De bästa tipsen för att städa ditt hus på en budget

Vissa människor hatar det, andra älskar det, men faktum kvarstår att praktiskt taget alla föredrar att bo i ett rent hus snarare än ett smutsigt. Det tar lite tid, tålamod och ansträngning att städa upp alla hem, men de flesta människor har tillräckligt med sådana för att få det att fungera; det verkliga pusslet är att ta reda på hur du städar ditt hus på en budget.

Städmaterial och -tjänster kan hittas i massor oavsett var du är, och det verkar som att de flesta alternativen är mycket dyrare än du förväntar dig. Den goda nyheten är att det är möjligt att skära lite och använda några knep för att avsevärt minimera dina utgifter.

Skaffa rätt städmaterial

Budget städmaterial

Till att börja med måste du sätta ihop ditt städpaket (så att säga), och genom att vara smart är det möjligt att undvika många av de fallgropar som slutar med att andra människors bankkonton går sönder. För att hålla dig inom begränsningarna för en liten budget, vill du köpa:

Ett par gula gummihandskar. De är ovärderliga i praktiskt taget alla rengöringsscenarios och är extremt billiga, vanligtvis säljs i dollarbutiker.

En skrapa. Det går lätt att hitta billigt också och är ett utmärkt verktyg för att putsa fönster.

Dammning av mikrofiberdukar. Även om de kan bära ett fint namn, är den här typen av kläder faktiskt en krona ett dussin och kan återanvändas otaliga gånger om du anstränger dig för att tvätta dem.

Bakpulver. Det är billigt, en liten låda med det duger, och det har en mängd olika applikationer när du städar huset. Den kan användas för att deodorisera, ta bort tuffa fläckar från olika ytor, skrubba noggrant igenom all smuts som grytor och kastruller samlas på, och det är bara till att börja med.

Se även  Kan man lägga gjutjärn i diskmaskinen?
Hur man använder bakpulver som mattvätt

En flaska vit vinäger. Det är det billiga och praktiska alternativet till ett kemiskt steriliseringsmedel. Vinäger kan faktiskt användas för att desinficera praktiskt taget alla ytor runt huset, för att inte tala om att det också är en ganska anständig fönsterputsare. Det kan till och med rengöra dina badstrålar.

En skurplatta. Dessa kan vanligtvis köpas i lösvikt till mycket överkomliga priser och är nödvändiga för att rengöra badrumsplattor grundligt.

En anständig dammsugare. Det är nästan omöjligt att hålla rent i hemmet utan en, och en billig dammsugare kan ofta prestera lika bra som dyrare modeller.

Slutligen vill du skaffa de klassiska rengöringsinstrumenten som har bestått tidens tand: en kvast, en mopp och ett allmänt rengöringsmedel. Utan dem kommer rengöring av dina golv att visa sig vara en svår uppgift.

Ett par tips att spara pengar att tänka på

Det första du behöver göra om du vill hålla nere kostnaden för att städa ditt hem är att fortsätta göra det regelbundet. Även om det kan låta kontraintuitivt, kommer att spendera några minuter på att städa varje dag i slutändan kräva att du använder mindre av dina produkter i det långa loppet eftersom du kommer att behöva väldigt lite av dem för att få jobbet gjort.

Annars, om du låter smutsen samlas kommer du att använda mycket mer av din rengöringsarsenal.

Det andra du måste göra är att fortsätta din forskning. Det finns massor av andra hushållsprodukter, som majsstärkelse och citronsaft, som kan användas för att göra rengörande mirakel till en skrattretande kostnad för dig; som du kan föreställa dig finns det många hemligheter kvar för dig att upptäcka.

Se även  3 naturliga och enkla sätt att rengöra handfat i badrummet

Resurser

Lämna en kommentar