En lista över de bästa bågskyttebanorna i Los Angeles

För bågskyttarna som bor i Los Angeles-området är alternativen för ställen att gå och gnugga av dina bågskyttekunskaper nästan obegränsade. Det finns ett brett utbud av ställen att prova på, oavsett om det är för nybörjarbågskytten eller den väl rutinerade bågskytten.

Eftersom Los Angeles är en så stor plats, med oändliga möjligheter till roliga och intressanta saker att prova, slår du vad om att de har precis vad du behöver för att tillfredsställa suget att fotografera. Och eftersom det är precis intill havet, finns det en mängd vackra utomhusbanor såväl som fullastade inomhusbanor!

Jag har satt ihop en lista över topp 10 bågskyttebanor i Los Angeles-området. Oavsett om du bor i närheten av Los Angeles eller om du bara är på besök, finns det en stor mängd för dig och din båge att ha roligt på.

Och om du inte har någon aning om var du ska börja, utan att behöva vara rädd, kommer den här listan att ge dig en översikt över några bra ställen att börja baserat på dina intressen och behov.

Låt oss börja!

1. Rancho Park Archers

Ursprungligen en serie skapad 1983 för olympiska bågskyttar att träna på Easton Rancho Park Archery Range, som nu drivs av Rancho Park Archers, anses vara en ”state-of-the-art bågskytteanläggning”, som faktiskt kommer att vara platsen för bågskyttetävlingen i OS 2028.

LA-gemenskapen investerade hela 2 miljoner dollar för att renovera den gamla serien till en vacker utomhusanläggning med fyra olika intervall.

De fyra intervallen omfattar 10 m, 18 m, 30 m och 50 m räckvidder, samt kontorsutrymmen för volontärerna, ett utrustningsrum och så vidare.

Utbudet erbjuder en gratis introduktionsklass för nybörjare varje lördag kl. 11.30 och varannan söndag kl. 13.00. De erbjuder även övervakade öppna skjuttider och utrustning finns att hyra.

2. Pasadena Roving Archers

Pasadena Roving Archers är en ideell bågskyttarklubb som driver bågskyttebanan i stadsparken Pasadena. Banan har cirka sju skjutmål och parken är öppen varje dag för allmänheten.

  Tandem kajakstyrning och andra manövrar

Utbudet är kostnadsfritt för den som har egen utrustning och timmarna är från soluppgång till solnedgång.

På lördag och söndag används parken för PRA instruktion och turneringar fram till 14:30 och är öppen för allmänt bruk efteråt.

Det finns en gratis nybörjarklass för bågskyttar i alla åldrar varje lördag, och eftersom klassen är riktigt populär och utrymmet är begränsat, se till att dyka upp tidigt!

3. Woodley Park Archers

Woodley Park Archers är en annan bågskytteklubb som driver en bågskyttebana i Woodley Park, som finns i San Fernando Valley. Bågskytteanläggningen skapades ursprungligen som en träningsplats för olympiska bågskyttar 1983.

Utbudet är öppet sju dagar i veckan, från soluppgång till solnedgång. Det finns en delvis sluten kortare räckvidd på 18 meter, och en annan öppen lång räckvidd som är 90 meter.

Den korta räckvidden har backstop-mål, och det är här nybörjarklasser vanligtvis hålls.

Långdistansen består av 12 banor med komprimerade halbalar för mål och bågskyttar kan skjuta från 10 till 90 meter på långbanan.

4. Verdugo Hills Archers

Verdugo Hills Archers är en exklusiv bågskytteklubb med flera stora bågskyttebanor belägna i kullarna i Sunland-Tujunga.

Banorna som finns här inkluderar ett stort övningsområde, en 3D-bana med ”omarkerad gård” och en 28 målfältsräckvidd.

Klubben håller månatliga fotograferingar som är gratis för gäster att prova, och de har även andra shoot-outs, turneringar och liknande evenemang under hela månaden och året som i allmänhet är gratis för medlemmar men tillgängliga för ett pris för gäster/icke-medlemmar.

5. South Bay Archery Club

South Bay Archery Club är en ideell bågskytteklubb belägen nära havetvars mål är att vidmakthålla kärleken till sporten bågskytte och utövandet av denna hos både individer och familjer.

Även om själva bågskyttebanan inte ger tillgång till stranden i närheten, består South Bay Archery Clubs bana av en målbana med ungefär sex eller fler banor, och de har också 3D-skyttealternativ i sina klubbevenemang och aktiviteter.

