Den VERKLIGA kostnaden för klätterlektioner för nybörjare

fitness, extrem sport, bouldering, människor och hälsosam livsstilskoncept – man och kvinna tränar i klättergymmet inomhus

Bergsklättring, oavsett om det är inomhus eller utomhus, är ett fantastiskt sätt att träna, få självförtroende eller till och med ha det som en hobby. Du kanske undrar hur mycket lektioner i bergsklättring skulle kosta som nybörjare. Nedan har vi gjort forskningen och har svaren åt dig!

Klättringslektioner inomhus för nybörjare kostar mellan $20 och $30, medan bergsklättring utomhus för nya klättrare kostar mellan $200 och $300. Kostnaderna för lektioner beror på typ av lektion, lektionens längd, om det är inomhus eller utomhus och om material behöver köpas in eller inte.

Om du fortsätter att läsa kommer vi in ​​på de specifika priserna och exemplen för klätterlektioner för nybörjare. Vi har alla svar till dig!

Kostnad för inomhusklättringslektioner för nybörjare

Om du funderar på att ta nybörjarkurser i inomhusklättring, kanske du undrar vad den typiska kostnaden skulle vara. I så fall har du kommit till rätt ställe! Vi har gjort forskningen och vet den verkliga kostnaden du med största sannolikhet skulle betala för dessa nybörjarkurser.

För bara kostnaden för en nybörjarlektion inomhusklättring är det vanligt att betala $20 till $30plus eventuella extra kostnader för att köpa eller hyra utrustning. Det är viktigt att notera att lektionernas längd beror på platsen.

Nedan har vi exempel på nybörjarkurser i inomhusklättring. Inkluderat är deras priser, lektionens längd och platsen.

Kostnad för utomhusklättringslektioner för nybörjare

En flicka i hjälm klättrar på en sten. Kvinnan övervinner utmanande klätterväg på bakgrunden av vackra berg. Extrem hobby. Bergsklättring i Turkiet.

Utomhusklättringskurser kostar vanligtvis mer än inomhusklättringskurser. Om du vill prova en nybörjarkurs i utomhusklättring är det väsentligt att vara medveten om kostnaderna. Utomhusklättringslektioner för nybörjare kostar vanligtvis mellan $200 och $300. Vissa har utrustning tillgänglig som ingår i priset, medan andra kräver att du tar med egen utrustning.

Återigen beror kostnaden på lektionens längd och utrustningskrav.

Kostnad för utrustning

Utöver den allmänna kostnaden för klättringslektionen för nybörjare måste du också betala för klätterutrustning. Detta kan göras genom att hyra klätteranläggningen, eller genom att köpa den i egen tid. Kostnaden för all utrustning kan tyckas vara mycket, men det är nödvändigt för säkerheten och njutningen av din bergsklättringslektion.

Nedan är några av de viktigaste sakerna du behöver för att klättra och en del av tillvalsutrustningen du kan köpa eller inte.

Skor

Klätterskor är en av de viktigaste sakerna du behöver för inomhus- och utomhusklättringsklasser. Du kan inte klättra om du inte har bra skor för det. Beroende på var du köper klätterskorna kostar de någonstans däremellan 40 USD and 150 USD.

Amazon har några bra alternativ för klätterskor som du kanske vill överväga. De har gott om val för både män och kvinnor! Ta en ordentlig titt på det!

En annan möjlighet att hyra klätterskor för din lektion är att hyra dem på den plats där du tar lektionen. Skor finns att hyra på vissa platser; ring bara i förväg och se om det är ett alternativ för dig. Skouthyrning kostar vanligtvis runt 5 USD beroende på platsen.

  Vad är en våtfluga i flugfiske?

rustning

Det andra du behöver för bergsklättring, både inomhus och utomhus, är en sele. Selen är det som håller dig säker, och det krävs för bergsklättring. Detta kan kosta upp till $80 beroende på var du får det ifrån. Återigen, Amazon har några selar tillgängliga att köpa.

Om du vill hyra en sele istället för att köpa den, kanske du kan hyra den på den plats där du går kursen. Ring dem och fråga om de tillåter uthyrning av sele. Detta skulle vara ett bra alternativ om du inte planerar att klättra så mycket eller inte vill spendera för mycket pengar.

