De bästa stövlarna för isfiske för att hålla dig torr och varm

För att få en lyckad isfisketur måste du hålla värmen, vilket kan vara svårt i minusgrader. Nyckeln är att klä sig varmt, men en aspekt av kläder som folk ibland glömmer bort är vad du sätter på fötterna. Varma stövlar är viktiga för att hålla sig varma och torra. För att göra ditt liv enklare, här är en lista över några av de bästa stövlarna du kan hitta.

Sorel Conquest Boot för män


Dessa läderstövlar kommer att hålla dina fötter utrymme i temperaturer ner till minus 40 grader Fahrenheit tack vare 400 gram isolering. Du behöver inte ens tänka på att dina fötter är kalla med ett så imponerande skydd.

Dessa Sorel-stövlar är också vattentäta. När du kliver genom snö eller ens lite vatten behöver du inte oroa dig för att dina fötter ska bli blöta. Denna funktion är extremt viktig eftersom om du blir blöt kommer du inte att bli varm.

Du kan också dra åt området överst på varje känga så att det kramar om benet. På så sätt, även om du traskar genom djup snö, kommer inget av det att komma in i din stövel och göra dig galen.

Det finns också en löstagbar fotbädd som ska lägga till komfort samt ytterligare termiskt skydd.

Dessa stövlar är varma, och du borde vara ganska bekväm i dem också. Du kan få Sorel Conquest-stövlarna på Amazon till ett pris som är lägre än jag förväntade mig.

Muck Boots Woody Arctic Ice


Även om dessa stövlar är tydligt designade för jakt, oroa dig inte: de kommer att vara till stor hjälp för dig även när du är isfiske.

De beräknas hålla dig bekväm i temperaturer så låga som minus 60 grader Fahrenheit. Nu är det riktigt kallt väder. Om temperaturen är varmare än 30 grader Fahrenheit kommer du å andra sidan faktiskt börja bli för varm.

Naturligtvis uppnås sådan värme genom ett mjukt fleecefoder och 2-millimeters termiskt skum under fotbädden. Dessa funktioner kommer att hjälpa till att hålla dina fötter bekväma också.

Dessa stövlar är designade för att vara helt vattentäta också. Du behöver inte oroa dig när du ser snö. Gå rakt igenom.

  Varför är min ATV-koppling så stel?

Dessutom, på grund av att stövlarna är exceptionellt höga, kommer det att vara mycket svårt för all snö att komma in, så du kommer att förbli helt torr så länge du inte hamnar i något för djupt.

Den speciella typen av gummi som dessa stövlar är gjorda av bör anpassas till formen på din fot med tiden, vilket kommer att göra dem mycket bekväma.

Stövlarna är också stötdämpande, vilket kommer att göra skillnad i din komfort under lång tid. Det beror på att om stövlarna absorberar en del av energin från dina steg, är det mindre kraft som utövas på dina fötter. Så i slutändan kommer dina fötter att bli mindre trötta.

Dessa stövlar är extremt varma, och du kommer att tycka att de också är väldigt bekväma. De håller värmen i en fantastisk grad och inget vatten kan tränga in i dem. Om du ser fram emot en lång dag med isfiske, har dessa stövlar dig täckt. På Amazon, Muck Boots är tillgängliga för ett bra pris.

Bogs Classic Ultra för män


Detta par stövlar från Bogs är gjorda av gummi. Den är särskilt väl lämpad för dåligt väder. Ibland vill man gå på isfiske, men det snöar eller till och med regnar som en galning. Förutsatt att du har utrustning för resten av kroppen är dessa stövlar perfekta för en dag som den.

Det beror på att var och en av dessa stövlar har ett starkt vattentätt skal. Oavsett vilket sorts galet väder du stöter på kan du känna dig bekväm när du har dessa stövlar.

Gummit på varje stövel kommer att töjas, så även om det inte känns så bekvämt till en början kommer formen att anpassa sig och börja matcha formen på dina fötter.

När det gäller värme är dessa komfortklassade för temperaturer så låga som negativa 35 grader Fahrenheit. Det är väldigt sällan man hittar kallare temperaturer än så på de flesta ställen, så när det kommer till dina fötter ska du aldrig behöva oroa dig för temperaturen när du har dessa stövlar. Det finns dock andra stövlar som ger betydligt mer värme, så om du upptäcker att du behöver mer bör du leta någon annanstans.

