En lista över nödvändiga och icke-nödvändiga toalettartiklar för vandring

Backpacking är den ultimata upplevelsen av frihet och självtillit. Det finns inget som går ut i vildmarken med en packning på ryggen som innehåller allt du behöver för att överleva de kommande dagarna.

Det kan vara spännande att vara ensam i naturen med få människor runt omkring och inga av de resurser man är van vid att ha till hands. Men det är fortfarande trevligt att ha några av hemmets bekvämligheter och bekvämligheter med dig för att göra ditt äventyr lite enklare.

Tillsammans med väsentligheter som mat och dryck kommer att ta med toalettartiklar göra en enorm skillnad och öka chanserna för en positiv backpackerresa. Eftersom utrymmet är begränsat och förpackningens vikt är viktig är det bra att veta vilka toalettartiklar som är absolut nödvändiga och hur man packar dem effektivt.

Om det här är din första ryggsäcksresa, se till att läsa den här artikeln vi skrev.

Så förbereder du dig för din första ryggsäckstur (lista och tips)

Packa basen

Alla verkar ha en åsikt om vilka toalettartiklar man ska ta med sig när man backpackar. Men de flesta är överens om några grundläggande saker som alla borde packa.

 • Tandborste och tandkräm

Bara för att du är i naturen betyder det inte att din munhygien måste lida! Ta med en enda tandborste som är så lätt som du kan hitta. Det behöver inte vara något fint med speciella borst.

Om du bara är borta i några dagar kan din mun inte använda en snygg elektronisk tandborste och ändå hålla sig frisk. Det viktigaste är att vara konsekvent med din tandvård, även när du backpackar.

Överväg att köpa en keps för att täcka borsten så att borsten förblir ren i ryggsäcken. För tandkräm, ta inte den mycket stora tuben med dig. För bara några dagar kan även en liten tandkrämstub i resestorlek vara för stor.

Pressa istället lite i en liten behållare att bära i necessären. Ett ännu lättare alternativ är att använda tandkrämspulver eller tabletter. Enskilda tandkrämstabletter kan bitas av och var och en räcker 2-3 borstningar för att spara resurser och minska förpackningens vikt.

 • Tandtråd

En annan viktig del av att hålla dina tänder och tandkött friska är att använda tandtråd regelbundet. Du kan bli frestad att hoppa över det i några dagar när du backpackar, men stå emot lusten. Det finns ingen ursäkt att inte packa in den heller, eftersom den är otroligt lätt.

  Vad är ett badkarsgolv för ett tält? Behöver jag en?

Tandtråd är också mycket stark och kan fungera som tråd om det behövs. Allt som har flera användningsområden bör definitivt ha en plats i din ryggsäck. Riv helt enkelt av några fötter och linda upp det och förvara det sedan tillsammans med resten av dina skötselsaker.

 • toalettpapper

Eftersom det inte finns några toaletter i backcountryn måste du ta med eget toalettpapper. Många rekommenderar att packa flera rutor per dag istället för en hel rulle för att minska den totala vikten på förpackningen.

Lägg pappret i en egen liten påse som är vattentät, för vått toalettpapper är ingen nytta för någon. Packa sedan en extra påse för att packa det smutsiga, använda pappret och släng det när du kommer till en soptunna.

Naturligtvis kan du välja att gå utan toalettpapper och bara använda löv eller andra naturliga föremål, men varför komplicera ditt liv?

 • Biologiskt nedbrytbar tvål

En miljövänlig tvål som är biologiskt nedbrytbar har många syften. Du kan använda den för att tvätta medan du badar eller duschar på leden och sedan använda den för att ta hand om din utrustning. Använd den för att tvätta för att förlänga antalet dagar du kan bära dina packade kläder, eller för att rengöra dina köksredskap och redskap.

Små provstorleksstänger är lätta och tar inte upp mycket utrymme. Du kan också skaffa små flaskor och använda flytande tvål istället. Bara några uns koncentrerad tvål borde räcka för att hålla hela resan.

 • Deodorant

Vissa människor argumenterar om detta verkligen är en nödvändighet eller inte. Vissa människor skulle uppmuntra dig att omfamna livet på den vilda sidan, komplett med starkare än vanligt kroppslukter. För att inte tala om att det inte kommer att finnas någon som luktar på dig när du backpackar ensam.

Det är dock inte nödvändigt att helt beröva sig själv bara för att man har begränsat utrymme. Du kan köpa små deodorantstickor, burkar med krämdeodoranter eller till och med lätta deodorantservetter. Packa precis tillräckligt för det antal dagar du kommer att vara borta och om du går vägen för våtservetter, se till att de ligger i en förseglad påse så att de inte torkar ut.

