryta upp dörren.

Den enkla lösningen är att 1) ​​använda längre skruvar på gångjärnen. Och 2) byt ut den lilla plattan på dörrposten för dörrlåset och låskolven. Du kan hålla det enkelt med denna tallrik på Amazon som kombinerar spärren och låsplattan till 1. Jag gillar att använda en sådan här platta med 3-tums skruvar eftersom de längre skruvarna går hela vägen in i väggkarmen, inte bara in i dörrkarmen. Och att ha denna plåt gör det betydligt svårare att bryta in en dörr.

Det är faktiskt tallriken jag använde på min ytterdörr hemma.

Du kan gå ännu längre med den här tallriken som är 4 fot lång. Min svåger installerade detta hemma hos sig och det gör det i princip så att någon skulle behöva slå upp ramen runt dörren helt för att sparka in din dörr. I de flesta fall händer det inte. Det enda sättet någon kommer in i den här dörren är genom att låsa upp den.

Fönsterlås

Låsen som följer med fönster är okej, men inte så tuffa. Vissa människor har kommit på hur man kan slänga upp dem. Så om du är orolig för att någon ska komma in genom fönstren, lägg till ett lite extra lås till varje fönster. Den här kostar bara några få dollar och glider sedan på plats i fönsterspåret. Så även om någon har lärt sig hur man öppnar ett traditionellt fönsterlås utifrån, kommer de inte att kunna låsa upp detta. Dessutom är de väldigt snabba och enkla att ta bort från insidan.

Skjutdörrslås

Om du har en skjutdörr på din stuga kan den vara notoriskt svår att säkra. Men det finns några enkla, billiga och fantastiska lösningar för att göra din skjutdörr säker.

Det korta med det är detta. Om din dörr är av glas, täck över den med persienner eller en gardin så att folk inte kan se in. Bara det är en avskräckande effekt som vi kommer att prata om inom en minut. Men utöver det, använd ett bra lås. Skjutdörrslås är ännu mindre användbara än fönsterlås. Det finns en lås här på Amazon som är lätt att installera och det är mycket mer effektivt.

Bra lås eller hänglås på utvändiga förrådsbyggnader

Många kommer att skippa stugan helt om du har ett skjul eller uthus där du förvarar saker. Se till att din förvaring utanför har en stadig dörr och håll den låst med ett bra hänglås som inte lätt kan klippas. Ha heller inte gångjärnen eller fästena till ditt hänglås på utsidan där de enkelt kan tas bort med en skruvmejsel.

  Rekommenderad lina för surffiske

Andra kanske inte har nyckeln eller kombinationen till ditt skjul, men vem som helst kan få tag i en skruvmejsel.

Om du gör alla dessa saker kommer de flesta att bli avskräckta och gå vidare till någon annanstans. Du kan definitivt ta det några steg längre med övervakad säkerhet, film på fönstren etc. Men dessa billiga tips borde räcka för att hålla de flesta utanför.

Få folk att tro att de kan åka fast om de bryter sig in

Om någon är tålmodig eller modig nog kan han förmodligen komma runt några eller alla förslagen ovan. Det är därför jag gillar att lägga lite press på situationen.

Jag vill att folk ska känna att om de försöker bryta sig in kommer de att åka fast. För att göra det får jag dem att tro att de antingen är eller åtminstone kan spelas in. Jag gillar också att lägga till några billiga larm som går igång om någon bryter sig in, antingen genom att öppna en dörr eller ett fönster, eller genom att krossa glas.

Inkräktare vet vanligtvis inte om ett larmsystem övervakas eller inte, så själva larmet räcker ofta för att få någon att springa iväg.

Verkliga eller dummy kameror som är synliga

Säkerhetskameror är förmodligen det största hotet mot inkräktare. Men kamerasystem blir snabbt riktigt dyra och de kräver el. Om du är på nätet eller har ett solsystem eller annat system med ett hembatteri, kan du köra ditt kamerasystem med väldigt lite strömförbrukning. Men om du är utanför nätet och använder en generator för ström, behöver du något som bara kan lita på batterier.

