De bästa släppningarna för bågskytte i ryggspänning för jakt

Ryggspänningssläpp för bågskytte är revolutionerande i bågskyttevärlden. Men att välja en som passar dig kan vara lite frustrerande. För alla som är på marknaden för de bästa bågskyttesläppen med ryggspänning är mitt namn Micheal Aguirre. Låt oss hitta rätt för dig.

Vilka är de bästa bågskyttesläppen för ryggspänning för jakt? Följande utgåvor har testats professionellt och rankats av bågskytteentusiaster som de mest rekommenderade:

 • Scott Archery Longhorn Hunter Release Camo
 • TRU Ball Sweet Spot Pro
 • Stan Element Tl Release
 • Carter Evolution release
 • Tru Ball Max Hunter Pro 4 release

Alla utgåvor är inte skapade lika. För att göra ett välgrundat val om vilken släpper de bästa kostymerna och bågskytten eller bågskytten måste han eller hon göra sin forskning. Fortsätt läsa för att ta reda på alla specifikationer för dessa toppspänningssläpp.Recensioner av de bästa utgåvorna för ryggspänning

Scott Archery Longhorn Hunter Release Camo

Scott Archery är ett mycket välkänt namn i världen av bågskytteprodukter och dess ryggspänningssläpp är kända för att vara extremt effektiva. De Scott Archery Longhorn Hunter Release har ett tre finger ryggspänningsavlastning för att ge dig självförtroende när du fotograferar.

Den erbjuder en stor, öppen ergonomisk handtagsdesign och ett mikrojusterbart fästesystem. Den har också en dragoptimeringskrok med ett autolåsande band. Detta är ett utmärkt alternativ för jägare som vill ha en spänningsfri rygg.

Höjdpunkter:

 • Gjord i USA
 • Stort, ergonomiskt handtagsdesign
 • Hjälp till med noggrannhet och konsekvens
 • Mikrojusterbart fästsystem
 • Fästestopp för snabb och enkel lastning
 • Kan ställas in med eller utan ett klick genom att vända månen

TRU Ball Sweet Spot Pro

Om du är rädd för att använda en release, är det idealiskt för dig att använda TRU Ball Sweet Spot release att vänja sig vid att använda dessa tillbehör. Den fokuserar på användarens säkerhet och förtroendeskapande. Tillsammans med det är enhetens användarvänlighet också mycket framträdande, med en enkel tumspak för att säkerställa att du är redo att fotografera.

Detta är en fantastisk frigöring för alla som vill börja skjuta tillbaka spänning eftersom du inte behöver hålla den rosa delen av handtaget roterad framåt, denna TRU-kulsläpp har en säkerhet som gör att du kan dra tillbaka frigöringen med handen bekvämt. Så om du vill börja lära dig tillbaka spänning är det här en bra att börja med.

Höjdpunkter:

 • Utbytbara handtag i aluminium
 • Säkerhet för tumspaken
 • 3 fingrar sopkrok
 • Massiv mässingskropp

Stan Element Tl Release

Stan Element Release hjälpmedel är idealiska om du vill bli av med din ångest innan du avfyrar en pil. Stan element frigöringshjälpmedel fokuserar på säkerheten och repeterbarheten av åtgärden att sätta spänning på hjälpmedlet för att släppa pilen. Ett träningslås hjälper nybörjare att använda frigöringen på ett säkert sätt.

  Paramotor Quad vs Trike: Vad är rätt för dig?

Motståndsutsläppen är ganska nya på marknaden de verkar genom att ställa in utsläppsvikten till din hållvikt plus en viss skillnad. Men när du har ett fullt drag, aktivera releasen, lägg sedan till den differentialvikten och releasen kommer att avfyras.

