De svåraste positionerna inom landhockey

En tränare tilldelar vanligtvis de positioner som landhockeyspelare intar. Deras beslut baseras på kompetensnivå och förmåga. Med det i åtanke, vilka är de svåraste positionerna inom landhockey?

Att spela som mittfältare eller målvakt anses vara den svåraste positionen inom landhockey. Mittfältare måste hela tiden byta positioner allt eftersom spelet pågår, vilket kräver mycket energi och uthållighet. Målvakter måste hindra det andra laget från att göra mål, vilket också är tufft.

Framöver kommer vi att prata vidare om vad som krävs för att briljera i mittfältar- och målvaktsrollerna så om du tilldelas någon av dem är du redo att spela ditt bästa!

Vilka är de svåraste landhockeypositionerna?

Mittfältare

Låt oss börja med att prata om mittfältare, som också kallas halvbackar. Det finns inte bara en mittfältare i vilket landhockeylag som helst, utan tre av dem. En är vänstermittfältaren, den andra är mittfältaren och den tredje är högermittfältaren.

Deras roller refererar till de delar av planen mittfältaren kommer att spela. Detta gör att en landhockeymittfältare kan ta en sorts splittring och härska-strategi för att vinna.

Så vad är det som är utmanande med att spela som mittfältare? Den bättre frågan kan vara vad som är lätt med det?

Landhockeylag har dedikerade offensiva och defensiva spelare som bara gör det ena eller det andra. Att spela som mittfältare kräver dock att du är både offensiv och defensiv beroende på vad som händer i spelet. Rollen är då unik, speciellt jämfört med andra landhockeypositioner.

Mittfältare är minst benägna att stanna på ett ställe. De är ständigt över hela fältet. En bra mittfältare kommer att arbeta med försvararna för att förhindra att motståndarlaget kommer för nära målet. De kommer också att hjälpa anfallare att få bollen i mål så att deras lag kan göra en poäng.

En mittfältare kommer att hålla ett örnöga på bollen och titta på den oavsett var den befinner sig på andra sidan planen.

Långt ifrån tyst, kommer mittfältare att kommunicera verbalt med sitt lag under hela matchen. De kan få andra spelare i position med sina kommandon eller hjälpa spelare att trycka bollen mot mål. De är som limmet som håller ihop laget i det avseendet.

Mittfältare måste också ha fantastisk fysisk förmåga och uthållighet. De behöver också kunskaper om energiledning. Eftersom de kommer att springa över hela fältet måste de kunna bevara sina resurser så att de inte bränner ut sig under den första perioden!

Målvakt

Målvakten är en annan landhockeyposition som är mer på den svåra sidan. Även känd som målvakten, är målvaktens främsta uppgift att förhindra det andra laget från att skjuta landhockeybollen i deras nät.

Landhockeynät är ganska stora, vilket är något vi har pratat om på bloggen tidigare. De genomsnittliga måtten på nätet är 47,24 tum djupt, sju fot högt och 12 fot brett. Målvakten måste kunna hantera hela sitt mål, vilket hindrar motståndarlaget från att smyga in ett skott bakom dem för att tjäna en poäng eller till och med vinna matchen.

  Hur landar parasails?

Till skillnad från mittfältare arbetar en målvakt ensam. Även försvarare och anfallare är en del av en mindre enhet med flera spelare, men målvakter är alltid solo. Att lämna en person att bemanna hela det stora landhockeymålet är ett enormt ansvar.

Trots det kan en landhockeymålvakt inte låta pressen komma på dem. Som en mittfältare måste de kunna spåra bollen oavsett hur långt ner på planen den kommer. Om motståndarlaget närmar sig sitt mål bör målvakten vara redo att gå in i defensiv handling.

Målvakter är utrustade med utrustning som skiljer sig från vad resten av landhockeylaget har på sig. De behöver benskydd, kickers, ett munskydd, benskydd, ett bröstskydd och en hjälm, och en del av denna utrustning är mer skrymmande för att skydda dem från skador.