Väska

En klätterväska är helt tillvalsutrustning för bergsklättring. Bergsklättringsväskor används för att förvara all din utrustning och gör det enkelt om du planerar att vandra mellan klättringspassen. De kostar vanligtvis runt $40 eller mindre.

Om du bestämmer dig för att köpa en klätterväska har Amazon några fantastiska väskor tillgängliga på sin hemsida som du bör kolla in. Om du har en väska som passar din utrustning kan du använda den istället om du vill.

Krita

Krita är en annan valfri enhet som är helt upp till dig att bestämma om du ska köpa den eller inte. Klätterkrita används vanligtvis för att hålla händerna torra medan du klättrar. Dina händer kan lätt bli blöta av svett när du klättrar vilket gör det mycket farligt. Överväg att skaffa lite klätterkrita för att hålla händerna torra och din klätterupplevelse säker. Lyckligtvis kostar klätterkrita vanligtvis bara cirka $12 eller mindre!

Amazon har många bergsklättringsalternativ för dig! Om du klättrar in kan anläggningen ha krita tillgänglig för användning. Dubbelkolla med dem om det är ett alternativ för dig eller inte.

Karbinhake

Vill du klättra, inomhus eller utomhus, behöver du en karbinhake. Detta är inte valfritt; de krävs för säker klättring. Du kan tekniskt sett klättra utan karbinhake, men det rekommenderas inte. De kostar vanligtvis runt $30, och du kan hitta dem i nästan vilken mataffär som helst eller på Amazon. Anläggningen där du planerar att klättra kan ha dem tillgängliga för uthyrning.

Hjälm

Du vill med största sannolikhet använda hjälm när du klättrar, särskilt utomhusklättring. Platser som REI och Amazon säljer hjälmar för cirka $ 60. Det är inte nödvändigtvis nödvändigt att ha en, men det rekommenderas starkt.

Kläder

En annan sak du kan behöva köpa för bergsklättring är lämpliga kläder. Träningskläder som dessa kan kosta $20 till $100, beroende på var du köper dem. Du behöver flexibla, lätta att flytta kläder som är bekväma och lätta. Detta hjälper dig att hålla dig sval och flexibel när du klättrar. Har du redan sådana kläder behöver du inte köpa några.

  Varför går min ATV högt på tomgång?

Exempel

Bergsbestigare på toppen.

Om du vill veta några specifika exempel för nybörjarklasser inomhus och utomhus, nedan är några exempel.

Eugene, Oregon Klättringsklass inomhus

Vid Viktig punkt Klättergym, du kan börja klättra inomhuslektioner idag! De har en 15-20 minuters reservlektion tillgänglig för bara $20 för 1 person och $30 för 2. De har också en introduktion till klättring som är en och en halv timme. Denna kurs kostar € 65 per person.

Denna anläggning är tillägnad att lära dig grunderna i bergsklättring inomhus, och om du bor i området eller besöker Eugene, Oregon, överväg att kolla in Crux Climbing Gym!

Chicago, Illinois Inomhusklättringsklass

Detta inomhusklättringsgym har massor av klasser för dina nybörjarklättringsbehov! De är baserade i Chicago och kallas Första bestigningen Klättring och fitness. De har en Learn to Boulder-kurs som varar en timme och kostar bara $29!

Min favoritsak med den här anläggningen är att de har ett Intro till klätterpaket som låter dig ta flera nybörjarkurser från dem och kostar bara $100 för 1 person och $149 för 2 personer. Du kan till och med göra ett familjepaket för $199 som låter två vuxna och alla barn i huset ta klätterkurserna för nybörjare.

Denna anläggning är perfekt för dig om du planerar att vara i Chicago och vill lära dig att klättra. Speciellt om du är med flera personer! Överväg att ta en klättringsklass för nybörjare på First Ascent Climbing and Fitness Gym!

Longmont, Colorado Utomhusklättringsklass

Vill du bestiga de vackra bergen i Colorado? Överväg att gå Colorado Mountain School där de har en intro till bergsklättringskurs för $199 som varar i 8 timmar. Det här är bra om du verkligen vill ha mycket tid att lära dig klättra utomhus.

