En steg-för-steg-guide om hur man åtgärdar pipiga trappor

Trappor är sånt man inte riktigt har råd att slarva med när det kommer till underhåll. Om de ger vika kanske du inte bara ser på ett mycket farligt fall, utan också på tusentals dollar i reparationsräkningar.

Att ge trappan i ditt hem en regelbunden bättring kommer att spara mycket pengar och huvudvärk i det långa loppet … men hur exakt kan du veta när du behöver arbeta med dem?

Tja, när de börjar gnissla och knarra när du går på dem eller rengör dem bör det i allmänhet fungera som ditt väckarklocka.

Även om du alltid kan ringa en hantlangare för att få jobbet gjort åt dig, kanske du bör överväga att spara lite pengar och titta på följande steg för hur du fixar pipiga trappor.

Här är en guide för att hålla mattan i din trappa ren.

Verktyg och material

verktyg från garaget

Vi pratar om ett relativt litet och lätt projekt här så du kommer inte behöva mycket materialmässigt. I själva verket är chansen stor att du redan har allt du behöver i garaget.

Hur som helst, du kommer att behöva en hammare, en sladdlös borrmaskin, en bände, knäskydd, undergolvslim, några 2 och 4-tums skruvar. Om du saknar något av dessa kan du enkelt köpa dem i din lokala järnaffär.

Tidsmässigt tar hela operationen cirka två till fyra timmar, beroende på storleken på din trappa samt hur mycket erfarenhet du har inom snickeri.

Tre enkla steg till tysta trappor

fixa pipiga trappor

Steg 1 – När du har alla nödvändiga verktyg och material måste du börja med att ta bort mattan som täcker din trappa om det behövs. När de är exponerade, ta bort slitbanorna en efter en med bändbygeln, ta ut naglarna och ta tillfället i akt att rengöra mattdynan. Du kan också använda 4-tumsskruvarna för att binda de yttre stringersna till dubbarna.

Se även  Vilka färger kan tvättas ihop? (3 enkla regler)

Steg 2 – Det andra steget kräver att du tar ditt undergolvslim och använder det längs toppen av stigaren, baksidan av slitbanan och strängarna. När limmet är på plats, tryck tillbaka slitbanan på plats och håll den i några minuter för att säkerställa en tät passform. Börja alltid med den nedre slitbanan och arbeta dig upp till toppen. När det är på plats, ta tre 2 tums skruvar och kör dem genom toppen av slitbanan och in i stringern.

Steg 3 – När du är klar med det andra steget, plocka upp några av 2-tumsskruvarna och kör dem genom stigaren in i baksidan av slitbanan, placera den rakt mellan stringersna för extra stabilitet.

Slutligen, allt du behöver göra är att upprepa de tre stegen om och om igen för varje enskilt slitbana tills alla gnissliga bovar är omhändertagna. Trapporna kommer att vara otillgängliga medan du gör allt detta så se till att du har tid att göra det från början till slutet och glöm inte att varna andra i huset för dina ansträngningar.

Slutsats

När du väl har satt ihop dina trappor igen bör du ge dem ett riktigt bra vakuum och en städning innan du lägger om mattan eller målar den. Dammsugare som är sladdlösa fungerar bäst för trappor.

Att lära sig att ta hand om små hantverkarprojekt runt huset på egen hand kan spara mycket pengar i det långa loppet, och pipiga trappor är en lika bra plats att börja som någon annan.

Du bör också läsa en guide om att matta dina trappor.

Resurser

FamiljHandymanÖppnas i en ny flik. och DIYÖppnas i en ny flik.WikiHowÖppnas i en ny flik.

Se även  Hur man desinficerar en tvättmaskin

Lämna en kommentar