Detta är det bästa sättet att sätta handtag på en Dirt Bike

Om du är något som jag och har spenderat mer tid än du skulle vilja erkänna på marken, är chansen stor att dina grepp måste bytas ut. I det här inlägget kommer jag att visa dig hur du sätter nya handgrepp på din smutscykel.

Att byta grepp på din cykel är faktiskt en superenkel process som inte bör ta mer än 30 minuter. Handtagen på din cykel tenderar att ta stryk så det finns en god chans att du måste byta ut dem ofta. Den goda nyheten är dock att de är billiga att köpa och lätta att byta ut.

Du bör tänka på att byta ut dina cykelhandtag när de börjar gå sönder eller när de börjar snurra fritt på handtaget. Om du använder din cykel mycket kommer dina grepp att börja slitas och tappa greppet. Detta kommer egentligen inte att vara ett problem när det är torrt men lägg till lite vatten i ekvationen och du skulle verkligen önska att du hade mer grepp om handtaget. Låt oss hoppa in i det (det finns också en video nedan):

Hur man tar bort Dirt Bike-grepp

Det första du behöver göra är att ta bort dina gamla handtag. Detta är en ganska enkel process eftersom du helt enkelt kan slänga dem och inte behöver tänka på att spara dem. Här är några vanliga sätt att ta bort dina smutscykelgrepp:

  1. Stick in en platt skruvmejsel mellan handtaget och handtaget och bänd bort dem.
  2. Ta en luftkompressor och blås luft mellan handtaget och handtaget.
  3. Om de inte fungerar kan du alltid klippa av dem.
  Vi avslöjar de 7 bästa fiskespömärkena för sötvattensfiske

Om det finns lim som håller greppen kan du spruta i någon form av smörjmedel för att underlätta. WD-40 tenderar att fungera bra och det gör också kontaktrenare. Du borde verkligen inte ha några problem med det.

Hur man sätter på Dirt Bike Handtag

När de gamla handtagen har tagits bort är nästa sak du vill göra är att rensa upp styret. Du vill se till att allt gammalt lim och allt annat skräp tas bort (annars fäster de nya handtagen inte ordentligt). När du har gjort det kan du börja sätta på de nya greppen. Kom ihåg att greppen kommer att ha olika storlekar. Greppet som är något bredare kommer att vara för gassidan. Här är hur:

  1. Värm upp de nya handtagen med en hårtork. Detta gör dem mycket lättare att arbeta med och fästa på handtagen.
  2. Sätt någon sorts glidmedel på själva styret och även inuti det varma greppet. Om du vill ha något som får handtagen att fästa på styret kan du använda lim eller sprayfärg. Jag brukar bara använda spett eller WD-40 och det håller bra. Du kan behöva använda en luftkompressor för att blåsa luft mellan greppet och stången för att få dem på.
  3. Låt handtagen torka ut för att se till att de sitter ordentligt fast. Om du använder lim eller sprayfärg måste du förmodligen vänta 6-8 timmar innan du använder. Ju längre desto bättre enligt mig.

Det är ganska mycket det. Vissa grepp är lättare att få i än andra. Vissa av dem kommer att behöva någon form av lim för att fästa ordentligt men de flesta av de jag har använt krävde det inte. Prova utan och se själv.

  Kan du använda Boilies i flötfiske?

Hur man installerar Dirt Bike-grepp utan lim

Som jag sa innan, jag använder faktiskt inte grepplim eller något annat lim (för det mesta). De flesta greppen där ute kommer att fästa fint av sig själva, men jag har haft vissa grepp som krävt lim. Så här gör du:

  1. Värm upp handtagen med en hårtork.
  2. Sätt någon form av glidmedel (spott eller WD-40) på greppen och stängerna.
  3. Börja arbeta med de varma handtagen på styret. Om det är svårt att komma på kan du ta en luftkompressor och blåsa luft mellan greppet och stången. Det här fungerar riktigt bra men du behöver någon som hjälper dig.

Vilka är de bästa Dirt Bike-greppen?

Det finns hundratals olika grepp för din crossmotorcykel. Jag har provat en hel del och för att vara ärlig så är de flesta ganska lika och jag märker inte så stor skillnad. Det enda du vill vara säker på är att de passar din cykel (självklart) och att de har ett bra grepp (vissa gör det inte).

De senaste gångerna jag har bytt grepp har jag använt dessa Scott tar tag i Amazon. De har gjort jobbet bra och de är billiga. Det är i stort sett allt jag letar efter i en uppsättning grepp.

Kan du använda Gorilla-lim för Dirt Bike-grepp?

Du bör inte använda gorillalim på dina smutscykelgrepp. Jag har aldrig testat att använda gorillagrepp på mina grepp men har hört från folk som har och de skulle inte rekommendera det.

Gorillalim kommer att expandera när det torkar och kommer att få greppet att glida av så småningom. Dessutom är det inte särskilt vattentåligt och det är därför det inte är ett bra lim för grepp. Använd vanligt grepplim eller hårspray om du behöver det. Jag brukar dock inte använda någonting och det har fungerat bra för mig.

  Flytfiske efter öring: Den enda guiden du behöver

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Letar du efter ny utrustning för smutscykel? Klicka här för att kolla in vår rekommenderade redskapssida för att se de saker vi faktiskt använder och det billigaste stället att få tag på.