Klubben har specialiserat sig på att lära familjer bågskyttesporten, så den här klubben kan vara ett bra ställe att ta med familjen för lite tid och en rolig fotografering!

  Hur mycket kostar rappelleringsutrustning: En snabbguide

6. South Bay Bågskytte Lektioner

South Bay Archery Lessons ligger i Redondo Beach och är ett litet inomhussortiment som främst fokuserar på undervisningslektioner för nybörjarehar skjuttid för medel till avancerade bågskyttar, och en plats för värd för evenemang som födelsedagsfester, coachcertifiering, efterskoleprogram, etc.

Bågskytteområdet är cirka sex till elva banor, beroende på klassens storlek. Privatlektioner är tillgängliga endast efter överenskommelse från tisdag till söndag.

Det är också öppen skjuttid från klockan 19 till 20 varje kväll från tisdag till söndag.

7. Conejo Valley Archers

Conjeo Valley Archers är en privat fältklubb som har ett genomsnittligt medlemskap på 500 medlemmar och har en av största permanenta 3D NFAA-certifierade serierna i Kalifornien.

Men de andra serierna är inte heller något att nysa åt. Hela anläggningen i sig täcker 80 tunnland. Roving Field Range består av 28 mål, och Tournament Range Facility är 40 banor totalt.

Deras 3-D Target Range är 9 tunnland med 25 mål, och består också av en nybyggd damm där bågskyttar kan ”bågfiska”. Dessutom har de ett Public Session Area där allmänheten kan skjuta varje lördag mot en viss avgift.

8. Mile Square Regional Park Archery Range

De bågskyttebana i Mile Square Regional Park är öppet för allmänheten varje dag från klockan 7 på morgonen till solnedgången samma kväll. Sortimentet är kortvarigt stängt varje onsdag från 7 till 11 för underhåll.

Själva banan är totalt 6,7 tunnland stor och erbjuder 24 skjutbanor med fältmål, allt under en skuggad struktur med bågeställningar och omkretsstängsel.

Utbudet är det största i Orange County, och banorna är först till kvarn, först till kvarn, så se till att komma dit tidigt innan banorna fylls upp!

9. El Dorado Archers

El Dorado Archers är en bågskytteklubb som fokuserar på att lära andra hur man kan bli bättre bågskyttar och att ingjuta kärleken till bågskytte hos andra. De undervisar bågskyttar så unga som 8 år och uppåt och är utmärkta lärare.

  Hur länge varar luftballongturer?

Klubben erbjuder klasser för samhället på El Dorado Park East Archery Rangeoch klasserna är varje lördag vid olika tidpunkter för olika bågskyttenivåer.

Utrustning finns att hyra för 5 USD per person, och eftersom det bara finns 15 platser i en klass är det viktigt att du kommer dit tidigt och i tid för att anmäla dig till din plats!

10. Bra skott bågskytte

Good Shot Archery är en pro-shop och sortimentskombination, med klasser som erbjuds på anläggningen. Utöver utbudet erbjuder de ett brett utbud av produkter och tjänster för dina bågskyttebehov.

Bågskyttebanan på själva Good Shot Archery är en inomhusbana, på den mindre sidan med totalt fem banor.

Good Shot Archery erbjuder två olika typer av klasser för nybörjare, en för dem som är intresserade av traditionella bågar och en för dem som är intresserade av sammansatta bågar. Priserna kommer att variera beroende på typ av klass och båge. All utrustning tillhandahålls.

Och det är en wrap!

Det finns fortfarande massor av platser som du kan gå till i Los Angeles-området, men det här var en lista över några av favoriterna som jag hittade.

Los Angeles har en lång historia av att vara en plats för olympier att tränas och prestera och tävla. Man kan säga att Los Angeles är mästarnas stad. Och du kan bli en mästare också!

Se till att kolla in några av dessa platser nästa gång du är i området!

Oavsett om du bara letar efter en rolig kväll med bågskytte med dina vänner och familj, en exklusiv community som du kan dela din passion för bågskytte med, eller en plats bara för att fräscha upp dina färdigheter, kan du garanterat hitta en plats som passar dina bågskyttebehov i Los Angeles.

Happy Shooting!

Om du vill hitta fler av de bästa bågskyttebanorna i landet, kolla in min fullständiga lista.