De bästa vandringsstavarna

Trekkingstavar är för vandrare i alla åldrar och kunskapsnivåer. Att ha en av dessa enkäter till hands när du vandrar kan hålla dig balanserad i ojämn terräng och till och med öka din uthållighet och kraft. Du köper dina första vandringsstavar, så vilka är de bästa?

Dessa är de 10 bästa vandringsstavarna:

  • Gossamer Gear LT5 tredelade vandringsstavar i kol
  • Montem Ultrastarka vandringsstavar
  • Black Diamond Trail Ergo Cork Trekking Stavar
  • Leki Micro Vario Carbon Trekking Stavar
  • Kelty Upslope 2.0 justerbara vandringsstavar för utomhusbruk
  • REI Co-Op Trailbreak Trekking Poles
  • MSR DynaLock Ascent Carbon Backcountry-stänger
  • Cascade Mountain Tech vandringsstavar
  • Mountainsmith Dolomite 7075 OLS Trekking Pole
  • BAFX Products Justerbara vandringsstavar

Den här guiden för första gången som shoppar vandringsstavar kommer att innehålla massor av användbar information. Framöver kommer vi att granska var och en av de 10 vandringsstavarna ovan och diskutera stavens material, priser och andra funktioner. Du vill inte missa det!

Dessa är de 10 bästa vandringsstavarna

Gossamer Gear LT5 tredelade vandringsstavar i kol – $195

Överst på vår lista finns Gossamer Gear LT5 vandringsstavar.

Gossamer förklarade att LT5 vandringsstavarna är ”de mest bärbara stavarna vi någonsin har gjort.” Dessutom är den här uppsättningen med två stavar kända för att vara lätta, så oavsett om du går med dem eller bär dem i packningen är din vandringsutrustning inte för tung.

Kolfiberkroppen på varje stolpe är spänstig och tuff, och i kombination med en terrängspets av hårdmetall behöver du inte gissa hållbarheten hos dessa stolpar. EVA-skumgrepp förhindrar att dina händer gör ont även om du håller i stängerna i timmar i taget.

Stängerna väger 139 gram eller 4,9 ounce vardera med en niograms gummistövel och en sjugramskorg. Längden på varje stolpe när den är hopfälld är 23,5 tum och maxlängden är 51 tum vardera.

Det robusta utseendet på dessa stavar kommer att imponera på dina vandringskompisar. Du kommer att älska hur Gossamer Gear LT5 vandringsstavar håller dig säker så att du kan se mer av världen på dina vandringar!

Montem ultrastarka vandringsstavar – $70

För under 100 $ Montem ultrastarka vandringsstavar är ett fantastiskt alternativ.

Setet med två vandringsstavar är trippeldelade så att du kan justera längden som du vill. Längdintervallet för stavarna är mellan 24 tum och 53 tum, vilket gör dem idealiska för användare som är fyra till nästan sju fot långa. Viktgränsen för Montem vandringsstavar är 400 pund.

Handtagen är insvepta i mjukt EVA-skum och har vadderade remmar för att öka din komfort. Spetsen på varje stolpe är täckt av volframkarbid som lätt kan hantera is, snö och hårda stigar.

Om du är orolig för att dina vandringsstavar ska tynga dig när de inte används, kommer det inte att vara fallet med detta set från Montem. Stavarna väger 9,6 uns styck så de är extremt lätta. Det är allt på grund av 7075-aluminiumkonstruktionen.

Du kan välja mellan tre färger för ditt Montem vandringsstavset: gul, blå eller svart.

Black Diamond Trail Ergo Cork Trekking Stavar – $130

Du kommer att vända huvudet vart dina vandringsäventyr tar dig när du vandrar i Black Diamond Trail Ergo vandringsstavar i kork.

  Är hockeybollar ihåliga?

Denna mellanprisuppsättning stolpar kan expandera eller kollapsa. Den kollapsade längden är 27 tum och den expanderade längden är 55 tum. Ett externt spaklås håller dina Diamond Trail vandringsstavar säkra när du väl väljer din önskade längd.

Tech Tips är tålig hårdmetall. Ännu bättre är att du kan byta ut dem utan att behöva byta ut Trail Ergo-stavarna. Detta kan förlänga livslängden på dina poler så att du får värde för pengarna.

Med Dual FlickLock-justeringar kan du snabbt ställa in längden på dina vandringsstavar och sedan vara på väg. Trail Ergo-stavarna har en korrigerande vinkelinställning på 15 grader. Detta håller ditt grepp i rätt position så att du kan vandra och vandra med mindre smärta.

Korkgreppet är tillverkat av naturmaterial för fantastisk ergonomi. Utöver det är den fukttransporterande så att svett inte tränger igenom och lämnar greppet fuktigt och otäckt. Med lösningsremmar och gummiförlängningar spänner du inte ens i hård terräng.

