En komplett lista över de högsta A-Frame-stegen

När det kommer till viktiga verktyg som alla borde ha i sitt hem är stegar högst upp på listan. Oavsett om du vill klättra upp på vinden eller klippa häckarna på din bakgård, behöver du en stege som hjälper dig att nå de höga platserna. Det betyder dock inte att du ska köpa den första stegen du stöter på.

Det finns flera typer av stegar på marknaden för närvarande. Alla har sin egen unika applikation och är bättre lämpade för att utföra olika uppgifter. Likaså har de alla olika grader av strukturell integritet, med A-frame stegar är en av de säkraste.

När det gäller en grundläggande stege för hemmabruk är en A-ram det bästa valet för de flesta. Denna robusta stege är bekväm, lätt att använda och passar perfekt in i de flesta garage eller bodar. I genomsnitt når denna stege en höjd av 18 fot. Men om du behöver en större boost är den goda nyheten att det finns högre alternativ.

Vissa märken är robustare, medan andra är mer praktiska att använda. Oavsett vad du behöver det till, med den här guiden om de högsta A-ramstegen, kommer du att kunna hitta det perfekta verktyget som hjälper dig att fixa ditt hem!

Stegar 101

Om du inte är särskilt händig vet du förmodligen inte så mycket om stegar, annat än det uppenbara – de hjälper dig att nå höga platser. Men det finns så mycket mer i detta användbara verktyg.

Först och främst finns de i många olika former och storlekar. Metallstegar är till exempel det vanligaste alternativet eftersom de både är lätta och tål tunga belastningar. Men de leder elektricitet och reflekterar omgivningstemperaturen. Så att använda dem för att arbeta på dina bakgårdsledningar är ett farligt spel.

Stegar av trä och glasfiber leder å andra sidan inte värme eller elektricitet. Båda materialen är mycket hållbara och ger gott om stöd även om du är på den tyngre sidan. Trä har dock hållbarhetsproblem eftersom det är benäget att spricka och är mycket känsligt för fukt. Även om glasfiber är mer skadebeständigt, är det också mycket dyrare. Dessutom är den tyngre, så att släpa runt den är ett stort besvär.

Hur är det med steggradering?

Bortsett från material, är en annan faktor du bör tänka på när du köper din stege stegegradering. Vanligtvis kallad tullklassning, en stegeklass avser den maximala vikt som en stege säkert tål. Detta inkluderar:

  • Din egen kroppsvikt
  • Vikten av alla verktyg du kan bära med dig uppför stegen
  • All skyddsutrustning du har på dig när du arbetar

Baserat på dessa kriterier erkänner American National Standards Institute fem distinkta stegklasser:

  • Typ III eller Light Duty: Den lättaste stegtypen, typ III-stegar klarar en maxvikt på 200 lbs. Således är de den vanligaste stegen för hemmabruk. De är robusta nog att hantera grundläggande hemprojekt som målning, trimning av häckar och byte av glödlampor. De är dock inte så skrymmande att du inte enkelt kan förvara dem i ditt skjul. A-frame-stegar faller oftast i denna kategori.
  • Typ II eller Medium Duty: Något starkare än lätta stegar, medelstarka stegar har en bärkapacitet på 225 lbs. Därför är de en favorit bland byggarbetare eller alla som sysslar med annat kommersiellt kontraktsarbete.
  • Typ I eller Heavy Duty: Den robustaste av gänget, klass I-stegar håller upp imponerande 250 lbs. Deras kapacitet gör att de ofta används för industriella ändamål, i jobb som använder tung utrustning eller redskap. De varierar också i längder på 3 till 20 fot, och de är oftast gjorda av korrosionsbeständiga metaller som aluminium.
  • Typ IA eller Extra Heavy Duty: En speciell undertyp av klass I, denna klass rymmer upp till 300 lbs. Precis som typ I är typ IA något som mestadels byggnadsarbetare eller de som arbetar med tunga maskiner förlitar sig på för att utföra sina jobb.
  • Typ IAA av Extra Heavy Duty: Den obestridda kungen av tunga stegar, klass IAA håller för 375 lbs. Detta är en mycket sällsynt stegtyp och något du vanligtvis hittar i nischbranscher.
Se även  De 9 typerna av skalare för grönsaker och frukt

När du köper dina stegar är det viktigt att du undersöker stegens betyg. Detta kommer inte bara att hjälpa dig att välja rätt stege för jobbet utan också säkerställa din säkerhet. Varje år skadar sig omkring 500 000 efter att ha ramlat av sin stege. Ytterligare 300 människor dör av sina skador, vilket kostar USA runt 24 miljarder dollar i medicinska och juridiska kostnader.

Så även om du letar efter en relativt kort stege för att göra hemförbättringar, försumma inte din säkerhet. Tänk på graderingen av din stege och vad du ska använda den till. Detta hjälper dig att hålla 100 % säkerhetskompatibel och begränsa dina val när du letar efter en stege.

