En paddla ner Juniper Run Ocala, Florida

Ocala, Florida

Florida är ett paradis för vattenälskande varelser och för att njuta av utomhusaktiviteter. Med över 700 naturliga sötvattenkällor har Florida fler källor än någon annanstans i världen; 33 av dem är fjädrar av första storleken! Du hittar rikliga paddlingsmöjligheter här med över 1 700 miles av floder, bäckar och bäckar. En av de snyggaste jag har stött på är Juniper Springs Run i Ocala.

Juniper Springs historia

Juniper Springs rekreationsområde går tillbaka till 1930-talet när Civilian Conservation Corps (CCC) byggde denna Ocala National Forests camping, tillsammans med dess stigar och picknickområden. Hundratals små källor bubblar upp, tillsammans med sin första magnitud fjäder som forsar upp från kalkstensgrottorna under ytan som Florida är så välkänt för.

Innan du startar. . . Saker att veta

Denna 7 mil långa enkelresa anses vara måttlig. Det kommer att hålla dina armar sysselsatta med att paddla och se till att kajaken eller kanoten är i en framåtgående rörelse, inte i sidled. Du kommer att finna vattnets ström lugn, men också kontinuerlig. Om du är ny på kajakpaddling eller inte känner att du har upplevt tillräckligt med att manövrera runt vändningar, svängar och över enstaka träd, är det inte denna resa du vill börja med. Om du är redo att göra din paddel blöt, här är vad du behöver veta.

Vårlöpningar uppskattas bäst när man paddlar nedströms. Några mil hit eller dit uppströms är verkligen genomförbart, men för att njuta av paddeln och din omgivning, varför inte ta reda på de bästa ställena för att lägga in och ta ut för ditt äventyr. Det finns utposter eller skytteltjänster nästan var som helst i Florida där paddlare samlas. För den här 7 mil långa löprundan vill du lägga dig i Juniper Springs Recreation Area och paddla nedströms till Juniper Wayside, en liten park och båtramp vid Highway 19 Bridge i Ft. McCoy. Du hittar gratis parkering och toaletter där också.

Du kan åstadkomma detta genom att ha minst två fordon och göra din egen transfer, eller så erbjuder parkservicen pendelservice. Eftersom vi hade ett fordon valde vi att göra överenskommelser med parktjänsten när vi checkade in för att ta vårt eget fordon till Juniper Wayside. Parkens skyttelfordon hämtade min man medan jag väntade med kajakerna och körde honom tillbaka till parkens lanseringsområde där vi började vår resa.

Parken tar ut en insättningsavgift på 6 USD när du sjösätter din egen kanot eller kajak. Transferserviceavgiften för att ta dig tillbaka är $12. Parken erbjuder kanot- eller kajakuthyrning som inkluderar din transfer tillbaka till parken. Kanothyra är $42/dag eller kan hyras per timme; med enstaka kajaker troligen lite mindre.

Uppskjutningsområdet ligger 500 fot från lossningszonen som gränsar till parkeringsplatsen. Det finns vagnar tillgängliga för att köra ditt fartyg till insättningsplatsen.

Innan du kliver in i din kanot eller kajak, var medveten om att en parkanställd är stationerad vid sjösättningsområdet. För att hålla Juniper Springs Run så ren som möjligt är ditt fartyg föremål för en sökning. Du kommer att bli tillfrågad om du har någon alkohol, och det svaret borde vara nej. Du kommer också att bli tillfrågad om du har några plastpåsar, flaskor, burkar eller omslag. Återigen, det här borde vara ett stort, fett, NEJ. Se till att du tar med dig flaskor av aluminium eller icke-engångstyp för vatten eller alkoholfria drycker. Utan granolabaromslagen, chipspåsar eller plastinslagna luncher. Ta med behållare av Tupperware-typ för matförvaring. Policyn upprätthålls, som den borde vara, för att hålla Juniper Springs skräpfria och orörda av människor.

  Hur mycket kostar en ungdom sida vid sida?

