Den kompletta 10-stegschecklistan för att köpa en begagnad Dirt Bike

Om du funderar på att hämta en begagnad smutscykel är det viktigt att du vet vad du ska leta efter när du ska kolla in cykeln. Det finns många citroner där ute och i det här inlägget kommer jag att ge dig en komplett checklista för att köpa en begagnad smutscykel.

Det spelar egentligen ingen roll om du köper en bil, smutscykel eller något annat, du kommer inte att veta säkert vad den tidigare ägaren har gjort med den eller hur väl de har underhållit den. De säljer det av en anledning och ofta beror det på att det är något fel på det (för det mesta är det för att de vill ha något större eller nyare).

Om smutscykeln har byggts om eller är mycket underprissatt, finns det en god chans att jag inte skulle överväga det. Om det är för bra för att vara sant så är det normalt sett så. Du köper något som är dyrt och något som kommer att slås lite så det är viktigt att du får något som tål väder och vind.

Om du aldrig har köpt en begagnad smutscykel innan skulle jag rekommendera att du tar med en annan uppsättning ögon. Det har funnits några gånger jag har missat något eller en kompis till mig har missat något som var synligt och den andra uppsättningen ögon kommer att vara till stor hjälp.

Som sagt, det finns några saker du kan göra för att snabbt avgöra om cykeln är värd att plocka upp eller vända och gå iväg. Låt oss hoppa in i saker att titta på:

 1. Gör en gång om. Det första du bör göra är att helt enkelt titta på cykeln för att se hur väl de faktiskt tog hand om den. Är den ren och är den täckt av repor och repor? Om de inte ens brydde sig om att tvätta cykeln tänk vad mer de inte gjorde. De har förmodligen inte bytt olja tillräckligt, rengjort luftfiltret tillräckligt, eller ett antal andra saker. Om cykeln är helt ren är chansen stor att cykeln är i gott skick.
 2. Se sig om. Nästa sak du bör göra är att se dig omkring för att se det omgivande området. Om du går till någons hus och det ligger skräp överallt och allt är en enda röra, är chansen stor att cykeln blir densamma. Hur någon gör något är hur de gör allt. Om de inte ens kan ta hand om sitt hus har de förmodligen inte tagit hand om sin cykel.
 3. Uppenbara saker. Efter det bör du kontrollera skicket för de uppenbara sakerna som kan vara uppstötade. Ta en titt på alla plastdelar, se hur skicket på kedjan är, hur kala däcken är och om styret är böjt. Om alla dessa är i gott skick är chansen stor att resten av cykeln också är det.
 4. Se till att den inte blir stulen. Ta en titt för att se om chassinumren har skrapats bort. Om de finns finns det en god chans att cykeln blir stulen.
 5. Kontrollera efter reparationer. Var noga med att kontrollera om det finns några större reparationer som har gjorts på cykeln. Titta på ramen för att se om det finns några svetsreparationer och titta på fälgarna för eventuella böjar/reparationer.
 6. Kontrollera vätskorna. Gör en snabb kontroll för att se om det finns tillräckligt med olja i cykeln. Ta också av kylarlocket för att se hur kylvätskenivån är. Om någon av dessa är låg finns det en god chans att det har varit så länge. Jag skulle inte köpa den.
 7. Kontrollera gafflarna. Ta en snabb titt på gafflarna för att se om de läcker olja.
 8. Fråga frågor. Ställ ägaren några grundläggande frågor för att se hur ofta de servade cykeln, vad de gjorde med den regelbundet (olja, transmissionsolja, luftfilter, smörjmedel, etc.), och om de har några kvitton för arbete som utförts på den .
 9. Kontrollera spakarna. Ta en titt på kopplingen och bromsspaken för att se hur de fungerar. Du kommer lätt att kunna se om de är böjda och hur smidigt du kan klämma dem.
 10. Starta cykeln. Sparka eller slå på cykeln för att se hur den låter. Om den är något hängig när du sparkar cykeln har den förmodligen använts väl. Om den är fast när du sparkar den är det ett gott tecken. Kontrollera om motorn skramlar eller om den låter smidigt och se även till att den går på tomgång ordentligt och inte stängs av av sig själv. Ta den en sväng för att se hur den fungerar. Är gasreglaget känsligt? Växlar den smidigt mellan växlarna? Känns det som att den kör rakt? Om ja, det är ett bra tecken.
  Jerkbaits för öring: Den kompletta guiden om riggning och fiske

Om alla dessa rutor var markerade borde du känna dig ganska säker på att göra köpet. För det mesta när det är något fel med en cykel kommer du snabbt att kunna se genom att bara titta, lyssna eller cykla på smutscykeln. Allt du behöver göra nu är att förhandla som en galning för att få bästa möjliga affär.

Vilken är den bästa begagnade Dirt Bike att köpa?

Enligt min åsikt skulle den mest använda smutscykeln att köpa vara en 4-taktscykel som användes för trailridning. Om det finns en 2-taktscykel som användes för racing på banan finns det en god chans att den har tagit stryk och kanske inte är det bästa alternativet. Om du behöver en racercykel är det bra, men om du ska använda den för avslappnad cykling skulle jag välja något som en Honda, Yamaha, KTM eller Husqvarna.

Vilken är den bästa webbplatsen för att köpa en begagnad Dirt Bike?

Jag har aldrig köpt en begagnad smutscykel själv men efter att ha gjort lite research ser det ut som Craigslist eller Facebook Marketplace skulle vara de bästa alternativen.

Vilken är den bästa tiden att köpa en begagnad Dirt Bike?

Den bästa tiden att köpa en begagnad smutscykel är i slutet av sommaren eller början av våren. Det är när folk letar efter en ny cykel och försöker sälja sina gamla.

Vad anses vara låga timmar på en Dirt Bike?

Jag skulle egentligen inte oroa mig för timmar på en smutscykel eftersom det vanligtvis inte finns något sätt att bekräfta det. Det beror också på om det är en racercykel eller trailcykel. Det jag skulle titta mer på är hur cykeln sköttes och det skick den är i. Om den alltid underhållits och skicket är bra kommer det att hålla länge och du borde inte ha några problem.

  Hur man hittar bra fiskeplatser i en sjö

Hur kan du säga vilket år en Dirt Bike är?

 1. Leta upp VIN-numret precis under styret.
 2. Räkna från vänster till höger och titta på den 10:e siffran.
 3. Titta på diagrammet nedan för att hitta årtalet.

vilket år är min smutscykel

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Letar du efter ny utrustning för smutscykel? Klicka här för att kolla in vår rekommenderade redskapssida för att se de saker vi faktiskt använder och det billigaste stället att hämta dem.