Dessa är de bästa kajakerna för fiske

Visst, några av dina fiskekompisar föredrar att använda en motoriserad båt för att patrullera en flod eller sjö, men du gillar att paddla i en kajak. Du njuter av den fysiska ansträngningen; plus, utan motor behöver du inte oroa dig för att skrämma bort fisken (även om kajaker kan motoriseras). Du letar runt efter din nästa båt, så vilken är den bästa fiskekajaken?

Här är 9 av de bästa kajakerna för fiske:

  • Bonafide EX123
  • Livstid Tamarack Angler 100
  • Perception vev 10
  • Sun Dolphin Journey
  • Old Town Sportsman 106
  • BKC TK181
  • Perception Pescador 10
  • Sevylor Coleman Colorado
  • Intex Excursion Pro Kajak

I den här guiden till de bästa fiskekajakerna ger vi alla detaljer och specifikationer du behöver för att fatta ett välgrundat köpbeslut. Fortsätt läsa för funktioner, priser och mer på var och en av dessa 9 fantastiska kajaker!

De 9 bästa fiskekajakerna

Bonafide EX123

Att börja vår lista är det extremt imponerande Bonafide EX123 fiskekajak.

Bonafide kallar EX123 ”kajakernas SUV.” Den mäter 12 fot, tre tum lång och 29,5 tum bred med en däckshöjd på 15,5 tum. Skrovvikten är 50 pund, men med ett säte väger EX123 67 pund. Dess viktkapacitet är 375 pund.

Bonafide HyCat-skrov är lätt men ändå robust där du behöver det. En QuickClick Stadium Seat är placerad högt på kajaken så att du enkelt kan se över vattnet. Stödband låter dig ställa in spänningen medan stöd för nedre rygg är en fantastisk ergonomisk funktion.

Dubbla infällda spöhållare är idealiska för att fiska ensam eller med en kompis. EX123 har också gott om förvaringsutrymme, som HatchWell-bakluckan med ett ingjutet badkar och en stötsnöre med förankringar för att hålla torr utrustning.

Den integrerade MiniTub är för att förvara dina nycklar, plånbok, smartphone och andra småsaker. Det finns till och med ett inbyggt selfieställ inbyggt i MiniTub för att ta bilder av dig själv med den stora fångsten på dina solo fiskeexpeditioner.

Inbyggda i huvudkonsolen på EX123 är dubbla mugghållare, nedhållningsknappar och fickor. Du kan lägga till din ekolod och extra spöhållare till huvudkonsolen, eftersom det finns plats för dessa enheter.

Resten av funktionerna hos EX123 är däcksdragkuddar, glidplattor, aktertätning och Fat Grip-handtag för enkel transport.

Bonafide EX123 säljs för över $1 000. Den finns i två färger, Top Gun Grey (camo grönaktig-grå) och Venom (neongrön).

Livstid Tamarack Angler 100

Om du föredrar en mycket billigare fiskekajak, då Livstid Tamarack Angler 100 kan vara vad du letar efter.

Denna fiskekajak med hårda skal är byggd av högdensitetspolyeten med inkluderat UV-skydd. För stabilitet har kajaken rälsen. Botten på Angler 100 är också platt för att öka hållbarheten.

Dubbla infällda fiskespöhållare tillsammans med en toppmonterad fiskespöhållare rymmer din fiskeuppställning.

T-handtag på baksidan och framsidan av kajaken gör det lätt att hantera. När du är på vattnet och letar efter fisk kommer de djupa spårningskanalerna i Angler 100:s skrov att möjliggöra optimal kontroll och hantering.

  Får jag fiska på en golfbana?

Stötsnöresband bak och fram håller allt säkert, särskilt i de sex tum stora förvaringsfacken. Ett av dessa fack är i mitten av båten och det andra är i den bakre delen. En paddelhållare ingår också i ditt köp.

Lifetime Tamarack Angler 100 kommer i en färg, brun.

Perception vev 10

Behöver du mycket plats på din fiskekajak? De Perception vev 10en av två Perception-kajaker på den här listan, är 10 fot lång!

Crank 10 är 35 fot bred och har en däckshöjd på 12,5 tum. Kajaken väger 87 pund och kan hålla upp till 350 pund.

Dess styva, strömlinjeformade kropp gör Crank 10 väl lämpad för damm- och sjökajakpaddling samt lugna kustvattenbåtar. Den är bra på att åka i långsamt rörliga bäckar och floder och till och med öppet hav.

