Det bästa campingköpet jag någonsin gjort? Tofflor – här är varför

Camp dreamer tofflor huvudfoto
Resa Lägerdrömmare. Vanligtvis $60, och värt vartenda öre.

Jag recenserade mina REI Camp Dreamer-tofflor för några dagar sedan, men jag tog bara av mig dem efter en lång dag av slappa hemma och tänkte att jag skulle dela mer av min personliga åsikt om campingtofflor.

Det är ett ganska nischämne, och inget du verkligen behöver en åsikt om, men dessa tofflor är ärligt talat det bästa campingköpet jag någonsin gjort. Tält, sovsäckar och lyktor är nödvändiga, men de framkallar inte precis den typ av känslor som dessa tofflor gör.

Efter en 5 timmars vandring är stövlarna jag vandrade i det sista jag vill ha på mig. Mina dagsskor är inte heller bra och jag känner inte för att gå barfota runt campingen i kallt, blött gräs. Men hade jag inte köpt lägertofflor så hade jag nog gått barfota av ren lättja.

Istället slänger jag mina stövlar så fort som möjligt och tar sedan tag i tofflorna. Ömma fötter kan verkligen sätta en dämpare på min dag; av all värk och smärta i världen är ömma fötter min minsta favorit. Att ta på sig lägertofflor gör en enorm skillnad för mig.

Det är dock inte bara komfort och slappa. Om allt handlade om komfort, skulle vilken gammal uppsättning tofflor som helst ha varit bra, och jag skulle ha känt mig ganska obekväm med att spendera $60 på detta par. Det finns en annan aspekt av camping som färgar varje köp: att vara utomhus, oavsett väder.

Vått gräs, lera och smuts är alla en del av campingupplevelsen, och alla anledningar till att vanliga tofflor är ett dåligt val för att slappa på campingen. De tuffa, lättstädade yttersulorna i gummi på dessa tofflor gör dem perfekta för alla aspekter av camping, vilket är anledningen till att jag är så imponerad av dem.

  Är ultralätt backpacking värt det?

De är en lyx, för att vara säker. Kan inte säga att de drastiskt har förändrat min campingupplevelse, och jag kan inte heller säga att de är värda den extra ansträngningen att backpacka dem. Jag har mått bra hela mitt liv utan campingtofflor, och det är inte som att jag aldrig skulle kunna gå tillbaka. Det är bara det, när jag tittar på all camping- och backpackingutrustning som jag har köpt och använt genom åren, ingen gör mig så glad som dessa dumma skor.