Den här kursen lär dig hur du:

 • Säkring och firning
 • Knappknappar
 • Öva
 • Lär dig säkerhet
 • Lär dig grunderna i klättring

Denna plats skulle vara perfekt för en klättrare som vill klättra under längre perioder. Överväg att klättra här idag!

Moab, Utah Utomhusklättringsklass

Moab, Utah har ett bra ställe att lära sig bergsklättring utomhus kallas Red River Adventures. För sin heldagskurs som varar från 19:30 till 16:00 kan 1 person gå med i klassen för $275; 2 personer för $187,50 var och 3+ personer för $150 vardera. Det bästa med det här företaget är att de sätter din säkerhet främst och är väldigt tydliga med vad du behöver göra och vad du kommer att lära dig.

På deras hemsida står det att du kommer att lära dig hur du:

 • försäkra sig
 • Rapling
 • ankare
 • Att rengöra
 • Övergång
 • Leda
 • Skaffa rätt utrustning
 • Var säker och ha kul!

Denna plats är perfekt för dig om du planerar att vara i Utah och vill ta en nybörjarkurs i utomhusklättring. Om du går en kurs här kommer du inte ångra dig!

  Mitt favoritrecept genom tiderna för att laga Kokanee-lax

Finns det fler alternativ?

Självklart finns det fler alternativ! Det finns alltid flera alternativ för platser där du kan lära dig att klättra berg inomhus och utomhus. Det här är bara några jag hittade! Titta online och sök efter klätterkurser för nybörjare inomhus eller utomhus nära dig. Du kommer sannolikt att hitta många alternativ för platser nära dig! Lycka till!

Varför är utomhusklättring dyrare än inomhusklättring?

Om du läser exemplen ovan har du säkert sett att lektioner i bergsklättring utomhus vanligtvis är mycket dyrare än lektioner i bergsklättring inomhus. Varför är detta? Jo, det beror på att bergsklättring utomhus är mycket farligare än bergsklättring inomhus. Det är vanligtvis mycket högt och ett fall kan vara dödligt. Det kräver också mer och bättre utrustning och kräver mer skicklighet. Din säkerhet är värd pengarna!

En annan anledning till att lektioner i bergsklättring utomhus är dyrare är att det normalt tar längre tid. En inomhusklättringskurs tar inte längre än en timme, medan utomhusklättring kan ta hela dagen. Det betyder att din kursledare ska vara med dig oavsett hur lång tid det tar. Det betyder också att de måste få betalt för hela den tiden. Det kan tyckas vara mycket pengar, men det finns anledningar till att det kostar så mycket mer än inomhusklättring.

Alternativ

bouldering – man klättrar på konstgjord klippvägg

Verkar det att börja klätterklasser inomhus och utomhus som för mycket pengar och för mycket krångel? Tja, det finns några andra alternativ du kan välja mellan om så är fallet.

Sten Medlemskap för klättergym

Om du vill gå nybörjarkurser i bergsklättring och se dig själv klättra mycket, överväg att gå med på ett klättergym. Detta kommer att spara pengar och se till att du går tillbaka och fortsätter att öva på det du lärt dig från lektionen. Bi Momentum klättergymdu kan få ett dagskort för vuxna för bara 22 USD och ett dagskort för barn för 15 USD. Det här passet ser bra ut!

Om det här alternativet låter som något du skulle vilja göra, titta runt i ditt område och hitta klättergym som har medlemskap!

Låt en vän lära dig

Ett annat bra alternativ för att ta klättringslektioner för nybörjare är att låta en expertvän lära dig. För att göra detta behöver du förstås ha en kompis som vet hur man klättrar. Men om du gör det kan det spara tid och pengar. Om du väljer det här alternativet, se till att din vän vet vad han gör.

När du klättrar vill du alltid se till att din utrustning är robust och att din instruktör vet hur han ska hjälpa dig och hålla dig säker!

Överväg att låta en vän lära dig hur man klättrar så att du kan spara massor av pengar! Lycka till!