De genomsnittliga kostnaderna för att åka parasailing

Oavsett om du planerar att åka ensam eller ta med hela familjen, är parasailing en rolig, äventyrlig aktivitet med enorm attraktion. Innan du planerar din första parasailing-resa undrar du vad du ska betala. Hur mycket kostar det att åka parasailing?

Det genomsnittliga priset för en dag med parasailing är $45 till $200. Faktorer som platsen för parasailing, varaktigheten och om turen är guidad kan driva upp kostnaderna.

I den här artikeln kommer vi att presentera en mängd riktiga parasailingpriser över hela världen så att du kan avgöra hur mycket du kan spendera för att se hisnande vyer över havet och molnen medan dussintals och dussintals meter upp i luften!

Genomsnittliga parasailingkostnader med verkliga exempel

En av de bästa delarna med parasailing är att du kan göra det praktiskt taget var som helst. Du behöver bara en solig dag, en vacker strand, en båt och lite goda vindar och du är redo att åka! Beroende på var i den här världen du mest längtar efter din parasailingupplevelse, kommer du att betala närmare den lägre änden av genomsnittspriset ($45) eller högre änden ($200 och uppåt).

Låt oss ta en närmare titt på kostnaderna för parasailing globalt.

Parasailing kostnader i USA

Från Waikiki till Seattle, Miami till Madeira Beach och Cape Cod till Cape May, USA har ingen brist på platser för ett spännande parasailingäventyr.

Här är några delar av USA utanför Florida som är populära för parasailing samt startkostnaderna:

 • Waikiki, Hawaii – $74 för en entimmes guidad tur
 • Seattle, Washington – $129 för en timme
 • South Padre Island, Texas – $79 för 45 minuter
 • Maui, Hawaii – $107 för en timme
 • Lake Tahoe – $80 för 45 minuter
 • Honolulu, Hawaii – $75 för en timme
 • Virginia Beach, Virginia – $85 för en timme
 • Ocean City, New Jersey – $75 för 45 minuter
 • Myrtle Beach, South Carolina – $85 för en timme
 • Marina Del Rey, Kalifornien – $95 per ryttare
 • Cape May, New Jersey – $70 för en timme
 • Cape Cod, Massachusetts – $100 för en timme

Få platser i landet är mer älskade för parasailing än Florida. Detta är vettigt med tanke på det tempererade vädret som detta tillstånd upplever nästan hela året. Oavsett om du besöker Floridas nordligaste spets eller längre söderut kan du parasegla. Här är några Florida parasailing-kostnader att bekanta dig med:

 • Madeira Beach – $80 för en timme
 • Miami – $145 till $200 för en timme till tre timmars turer
 • Walt Disney World – $200 för två ryttare
 • Pensacola Beach – $90 för en timme
 • Panama Beach City – $80 för fyra miles
 • Marco Island – $75 för en timme
 • Fort Myers Beach – $90 per ryttare
 • Cocoa Beach – 79 USD på 1 000 fot
  Hur flyger en luftballong?

Parasailing kostnader i Australien

Kanske tar din familjesemester dig ner till Australien. De rykande varma somrarna här kommer att få dig att tigga om lindring av den svala havsluften när du paraseglar. I den stora staden Sydney kan du betala runt $65USD per person.

Tittar på dessa australiska parasailing listor med tillstånd av aktivitetsresurs Viator, tycks kostnaden för parasailing i ungefär en timme vara $80USD eller så. För en tre timmar lång rundtur kan du betala mellan $200USD och $400USD.

Du kan till och med åka på privata parasailingturer över Australien, men det är ganska dyrt för nära $800USD!

Parasailing kostnader i Sydafrika

Även i de vanligtvis kalla vintervindarna i januari, över i Sydafrika, ligger temperaturerna kvar på runt 70 grader Fahrenheit i Johannesburg. Priserna för parasailing i denna del av landet är $50USD till $100USD.

Parasailing kostnader i Thailand

Om du föredrar ännu varmare väder än vad du kan hitta i Sydafrika, prova Thailand, särskilt Phuket. I januari är topparna 91 grader och de lägsta 76 grader. I februari blir vädret ännu varmare, med medelhöjder på upp till 92 grader. Januari har ungefär fyra dagars regn i månaden och februari två dagar, så du kan garantera soligt väder på din vinterresa.

För att parasegla i Phuket är priserna $30USD till $90USD, vilket gör detta till ett av de billigare ställena att få din parasailing fix!

Faktorer som påverkar kostnaderna för parasailing

Undrar du varför vissa platser som Phuket erbjuder parasailing för nästan ingenting, men i Florida är priserna upp till två gånger högre? Vi berörde detta i introt, men här är faktorerna som kan göra parasailing dyrare runt om i världen.

Plats

Ju mer premiär plats, desto mer pengar kan du förvänta dig att punga om du vill åka parasailing där. Florida är känt över hela världen för sina sandstränder, varma väder och klara vatten. Phuket har samma typer av stränder, men Florida är det populäraste resmålet av de två.