 • Solskyddsmedel och myggmedel

Beroende på säsong och plats för din ryggsäcksresa kan dessa göra eller avbryta din resa. När det är varmt och fuktigt på en plats där insekter finns i överflöd är myggmedel din bästa vän. Packa en liten flaska, välj våtservetter eller köp en kräm som gör att insekter inte stör dig när du går.

  Hur mycket väger taktält?

För soliga dagar och ryggsäcksresor på höjden där solen är särskilt stark, kommer en kvalitetssolkräm att rädda din hud och göra utomhuslivet roligare. Ta ett litet rör eller spruta lite från ditt primära rör till en mindre behållare. Du kan också välja en spray som kan ha en kylande effekt som bonus.

 • Hand Desinfektionsmedel

Även om du tar med tvål kanske du inte alltid har tillgång till vatten för att tvätta ordentligt. Det är där handsprit kommer in! Köp en liten flaska och häng den på utsidan av din ryggsäck så att den inte tar upp värdefull plats inuti.

Toalettartiklar och första hjälpen packlista Sparvrouwen (video)

Trevligt att ha, men inte nödvändigt

 • Snabbtorkande handduk

En mikrofiberhandduk är en populär necessär för backpackers eftersom den är lätt och torkar snabbt. Den kan användas på kroppen efter en dusch, för att torka disk efter en måltid, eller vikas ihop för att göra en kudde.

Det är dock inget måste och kan enkelt lämnas hemma om du har ont om plats. Om du backpackar under de varmare månaderna torkar solen det mesta suveränt. Men om det förutspås regn och du förväntar dig molniga dagar, kanske du vill ompröva.

 • Schampo och balsam

De flesta backpackers inser att att bli smutsig är en del av deras livsstil när de är ute och reser. Det kan vara meningslöst att försöka behålla samma skötselvanor som du har hemma. Så kasta bort schampot och balsamet och omfamna håret!

Försök att tvätta håret innan du börjar vandra så att det är så fräscht som möjligt under större delen av vandringen. Om du måste ha med dig hårvårdsartiklar, leta efter en två-i-ett-lösning för att minska antalet packade saker. Solida schampo bars kan brytas ner och tas för en mängd olika ändamål. Ett annat alternativ är att köpa en biologiskt nedbrytbar tvål som fungerar som ett schampo.

 • läppbalsam

Detta föremål beror också på vädret och klimatet där du ska vandra. För varma, torra och soliga platser är ett läppbalsam med SPF viktigt. Den fästs också enkelt på remmarna på din ryggsäck för enkel åtkomst och för att frigöra invändigt utrymme. Om det är fuktigt kommer dina läppar förmodligen inte att torka ut lika snabbt och du kan lugnt lämna chapsticken hemma.

 • Hårborste eller kam
  Har husbilar duschar?

Du kan lämna dessa saker hemma om du har kort hår eller en frisyr som kräver lite underhåll. De flesta människor kan komma undan med att använda fingrarna för att kamma igenom håret innan de drar ut det ur ansiktet.

Om du har långt hår är hårband eller clips viktigare än en borste eller kam. Om du bestämmer dig för att ta med dig en, välj en mindre storlek eller en hopfällbar borste som tar liten plats i din ryggsäck.

 • Sanitetsprodukter

För kvinnliga backpackers är sanitetsprodukter nödvändiga om du planerar att vandra runt menstruationen. Om du känner din cykel och inte är ute och går under den tiden, hoppa över dem för att hålla packningen lätt. Om du måste packa dem, leta efter det lättaste, minsta alternativet eller överväg en återanvändbar produkt som en menskopp.

 • Hängande necessär

Det är trevligt att ha en separat väska eller pennfodral för att hålla ihop alla dina personliga vårdartiklar. Detta gör det enkelt att hitta allt när du går upp på morgonen eller slår läger på kvällen och börjar din egenvårdsrutin.

En hängande necessär är särskilt användbar eftersom det inte finns någon disk eller diskbänk i naturen. Istället kan du hänga din väska från en trädgren eller växelspaken i ditt tält för handsfree.

Slutsats

I allmänhet finns det bara en handfull saker som är nödvändiga för en ryggsäckstur. För att hålla vikten nere, ta så lite som möjligt och packa det i en lätt behållare. Gör en provkörning dagarna före din resa för att avgöra hur mycket av varje produkt du använder varje dag. Detta ger dig en bättre uppfattning om hur mycket du ska packa så att du inte överpackar eller underpackar.

Om du är särskilt modig, lämna några av dina groomingprodukter hemma och njut av friheten att leva som dina förfäder. Inte bara kommer din rygg att tacka dig, utan du kanske upptäcker att du naturligtvis gillar det när allt är över.

Fler artiklar du kommer att älska

Backpacking sovsäck (Vad är en bra vikt och val)

Förvara din sovsäck ordentligt (så att den håller i flera år)

Är dun eller syntetiska sovsäckar bättre? (Du kanske blir förvånad)