En lista över de bästa bågskyttebanorna i Atlanta, Georgia

Georgia är en av de vackraste staterna att besöka i södra USA, och utan att vi andra vet det, har några av de bäst gömda bågskytteplatserna runt om! De har så många hemliga pärlor, inklusive några av de vackraste bågskyttebanorna utomhus!

Och eftersom Georgia har några av de bästa utomhusbanorna, om du gillar utomhusbågskyttespelet, kanske du bara måste kolla in dessa 9 bästa bågskyttebanor ligger i Atlanta-området.

1. ALC Bowhunting Proshop

Belägen i Snellville, ungefär en timme bort från Atlanta, ALC (Archery Learning Center) gör ”vad som helst med bågskytte”. Anläggningen har en proffsbutik som erbjuder allt från reparationer till justeringar, ungdomsturneringar och skytteligor, klasser och så mycket mer!

ALC undervisar nybörjarkurser varje lördag kl. 9.00 och varje onsdag kl. 18.00, till ett pris av $20 per person, och ALC tillhandahåller utrustningen och allt! ALC erbjuder också USA Archery JOAD (Junior Olympic Archery Development)-programmet, som är ett progressivt program utformat för att lära ungdomar om vikten av bågskytte och korrekta färdigheter.

Butiken är designad för att skräddarsy alla behov hos både målskyttar och bågskyttar, så den har något för alla typer av bågskyttar! Om du letar efter en proshop såväl som ett ställe att öva på, för att inte tala om att få instruktioner, prova att besöka ALC Bowhunting Proshop!

2. Clybel Archery Range

Clybel Archery Range, som ligger i Mansfield, GA, är en av de många utomhus bågskyttebanor som Georgia har tillgängliga för alla bågskyttar. Utbudet förvaltas av Georgia Department of Natural Resources och kan hittas i Charlie Elliott Wildlife Center, på Clybel Wildlife Management Area.

Bågskyttebanan har flera olika alternativ att välja mellan, en av dem är en målbana med fem skjutmål. Ett annat alternativ är ett ADA-spår med 3 3D-mål, och det finns också ett annat spår med 30 3D-mål tillgängligt. Det finns också ett bågskyttestorn med 3 3D-mål att skjuta på!

Denna bågskyttebana ligger bara en timme från Atlanta och har en mängd olika kontrasterande alternativ som du kan bestämma dig för, och oavsett ditt humör kan du hitta något som kommer att tillfredsställa på Clybel’s Archery Range!

  Vilken typ av bågar används i OS?

3. Rich Mountain: Cartecay Tract Archery Range

Rich Mountain: Cartecay Tract finns i Gilmer County, cirka två timmars bilfärd från Atlanta, och är en annan utomhusbågskyttespann som förvaltas av Georgia Department of Natural Resources. Det här speciella området ligger på Rich Mountain: Cartecay Tract Wildlife Management Area.

Den här egenskapen ger möjligheter att jaga småvilt såväl som rådjur, björnar och kalkoner under bestämda säsonger, och bågskyttebanan som erbjuds här är en 3D-bana med 22 mål att skjuta med.

Utbudet är ett vackert skogsområde, så det är perfekt för dig att göra dig redo för jaktsäsongen och få igång din jägare!

4. Victoria Byrant Archery Range

Victoria Byrant Archery Range är baserat i Victoria State Park i Franklin County, cirka två timmars bilresa från Atlanta city. Denna park har en inträdesavgift, cirka $5, och bågskyttebanan har en inträdesavgift på $10 för varje vuxen och $5 för varje barn, årskort för individer och familjer finns också att köpa.

Bågskyttebanan erbjuder ett 4-filigt målområde, samt en 3D-spår för den som är intresserad. Banorna är tillgängliga för alla bågskyttar, så länge de följer reglerna för avståndet, som att inte använda broadheads, eller att skjuta bågen innan du tar dina pilar.

Denna bågskytteserie erbjuder också lektioner på begäran, så det kan vara ett bra ställe att ta med dina vänner och/eller familj för att prova på bågskytte för en dag!

5. Bobby Brown Archery Range

Bobby Brown Archery Range ligger i Elbert County i Bobby Brown Park & ​​friluftsområde. Cirka 2 och en halv timmes bilresa, medan den här räckvidden är lite längre från Atlanta själv, är det fortfarande värt att kolla in!

Denna bågskyttebana har 4 statiska mål där att skjuta på och har även en 3D-spår med 20 tillgängliga 3D-mål placerade längs den skogsklädda leden.

