De bästa rostsäkra diskställen som kommer att förändra hur du diskar

Diskställ är en integrerad del av nästan alla kök i världen, och de goda kan verkligen göra ditt liv enklare. Tyvärr tenderar vissa lågkvalitativa rack att rosta efter ett tag, vilket, jag behöver inte berätta, är en stor bummer. Men som alltid har jag hört dina rop och har ägnat de senaste veckorna åt att undersöka och testa de bästa rostfria diskställen på marknaden. Här är vad jag kan berätta för dig.

Varför du behöver ett rostfritt diskställ

Ett rostfritt diskställ är en av de viktigaste sakerna du behöver i ditt kök, oavsett om du har en diskmaskin eller inte. När det kommer till korrekt torkning av tallrikar, koppar och köksutrustning, det finns inget i världen som kan slå ett solidt diskställ.

Det finns naturligtvis massor av olika modeller du kan köpa, och de kan alla variera i form, storlek och material. Men att hitta den perfekta för ditt hem är avgörande, särskilt om du diskar all disk för hand.

Även om jag är en stor förespråkare av diskställ, Jag har haft några stinker tidigare. Vissa gick sönder, andra hade inte bra flyt, men de värsta var ställen som blev rostiga. Oavsett om det berodde på det dåliga materialet eller dålig design, så rostade de bara efter en månad eller två, och jag var tvungen att köpa en ny.

Sedan dess har jag lagt ner mycket tid och ansträngning på att försöka hitta det perfekta stället för mitt hem som inte skulle rosta eller gå sönder. Men i forskningsprocessen hittade jag massor av nya ställ som jag tror att ni alla verkligen skulle uppskatta. Så här är mitt val av de 13 bästa rostfria diskställen där ute.

De bästa rostsäkra diskställen du kan köpa för pengar

1. Polderdiskställ & bricka

Polders diskställ & bricka är gjord av en kombination av plast och borstat rostfritt stål, vilket gör den rostbeständig. Den är också ganska stor och rymmer upp till åtta tallrikar och fem glas. Dessutom finns det till och med en stående bricka där du kan passa upp till fyra koppar samtidigt.

Men anledningen till att jag satte Polders rack i den översta springan är dess justerbar avloppspip. Oavsett åt vilket håll din diskbänk är vänd kan du placera pipen så att vattenavrinningen går direkt till den.

En annan cool sak med Polders rack är att du kan rengör det mesta i en diskmaskin. Det översta stället, avloppsbrickan och bestickhållaren tål diskmaskin, vilket gör städningen till en lek.

2. Oyeye köksdisktorkställ

Om du har en stor familj och massor av smutsiga diskar när som helst, skulle jag rekommendera den Oyeye torkställ. Det är gjort av 304 rostfritt stål, som inte bara är rostskyddad utan också lätt att desinficera. Oyeyes diskställ är otroligt hållbart, och om du tar hand om det ordentligt kommer det att finnas i ditt liv under en riktigt lång tid.

När det gäller rätt kapacitet har Oyeye Polder beat på mer än ett sätt. På den kan du passar 18 tallrikar, 30 skålar och lika många gafflar och knivar. Dessutom finns det extra utrymme för vinglas och koppar, vilket gör det till det perfekta valet för ett stort hushåll.

De den övergripande designen av Oyeyes rack är ganska anpassningsbar, och du kan ställa in den för att fungera med ditt kök. Kniv-, mugg- och redskapshållarna är alla avtagbara, och mikrofibern och avloppsbrädan kan också flyttas.

3. Rubbermaid AntiMicrobial In-Sink diskbänk

De Rubbermaid In-Sink Diskavlopp har en ganska enkel design, men en som ändå är extremt effektiv. Tack vare sin storlek och form, du kan enkelt montera Rubbermaid-avloppet i nästan vilken disk som helst. För närvarande kan du köpa avloppet i tre färger, som inkluderar Chrome, Svartoch Bisque.

