Den genomsnittliga vikten av släpvagnar (inklusive tips för släpvikt)

En amerikansk institution sedan 1920-talet, resesläp är för de friluftsentusiaster som behöver mycket sov- och bostadsutrymme och hellre kör ett dragfordon än att sätta sig bakom ratten på en massiv husbil. Med tanke på att resevagnar är jämförbara i storlek med vissa husbilsklasser, exakt hur mycket väger dessa släpvagnar?

Medelvikten för en resesläp är mellan 1 200 till 8 700 pund och uppåt. Du behöver en kraftig pickup som en Ford F-150 eller en Nissan Titan XD för att dra så mycket vikt. En SUV är också ett lämpligt dragfordon.

I dagens artikel kommer vi att berätta allt du behöver veta om släpvagnsvikt. Vi kommer även att presentera en lista över aktuella resevagnsmodeller och deras medföljande vikter. Du vill inte missa det!

Vad är en resesläp?

Först, för att vara tydlig, låt oss prata om vad en resesläp är.

Resevagnar går under många namn, allt från husvagnar till husbilar till släpvagnar. De har sitt ursprung mellan Kanada och USA någon gång på 1920-talet. De djärva älskare av den öppna vägen som körde resesläp vid den tiden var kända som plåtburkturister.

Sedan, under decennierna som följde, insåg alla hur coola resetrailers var. Folk började till och med bo i dem och fick släpvagnarna ett annat namn: husvagnen.

Idag är resevagnar väldigt beboeliga, speciellt jämfört med andra typer av husbilar som inte har råd med alls lika mycket utrymme. Att spendera tid i en resesläp är som att bo i ett hem i ranchstil. Allt ligger på samma våning och sprids horisontellt över släpets längd.

Resevagnar kommer att ha minst ett sovrum. Du kommer att ha ett köksvrå och kanske ett särskilt vardagsrum också. Standardstorleken på en resesläp är mellan 13 och 40 fot. De större släpvagnarna kan rymma 10 personer bekvämt, medan mindre till medelstora kan halvera den kapaciteten.

Om du tycker att din resesläp på något sätt är för liten och trång, kan du alltid leta efter en modell med utdragbara utdrag. Vissa resesläpvagnar har popup-väggar i tyg som en popup-camper medan andra har utdragbara väggar byggda av samma hårda material som husbilens väggar, tak och golv.

Det här är hur mycket den genomsnittliga resesläpvagnen väger

Liksom andra typer av släpvagnar finns resesläp i många storlekar och konfigurationer. Det, som vi ska prata om lite senare, kan påverka deras vikt. Det är därför på den lättare sidan av vågen kan en resesläp väga 1 200 pund till cirka 4 000 pund.

En släpvagn av denna storlek kommer att vara mindre, så den kommer att sakna den rymd som större modeller är kända för. Du kanske har färre utsedda rum eller utrymmen, och du kommer definitivt inte att kunna ta emot 10 passagerare på en resesläp av denna storlek. Kanske kommer du att kunna få plats med fem personer, men det kan vara ännu färre, typ tre eller fyra.

Större resesläp kan väga 5 000 till 8 700 pund, ibland till och med närmare 9 000 pund eller in på 10 000 pund territorium. I denna viktklass finns de största, längsta och mest inkluderande resesläpvagnarna som man kan köpa för pengar. Du får tillgång till mer utrymme, ett större antal bekvämligheter och funktioner som gör din resevagn till ditt nya hem hemifrån.

  Var man kan fiska efter Kokanee-lax i Idaho (med GPS-koordinater!)

18 verkliga exempel på resesläpvikter

Om du funderar på att köpa din första resesläp vill du inte ha viktgeneraliseringar. Du måste se specifika siffror för vissa modeller. Vi är här för att leverera. I det här avsnittet kommer vi att titta på aktuella resevagnsmodeller från alla dina favorittillverkare, inklusive Jayco, Keystone RV, Forest River RV och mer.