Förbered dig på att paddla och bli förvånad

När du ger dig av på den här resan kommer du att finna det kristallklara, klara vattnet inbjudande och välkomnande. Vattnet är lika klart vid Junipers källor vid den närliggande badplatsen i parken. Den första övertäckta 1,5 milen omfattar smala, slingrande, glittrande vatten och fantastiska landskap. Du kommer definitivt att känna strömmen på grund av smalheten i det här avsnittet. Häng i själva verket på din paddel eftersom du sannolikt kommer att stöta på att den hänger sig upp i penseln och träden på vissa ställen. Parkservicen gör ett bra jobb med att hålla paddelleden fri från uppenbara hinder, men den hålls ”vild”. Det här är inte Disney World. Har du några kanoter eller kajaker framför dig är det svårt att passera även här.

Håll ögonen öppna för vilda djur. Vi hade inte tidigare lagt in när vi fick besök av två lekfulla uttrar som poppade upp och ner längs vår väg. Tro inte ens att du kan stanna för att ta ett fantastiskt fotografi – den strömmen kommer att hålla dig paddla eller så kommer du att sväva bakåt, i sidled eller in i den tjocka tropiska skogen längs vägen. Om du paddlar kanot den här löprundan är det viktigt att hålla kanoten i framåtläge. Du kan helt blockera körningen om du hamnar i sidled, vilket kan orsaka en potentiell trafikstockning om det är helg (vilket säkerligen kommer att vara mer trafikerad än att gå på en vardag).

Mittsektionen ger dig en mängd olika förväntningar. Det kan vara bredare och djupare i vissa områden, vilket också blir mer tannin och mörkare utseende, och återgår sedan till en smal bana men inte lika smal som den övre delen. Du kommer att ha några öppna himmel att se samt mer täckta territorium.

Den nedre delen vidgas igen när du reser genom klart vatten bland gräs och våtmarker. Detta är en utmärkt plats för att titta på fåglar och vilda djur.

Florida är väl inte känt för forsar? Jag tror att vi kan räkna 2 eller 3 små i hela staten. Att vara i Ocala National Forest, kanske du inte förväntar dig sådana saker. Men lyssna efter det strax efter Mile 5. Du kommer att höra vattnets brus framför dig. Denna lätta fors bildades av en liten underjordisk källa och en nedsänkt stock som bara råkade, av en slump, lade sig där. Det är känt av tillräckligt många som har paddlat kajak här, så den loggen verkar inte gå vidare någon gång snart. Var inte orolig, ljudet är värre än bettet. Håll till höger när du korsar denna 30 sekunder långa fors.

  Kan UTV:er plattsläpas?

Längs vägen kommer du utan tvekan att stöta på vändningar, eller en och annan nedfälld träd och nedsänkta stockar. Titta på strömmen eftersom den ger dig ledtrådar om din bästa paddelpunkt för att ta dig förbi och bortom ett träd som är nedsänkt precis under vattnet. Kom ihåg att stilla vatten rinner djupt. Många kanoter eller kajaker har funnit sig sittande på en spets av en nedfälld stock och snurrat runt, medan paddlaren gör sitt bästa för att frigöra den. Att uppnå skickligheten att paddla bakåt, använda din paddel som ett roder för att göra 45º svängar eller att förstå en snabb manöver kommer att vara väldigt praktiskt när du navigerar i skarpa kurvor eller skär dig igenom träd som kan vara i din väg.

Du kommer också att få en uppfattning om timing – det är hur länge du måste svälja vatten eller ta ett foto, innan du hittar din kajak vända åt sidan. Du måste ta upp paddeln igen för att rätta till fel riktning du befinner dig nu.

Planera att vara på vattnet cirka 4 timmar för att göra den 7 mil långa resan. Det finns några ställen du hittar där du kan göra ett depåstopp, njuta av din omgivning och koppla av.

Vilda djur, flora och fauna

Om du är ny i Florida kanske du undrar över vår mest kända och intressanta invånare – alligatorn. Jo, ja, de finns verkligen i våra sjöar, floder, dammar och vattendrag. Det är inte ovanligt alls att se dem slöa vid sidan av floden när du paddlar kajak. Men egentligen, paddla bara förbi, försök inte komma för nära (ellers kommer du att oroa dig för en alligator som simmar under din kajak som bara försöker komma ifrån dig) och mata ALDRIG en alligator. Som med all natur finns det en balans, och du är besökare i denna vilda livsmiljö. Att hålla en alligator rädd för människor, håller den balansen. En matad gator kommer att vara en olägenhet och farlig. Det kommer att leda till att alligatorn måste avlivas eftersom den kommer att se dig som en matkälla.