Se även  Hur man fixar en TV-skärm som rengörs med Windex

Rubbermaids avlopp är något mindre än den från Oyeye, och den rymmer totalt 13 tallrikar och 6 glas. Men tallrikshållarna är vinklade för att säkerställa att din disk torkar snabbt.

Diskavloppet från Rubbermaid har en robust konstruktion, och det är i huvudsak en trådkonstruktion i ett stycke med en plastbeläggning. Det har också inbyggt Microban antimikrobiellt skydd som hjälper ställningen att hålla sig luktfri och fläckfri.

4. Neat-O Deluxe förkromade stålskålar

Neat-O’s Deluxe Dish Drainer är en av Amazons bästsäljare, och det är lätt att förstå varför. Den är liten, enkel i designen och skulle se otroligt ut i alla kök. Dessutom har Neat-O:s ställ en kromfinish, samt en färgbelagd bastråd som håller din disk säker och sund.

Dish Drainer är ganska lätt och kompakt. Den väger bara 1,3 kg, den är 14 tum bred och 12 tum lång. Den har också en löstagbar bestickkopp som är lätt att tömma och rengöra.

Om du har ett stort hushåll men fortfarande älskar Neat-O-designen, Jag skulle rekommendera tvåvåningsställ. Den har samma unika kvaliteter och material, och den är otroligt robust. Men det finns två separata utrymmen för din disk och köksutrustning.

5. Zojila Rohan Diskställ

Zojila gör ett supersnyggt diskställ, som är robust och rymligt. De rostfritt ställ i rostfritt stål burk rymmer 8 tumlare, 13 tallrikar och 50 bestickbitar. Tack vare dess storlek kan du enkelt placera kastruller och stekpannor på Zojila-stället.

Diskstället har lite stålben som hjälper den att hänga över alla diskbänkar. Men viktigast av allt är att den är helt självdränerande, vilket gör att den inte samlar vatten. Det hjälper inte bara mot rostproblemet utan håller också ställningen ren och sanitär.

Zojila är så säker på sin produkt att racket kommer med livstidsgaranti. Så om du någonsin har några problem med det kan du skicka tillbaka det för återbetalning eller be om ett nytt.

6. Simplehuman Kitchen Kompakt diskställ i stålram

De Kompakt diskställ från Simplehuman är en av de finaste, mest högkvalitativa köksutrustningarna du någonsin kommer att se. Den är gjord av rostfritt stål och har en mjuk belagd ståltråd. Kombinationen av material gör att diskstället är 100% rostfritt, men också skonsamt mot din disk.

Den unika och innovativa designen har ett dräneringssystem som leder vatten till din diskbänk. Dessutom har den en utdragbar droppbricka, samt en redskapshållare som håller alla dina saker prydligt organiserade.

Simplehuman har också lagt till en anti-rester hydrofil beläggning till dess diskställ som förhindrar att rester ansamlas. Du får också 5 års garanti på ditt Compact diskställ, och du kan få det med en handdukshållare eller a diskbänk.

7. KitchenAid diskställ i full storlek

Kökshjälp är känt för sina högkvalitativa diskställ som har innovativ design, men idag vill jag prata om en av de större modellerna. De stor kapacitet, multifunktionell diskställ från KitchenAid är tillräckligt stor för att rymma tallrikar, kastruller, stekpannor, koppar, glas och mer.

Det är ett ställ i rostfritt stål med en satinbeläggning som inte repar din disk eller dina bänkskivor. Dessutom gör dessa element KitchenAids diskställ riktigt robust. Men om något går fel har du ett helt år på dig att byta ut några delar, eller dra nytta av den begränsade livstidsgarantin och be om återbetalning.

Diskstället har en inbyggt handtag, justerbara bestickhållare, samt avtagbar bestickcaddie. Du kan också få den i några olika utföranden och färger, och du kommer garanterat att hitta något som passar perfekt till ditt kök och din stil.