Höjdpunkter:

 • Har tränarlåsteknik
 • Frigöringen ska alltid ställas in på bågens hållvikt plus en liten differential
 • Detta är en release av motståndsstil
 • Ingen rotation inblandad, kläm med ryggen så kommer den att brinna

Carter Evolution release

Detta är en superb release och kan vara perfekt för att lära ut korrekt skottutförande. Att skjuta med ryggspänning är inte för alla, och det finns många stilvariationer. The Carter Evolution Release kanske inte är en av de bästa, men den gör säkert sitt jobb ganska bra.

Frigöringen avfyras när du ökar motståndet. För att avfyra evolution-releasen, håll ner säkerhetsanordningen när du drar dig tillbaka efter att du har fått din dal och förankrat, sedan kan du ta tummen från säkerhetsanordningen och sedan börja bygga tryck på kammens bakvägg tills frigöringen avfyras.

Höjdpunkter:

 • Original, ergonomiskt trefingerhandtag
 • Mycket lätt att ladda spärr för användning med string d loop
 • Verkligen triggerfri design med tumsäkerhet
 • Skott med ökad spänning och kraft
 • Ingen avtryckare, ingen rotation kräver, bara skjut den

Tru Ball Max Hunter Pro 4 release

Tru Ball Mx Hunter är en fantastisk version, det känns väldigt naturligt i handen även om det kan ta lite tid att bli bekväm att använda för vissa användare. Det här är en fantastisk utgåva, den är ganska enkel att installera och mycket pålitlig. Det kan också förbättra noggrannheten eftersom käftarna är små, vilket minskar eventuellt vridmoment på strängen eller öglan.

Detta är ett populärt jaktsläpp och ett mycket bra val också. Vid användning applicerar du helt enkelt ett jämnt drag och ett litet tryck nedåt med tummen. Jag rekommenderar starkt den här utgåvan för jägare och 3D-skyttar som letar efter en handhållen release. Detta kanske inte är den högsta kvaliteten men det är ändå värt att köpa.

Höjdpunkter:

 • Detta är helt tyst för framgångsrik jakt
 • Lätt att öppna och stänga käken
 • Justerbar känslig skruv
 • Huvudet svängs 360 grader
 • 1/2″ storlek ekonomiskt huvud

Varför använda Back Tension Releases?

Ryggspänningsutlösningen, mycket populär med sammansatta bågar, använder en pivot-stränghakmekanism där kroken hålls på plats med en metallisk måne. För att släppa pilen måste bågskytten dra bågsträngen till fästet och sedan rotera frigöringen för att ta bort kroken från månen.

Men frågan är, varför exakt ska du använda ryggspänningssläpp? Anledningen till att många föredrar dessa framför andra är att det tar bort elementet av förväntan på när skottet ska avlossas. Ibland rycker bågskyttarna till när de trycker på avtryckaren, vetskapen om att skottet släpps gör dem oroliga. Med en gångjärnsfrigöring behöver du aldrig oroa dig för tidpunkten för skottet; ditt enda fokus är på att hålla uppsättningen stadigt och sikta på ditt mål.

  Bästa (och snyggaste) flytvästar för att åka vattenskoter

Bästa egenskaperna hos en bågsläpp

En båge som passar så bra in i dina händers kurva att det känns som om den var gjord just för dig är grejen för varje bågskytts drömmar. Och speciellt nybörjare längtar alltid efter att köpa det perfekta bågsläppet i hopp om att avancera sitt bågskytte.

Men när det kommer till bågsläpp finns det verkligen inte en ”one size fits all” eller en specifik modell som alla bågskyttar behöver följa per användning. Det beror verkligen på först dina behov som bågskytt och för det andra på hur väl den bågsläppningen passar dig. Oavsett hur väl rekommenderad en viss bågsläppning kommer om du inte har ett stadigt grepp om den, så är den så gott som värdelös.

I takt med att bågskytte utvecklades utvecklades också tekniken för frigöring av båge och även om allt fortfarande kokade ner till personliga preferenser, finns det fortfarande några detaljer som det skulle vara värt för dig att ta del av innan du köper.