Aluminiumkroppen gör Black Diamond Trail Ergo vandringsstavar måttligt lätta. Uppsättningen av stolpar väger ett pund och två uns.

Leki Micro Vario Carbon Trekking Stavar – $200

Gå ut dit och gör mer vandring med Leki Micro Vario vandringsstavar i kolfiber!

Detta unisex par stavar är justerbara mellan 44 tum och 51 tum. Ett medföljande korgsystem är utbytbart så att om du äger Leki-korgar i olika storlekar kan du snabbt fästa dem och använda dem.

Carbide Flextips är byggda för många års användning i en mängd olika terränger. Du kan byta ut dem när de slits utan att behöva köpa nya stolpar. Snacka om kostnadseffektivitet i praktiken! Kolsektionerna inkluderar bearbetade aluminiumhylsor för att ytterligare öka hållbarheten.

När du monterar stolparna kommer du att uppskatta de bearbetade aluminiumkontakterna. De håller de centrala axelsektionerna i rörelse smidigt. Axlarna har hög spänning eftersom den nedre axeln har en invändig fjäder. Fjädern kommer ut och är funktionsduglig. Vario har också en spännlina som är förstärkt med Kevlar och belagd med polyeten.

Aergon Thermo skumgrepp är isolerade för användning i kallt väder. De har en ihålig kärna så att de inte bidrar till vikten av stolparna, vilket är ett pund, 0,9 uns för de två.

Den åtta graders positiva vinkeln i handtagen upprätthåller en neutral handledsposition. Handledsremmarna med lufttexturering är justerbara utan behov av spännen. De leder också snabbt bort svett.

En extern låsanordning eller ELD-system låter dig släppa stavens monteringsspänning så att du kan komprimera den och packa bort den när du är klar med vandring på eftermiddagen. Du kommer också att gilla SpeedLock2-systemet, som är till för att snabbare justera längden på stavarna och andra funktioner.

Kelty Upslope 2.0 Justerbara vandringsstavar för utomhusbruk – $40

Om kostnaderna för vandringsstavarna vi har diskuterat hittills har fått dig att göra en dubbeltagning, Kelty Upslope 2.0 vandringsstavar borde vara mer på din gränd. De är tillgängliga för mindre än $50.

Aluminiumlegeringskroppen på varje stav är lätt nog att du enkelt kan gå med vandringsstavarna men ändå tuff för säsong efter säsong av tillförlitlig användning.

  En lista över de bästa bågskyttebanorna i Houston-området

Stångparet har ett vridlås som du kan använda för att justera stavens längd i farten. EVA-greppet är mjukt, mjukt skum för att hålla händerna från att bli ömma när du greppar din vandringsstav. Den medföljande handledsremmen är också trevlig för ergonomin.

Mellan de här stavarnas förmåga att hantera terräng och det låga priset är de en favorit bland många friluftsentusiaster, vandrare och vandrare.

REI Co-Op Trailbreak Trekking Poles – $60

Ett annat mellanpris par vandringsstavar kommer med tillstånd av REI Co-Op: the Trailbreak stolpar.

Dessa stavar är 41 tum till 55 tum långa men kan kollapsa till 25 tum så att de passar bekvämt i vilken ryggsäck eller ryggsäck som helst.

En extern spaklåsmekanism förhindrar att stängerna ändras i längd när du väl har ställt in dem. Låsen är också designade för att vara större än nödvändigt så att du kan byta stolplängder före lutningsvinklarna.

EVA gummigrepp formar sig efter dina händer. En medföljande handledsrem per stång är stretchig och mjuk så att bära dessa stavar är inte en smärta.

7075-aluminiumbasen spänns inte, och den är också lätt. Medföljande trail-korgar ger bättre flyt i jämn snö och mjukare jord, vilket gör Trailbreak-vandringsstavarna till ett mångsidigt set!

MSR DynaLock Ascent Carbon Backcountry-stänger – $160

MSR tillverkar all sorts utrustning för friluftsmänniskor, inklusive vandringsstavar. De DynaLock Ascent backcountry-stavar i kolfiber är bland de mest sålda från märket.

Korgar avsedda för sommar- och vinterbruk kommer att inspirera dig att spendera mer tid utomhus även när de flesta andra vandrare har gått i pension för säsongen. Kolfiberbasen på stolparna med Kevlar-förstärkningar klarar säkert användning året runt!

EVA-skumhandtagen känns bra i dina händer. Ett extra lägre grepp är för choking eller sidbacke i brant terräng.

Känner du för att justera dina DynaLock-stänger? Justeringsspaken, som är gjord av slitstark anodiserad aluminium, låter dig ställa in längden på stolparna.