Plus, med Floridas många turistfällor, inklusive Disney World, när du vågar dig i hela staten, bör du förvänta dig att se högre priser för parasailing. Om du tittar på listan över USA-baserade parasailingplatser och deras medföljande priser, kommer du också att märka att välkända resmål är dyrare.

  Är parasailing säkrare än fallskärmshoppning?

Till exempel lockar Myrtle Beach, South Carolina, cirka 14 miljoner människor varje år. Det är vettigt att du skulle betala nära $90 för att parasegla där.

Antal parasailers per resa

Att resa lätt är alltid att rekommendera, och det kan också gälla antalet parasailers i ditt sällskap. Om du åker solo behöver du bara betala för din egen resa, vilket gör upplevelsen billigare. När du lägger till fler förare, till exempel två eller tre, kan du fördubbla och till och med tredubbla ditt pris. Naturligtvis kan vissa parasailingföretag erbjuda grupppriser så att du kan spara mer pengar genom att öka storleken på ditt sällskap.

Flyghöjd

Den här var intressant men kan inte förbises. Även om det inte kommer att vara fallet för alla parasailingföretag, såg vi i vår forskning några företag som tar mer betalt för att stiga högre. Till exempel, i Clearwater Beach, Florida, kan upplevelsen kosta dig $69 för att ta dig upp 800 fot medan du paraseglar. Om du hellre vill nå otroliga höjder på 1 000 fot, skulle du betala $79.

Med tanke på att det är mer ansträngning från båtoperatörens sida att höja dig högre upp i luften, skulle vi säga att det är värt $10 för de extra 200 foten i höjd om du bryr dig om att gå så högt du kan!

Parasailing Duration

Om ett parasailingföretag inte debiterar dig efter höjd, kommer de sannolikt att basera sina priser på din totala tid i himlen. De flesta parasailingflygen varar en timme, men andra är kortare på 45 minuter. Även om du med vissa parasailingupplevelser går miste om 15 minuter, betalar du fortfarande lika mycket som för en timslång flygning.

Verkar ens en timme på himlen vara för lite tid för dig? Ingen biggie. Vissa parasailingföretag erbjuder flyg som varar flera timmar, inklusive upp till tre timmar, till och med tre och en halv timme! Det är dyrare flyg, cirka 300 dollar i genomsnitt, vilket är cirka 100 dollar i timmen. Det skulle göra dessa längre flygningar i linje med de priser som anges i det sista avsnittet.

Extra avgifter i samband med parasailing

Dessa utgångspriser är bara några av vad du kommer att betala för en dag av parasailing. Dessa andra avgifter spelar också in, så se till att allokera rummet i din budget!

Utrustningsuthyrning

Om du redan äger parasailingutrustning som en sele eller ett säte kanske du kan ta med dig det. Du kan också hyra utrustning och använda den också, vilket kommer att kosta dig extra. Vi rekommenderar att du ringer eller mejlar parasailingföretaget och frågar direkt. Vissa företag kan insistera på att du använder deras utrustning för att undvika skulder.

  Hur mycket snö behöver du för att bygga en snögubbe?

Foton och/eller videor

Du kan skapa några otroliga minnen uppe i himlen medan du paraseglar. För att fånga dessa tidlösa ögonblick kan du be parasailingföretaget ta bilder och/eller filma. För 50 bilder kan du betala runt $20, kanske så mycket som $40 beroende på företaget. Videor kommer att bli dyrare, som $50 till $60 och uppåt, men bilderna är ofta av hög kvalitet och inspelade av en professionell.

Om din budget är särskilt snäv kan du hoppa över den här funktionen!

Avbokningsavgifter

Vi måste prata om avbokningsavgifter, även om detta inte är en garanterad avgift. Lyssna, ibland händer saker och den stora parasailing-resan du sett fram emot kan inte hända. Om så är fallet bör du kontakta parasailingföretaget så snart som möjligt för att meddela dem att du avbokar. Du vill åtminstone ge dem 24 timmars varsel.

Om du avbokar en timme eller två före ditt flyg kommer du med största sannolikhet att medföra avbokningsavgifter. Dessa kan vara en del av vad du betalade, hela priset eller till och med en anpassad avgift, så var alltid artig när du avbokar!

Slutgiltiga tankar

Parasailing är inte nödvändigtvis en dyr aktivitet, med ett genomsnittspris på $45 till $200 för en timme i himlen. Även om du lämnar amerikansk mark och paraseglar på platser som Australien, Thailand eller Sydafrika, tittar du inte på priser som är mycket högre. Vi hoppas att den här artikeln hjälper dig att inse att parasailing verkligen ligger inom din budget!

Relaterat innehåll

Parasailing ser så kul ut, och videorna du har sett på YouTube med människor som gör det får det nästan att verka enkelt. Visserligen har du vissa rädslor, okej, gör det till mycket rädsla. Du är så högt upp på himlen med inget annat än vatten under dig! Vad händer om något händer? Är parasailing så farligt som det verkar?

Du försöker planera ett roligt utomhusäventyr med en partner eller till och med hela familjen. En kompis till dig rekommenderade parasailing, men är det inte mer läskigt än det är spännande? Kan parasailing vara roligt och vad behöver du för att göra upplevelsen bättre?