 • 2021 Keystone RV Springdale 1740RK: 4 039 pund
 • 2021 Keystone RV Hideout 19RBWE: 4 308 pund
 • 2021 Keystone RV Bullet Crossfire 2200BH: 4 328 pund
 • 2021 Keystone RV Passport SL 282QBWE: 6 050 pund
 • 2021 Forest River RV Cherokee 294GEBG: 10 985 pund
 • 2021 Forest River RV XLR Hyperlite 3016: 8 853 pund
 • 2021 Forest River RV Wildcat 262RSX: 6 918 pund
 • 2021 Forest River RV Ibex 23RLDS: 7 660 pund
 • 2022 Jayco Jay Feather: upp till 6 370 pund
 • 2022 Jayco Jay Feather Micro: upp till 3 975 pund
 • 2022 Jayco White Hawk: upp till 7 025 pund
 • 2022 Jayco Eagle HT: upp till 9 500 pund
 • 2021 Airstream Flying Cloud: 6 000 pund
 • 2021 Airstream Pottery Barn: 7 600 pund
 • 2021 Airstream International: 6 000 pund
 • 2021 Lance Camper 1575: 3 700 pund
 • 2021 Lance Camper 2375: 7 400 pund
 • 2021 Lance Camper 2465: 7 800 pund

Vad påverkar vikten på en resesläp?

Efter att ha granskat ovanstående urval av resesläpvikter kan du inte låta bli att undra varför vissa väger runt 4 000 pund och andra välter 9 000 pund eller till och med tar femsiffriga vikter. Är det bara storleken eller är det andra faktorer som spelar in?

Det är de verkligen! Låt oss i det här avsnittet utforska varför vissa resesläp är tyngre än andra.

Storlek

Den uppenbara avgörande faktorn är storleken på resevagnen. En mindre resesläp kommer aldrig att väga lika mycket som en större eftersom det är mindre i den.

Redskap

De resesläpvikter som vi angav i det sista avsnittet stod för fordonet när det var fullt eftersom allt som åker på en resesläp gör att den väger mer. Det inkluderar all utrustning du tar med dig ombord samt saker du kanske inte riktigt tänker på som vätskor.

Från vatten till kylvätska, motorvätska och bromsvätska, dessa vätskor har vikt. En gallon vätska är cirka 8,345 pund.

Tankarna som medföljer din resesläp kan också bidra till vikten.

Åtminstone kommer du att ha en svartvattentank för avfall och en sötvattentank för att få vattentillförsel till din diskbänk och till och med din dusch och toalett beroende på hur lyxig släpvagnen är. Vissa släpvagnar har också gråvattentankar som håller diskavfall.

Storleken på tankarna är proportionerlig med din resevagnsstorlek. För mindre släpvagnar kan tankkapaciteten vara 28 gallon, medan för större släpvagnar kan tankkapaciteten vara så hög som 78 gallon.

  Är paramotoring en extremsport?

Att veta att vätska väger cirka 8 pund per gallon betyder att en full 28-liters tank skulle väga 224 pund. En full 78-liters tank väger 624 pund!

Då måste du ta hänsyn till din egen vikt såväl som dina andra passagerares. Den genomsnittliga vuxen väger 136 pounds. Om du hade 10 vänner eller familjemedlemmar som njöt av livet på din resesläp, skulle den totala vikten för enbart människor vara 1 360 pund.

Hybridstatus

Hybrid resesläp ökar i popularitet. En sådan modell är Forest River Rockwood Roo, en utbyggbar resesläp. Många hybridsläp är en kombination av popup-campers och resevagnar som vi pratade om tidigare.

De mjukare expanderbara väggarna på dessa släpvagnar kan minska den totala vikten.

Slide-Outs

På tal om expanderbara väggar inkluderar många tillverkare av resesläpvagnar hårda utdragningar med släpvagnen som är gjorda av samma material som resten av fordonet (mer om det på ett ögonblick).

Slide-outs gör mer än att göra en betydande skillnad i rymligheten på din resesläp; de tillför betydande vikt också. Den genomsnittliga glidningen är 800 pund. Om din resesläp har fyra utdragbara släp, så väger din resesläp redan 3 200 pund extra.

Material

Resevagnsmaterialet är den sista faktorn som påverkar dess vikt. Vissa släpvagnar är stickbyggda med korrugerad aluminiumbeklädnad för det yttre skalet. Detta sätt att bygga släpvagnar kan lägga till 900 pund till släpvagnens vikt.

Glasfibervagnar har ett aluminiumskelett med ett skal av glasfiber. Dessa trailers väger mindre.

Tips för att dra en resesläp

Om du har tidigare bogseringserfarenheter med mindre typer av släp, är att dra en resesläp en helt annan match. Det här avsnittet är fullt av tips som förbereder dig för att dra din resesläp fram och tillbaka.

Vet hur du beräknar din släpvagnsdragkapacitet

Varje släpvagn har en nominell dragkapacitet, vilket hänvisar till den maximala dragvikten för ditt dragfordon. För att bestämma dragkapaciteten på din resesläp, måste du känna till dess GCVWR och dess tjänstevikt.