En målvakt har sin egen landhockeyklubba, men längden på klubban kan vara kortare än klubborna som resten av laget använder. Den genomsnittliga längden på en målvakts klubba är 36,5 tum. Andra spelare på planen kanske använder en pinne som är högst 38 tum.

Även om målvakter står i en position under större delen av spelet måste de fortfarande vara väldigt atletiskt lagda. Landhockeytränare tenderar att välja längre spelare för målvaktsplatsen, eftersom den extra höjden gör att de kan se längre ner på planen. De ser också mer imponerande ut.

Som sagt, kortare spelare kan fylla målvaktsrollen också. De kanske inte har så lätt att göra det.

Hur man utmärker sig som fälthockeymittfältare

Du har blivit placerad på en av landhockeymittfältarpositionerna. Ni är båda exalterade men nervösa. Här är några tips som gör det lättare att kliva in i din nya roll med självförtroende.

Omfamna din ledarskapsroll

Som mittfältare är du en av ledarna i ditt lag. Dra inte undan från denna position. Snarare omfamna det helhjärtat. Andra spelare i ditt lag bör kunna vända sig till dig för råd och feedback både på och utanför planen.

Ge snabba, tydliga verbala kommandon

Om vi ​​går tillbaka till det vi nämnde tidigare, som mittfältare är det din plikt att berätta för andra spelare vad de ska göra i realtid. Eftersom dessa andra spelare rör sig snabbt på planen och du gör detsamma, är det inte dags för ett blommigt språk eller alltför detaljerade kommandon.

Du måste hålla dina instruktioner korta och koncisa. Framför allt bör de andra spelarna förstå exakt vad du vill att de ska göra. Avstå från att använda kodat språk eller jargong som kommer att förvirra andra spelare, särskilt om du är mer erfaren och de inte är det.

Bygg upp din uthållighet

Uthållighet är avgörande om du hoppas bli en framgångsrik mittfältare. När du inte spelar landhockey kan du göra mycket för att öka din uthållighet. Träning är ett sådant alternativ, men börja gradvis och arbeta dig upp till längre, mer krävande träningspass.

Titta på din kost, eftersom det du använder för att ge din kropp bränsle antingen kan göra dig trött snabbt eller oroa dig i timmar.

  Ska jag flyga fisk när det regnar?

Undvik koffein och stimulantia som det. De ger dig en energikick, men det är kortlivat. Du vill inte drabbas av en koffeinkrasch när du är mitt i en landhockeymatch och ned med fem poäng.

Vissa spelare säger att att lyssna på sin favoritmusik innan de spelar är ett bra sätt att pumpa upp dem. Du kan göra detta under pauser mellan perioderna också om det finns tid.

Var redo att anpassa dig

Mittfältare är ingenting om de inte är flexibla. Bli inte så inställd i din position att du inte är villig att prova andra som din tränare eller de andra spelarna rekommenderar. Det är den mångsidigheten som gör en mittfältare till ett så värdefullt tillskott till laget, så kom ihåg att vara anpassningsbar när du kan.

Hur man utmärker sig som fälthockeymålvakt

Följande tips är skräddarsydda för landhockeymålvakter som vill hjälpa sitt lag att nå fler segrar.

Låt inte trycket komma till dig

Mer än någon annan spelare i ditt lag, som målvakt, är du skillnaden mellan att ditt lag vinner eller förlorar. Det kan sätta mycket press på dina axlar.

Om du låter det trycket distrahera dig kan du spela sämre än du vet att du är kapabel till. Det är nästan som att du visar de förluster som ditt lag upplever på grund av din ångest.

Även om det är din plikt att förhindra motståndarlaget från att göra mål, är målvakter inte de enda som kan göra det. Ditt lag ska kunna försvara sig mot målförsök från motståndarlaget så att bollen aldrig kommer för nära ditt mål.