8. Ahyuan Roll-Up Dish Torkställ

Ahyuans roll-up diskställ är inte det mest innovativa eller coolaste du kommer att se på den här listan, men det är fortfarande fantastiskt. Det är i huvudsak en torkställ i rostfritt stål som har dessa barer eller galler som kan hålla dina rätter. Du placerar den helt enkelt över diskbänken medan du diskar och staplar dem en efter en.

Se även  Hur man hanterar en dålig lukt i ett hus som kommer och går

Det som är coolt med det är att det är det super mångsidig, och det är inte bara för tallrikar och stekpannor. Du kan också lämna dina frukter eller grönsaker att torka där, eller till och med dina våta köksdukar eller handdukar.

Ahyuans Roll-Up-ställ finns i några olika storlekar, vilket är fantastiskt. Så oavsett hur stor eller liten din diskho är kan du fortfarande ha torkställningen över den, och den behöver inte alls ta mycket plats.

9. PremiumRacks Professionell diskställ

Som torkställningen Oyeye, den från PremiumRack är definitivt för större hushåll. Den är gjord av högkvalitativt 304 rostfritt stål, vilket betyder att den är rostbeständig och lätt att desinficera. Dessutom gjorde PremiumRack verkligen sitt diskställ supertåligt, och det finns absolut inget sätt att du kan bryta det.

Även om det är bra och bra, är anledningen till att jag blev kär i PremiumRacks modell att det är det helt anpassningsbar. Du kan justera mugghållarna, såväl som skärbrädefästet. Du kan också välja var du vill placera avloppsbrädorna och den kostnadsfria mikrofibermattan.

Eftersom racket har två nivåer, du har massor av utrymme för att passa alla dina tallrikar, kastruller och koppar. Dessutom finns det även separata hållare för knivar och redskap, vilket är superpraktiskt.

10. Chef’n DishGarden Diskställ

De Chef’n DishGarden Diskställ var olik något jag någonsin sett förut, varför jag visste att jag var tvungen att skaffa den. Det är en riktigt kreativ och unik typ av torkställning, helt gjord av plast. Den typ av krondesign tillåter luft att passera fritt genom gallret, vilket torkar din disk snabbare än någonsin.

Du skulle kunna tro att en krondesign kanske inte är den bästa idén eftersom den inte passar alla dina köksartiklar och redskap, men du skulle ha fel. Det är liksom öppen ände på båda sidor, vilket gör att du får plats med tallrikar, bakplåtar, skärbrädor och så mycket mer! Det finns också två separata hållare för dina redskap så att du snyggt kan packa undan allt.

Chef’n diskställ har också en silikonvattenpip, som du kan öppna och stänga. Dessutom ser de mjuka materialen till att detta ställ aldrig repar din disk eller dina bänkskivor.

11. Sabatier expanderbart diskställ i rostfritt stål

I sin yttre design, den Sabatier expanderbart diskställ påminner mig lite om den från KitchenAid. Men layouten på insidan är helt annorlunda, det är precis därför jag ville ha med den på min lista.

Sabatier diskställets mest slående egenskap är expanderbar bräda, vilket gör sin totala längd från 18,5 tum till 29,4 tum. Du kan göra den större eller mindre beroende på hur många rätter du har eller storleken på ditt handfat.

Det finns också ett löstagbart ställ för städgods som har tre separata komponenter för dina redskap. Sabatier-stället har en dubbelriktad pip, som du återigen kan flytta för att passa ditt kök och diskbänk.

12. Umbra Sinkin torkställning

Umbras torkställning designen är lika enkel som den är lysande. Dess liten och pittoresk, och du kan stoppa in den i ditt kök där den inte skulle se ut som en total ögonsår. Men även om det ser kompakt ut, kan Umbras ställ fortfarande fylla en hel del och passa massor av disk.

Du kan köpa Umbras torkställning i lite olika färger, allt från röksvart till kol nickel, livlig rödoch ren vit. Den är också gjord av polypropen och har en belagd tråd, som är riktigt hållbar. Med Umbra har du också en avtagbar redskapshållare som du kan placera var du vill.

