De bästa öringlocken

Öring innehåller rika mängder av omega-3-fettsyror, vitamin B12, niacin och protein, men du kan inte äta den om du inte kan fånga den. Det kan vara så att ditt val av bete inte tar in tillräckligt med öring för att rulla in dem. Du vill ändra ditt bete, men till vad? Vilka är de bästa öringbetena?

Här är 10 öringbeten som säkerligen får jobbet gjort:

  • Panther Martin Holograph Trout
  • Rebell Teeny Wee Crawfish
  • Berkley PowerBait Power Floating Trout Worms
  • Yakima Bait Wordens Original Rooster Tail
  • Lindy Quiver Spoon
  • Blue Fox Classic Vibrax 3-tip tackle
  • Strike King Bitsy Minnow Bait
  • Leland Lures Trout Magnet Neon Kit
  • Rapala Countdown 1/8-ounce fiskedrag
  • Mister Twister Micro Crawfish

Varför rekommenderar vi speciellt dessa 10 öringbeten? Du kommer att lära dig det och mycket mer framåt, så se till att fortsätta läsa. Du kommer att ha många bra alternativ för att fånga mer öring!

Dessa är de 10 bästa öringbeten

Panther Martin Holograph Trout – $4 till $15

En av de mest kända öringbeten är Panther Martin Holograph.

Detta spinnarbete roterar snabbt för att väcka intresset och uppmärksamheten hos öring som simmar i närliggande vatten. Skaftet inuti bladet möjliggör fantastisk och pålitlig rotation.

Bladen är konkava och konvexa för att skapa ljudvibrationer som fiskar attraheras av. Förutom öring kan du också se en ökning av lax, gädda och bas beroende på vilka vatten du fiskar i.

Premiumkroken är fint spetsig i änden så att när kroken hakar fast i några öringar kan fisken inte lätt glida ut.

Utseendet på detta bete är också fantastiskt. Den holografiska lackeringen liknar en riktig fisk och reflekterar ljus precis som en fiskfjäll skulle göra när man simmar i vattnet. Den viktade kroppen på detta bete gör att du kan kasta den som en kula men på ett större djup.

Panther Martin Holograph finns i en mängd olika storlekar, inklusive 1/16 ounce, 1/32 ounce, 1/8 ounce och en ½ ounce. Du kan också välja mellan färger som silver och blått, lila och blått, guld, koppar eller brunt.

Rebel Teeny Wee Crawfish – $7

En del av en örings diet är kräftdjur, så genom att efterlikna en langust med ditt val av lockbete kan den bitande öringen komma din väg. Det är därför vi gillar det Rebell Teeny Wee Crawfish.

  Hur snabbt kan snöskotrar gå?

Detta lockbete kallas inte för Teeny Wee utan anledning! Den är bara 1 ½ tum och väger 1/10 uns. Teeny Wee Crawfish är avsedd för djup på två eller tre fot när den är fäst på en #14 krok, och är precis hemma i dammar, sjöar och bäckar.

Detta bete är lätt och lätt att flytta och har formen och färgen som en riktig langust. Inte bara kommer öring att finna Teeny Wee Crawfish svår att motstå, utan det kommer också panfish och bas. De kommer alla att tro att deras nästa lunch är nära när fisken verkligen är på väg att bli din lunch!

Rebel Teeny Wee Crawfish kommer i en mängd olika färger för alla typer av fiskeförhållanden. Dina alternativ är Texas Red, Natural Tan, Moss Crawfish, Flaming Junebug, Fire Tiger, Chrome Black Back och Chartreuse/Green Back.

Berkley PowerBait Power Floating Trout Worms – $13

Finessemaskar, som vi pratade om i vårt inlägg om basbeten, är kriminellt underskattade. De Berkley PowerBait Power Floating Trout Worms kommer i ett paket med 15 så att du har mer än tillräckligt för att testa deras effektivitet.

Berkley säger att dess PowerBait-formel gör maskbetena mycket hållbara. De kanske håller 18 gånger längre jämfört med andra finessmaskar så att du kan ta in öring under lång tid framöver!

De flytande maskarna rör sig som riktiga maskar gör. Deras ljusa orange färg – som kommer att se mörkare ut i vattnet – är också helt verklighetstrogen.

Eftersom öring tycker om att leta efter maskar, måste de komma närmare för att kolla upp det när de ser dessa orangea killar flyta. Sedan kan du kroka din öring och rulla in den stora fångsten.

Yakima Bait Wordens Original Rooster Tail – $3 till $19

Om du vill ha ett annat spinnerlock-alternativ, den Yakima Bait Wordens Original Rooster Tail är bra att tänka på.

Svansen på denna spinnerbait roterar inte bara utan pulserar. När bladet rör sig blinkar det och skingra vatten, som båda kommer att driva nyfikna öringar i din riktning.

Bladen kommer i koppar, mässing eller äkta silver för hållbarhet. Du kan också välja en UV-finish i kassan så att din Rooster Tails färg bevaras från solens skadliga effekter.

Den in-line viktade kroppen ger Rooster Tail lite tyngd, men inte så mycket att du inte kan hämta ditt bete på ett ögonblick för att rulla in en öring eller två.