Så håll utkik efter alligatorer, sköldpaddor, rådjur, uttrar, tvättbjörnar och en mängd olika fåglar. Svartbjörn lever i detta område, men att se en sådan skulle vara en sällsynt iakttagelse. På grund av alligatorer är simning förbjuden längs Juniper Springs Run, även om människor tycker om att simma i många andra springlöpar, floder och sjöar i hela Florida

Juniper Springs släpper ut ett dagligt vattenflöde (DWF) på 7 miljoner gallon. Fern Hammock Springs släpper en DWF på 8 miljoner gallon. Fern Hammock ligger inom Juniper Springs rekreationsområde och smälter samman med utflödet från Juniper Springs. Det tillåter alltså ett rikligt flöde på 13 miljoner liter dagligen som bildar Juniper Springs Run. Du förstår nu varför denna körning är mer aktuell än många andra i staten. Vattentemperaturen förblir konstant 72º F. Kombinationen av DWF och konsekvent temperatur stödjer många växtarter. Cypresser och ålgräs ses övervägande i denna livsmiljö. Palmer, sandtallar, ekar, näckrosor och Carolina jasmin är bara några få av de träd-/växtarter som lever i denna subtropiska miljö.

  Att ha på sig Isfiske för att hålla sig torr och varm

Väderförhållanden

Beroende på tid på året vill du ha med dig insektsmedel. Somrarna är tuffa i Florida, även på vattnet. Solen är varm, luftfuktigheten hög och bitande insekter älskar det! Kasta lite repellant i din kajak tillsammans med en bra solkräm och en hatt. Se till att dricka mycket vatten. Höst, vinter och vårväder är mer förlåtande och en utmärkt tid att vara på vattnet. Du vill fortfarande ha ditt solskydd men en solig vinterdag i Florida är kajakpaddling när den är som bäst.

Inblick i Floridas akvifär

För att uppskatta och respektera hur speciella Florida-fjädrar är, måste du först förstå Floridas akvifersystem. Det är en av ovärderlig betydelse för statens överlevnad och miljö. Det övre och nedre akvifärsystemet ligger bakom hela Florida som inte bara ger vatten till källor, floder och vilda djur, utan också för mycket av det dricksbara grundvattnet som behövs i hela staten. Floridas stora underjord består av grottor och porösa stenar, såsom kalksten, sand och snäckor, som kontinuerligt filtrerar och renar vattnet som sipprar genom dess system. Detta är inte en snabb process och hastigheten för läckage beror på vilka områden den filtrerar igenom. Forskare har ”åldrat” vattnet i akvifären till att vara mellan 17 000 och 26 000 år gammalt.

På grund av statens utveckling stressas akvifären i ansträngningarna att hålla jämna steg med en vattenförsörjning som behövs för att släcka ett törstigt tillstånd samt inträngning av saltvatten, vilket ses som ett problem från att pumpa ut färskvatten, och därigenom tillåta saltvatten att sippra från den nedre akvifärzonen.

Bevarande och skydd av våra källor och akvifer är något som många Floridianer tänker på. Medborgarens engagemang, att hålla sig à jour med miljönyheter och skriva statliga lagstiftare för att göra våra röster hörda, är vårt hopp om bevarande.

Tillbaka till civilisationen

Allt för snart kommer du att se Highway 19 Bridge i fjärran. Det är då du vet att din fridfulla vildmarksresa har tagit slut. Att befinna sig bland den orörda naturen, även i 4 timmar, och njuta av de tysta ljuden av vind, fåglar och vatten, kan åstadkomma ett lugn som du inte är redo att helt ge upp, inte än.

Du måste erkänna att även om dina ben är lite stela, du är redo att stå upp och att badrummet på parkeringen ser ut att bli ditt första stopp.

Du gjorde det! Juniper, en av många vackra vårlöpar i Florida, men en av de mest avlägsna. Du paddlade kajak genom Juniper Prairie Wilderness i denna nationalskog. Bra gjort! Och även om du är tillbaka till civilisationen, kommer du att förutse din nästa resa längs den fantastiska Juniper Springs Run.

Run är en mellanliggande paddlingsled i Ocala National Forest från startplatsen vid huvudkällorna i Juniper Springs rekreationsområde, genom Juniper Prairie Wilderness och till avhämtning vid Highway 19 Bridge. Denna 7 mil långa enkelresa kan ta från 3,5 till 5 timmar att genomföra.

...