En snabb säkerhetskontroll för din släpvagn

Det finns få saker i livet som är så spännande som att lasta upp din trailer och åka på äventyr. Förväntan får själva luften att vibrera, och i samma ögonblick som du drar iväg kan du sätta dig in i upplevelsen. Din resa börjar inte från flygplatsen eller tågstationen utan direkt från ditt hem.

Innan du sätter dig i ditt fordon måste du dock se till att din släpvagn är säker. Utan att göra ordentliga säkerhetskontroller kan din släpvagn orsaka skada på dig själv och andra.

Långt innan din egentliga resa bör du börja förbereda dig för alla möjligheter. Oavsett hur försiktig du är kan du inte ta hänsyn till alla risker, det är därför du behöver försäkring för din släpvagn. Det kommer att täcka kostnaderna om något verkligen går fel.

På själva dagen måste du utföra följande säkerhetskontroller, vilket kan rädda ditt liv.

Skicket på ditt dragfordon

Vi kommer att anta att du som en ansvarsfull resenär har gjort forskningen och vet att ditt dragfordon kan dra din släpvagns vikt. Men det betyder inte att ditt fordon är redo att dra din trailer. På dagen måste du göra några sista säkerhetskontroller för att säkerställa att ditt dragfordon är i rätt skick.

Var noga med att kontrollera:
● däcktrycket (inklusive reservdelen)
● att hjulmuttrarna är korrekt åtdragna
● alla lampor (körljus, bromsljus, blinkers, faror)
● position och synlighet för dina sido- och backspeglar
● dina bromsars drifttillstånd

Om du är tveksam, börja inte din resa förrän du är 100% säker på att allt är bra. Det kan innebära att du tar en snabb resa till bensinstationen för att få en second opinion.

  En lista över de bästa bågskyttebanorna i Boise/Idaho-området

Anslutningen

Du måste göra följande grundläggande kontroller: kontrollera anslutningen mellan fordonet och släpet. Delarna måste alla vara kompatibla, med rätt storleksförhållanden. Det är särskilt viktigt om du använder delar som återanvänts från ett annat fordon eller släp.

Du måste kolla
● skicket på dragkroken, kopplingen, dragstången och annan anslutningsutrustning
● att säkerhetskedjorna är korrekt korsade och anslutna
● att ledningarna är anslutna med tillräckligt löshet för att göra svängar men inte så lösa att de inte rör vägen
● alla lampor på släpet
● bromsarna på släpet
● att avbrottssystemets linan är ansluten till dragfordonet (och inte till säkerhetskedjorna)

När du har kontrollerat din anslutning, såväl som bromsarna och däcken på själva släpet, måste du göra några grundläggande lastförkontroller.

Lasten

Även om du är bra på att packa måste du vara försiktig när du lastar din trailer. Om du har ägarmanualen till släpet, följ lastningsinstruktionerna till punkt och pricka. Om du köpt släpvagnen begagnad eller har tappat bort lastningsinstruktionerna kommer du förmodligen att kunna hitta ett exemplar online genom att söka efter det specifika märket och modellen.

I slutändan är nyckeln att se till att lastfördelningen är jämn. Detta kan kräva en hel del ansträngning, särskilt om du har vissa föremål som är särskilt tunga och andra som är stora men lätta.

Du är nästan redo att köra när du har lastat din trailer ordentligt. Det sista steget är att se till att du har de verktyg du behöver för att åtgärda eventuella problem som dyker upp på vägen. Oavsett hur försiktig du är, kommer bogsering av en tung last alltid att påverka ditt fordon.

  Cub Cadet sida vid sida: Är de bra kvalitet?

Det finns ingen perfekt vetenskap för att resa med släp. Även om det skulle vara bra att överlåta alla reparationer till proffs, kan du vara ute någonstans långt från en bensinstation.

Att resa med släp kan vara ett spännande sätt att se landet. Vissa faror kommer med territoriet, men med lämpliga förkontroller kan du säkerställa att du och din familj är säkra.