Den bakre tankbrunnen är särskilt stor för att hålla din kylare, redskapslåda eller annan fiskeutrustning. Skrovet har en givare för att hålla din ekolod.

Det finns ännu mer förvaring framtill på Crank 10. Bungee surrning håller all din förvaring säker så att du inte behöver oroa dig för att den ska flytta på din båt.

Kaptensstolen, som är din hedersplats, fälls ner och är avtagbar när den inte används. Justera gärna sittdelen som du vill ha den. En inbyggd mugghållare bredvid din sits gör det lätt att hålla sig hydrerad.

Crank 10 arbetar med ett pedaldrivsystem. Istället för att lita på att din kajakpaddel rör sig kan du trampa. Det är ett fantastiskt träningsmedel som håller dina händer och armar fria för fiske!

Andra funktioner som ingår i denna Perception-kajak är hårda bärhandtag, sidoförvaringsbrickor, ett infällbart roder och en glidplatta.

Perception Crank 10 finns i två färger, Grasshopper (neongrön) eller Dapper (gråblå).

Sun Dolphin Journey

För under 1 000 dollar, Sun Dolphin Journey är en fantastisk fiskekajak att överväga.

Rekommenderas för båtliv i floder och sjöar, Journey är en kajak med hårda skal gjord av Fortiflex högdensitetspolyeten med UV-stabilisering. Dess öppna cockpit möjliggör snabb in- och urstigning.

För sportfiskarna där ute är införandet av en svängbar spöhållare och två infällda spöhållare en njutning. Den vadderade sitsen uppmuntrar din komfort så att du kan sitta och fiska i timmar i Journey-kajaken.

Sitsen är justerbar, liksom de medföljande fotstöden så att du kan anpassa passformen på resan.

Förvaringsfacken som ingår i denna Sun Dolphin-kajak använder en PAC eller Portable Accessory Carrier för att maximera din lagringspotential.

Plus, med bärhandtag, lårkuddar och självlåsande, har denna kajak för en person mer av det du behöver.

Sun Dolphin Journey finns i en färg, olivgrön.

Old Town Sportsman 106

Rekommenderas för både nybörjare och mer erfarna proffs Old Town Sportsman 106 är en genomgående imponerande fiskekajak.

Sportsman 106 är 10 fot, sex tum lång och 34,5 tum bred och väger 73 pund. Dess viktkapacitet är 440 pund.

  Var du ska åka din ATV i San Diego, CA

Dess DoubleU-skrov påminner om en ponton men utan bulk. DoubleU-skrovet lovar bättre hantering, mer precision och stabilitet vid varje åktur.

Du har tre fiskespöhållare alternativ, två som är bakåtvända och infällda och en som är framåtvänd.

Aktertanken är designad större i Sportsman 106 så att du har allt utrymme för att ta med en redskapslåda, en beteshink eller en kylare. Kajaken kommer med en specialanpassad tacklebox, som aktertankbrunnen har plats för också. Bungee-snören håller allt på plats.

Bågluckan är förseglad för ett torrt förvaringsalternativ, och du har även tillgång till sidofickor och förvaring under sätet. Du kommer inte att behöva förvaring på denna fiskekajak, det är säkert.

Sitsen som ingår i båten har Textilene mesh, som är dubbelt lager för andningsförmåga. Svankstöd är inbyggt i sätet för att minska din ryggsmärta. Snap-lock fothängslen gör att du kan paddla i timmar utan att känna dig obekväm.

Vad sägs om fler funktioner? Sportsman 106 inkluderar också vadderade golvkuddar och anpassade tillbehörsbanor.

Du kan välja mellan två färger för Old Town Sportsman 106, Ember Camo (svart och orange) eller Photic Camo (blått och svart).

BKC TK181

En av de största fiskekajakerna på denna lista är utan tvekan BKC TK181som är en 12,5 fot lång fiskekajak för två.

TK181 är 34 tum bred och väger 68 pund. Dess viktkapacitet är mycket generösa 595 pund.

Dess hårda skal är byggt av ett enda stycke rotationsgjuten HDPE med UV-skydd, nötningsbeständighet och stötdämpning. Skrovet är platt och brett för att minska risken att kantra. Du kan paddla kajak med självförtroende även i havet, floder och sjöar.

Sitsen på TK181 har ett ryggstöd som justeras i flera lägen så att du kan sitta rakt upp när du fiskar eller luta dig tillbaka lite emellan.

På tal om fiske, TK181 har sju spöhållare så att du och din fiskekompis kan ha tre var. Tre av spöhållarna är ledade och de andra fyra är infällda.