Här är några funktioner hos en båge som du definitivt bör se upp för innan du köper:

Kvalitet

Materialet som din bågsläpp är gjord av kan vara en av de viktigaste funktionerna den någonsin kan ha. Om den är gjord av rätt och robusta material kan den hålla längre och tjäna dig bättre än du någonsin kunde föreställa dig. Några av de bästa bågsläppen är antingen gjorda av aluminium eller ett lätt kompositmaterial.

Rem

En handledsrem hjälper bågskytten att uppnå en ren och perfekt frigöring. Handledsremmar används främst vid släppning av pekfinger och tumavtryckare. Bågsläppet lindas runt handleden och ger dig en mer exakt och skarpare kontroll över din släpptid.

Kostnaden för handledsband varierar eftersom företag använder sig av olika material. Det kan antingen vara läder, nylon eller till och med neopren. Materialet förskjuter kostnaden men det som verkligen är viktigt är att handledsremmen passar både din handled och din båge perfekt.

Justerbarhet

En bra bågsläppning behöver inte bara ha enkel justerbarhet utan också hålla sig monterad på bågen (och handleden) när den är fäst. Om bågen lätt glider ut kan det påverka bågskyttens prestanda avsevärt.

De flesta släppremmar är gjorda med antingen kardborre eller spännen. Spännen är de mest föredragna eftersom de tenderar att stanna kvar, de gör också minst ljud vilket är mycket viktigt för jägare. Kardborrband är också ganska bra och skulle fungera för tillfällen där smyg inte krävs.

  Varför brinner min ATV olja?

För att veta om en bågsläpp har de justeringsegenskaper som passar dig bäst måste du se till att den ger dig perfekt skjutform. Tre saker du kan hålla utkik efter är en avslappnad båge, utmärkt hållning och en perfekt ankarpunkt. När dessa tre saker är på plats är du fri att göra ett köp.

Tänk också på att dessa egenskaper inte är universella för alla människor och alla bågar. Det betyder att det som fungerar för din vän kanske inte är det bästa alternativet för dig. Det är mycket viktigt att du tar med din båge in i butiken och testar dessa saker själv för att avgöra om det är rätt passform.

Bekvämlighet

En bekväm pilbåge är en enorm avgörande faktor för hur bra ditt skytte går. Om en release inte passar din typ av båge och skjutstil så är den så gott som värdelös. Du kan behöva testa olika typer av släppning för att veta var din stil passar in. Vissa kanske föredrar ryggspänningssläpp som inte kräver handledsremmar men använder ”spänningen” från att dra bågen för att ge den perfekta släppningen.

Detta kan dock leda till att bågskytten är ”trigger glad” och missar bulls-eye på grund av all den spänningen centrerad på bågen. Medan en handledsrem är perfekt för andra. Vad som än gör dig bekväm i ditt skytte är i slutändan bågsläppet du behöver ha.

Att få en bågesläpp beror väldigt mycket på vad du behöver den till. Till exempel föredrar de flesta målbågskyttar en spänningsreducering i ryggen medan jägare föredrar släppning av pekfinger och tumme (trigger). Medan vissa traditionalister å andra sidan bara behöver perfekta fingerhandskar. Det beror mest på dina personliga preferenser. Och det viktiga är att det ger dig den precision och prestandanivå du önskar.

Slutsats

Behöver alla använda ett gångjärn för jakt? Jag antar att nej! Om du inte är lika exakt eller obekväm med att använda en, kan en trigger vara ett bättre val för dig. Men om det tvingar dig att ta dig tid och vänta på rätt skott, skulle ett gångjärn vara perfekt för dig.

Så byt till ryggspänning eller gångjärnsfrigöring för att göra livet enklare och bågskytte en mycket roligare upplevelse för dig själv. Kolla in vår artikel för mer information om olika stilar av frigöringshjälpmedel för bågskytte.