A-Frame-stegar: Den bästa stegen för hemförbättringar

En annan sak att tänka på när du letar efter stegar är den exakta typen du ska köpa. Stegar finns i alla former och storlekar, och var och en är bättre lämpad för olika ändamål.

Till exempel är stegar en stapelvara i de flesta hem eftersom de har en nästan universell tillämpning. Raka stegar är likaså ett bra alternativ när du behöver arbeta på ditt tak och behöver något som inte tar mycket plats, medan förlängningsstegar är precis vad du behöver för att nå något riktigt högt upp.

Men när det kommer till den stabilaste stegen i gänget är det inget som toppar A-frame-stegen. De är en typ av självbärande stege med två ben som vinklas uppåt. Benen hålls samman av en liten metallplattform upptill.

Från sidan skapar stegen en distinkt triangelform som liknar den bokstaven A, det är där stegen har fått sitt namn ifrån. Stegen har vanligtvis någon typ av låsmekanism nära botten, vilket hjälper till att stabilisera benen och förhindrar att de blossar ut. Stegbenen har även stegpinnar på ena eller båda sidorna, som du kan klättra upp för att nå toppen.

Som nämnts når denna stege vanligtvis höjder på cirka 18 fot. Det är också en lätt till en medelklassig stege, vilket gör den mycket lämplig för hemförbättringar. A-formen möjliggör jämn viktfördelning och ger strukturell stabilitet. På samma sätt är stegpinnarna placerade långt ifrån varandra, vilket gör att du kan klättra säkert till toppen och bekvämt balansera medan du är högt upp. Slutligen är stegen självbärande, vilket innebär att du inte behöver luta den mot en vägg eller låta någon hålla den åt dig medan du använder den.

Den största fördelen med A-frame-stegar är dock deras nästan universella tillämpning. Stegarna är lätta och lätta att sätta upp, så att du enkelt kan piska ut dem när du behöver göra lite gör-det-själv-arbete. Likaså finns de i ett brett utbud av storlekar, vilket innebär att du kan använda dem för förbättringar i ditt hem och arbeta på din bakgård. Och eftersom de är otroligt robusta behöver du inte oroa dig för att välta.

Högsta A-Frame-stegar: En komplett lista

Även om A-ramstegar är den bästa typen för hemförbättringar, betyder det inte att alla är skapade lika. Som alla produkter skiljer sig A-frame-stegar i fråga om kvalitet, material, pris och, viktigast av allt, höjd!

Se även  Kan du använda torrraderingsmarkörer på speglar?

En vanlig 18-fots A-ram räcker vanligtvis för de flesta för att på ett säkert sätt kunna göra hemförbättringar. Men om du arbetar på ditt tak eller sätter upp en skolgymnastiksal, så kommer du att behöva en mycket större stege. Lyckligtvis finns det tre king-size A-frame-stegar tillgängliga på marknaden för att hjälpa dig att sväva till nya höjder!

1. Little Giant SkyScraper Ladder M21

När det gäller de högsta A-frame stegarna, den Little Giant Skyskrapa Stege M21 är den obestridda mästaren av höjder. Denna stege når svindlande 21 fot, vilket är den högsta höjden av alla tillgängliga stegar. Men storleken är inte allt som denna bad boy har att erbjuda!

Lättvikt

Trots sin höga resning är Little Giant SkyScraper Ladder M21 faktiskt ganska lätt.

Tillverkare tillverkar den med aluminium av flyg- och rymdkvalitet, samma material som används för att tillverka flygplan. Legeringen är känd för sin styrka och utmattningsbeständighet, vilket gör den till ett av de mest hållbara materialen som finns. Likaså är det icke-värmebehandlat, vilket innebär att det är ganska resistent mot högre temperaturer. Således kan du vara säker på att denna stege kommer att överleva både tunga vikter och eventuella yttre skador.

Kraftig

Förutom hållbarhet ger denna stege också strukturell integritet. Den är utrustad med stegpinnar på båda sidor. Därför tillåter den två personer att klättra på den samtidigt, utan risk att välta. Som en bonus klassas den som en Type IA-stege. Således har den en bärkapacitet på imponerande 300 lbs, inte bara på en utan på båda sidor! Kort sagt, det är den bästa stegen för byggnadsarbeten, där två personer behöver göra ett jobb på extrema höjder.

Justerbar höjd

Som etablerat når Little Giant SkyScraper Ladder M21 en maximal höjd på 21 fot. Den kommer dock också med en inbyggd låsflik, som gör att du kan justera stegens höjd, från 11 fot till maximalt 21 fot. låsfliken och säkerhetsgallret längst ner på stegen gör att du kan fixera båda benen på en höjd som är mest bekväm för dig samtidigt som du ser till att stegen förblir stadig.

Anständigt pris

Höjdjusteringsfunktionen gör att Little Giant SkyScraper Ladder M21 är det perfekta verktyget för både hemförbättringar och kontraktsarbete. Det kan hjälpa dig att nå ditt tak för att måla det och klättra säkert upp på ditt tak för att göra reparationer. Dessutom är stegen ganska prisvärd.