Det finns definitivt säkerhetskameror där ute som går på batterier, men de måste kunna ansluta antingen till ett sluten kretssystem där inspelningarna sparas, eller till en wifi-router där videodata kan laddas upp till molnet. Återigen, om du är på nätet är det ingen stor sak. Men om din stuga är off-grid med liten eller ingen tillgång till internet, kanske du inte vill ha detta.

Det finns definitivt alternativ. Du kan leta efter ett kamerasystem som fungerar med din kabinuppställning. Eller, om du har en budget som du kan gå med denna enkla falska säkerhetskamera på Amazon som har lysdioder som får det att se ut som om det spelar in och har infraröda möjligheter. Den kör dessa lampor på AA-batterier som håller i upp till ett år. Den har en tråd på den som ser ut att gå in i väggen och ansluter till resten av ditt ”system”.

En sak jag gillar med den här kameran är att den är ganska framträdande. Om du installerar kameran vid husets huvudentréer, kommer inkräktare att se den och förmodligen undvika din stuga helt och hållet.

Hemsäkerhetsdekaler

Just den kameran kommer med några ljusa klistermärken som varnar folk om att de spelas in. Dessa klistermärken är bra för att uppmärksamma kamerorna. Om du inte gillar de ljusa som följer med den falska kameran, dessa är verkligen billiga och ser mer legitim ut för mig.

Dörr- och fönsterlarm

Om riktiga eller falska kameror inte gör susen, kommer ofta ett larm. Du kan få en falsk säkerhetsskylt framför din stuga om du vill. De finns också på Amazon. Du kan också få några faktiska larm som du bara placerar var du vill ha dem.

  Hur länge håller ett husbilstak? (Tabell över olika takstilar)

När ett larm går har en inkräktare ingen aning om om den ringer någon eller inte. Så det lägger en hel del tidspress på deras situation. Om det är svårt att komma in och ett larm nu har gått, kommer de flesta att bestämma sig för att det inte är värt risken och de kommer att starta. Här är de typer av larm jag skulle överväga.

  • Inträdeslarm – Det finns alla möjliga sorters infartslarm. Jag gillar de enkla magnetliknande som går av när ett fönster eller en dörr öppnas. Här är bara ett exempel på ett alternativ på Amazon. Du använder bara en kod för att ställa in larmen innan du går, och så fort ett fönster eller en dörr med detta larm på öppnas går larmsirenen. Jag gillar dessa inte bara när jag är borta utan även när jag är där. På så sätt kan jag snabbt bli larmad om någon försöker bryta sig in medan jag är där.
  • Glaskrosslarm – Så vad händer om de inte öppnar fönstret? Tänk om de bara slår in den? Tja, ofta gånger när folk krossar ett fönster, gör de ett hål så att de kan nå in och öppna en dörr eller ett fönster. Att klättra genom ett glasfönster som du har krossat låter som ett snabbt sätt att skära sig. Men om du vill ha ett larm som går när glaset går sönder finns det larm som är designade för det också. Här är en tillgänglig på Amazon.

Ta bort deras anledning att bryta sig in

Det finns egentligen bara två anledningar till att någon bryter sig in i din stuga när du är borta.

  1. De vill ha vad som helst som finns inuti
  2. De vill ha lite skydd och det verkar vara ett bra ställe att sitta på huk

Vi kan avskräcka det andra bara genom att göra det svårt att bryta sig in, vilket vi redan har behandlat i den här artikeln. Men om folk tror att du har något inombords värt att ta, kan de vara villiga att acceptera risken att åka fast. Så gör det svårt för dem att se vad som finns inuti.

Skaffa några gardiner eller persienner för alla fönster eller glasdörrar

Det är verkligen så enkelt. Täck dina fönster. Om människor inte kan se vad som finns inuti, kommer de att vara mer benägna att tänka två gånger på att riskera ett inbrott. Speciellt om du har implementerat några eller alla andra säkerhetsåtgärder som vi har diskuterat. jag använder Blinds.com när jag köper persienner och jag brukar beställa gardiner på Amazon.com eftersom jag vanligtvis kan hitta ett bra pris på det jag letar efter.

Nu har du en bra nivå av kabinsäkerhet

Det är inte garanterat att du kommer att kunna hålla alla utanför. Men även om du implementerar bara några av dessa tips kommer du en bra bit på vägen mot att göra din stuga till den minst sannolika att bli inträngd i området.