Lastutrymmet baktill inkluderar bungee-snören för att hålla din utrustning snygg och säker. Två vattentäta förvaringsluckor förhindrar också att din utrustning blir blöt.

Resten av funktionerna i denna fiskekajak är dubbla paddelparker för dina kajakpaddlar, två vattentäta luckor och två aluminiumpaddlar med justeringar.

BKC TK181 är tillgänglig för under $1 100. De tillgängliga färgerna är Blue Camo, Green Camo, Grey Camo och röd med gult.

Perception Pescador 10

En budgetkajak för under 1 000 dollar Perception Pescador 10 är också den andra Perception-kajaken vi rekommenderar för fiske.

Pescador 10, som mäter 10 fot, sex inches lång och 32 inches bred, väger 57 pund. Dess maximala viktkapacitet är 325 pund.

Pescador 10 har ett polyetenskal som Perception säger är läcksäkert. Det styva skalet i ett stycke är designat för att vara mer flytande än andra kajaker, vilket också gör det nybörjarvänligt.

Redskapsspår inbyggda i kajaken gör att du enkelt kan utrusta Pescador 10 med en fishfinder och andra fisketillbehör. Dubbla spöhållare är gjutna rakt in i kajaken så att du inte behöver oroa dig för att montera dem på plats.

  Hur mycket kan du väga och fortfarande köra en paramotor?

Comfort Seating System har ett flexibelt ryggstöd med justeringar samt stoppning och ventilation genomgående. En dryckeshållare vid sidan av ditt säte är en bekvämlighetsfunktion.

Pescador 10 har gott om förvaring överallt. På baksidan finns ett öppet förvaringsfack som använder bungee surrning. En lucka runt framsidan har ett låsande lock så att du kan hålla din telefon torr.

Perception Pescador 10 kommer i ett färgschema som heter Funkadelic som innehåller nyanser av vitt, neonrosa, lila och blågrönt.

Sevylor Coleman Colorado

Vad sägs om en uppblåsbar fiskekajak? De Sevylor Coleman Colorado är en uppblåsbar kajak till mellanpris (det är under $500) för två.

Dess hållbara 18-gauge PVC-kropp med en förtjockad botten i presenningstil och 840-denier nylonutsida gör Coleman Colorado lika tuff som vissa hårdskalade fiskekajaker. Luftkammare genomgående förhindrar att hela kajaken töms om en av kamrarna slocknar.

Berkley Quick-Set spöhållare justeras så att du kan vinkla dina fiskespön precis som du vill ha dem. Paddelhållare ingår också.

För att blåsa upp eller tömma Coleman Colorado-kajaken medföljer dubbelgängade Boston-ventiler. Att åka runt den här kajaken är ungefär lika lätt som kan vara med tanke på att den väger 37 pund.

Sevylor Coleman Colorado uppblåsbara kajak kommer i en färgskala, mörk och ljusgrön.

Intex Excursion Pro Kajak

Den sista fiskekajaken vi rekommenderar är den Intex Excursion Prosom också är en Amazon’s Choice-produkt.

Detta är ännu en uppblåsbar fiskekajak som ingår i Intex Professional Series. Med en vikt på 43,64 pund kan tvåsitsen hålla upp till 400 pund på en gång.

Byggd av trelagers uppblåsbart material med nötnings- och slagtålighet, har Excursion ett I-balkgolv och tre luftkammare för hållbarhet. Dess integrerade dräneringsplugg och fjäderbelastade högtrycksventiler gör fyllning och tömning av denna kajak snabb och effektiv.

För fiske har Excursion två spöhållare. Ett monteringsfäste låter dig hålla dina fisketillbehör säkra.

När du vill sitta kan du lägga till de två uppblåsbara sätena, som kommer komplett med ett ryggstöd. En sits har en avtagbar booster så att du kan få lite höjd i din kajak. Under dina fötter är fotstöden också justerbara.

Riktningsskeggen kommer att hålla dig på rätt väg även på grunt vatten.

Du får också massor av bra tillbehör med ditt köp, inklusive en tryckmätare, en bärväska, en pump med hög effekt och två paddlar. Det är inte illa för under $500!

Intex Excursion Pro kommer i ett färgschema, grått och klarrött.

Slutgiltiga tankar

Att fiska i kajak är en underbar upplevelse, speciellt om du väljer från en av de 9 fantastiska kajakerna på den här listan. Kajakerna vi recenserade idag har gott om utrymme, mjuka sittplatser och fiskespöhållare i överflöd. För vilken budget som helst, det finns en fiskekajak för dig!