  Hur man håller sig varm när man backpackar

Entréavgiften till rekreationsområdet är $7 per person för hela dagen, och själva bågskyttebanan stänger vid solnedgången och öppnar vid soluppgången, så du är fri att komma och gå till bågskyttebanan!

6. 10 Ringbågskytteklubben

10 Ring Archery Club en bågskytteklubb kopplad till en proshop och bågskyttebana i utkanten av Atlanta, i en stad som heter Woodstock. Det är i grunden en klubb, som det står i titeln, men det finns också regelbundna tider anläggningen är öppen för allmänheten.

10 Ring Archery Club erbjuder bågskyttelektioner och coachning för såväl nybörjare som avancerade bågskyttar, skytteligor, tävlingsbågskytte, samt ett evenemang som heter Cosmic Archery, där du förmodligen är omgiven av en kosmisk atmosfär medan du skjuter.

Själva bågskyttebanan är en räckvidd på 18 m med totalt sex banor, så även om den är ganska liten, ger den en fantastisk inomhusmiljö för att förbättra dina bågskyttefärdigheter! Så kolla in det!

7. Bullard Creek Archery Range

En annan utomhusbana, Bullard Creek Archery Range, ligger i Hazlehurst, GAeller Jeff Davis County, på Bullard Creek Wildlife Management Area (WMA), bredvid Bullard Creek Shooting Range.

Bullard Creek Archery Range är en starkt skogbevuxen egendom som har totalt 26 3D-mål att skjuta på på en 3D-spår och en statisk målbana med 4 mål att öva på att skjuta på.

Utbudet och parken har inga inträdesavgifter, allt du behöver är en ordentlig licens att visa för ledningen, och du är igång!

Den här bågskyttebanan ligger på andra sidan Atlanta, cirka 3 timmars bilresa, men om du råkar bo nära det här området eller är i grannskapet, kanske du vill ta lite ledigt med att dekomprimera på Bullard Creek’s Pilbågs bana!

8. Paradise Archery Range

Paradise Archery Range invigdes nyligen i oktober förra året i Paradise Public Fishing Area, vilket tillför platsens dragningskraft utomhus och gör den mer speciell för bågskyttar också! Belägen i Berrien Countydenna helt nya utomhusbågskytteserie är superren och superny!

Medan den här bågskyttebanan är lite mindre, är den en målskjutbana med fem tavlor och fem banor förberedda på olika avstånd, från 10-50 yards långa. Eftersom räckvidden är ganska ny, är målen det också, och eftersom räckvidden är nära sjön är utsikten underbar!

  Hur djupt du ska sänka linan när du fiskar

Återigen, den här bågskyttebanan ligger också en bra bit från Atlanta, 3 timmar från staden, så om du bor ganska långt bort kanske du inte tycker att det är värt det att åka, om du bor i närheten eller råkar vara nära , skäm bort din nyfikenhet och gå!

9. McDuffie Archery Range

McDuffie Archery Range, precis som Paradise Archery Range, är också katthörnet till ett offentligt fiskeområde tvärs över sjön! Bågskyttebanan är baserad i McDuffie County och ligger cirka två timmars bilresa från själva Atlanta.

Bågskyttebanan har 3 bullseye-mål, blandat med ett par 3D-mål att skjuta på. Banan har även ett bågskyttestorn att skjuta från, och eftersom anläggningen är obemannad kan du gärna ta din egen söta tid och göra som du vill!

Den här bågskyttebanan ligger också precis intill en sjö, så utsikten över sjön ger en perfekt bakgrund medan du struttar på dina saker med bågen! Det kan vara värt ett försök att svänga förbi!

Och även om det fortfarande finns en hel del andra bågskyttebanor i delstaten Georgia, liksom runt Atlanta-området, tror jag att vi låter det vara där! Om du är intresserad av att se om det finns fler bågskyttebanor i ditt område eller vart du än reser, kolla in Georgia Wildlife Resources Divisions webbplats!

Den här webbplatsen ger massor av information om de olika bågskyttebanorna och annan friluftsliv, och har många resurser för att leta upp utomhusbågskyttebanor!

Men jag hoppas att den här artikeln gav dig några bra idéer om vart du ska åka nästa gång du är i Georgien!

Happy Shooting!

Om du vill hitta fler av de bästa bågskyttebanorna i landet, kolla in min fullständiga lista.