Arbeta med att titta på bollen

En målvakts primära plikt är att titta på bollen så att de vet när de ska göra sig redo för försvar. Som vi nämnde tidigare innebär detta att se över bollens position även om den är halvvägs nere på planen mot det andra målet.

Om du inte kan se bollen, orientera dig själv så att du enkelt kan följa den. Var medveten om att en skarp färdighet som denna inte bärs över en natt. Du måste fortsätta öva på det, men så småningom kommer du dit!

Undvik att låta ditt sinne vandra

I vissa fall har du det motsatta problemet till det vi diskuterade ovan. Istället för att hela tiden oroa sig för om ditt lag kan driva bort motståndet, är de utmärkta när det gäller att hålla det andra laget borta från ditt mål.

Du står där, alltid redo att agera, men du gör inte mycket av någonting. Om detta pågår tillräckligt länge kan ditt sinne börja glida iväg till tankar på läxor, tvätt eller vad du ska äta till middag.

När din hjärna är avstängd i la-la-land, är du inte uppmärksam på det pågående spelet. En smart spelare i motståndarlaget kan få en över dig och göra mål, genom att använda din distraktion till sin fördel.

Även om du kanske alltid är aktiv i en landhockeymatch, påminn dig själv om att som målvakt är din roll viktig. Du kan inte slappna av i den rollen precis som du inte vill att några andra spelare i ditt lag ska göra detsamma.

  Har snöskotrar baklänges? Allt du behöver veta

Gör dig själv alltid större än bollen

Det bästa sättet att försvara dig mot en inkommande boll är att göra dig själv större än den. Tekniskt sett är du större, men överdimensionerar du bollens bana? Om du inte gör det, så har motståndarspelaren nu en öppning, och de kommer att dra fördel av det.

Oavsett om du är bra på att manövrera från ena sidan av målet till den andra eller om du kan distansera dina lemmar för att hålla en boll utanför målet, fokusera på att göra vad du kan för att göra dig själv större än bollen.

Vilka är de enklaste landhockeypositionerna?

Om du är ny på landhockey, kanske du vill avstå från att spela som mittfältare eller målvakt. Du är helt enkelt inte där än vad gäller din upplevelse, även om du hoppas att du kommer att vara det förr än senare.

För tillfället vill du ha en enkel position så att du kan lära dig detaljerna i spelet genom att spela. Vilka är dina alternativ?

Forward positionsvingarna betraktas av många landhockeyspelare som en lättare roll. En forward eller anfallare är en fysiskt aggressiv spelare som laddar offensivt snarare än defensivt.

Spelarna på kanten och högerkanten håller sig särskilt inom den zonen när de spelar. De vågar sig inte över till andra zoner i de flesta fall. Detta är fördelaktigt för en nybörjare, eftersom de vet exakt var de ska bo när de spelar.

Plus, om spelaren inte har mycket uthållighet eller uthållighet ännu, behöver de det inte eftersom de inte är över hela planen som en mittfältare. Det är fortfarande en bra idé för spelaren att öka sin uthållighet, men detta kan hända under hela säsongen och även in i nästa säsong.

I anfallspositionen har de också den avundsvärda rollen att kunna göra mål och vinna all hyllning som kommer av det. Men innan en anfallare når den punkten måste de arbeta på sina stick-hanteringstekniker för att öka sin skottkraft.

Förutom fysiska färdigheter måste anfallare också vara mentalt lugna. De kan inte få panik under press. De bör vara modiga och redo att stå upp mot försvarare för att försöka uppnå sitt mål att göra mål.

En anfallare måste hålla ett öga på sin omgivning och titta på bollen. Som vingspelare, även om du vill hoppa in i mitten av planen, måste du gå emot dina egna drifter, eftersom det inte är din zon att spela i.

Slutgiltiga tankar

Att spela som mittfältare eller målvakt anses vara den svåraste positionen inom landhockey medan ytteranfallare har ett lättare jobb. Som sagt, ingen landhockeyposition är ytterst lätt. Alla kräver fysisk talang och mental skärpa för att göra bra ifrån sig. Lycka till!