Det kan vara lagligt att campa i vissa offentliga parker (info och alternativ)

Gratis camping har verkligen sina fördelar. Du behöver inte betala en dagspris, du behöver inte vara i närheten av andra campare på en upptagen camping och du behöver inte följa campingens policy. Du kan dock inte bara slå läger var som helst.

Så, är det olagligt att campa i en allmän park?

I de flesta fall får du inte campa i en allmän park. Även om det är offentligt och gratis, har de flesta parker regler och bestämmelser om dess användning. Många har stängningstider och tillåter inte övernattning, än mindre camping.

Det finns dock en grupp campare som gillar smygcamping. För mer information om smygcamping har vi en bra artikel som vi skrev till dig här.

Medan stadsparker och offentliga parker vanligtvis har en hel del öppna ytor och till och med toaletter, välkomnar de vanligtvis inte tältcampare. Ibland får man campa i en stadspark, medan det i de flesta fall inte rekommenderas.

När är det gratis att campa i en allmän park?

Ibland kommer den lokala staden eller staden att öppna en allmän park för camping. Detta händer vanligtvis när det är ett populärt evenemang, till exempel en konsert eller en kändisgäst.

Men även under ett evenemang kan camping i en allmän park vara olagligt. När det berömda K-popbandet BTS uppträdde i Central Park började fansen sätta upp tält dagar innan gruppen kom. NYPD stängde snabbt av campingsituationen och påminde campare om att det inte är tillåtet att campa i den allmänna parken.

Offentliga parker i större städer slår ofta ner på individer som bor i deras stadsland. Detta på grund av deras ansträngningar för att förhindra den hemlösa befolkningen från att vistas i parkerna. Därför kan de patrullera oftare och vara mindre trevliga om de fångar dig att campa i parken.

Stadsparker i små städer är i allmänhet mer öppna för campare.

City Park Campingplatser, en kompromiss

Några stadsparker över hela landet erbjuder campingmöjligheter. Det är nästan som en minicamping i en allmän park. De kan ha eldgropar, soptippar och till och med toaletter.

Till skillnad från campingplatser erbjuder de vanligtvis inte längre vistelser. Din campingbokning kan vara begränsad till bara en natt eller två. Men till skillnad från campingplatser har de ofta i genomsnitt cirka 10 USD per natt.

  Hur länge kan man stanna på en campingplats?

Som nämnts ovan finns de flesta av dessa stadsparkscampingar i små städer. Kansas är ökänt för att tillåta gratis camping i stadsparker. Många av deras parker kommer att ha skyltar som indikerar att campare är välkomna.

De flesta av dessa parker ligger längs TransAmerica Bicycle Trail och är lämpliga för cykelcampare som passerar genom. Om du inte hittar en skylt eller skylt, kontakta din lokala brand- eller polisavdelning.

Park Camping Etikett

  • Se till att du lagligt får campa i parken, kontakta den lokala polisen vid behov
  • Gör inte upp en lägereld, öppen eld är inte tillåten i de flesta parker
  • Ha inte eller drick alkohol, alkohol är inte tillåtet i de flesta parker
  • Som med alla utspridda campingplatser, lämna inga spår. Gör inte en enda röra och ta allt du tagit med dig när du går
  • Skada inte stadens egendom. Detta kan innebära att man inte gräver hål, fäster föremål på träd eller något annat som kan lämna ett märke på parkens naturliga eller konstgjorda egenskaper.
  • Välj en plats som är ur vägen. Inte gömt, men inte heller ett område som drar till sig uppmärksamhet.
  • Vid dåligt väder, gå till ett picknickområde eller en lokal kyrka eller ett samhälle i händelse av storm.
  • Om polisen närmar sig dig, var samarbetsvillig och respektfull.

Om du blir ombedd att lämna parken finns det egentligen ingenting du kan göra. Du måste respektfullt packa din utrustning och gå vidare.

Vad händer om jag campar olagligt i en allmän park?

Om du olagligt tillbringar natten i en allmän park och du blir fångad kommer du sannolikt att få böter. Många offentliga parker stänger runt 22.00 och har tydliga regler om camping.

Till exempel staden Cupertino, Kalifornien säga följande angående deras offentliga parker ”Sätt upp tält eller annat tillfälligt skydd för övernattningscamping, ingen får heller parkera eller lämna något fordon eller rörlig struktur i en park efter öppettider, för att använda eller använda, för sådana ändamål som en hästsläpvagn , campingvagn, pick-up husbil eller liknande”.

Om du inte följer dessa regler kan du få böter, stämmas eller till och med gripas.