  Är fiske bra efter det regnar?

Dessa stövlar är faktiskt inte de bästa på att gå genom djup snö eftersom det finns en chans att lite snö kan glida in. Om du håller dig borta från sådan snö så gott du kan, bör du dock klara dig. Som jag sa tidigare, när det kommer till snö som kommer ner, erbjuder dessa stövlar ett fantastiskt skydd.

Du kommer att tycka att dessa stövlar är mycket hållbara eftersom de är designade med arbetare i åtanke. Om du bara planerar att använda dem för isfiske, kommer de sannolikt att hålla i många år, vilket kommer att spara lite pengar i det långa loppet.

Dessa är högkvalitativa stövlar som håller dina fötter torra och varma. De är inte bäst lämpade att gå runt i djup snö förstås. Men så länge det inte är för mycket uppbyggnad kommer du inte att ha några problem, även om det regnar.

Bogs Classic-stövlarna finns på Amazon, där du kan se massor av positiva kundrecensioner.

Bates herr GX-8 GORE-TEX


Den vattentäta förmågan hos dessa läderstövlar är superb. Även om stövlarna håller perfekt ute vatten och snö, är de också designade för att andas. Det betyder att ångan från din svett kommer att kunna fly. Detta kommer att hålla dina fötter torrare, och det betyder att de blir varmare och bekvämare.

Var och en av dessa stövlar har en dragkedja på sidan, vilket helt enkelt gör det lite lättare att ta på och av.

Sulan är halksäker vilket ökar din komfort och säkerhet. Med halksäkra sulor kommer dina fötter inte att glida runt i stövlarna, så det blir ingen obekväm friktion och du kommer inte att tappa balansen. Det är användbart eftersom du med stövlar vill att de ska vara lite större än dina vanliga skor för maximal värme och komfort.

Dessa stövlar har 200 grams isolering. Det exakta komfortbetyget är inte känt. Men baserat på den siffran är det säkert att säga att dessa stövlar inte är avsedda för så extremt kallt väder som vissa andra jag har tittat på. För de flesta vinterdagar på de flesta ställen kommer dessa stövlar att vara helt bra. Men om du är ute i negativa temperaturer kan dina fötter faktiskt börja bli kalla.

  6 saker du behöver veta om reseförsäkring

Så dessa stövlar är bra för vinterdagar som är kalla men inte extremt kalla. Detta är särskilt sant eftersom de hanterar din svett mycket bättre än de flesta andra stövlar gör, och det borde hålla dina fötter super bekväma. På Amazon, Bates GX-8 stövlar finns tillgängliga till ett utmärkt pris.

Guide Gear Giant Timber II


Här är ytterligare ett par vinterjaktstövlar som kommer att fungera utmärkt för isfiske. Oavsett om du jagar eller isfiskar, är poängen att du kommer att vara ute i iskallt väder under en lång period, så stövlar som gör jobbet för en aktivitet kommer att göra det för en annan.

Om du inte gillar kamouflagelooken är det förstås olyckligt, men det här är fortfarande fantastiska stövlar, så du kan överväga att skaffa dem ändå.

Dessa stövlar är de varmaste jag sett hittills. De är komfortklassade till negativa 58 grader Fahrenheit. Även om jag hade de här stövlarna, tror jag inte att jag skulle gå ut om temperaturen var så låg. Men jag är glad att veta att om jag skulle våga mig ut så skulle mina fötter vara OK!

Dessa stövlar uppnår ett sådant skydd genom hela 1 400 gram isolering. Det är mycket isolering.

Ett utmärkt vattentätt membran håller dina fötter helt torra när du går genom snö. Stövlarna är också ganska höga, så även djup snö kommer inte att vara ett problem om vi inte pratar om flera fot djup snö.

Dessa stövlar är också designade för god andningsförmåga, så när dina fötter börjar svettas minskar de mängden fukt inuti. Detta kan potentiellt göra stor skillnad i din komfort.

Detta är ett imponerande par stövlar. Otroligt varm och vattentät. De är allt du behöver vid isfiske och förmodligen mer. Hos Amazon är Guide Gear Giant Timber-stövlar är till salu till ett lågt pris som ärligt talat förvånade mig.