GCVWR är en förkortning för totalvikt för fordonets totala vikt. GCVWR är den totala vikten av din resesläp och dragfordon när båda är fullastad. Om du beräknar fordonets bruttovikt eller GVWR för din släpvagn, kommer GCVWR vanligtvis att vara högre.

En resesläpvagns tjänstevikt är hur mycket släpet väger med all standardutrustning lastad men ingen last, redskap eller passagerare.

Genom att subtrahera GCVWR med tjänstevikten får du max dragkapacitet. Denna viktgräns är inte ett förslag, utan snarare en regel som du måste följa. Att dra mer än ditt dragfordon kan hantera kan orsaka instabilitet i din rigg.

Din resesläp kan lossna eller så kan den välta hela riggen. Du skulle vara en risk inte bara för dig själv, utan för andra bilister som delar vägen med dig.

Det är helt okej om din dragkapacitet är under gränsen, men den bör aldrig gå över.

  Hur man väljer en idealisk kikarsikte för jakt? 5 experttips

Välj rätt dragfordon

Vissa typer av släp är så lätta att du kan komma undan med att dra dem med en bil eller till och med en motorcykel. Det är långt ifrån fallet med en resesläp, även en liten. Du behöver åtminstone en SUV men förmodligen en tung lastbil.

Om din dragkapacitet är mellan 7 000 och 8 000 pund, bör en fullstor SUV ha kapacitet för bogsering.

Här är en lista över de stadsjeepar med störst dragkapacitet:

 • Land Rover Discovery – 8 200 pund
 • Land Rover Defender – 8 201 pund
 • Cadillac Escalade ESV – 8 200 pund
 • GMC Yukon – 8 400 pund
 • Infiniti QX80 – 8 500 pund
 • Nissan Armada – 8 500 pund
 • Lincoln Navigator – 8 700 pund
 • Dodge Durango – 8 700 pund
 • Ford Expedition – 9 300 pund

När det gäller vilka tunga pickup-bilar som är bäst för att dra en resesläp, här är vad vi rekommenderar.

 • Ram 1500 EcoDiesel – upp till 9 290 pund
 • Toyota Land Cruiser – 8 100 pund
 • Nissan Titan XD – upp till 12 500 pund
 • Ford Expedition – 9 300 pund
 • Chevrolet Tahoe – 8 600 pund
 • Chevrolet Colorado – 7 700 pund
 • Mercedes-Benz Sprinter – upp till 7 500 pund
 • Dodge Durango – upp till 7 200 pund
 • Ford F-150 – upp till 12 200 pund
 • Ford Super Duty – 26 500 pund

Välj en lämplig koppling

För att koppla ditt dragfordon till din resesläp behöver du ett drag. Med så många hitch-typer där ute, hur väljer du en?

Vi rekommenderar ett mottagsfäste, som har flera klasser som gör att draget klarar enorma mängder vikt.

Klass 1 är för crossovers och bilar och klass 2 lägger till minibussar; inte heller är tillämpliga vid bogsering av en resesläp. Istället vill du ha minst en klass 3-mottagarkoppling, som är för lastbilar, stadsjeepar, skåpbilar och crossovers.

En klass 3-koppling har en tvåtumsmottagare. Dess totala släpvagnsvikt eller GTW är 8 000 pund.

Klass 4-kopplingar för stadsjeepar och lastbilar är också två tum. Deras GTW är 10 000 pund. Den femte klassen för mottagaren är känd som Xtra Duty och är en tyngre SUV- och lastbilsklass. Denna mottagare kan dra mellan 16 000 och 17 000 pund.

Klass 5 Commercial Duty-mottagarkopplingarna är mer avsedda för chassibilar än fritidsfordon, så de har föga förvånande enorma mängder dragkapacitet. Vi pratar upp till 20 000 pund.

Om din mottagare är en klass 3 till en klass 5 Xtra Duty bör du kunna dra även en tyngre resesläp.

Slutgiltiga tankar

Medelvikten för en resesläp är så lite som 2 000 pund till 10 000 pund och uppåt. Storleken på släpvagnen, dess material, om den har utskjutbara uttag och mängden redskap packad inuti avgör om din släpvagn är lätt eller tyngre.

Med all denna praktiska information bör du känna dig säker på att välja ett dragfordon för din resesläp, koppla på släpet och utforska mer av den öppna vägen!