Till exempel, i Tacoma Washington, har skyddsrum förbjudits från parker. Deras regel förbjuder ”strukturer eller skyddsrum, inklusive men inte begränsat till tillfälliga provisoriska bostäder, släpvagnar, fäbodar och/eller släpvagnar, gjorda av trädgrenar, trä, plast, metall, nylon, presenning eller andra material.” Detta gäller även tält, och camping i en allmän park kan ge dig en klass 1 civil överträdelse och böter på upp till $250.

  Är Labradoodles bra gåhundar?

Till det priset skulle det vara billigare att betala campingavgiften.

Hur kan jag annars campa gratis?

Utsedda kontra spridda

Om du vill campa gratis, då är spridd camping något för dig. Medan utsedd camping äger rum på en camping där du kan reservera en plats, är spridd camping lite mer laissez-faire.

Det finns inga fasta campingområden, inga faciliteter och lyckligtvis inga dagspriser om du campar utspridda. Du kan välja din egen plats och ”checka in och ut” enligt ditt eget schema.

Men med spridd camping måste du vara självförsörjande. Du måste ta med eget vatten, tillhandahålla ditt eget bränsle (ved eller propan), och planerar inte att använda el.

Det finns några olika platser att campa på, och det bästa av allt är att de flesta är gratis. Ibland måste man betala en engångsavgift, som till exempel vid nationalparker.

National Forest camping är en plats där campare vanligtvis kan campa gratis. Sökbara onlinekataloger, som Google Maps, innehåller platsinformation för National Forests. En enkel sökning kan ge många underbara resmål både nära dig och över hela landet.

United States Department of Agriculture äger och förvaltar de flesta nationella skogar. Dessa marker är skyddade, som nationalparker, men de tillåter vanligtvis spridd camping. En bonus är att de vanligtvis accepterar husdjur också.

Liksom offentliga parker har National Forests regler och bestämmelser om markanvändning. Innan du sätter upp ditt tält är det bäst att se till att du är medveten om alla deras regler. Att prata med skogsvakter kan också vara till hjälp.

Ett liknande gratis campingalternativ för utspridda campare är Bureau of Land Management mark. De ägs och drivs av USA:s inrikesdepartement.

Precis som med National Forests kommer en onlinesökning att hitta tillgängligt Bureau of Land Management-mark som är tillgängligt för camping. Dessutom publiceras en bok med titeln ”Adventures on America’s Public Lands” av Bureau of Land Management. Boken beskriver de tillgängliga platserna och ledtrådar för att hitta dem.

  Tillåter de flesta campingplatser hundar? (Och vilka regler finns)

Camping på Bureau of Land Managements område är ofta gratis om inget annat anges. Återigen, var medveten om eventuella regler och föreskrifter innan du slår upp lägret.

Eftersom utspridda camping inte har utsedda campingplatser, planerar du att vandra i, båt i eller till och med använda en avfart eller brandväg för att komma åt din valda plats.

Det är tillrådligt att välja din campingplats i förväg med hjälp av en karta för att bestämma den bästa platsen för att slå upp ditt tält. Återigen, inga utsedda platser betyder inga reservationer, därför finns det ingen garanti för att din plats kommer att vara tillgänglig när du anländer. Kom till din valda plats tidigt så att om du behöver hitta en plan B, gör det i dagsljus; att hitta ett lämpligt område och sätta upp ett tält i mörker kan vara svårt.

Det sista gratis campingalternativet är att övernatta på en parkeringsplats. Du måste dock kontakta tomternas ägare innan din vistelse. Oftast vill man inte sätta upp ett tält, utan stanna i sin bil eller husbil. Även om det inte är avlägset, kan parkeringsplatser vara ett bra alternativ om du behöver stanna och vila för natten.

Farorna med att vistas i en allmän park

Förutom att få böter eller hamna i fängelse kan det vara riskabelt att vistas i en allmän park av andra skäl.

Du riskerar att folk närmar sig dig, stjäl dina tillhörigheter eller helt enkelt drar till sig oönskad uppmärksamhet.

På grund av risken att andra närmar sig dig eftersom du campar utomhus kan det vara fördelaktigt att campa i din bil om du vistas i en allmän eller stadspark. Förvara alla dina tillhörigheter utom synhåll och förvara på ett säkert sätt. Gör ditt bästa för att vara säker och vaksam.

Parkering i en park

Om du planerar att bo i en allmän park, kontrollera lokala lagar och förordningar. Var förnuftig när du sätter upp ditt tält och säkrar dina tillhörigheter. Det är bäst att välja en stadsparkscamping för säkerhet och tillgång till bekvämligheter.

Fler artiklar du kommer att älska

Roliga saker att göra när man campar. (lista över aktiviteter)

Är ullfiltar bra för camping?

Vad är en klass C-camping?