För att säkerställa att det aldrig repar din bänkskiva satte Umbra också gummibelagda fötter på sin torkställning. Beläggningen skyddar inte bara ditt kök utan förhindrar också att hyllan rör sig och glider.

Se även  Kan du använda ett ugnsrengöringsmedel i en självrengörande ugn?

13. Shanik utbyggbart diskställ för dränering

Tack vare ett justerbart styre kan den Shanik diskställ kan gå från 14 tum i längd hela vägen till 20 tum. Du kan enkelt anpassa den för att passa ditt kök och använda den på bänken eller i diskhon.

Som Umbra, sa Shanik två avtagbara redskapshållare på sin torkställning, som du kan flytta runt var du vill. Det betyder också att de är väldigt lätta att rengöra, och du kan stoppa dem i diskmaskinen om du vill.

Naturligtvis är Shaniks diskställ tillverkad av 100% rostskyddade material. Men om du inte är nöjd med ditt köp kan du returnera det till Shanik för full återbetalning.

Vad du behöver tänka på innan du köper ett diskställ

Nu när du känner till mina topp 13, ville jag ta en stund och prata om sakerna som gör eller går sönder ett torkställ. Här är mitt råd om hur man väljer den bästa för ditt kök.

Material

Det första du behöver titta på är materialet eftersom det är den absolut viktigaste aspekten. Några av de vanligaste materialen som används för torkställningar är rostfritt stål, plast och trä.

Som du säkert har sett, Jag föredrar rostfritt stål över andra typer eftersom jag tycker att de är mest hållbara. Rostfria ställ rostar inte eller går sönder och är i allmänhet lätta att rengöra.

Sedan har du plastställ, som inte är ett dåligt val på något sätt. De rostar inte heller och finns i en mängd olika färger. Med det sagt, de är många smalare än rostfritt stål, och de kan gå sönder eller böjas med tiden.

Till sist finns det även torkställningar i trä, som kan se ganska vackra ut. Men jag är generellt sett inget stort fan eftersom man aldrig riktigt kan veta träkvaliteten. Så om det inte stämmer, träet kan splittras eftersom det är i konstant kontakt med vatten.

Storlek

Storleken på ditt hushåll kommer förmodligen att avgöra hur stort ett diskställ du behöver få. Om det bara är du och en annan person så kan du förmodligen komma undan med något mindre, som Umbra eller Shanik. Du kanske också vill välja något mindre om du har en diskmaskin men ändå behöver diska några saker för hand.

Men om du har fullt hus och diskhögen tar aldrig slut, köp något större. Min favorit diskställ för ett stort hushåll är definitivt Oyeye och PremiumRacks modeller.

Underhåll och enkel rengöring

Om du vill att ditt dyra diskställ fortfarande ska se fantastiskt ut efter ett tag måste du ta hand om det ordentligt. De mer hållbara modellerna låter dig kasta dem i diskmaskinen och rengör dem på det sättet. Men tänk på att många diskställ kanske inte är diskmaskinssäkra, så se till att dubbelkolla innan du sätter in dem.

Du behöver också sanera dina diskställ då och då för att undvika bakterieuppbyggnad. Jag rekommenderar att du använder vit vinäger eftersom det kommer att bli av med alla lukter, men också hålla dina diskställ gnistrande rena.

Relaterad: Hur man får rost från ett diskställ

Slutgiltiga tankar

Ärligt talat kan jag inte säga tillräckligt bra saker om de 13 rostfria diskställen på min lista. De är alla otroligt hållbara, robusta och snygga. Alla är dessutom bänksäkra och lätta att underhålla.

Om du inte är säker på vilken du ska skaffa är mitt bästa råd bara att titta på storlekarna och stilarna. Men eftersom de är alla av hög kvalitet, du kan inte gå fel med någon av dem, så följ bara ditt hjärta.

Lämna en kommentar