När dagen är slut och du vill packa ihop innehåller DynaLock en snabbfunktion för snabb komprimering. Du kommer ur spåret snabbare än alla dina vänner!

Välj mellan två storlekar för MSR DynaLock Ascent, liten eller stor. Den lilla är justerbar mellan 39 tum och 47 tum medan den stora är justerbar mellan 47 tum och 55 tum.

Cascade Mountain Tech Trekking Poles – $25

Ett Amazon’s Choice-val som också är otroligt lågt prissatt Cascade Mountain vandringsstavar borde vara på din radar.

Volframkarbidspetsarna är utbytbara beroende på vilken typ av vandring du gör.

Snökorgarna tål även en beläggning av svall och iskalla temperaturer. Lerkorgarna är skickliga på att hantera sand utan att falla ner i den mjuka, böjliga marken. Du får bättre hävstång. De vanliga gummistövelspetsarna ger framdrivning vid varje steg samtidigt som du håller din kropp dämpad från hårda stötar.

Ett korkgrepp har fuktavledande egenskaper. När du går med vandringsstavarna Cascade Mountain kommer greppet att minska dina vibrationer, vilket återigen kommer att skona din kropp.

Snabblåsmekanismen kräver att du öppnar fliken och sedan justerar stängerna efter dina önskemål. Du kan göra detta genom att först öppna fliken snabblås. Dra sedan åt tumskruven och vrid den ¼ tum till ½ tum medurs.

  Vart ska man gå på isfiske nära Green Bay, Wisconsin

Längden på Cascade Mountains vandringsstavar är 54 tum vardera när de är helt utdragna. Du kan kollapsa stolparna till 26 tum. Om du använder hårdmetallspetsarna väger varje stolpe 10,9 uns. Utan hårdmetallspetsarna är vikten per stolpe 10,4 uns.

Du kan handla Cascade Mountain-stolparna i tre färger: orange, ljusblå eller grön.

Mountainsmith Dolomite 7075 OLS Trekking Pole – $30

Om du bara behöver en vandringsstav istället för ett set, prova Bergsmed Dolomit OLS stolpe. Eftersom det är en enda stolpe är det väldigt budgetvänligt!

Dolomiten är en unisex vandringsstav. Du kan justera längden mellan 25 tum och 54 tum med justeringsspaken för Outerlock. Den kollapsade längden på stolpen är 24 tum.

Ett TPR- eller korkhandtag täcker mer av Dolomitstaven så att du kan greppa vandringsstaven som du vill.

Handledsbandet känns, som Mountainsmith säger, ”smält som smör.” Du kommer att märka färre tryckpunkter och hot spots när du bär Dolomite vandringsstaven jämfört med andra vandringsstavar, även de som finns i set om två.

Dolomitstångens gummistövelspets ger dragkraft och säkerhet i ojämn terräng som kullar eller klippiga klippsidor. Vandringskorgen har en låsstift för att hålla den på plats; du kan också ta bort korgen om du hellre vill lätta.

På tal om en lättare belastning, kroppen i 7075-aluminium gör inte Dolomite OLS-vandringsstaven tyngre än den måste vara.

BAFX Products justerbara vandringsstavar – $25

Vårt sista val för de bästa vandringsstavarna är Amazonas val BAFX Products vandringsstavar. Ja, den här gången finns det två stolpar till ett set, och för mindre än $30 också!

En anti-chock-mekanism inbyggd i toppen och mitten av varje stolpe har en fjäder som förhindrar stötar och kroppsstötar. Dina vandringar blir längre och smärtfria!

Du kan också välja mellan tre typer av stolpspetsar. Lerkorgen håller sand och lera borta från dina kläder när du vandrar. Karbidspetsen klarar all slags terräng, allt från is till stenar, hårt packad mark och grus. Gummispetsarna är avsedda för större stenar, trottoarer och asfalterade stigar.

De ergonomiska handtagen med gummistöd känns bra. Varje handledsrem är extra bred och vadderad så att du kan gå bekvämt i timmar.

Startlängden på BAFX Products vandringsstav är 26,5 tum. Du kan utöka längden till 53,25 tum. Lås stavlängden på plats med en vridlåsmekanism. BAFX rekommenderar stavarna för personer upp till sex fot, fyra tum långa.

Lättvikt, varje stolpe är 12,4 uns med en av de tre spetsarna som ingår. Kroppen på varje stolpe är konstruktion av 6061 aluminium. Du kan välja mellan tre färger: silver, blått eller svart.

Slutgiltiga tankar

Trekkingstavar kommer att skona din kropp från hårda stötar på ojämn terräng. Du kommer också att uppskatta det självförtroende du kommer att känna när du går, även när dina vandrande kroppar vibbar och vinglar bakom dig. Du kan inte gå fel med någon av de 10 vandringsstavarna vi rekommenderade idag!