  Hur man kryddar en gjutjärnspanna – på rätt sätt

Rooster Tail finns i storlekar som ¼ ounce, 1/6 ounce, 1/8 ounce, 1/16 ounce och 1/24 ounce. Du har också ditt val av färger, inklusive gul, chartreuse, svart, brun, röd, pumpa, rosa och metallic.

Lindy Quiver Spoon – $4

Lågprissatta och effektiva Lindy Quiver Spoon är ett annat öringdrag att ha på din kortlista.

Du kan välja mellan tre betemodeller, LQSP2, LQSP3 eller LQSP5. LQSP2 beten är en tum lång och väger 1/16 uns för att användas med en #12 krok. LQSP3 är 1,5 tum lång och 1/8 uns i vikt och bör användas med en #10 krok. LQSP5 är ¼ uns och 1,8 tum och bör användas med en #8 krok.

Med en guld- eller förkromad rygg blinkar Quiver Spoon briljant i vattnet så att fisken inte kommer att kunna missa den. Den är gjord av tenn som väger mindre så att beten kan röra sig naturligt. Öring, abborre, crappie och gös kommer säkert att fascineras.

Dubbla röda diskantkrokar på änden av detta lock dubblar dina chanser till en bra fångst. Lindy rekommenderar att du använder plast, larver eller ett elritshuvud med beten.

Quiver Spoon finns i färger som blåglödkrom, chartreuse-glödguld, krom, guldkrom, metallisk krom och rosa glödguld.

Blue Fox Classic Vibrax 3-tip Tackle – $9

Här är ännu ett spinnerdrag för att fånga mer öring, den Blue Fox Classic Vibrax.

Detta bete med tre spetsar har ett vinklat spinnerblad som vibrerar med låg frekvens för att fånga uppmärksamheten från fiskarna i vattnet. Bladets blinkande är också iögonfallande, så se till att du tittar på din lina för en bit.

Mellan det vinklade bladet och andra hänsynsfulla designegenskaper är det mindre troligt att Blue Fox Vibrax orsakar linvridningar än andra spinnarbeten. Den finns i en storlek, ¼ uns. Färgen är blå med rosa och vitt.

Strike King Bitsy Minnow Bait – $4 till $13

För dammhoppning är Strike King Bitsy Minnow ett bra drag att ha i din tacklebox.

Bitsy Minnow väger 3/32 uns och är 1,25 tum lång och kan dyka upp till 12 tum djupt. Fiskar kommer att ha svårt att passera detta bete utan att bita, speciellt när det lilla betet är målat för att se så realistiskt ut.

Du kan välja från en mängd olika färger för att attrahera all typ av fisk, inklusive chartreuse med blå rygg, chartreuse med grön rygg, langusterfärgade med röda ögon, babybas och röd chili-kräfta.

  Kajakfiske tips och tricks

Leland Lures Trout Magnet Neon Kit – $18

Vad sägs om en hel öringfångande betesats? Leland Lures öringmagnet heter ganska passande.

Detta är ett fullt laddat kit som innehåller 85 stycken totalt. Betenen är alla delade svanskroppar. Du får 10 vita beten, 10 rosa, 10 svarta och gröna, 10 chartreuse och orange, 10 ogenomskinliga beten, 10 tuggummi och 10 mjölmaskguld.

Du får också åtta krokar, som var och en är 1/64 uns. Fem av krokarna är silver, fem är svarta och fem är guld.

Varje bete går i vattnet horisontellt på grund av Trout Magnet-kroken. Det är ganska annorlunda än jiggar som använder huvudvikt.

Trout Magnetboxen är enkelsidig och kan passa direkt i en väst, ficka eller tacklebox.

Rapala Countdown 1/8-ounce fiskedrag – $9

Du kommer att räkna ner ögonblicken tills du fångar din nästa öring med Rapala Nedräkning som ditt val.

Om du försöker nå svävande öring och andra fiskar djupare i vattnet, kan du med detta bete. Det är ett utmärkt val för att dra av den kontrollerade djuptekniken även om fisken är nära botten av flodbotten eller hänger nära toppen av ogräset.

Tillverkad av tufft och hållbart balsaträ, Countdown har svarta VMC nickelkrokar. Varje bete är 1/8 uns. Rapala Countdown-betet är modellerat efter många små fiskarter för realism, inklusive minnows, abborre och regnbåge.

Mister Twister Micro Crawfish – $4

Det sista öringdraget vi rekommenderar är Mister Twister Micro Crawfish.

Denna mikrokräfta lockar braxen, crappie och öring eftersom den ser så verklighetstrogen ut. Även om fiskar vanligtvis är försiktiga runt dig, kan Mister Twister få fisken ur sin självbelåtenhet.

Det rekommenderas att du riggar upp Mister Twister på ett 1/32-ounce jighead för bästa resultat, eftersom dess handlingar kommer att mer likna en riktig kräftbebis.

Mister Twister kommer i naturliga färger som inte tippar fisk som du använder ett bete. Dina alternativ är röda och svarta, gula och bruna, orange eller svarta med röda glitterflingor.

Slutgiltiga tankar

Att fiska öring behöver inte längre vara en olönsam, svår upplevelse. Med de 10 öringbeten vi recenserade åt dig här idag kan du börja fånga mer öring och andra fiskar!