Det genomsnittliga priset för en Little Giant SkyScraper Ladder M21 är cirka 1 000 USD. Även om detta kan verka som en orimlig summa, kom ihåg att byggnadsställningar kan kosta dig någonstans mellan $50 till $300 i veckan att hyra. Om du planerar att göra omfattande hemförbättringar kommer detta antal snabbt att läggas ihop. Det är för att inte säga någonting om annan tung utrustning du kan behöva, såsom bygghissar.

Att köpa denna stege är alltså det bästa sättet att spara pengar samtidigt som du får allt gjort!

2. Louisville Ladder FM1416HD Twin Front Stepstege

Är säkerhet något du prioriterar mest i dina stegar? Tja, i så fall behöver du inte leta längre än Louisville Ladder FM1416HD Twin Front Stepstege. Denna stegmodell är den perfekta balansen mellan robusthet, höjd och hållbarhet, vilket gör den lämplig för reparationer i och utanför hemmet! Dessutom har den en uppsjö av kvalitetsfunktioner som kommer att imponera på alla hantverkare.

Se även  Olika typer av rör för vattenförsörjning (med för- och nackdelar)

Tillverkad av glasfiber

Det mest imponerande faktumet med denna stege är att den är gjord av glasfiber. Som etablerat är glasfiber ett högt uppskattat stegmaterial. Den är otroligt robust och motståndskraftig mot skador, vilket gör den idealisk för utomhusbyggnation. Dessutom leder den inte elektricitet, så du kan säkert använda den för att arbeta med elektriska ledningar.

Tung bärförmåga

Även om glasfibern ser snyggare ut än standardmetall, är denna stege faktiskt ganska stark. Louisville Ladder FM1416HD Twin Front Stepladder är en klass IAA, vilket betyder att den kan hantera en svindlande vikt på 375 lbs. Även om den når en maximal höjd på 16 fot, är den fortfarande lämplig för komplexa byggnadsarbeten på extrema höjder – speciellt ett som kräver att du använder tung utrustning och säkerhetsutrustning.

ANSI & OSHA Certifierad

Den kanske största fördelen med denna stege är den uppsjö av säkerhetsfunktioner den har.

Stegen har invändiga spridarstag och kraftiga stålgångjärn som säkert låser den på plats när du öppnar den. Den kraftiga kilstöden och den halksäkra rovfågelstöveln ser till att benen inte glider runt när du sprider stegen över plattorna. Slutligen, den nitade stegkonstruktionen gör att du kan klättra upp på ett säkert sätt utan att oroa dig för att ramla omkull.

Stegen är så säker att den faktiskt har officiella OSHA- och ANSI-certifikat, vilket utropar den som en av de bästa stegarna som finns.

3. Louisville Ladder AS1020 Stegstegar

Sist men absolut inte minst är Louisville Stege AS1020 Stege. Denna stege med A-ram når en imponerande höjd på 20 fot. Dessutom har den en uppsjö av attraktiva funktioner som gör den tilltalande för alla som värdesätter kvalitet i sina hemförbättringsverktyg.

100 % säker

Precis som Louisville Ladder FM1416HD är AS1020 en bild av säkerhet. Stegen har förstärkta gummisteg på benen och kraftig kilstöd. Således kan den bära imponerande 300 lbs.

Den robusta designen är OSHA- och ANSI-kompatibel, vilket gör denna stege till ett fantastiskt alternativ om du är orolig för att hålla dig balanserad högt upp.

En perfekt blandning av styrka och hållbarhet

Den här stegen klarar inte bara mycket vikt, den tål också mycket skador! Tillverkad av aluminium, stegen är resistent mot korrosion och trubbiga kraftskador. Dessutom har vinkelfötterna interna spridarstag på sidoskenorna, vilket möjliggör stabil viktfördelning och stötdämpning. Därför kan du vara säker på att din stege inte går sönder under transporten.

Pris

Den kanske mest attraktiva egenskapen hos Louisville Ladder AS1020 är dess prislapp. Det brukar kosta runt $942. Således är den något billigare än Little Giant SkyScraper och bara lite dyrare än $880 Louisville Ladder FM1416HD. Sammantaget är det det bästa valet om du har en budget men fortfarande behöver en bra stege för att bygga.

Viktiga takeaways

Alla som har gjort DIY-hemförbättringar vet att en bra stege är ett absolut måste! En hög A-ramstege är precis vad du behöver för att ta dig till de platser som är utom räckhåll som översta hyllor, tak och tak.

Och om du planerar att göra något mer komplext byggnadsarbete måste du se till att din A-ramstege är tillräckligt hög för jobbet. För närvarande når några av de högsta A-frame-stegarna en maximal höjd på 21 fot. Denna inställning är inte bara imponerande, utan den är också praktisk för både inomhus- och utomhusarbete!

Lämna en kommentar